|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Selitev - organizacija
9.6.2010 19:24:05   
Poka
Mene zanima, kako ste organizirali selitev. Koliko časa traja, da preseliš vse, razen pohištva? Pa če ste hkrati naredili kako čistilno ali ste kaj vrgli stran?

Mi imamo še zdaj škatle na podstrešju - deset let od tega. In zato sem v dilemi - glede npr. kakih računov, dokumentov, izpiskov - kaj naj vržem stran in kaj ne? Koliko stare račune lahko vržeš stran?

Selimo tudi firmo, oziroma celo pisarno, vključno s stvarmi iz mojega prejšnjega faksa, kjer imam že zdavnaj diplomo, pa od zdajšnjega, kjer pa še imam izpite in me je ful strah, da bom pomešala kake zapiske :)) Pol so pa še knjige, ki jih je moj imel na faksu... 15 let nazaj...

Ne vem tudi, če je pametno obdržat cunje, ki so stare in jaz mislim, da jih bom potrebovala za delat na parceli.... Hkrati bi jih najraje vrgla stran, ker mi delajo gužvo in user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Selitev - organizacija
10.6.2010 9:40:41   
Metuljček Cekinček
Selitev je odlična priložnost, da se znebiš nepotrebne navlake. Jaz sem med selitvijo vsaj četrtino vseh stvari dala vstran (od posode, do oblačil, igrač, starih dokumentov, knjig in zapiskov s faksa).

Nekako mi ni potegnilo, da bi stvari, ki jih vsaj eno leto ali dve sploh nisem uporabila, zlagala v nove omare.

Pri nas je bilo tako, da je na dan selitve bil mož sam, ker sem bila jaz v porodnišnici. Ja, nismo ravno najboljše planirali.

Jaz sem približno 2 meseca pred selitvijo začela pospravljati in pripravljati. Ker smo se selili poleti, sem spakirala vse zimske stvari, tudi večino posteljnine, odej, brisač, knjig in posode. Pustila sem samo nujne stvari. Se spomnim, da sem spakirala tudi skodelice za sladoled in smo potem sladoled jedli iz kavnih skodelic.

Vse spakirane škatle smo shranili pri prijateljih v njihovi garaži, ker v naši hiši še ni bilo parketa.

Še vedno je za dan selitve ostalo ogroooomno stvari (vsaj polovica), tako da so mož in družinski prijatelji imeli še velikooo dela.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Selitev - organizacija
10.6.2010 11:25:49   
Anonimen
Jaz bom vsekakor veliko stvari zavrgla. Imam tudi še stare zapiske iz faksa, ful enih revij, ruzakov in podobnih stvari, ki se mi nabirajo v omari. Da o oblačilih in obutvi ne govorim.

Tako, da načeloma bom stvari, ki jih nisem oblekla/obula več kot eno leto dala stran, prav tako zapiske in ostale podobne reči. Račune mislim, da moraš hranit 10 let, kar je več lahko mirno vržeš. Pa poglej še garancije in te stvari - jaz sem zadnjič sortirala in ugotovila, da je večina garancij že poteklo.

Aja, kar se tiče posode, pribora, kozarcev, krožnikov... bom kupila vse novo, tako, da tega ne mislim selit.

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Selitev - organizacija
10.6.2010 11:48:50   
ALWAYS LARA
men se take stvari sploh ne nabirajo.
cunje ki jih ne oblečem več kot 1 leto dam naprej pri vsaki menjavi sezone, zapiskov ne šparam nobenih, kar sem izpitov nardila sem sprot preč vrgla. sploh pa diploma 15  let nazaj??!! da bi pa take stvari selila? js sem selila samo zadeve k jih uporabljam, če je blo kej tazga k mi je blo čudn sam vržm. a veš kako ti je lahko tut pomoč..če o neki stvari sploh pomisliš a jo boš vrgla al obdržala, potem vrzi!

ti sam meči, boš vidla kok boš lažje zaživela, kr energija se ti sprosti, ko neki preč vržeš!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Selitev - organizacija
10.6.2010 14:37:29   
Oceania
IZVIRNO SPOROČILO: ALWAYS LARA

men se take stvari sploh ne nabirajo.
cunje ki jih ne oblečem več kot 1 leto dam naprej pri vsaki menjavi sezone, zapiskov ne šparam nobenih, kar sem izpitov nardila sem sprot preč vrgla. sploh pa diploma 15  let nazaj??!! da bi pa take stvari selila? js sem selila samo zadeve k jih uporabljam, če je blo kej tazga k mi je blo čudn sam vržm. a veš kako ti je lahko tut pomoč..če o neki stvari sploh pomisliš a jo boš vrgla al obdržala, potem vrzi!

ti sam meči, boš vidla kok boš lažje zaživela, kr energija se ti sprosti, ko neki preč vržeš!




Res je, v bistvu narediš prostor za nove energije...

< Sporočilo je popravil Oceania -- 10.6.2010 14:38:19 >

(odgovor članu ALWAYS LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Selitev - organizacija
10.6.2010 21:11:55   
Poka
To sem tudi slišala, ja user posted image  glede energije. Enkrat sem našla pod posteljo v neki torbi gnilo jabolko... Kdo ve koliko let je bilo tam user posted image .

Glede oblek hvala bogu, da jih nimam toliko, ker je to stanovanje v lasti fanta že preden sva se poznala in je imel zase urejeno eno garderobno in zelo malo omar, tako da sploh ni bilo prostora in sem vsako sezono selila vse cunje k mami.

Mislim pa, da bom upošteala nasvet glede metanja proč user posted image  Moram se psihično prepričat.

(odgovor članu Oceania)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Delo.
пеперутка16

Kdaj ste po porodu šle nazaj v službo?

Po 6 mesecih. (15%)

Po 12 mesecih. (60%)

Od 12 do 16. (10%)

Ne delam. (15%)


Število vseh glasov: 20

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!