|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nadležni OBISKI takoj po rojstvu
18.7.2005 14:29:45   
Ronka
Prav lepo pozdravljeni,

čez nekaj dni se nama bo na svet prismejalo novo bitje, ki ga z možem veselo pričakujeva. Danes pa me je začela obhajati skorajda groza, ko pomislim na vso žlahto in znance, ki bodo kot zmešani drveli pogledat dojenčka, ga uščipnit za srečo in trditi komu je bolj podoben. Še dobro, da lahko v porodnišnici napišeš, kdo vaju lahko obišče. Ampak potem prideš domov in namesto,da bi se vsi 3 v miru spoznali in se privadili na novo vlogo, začnejo na dom prihajat ravno takrat nebodijihtreba, kot da ne bi vedeli,da otrok nima še razvitega imunskega sistema, da mama rabi počitek, da nova družinca potrebuje mir. Dobila sem nasvet, da namesto da prepovem obisk za kak teden ali dva, naj raje uporabim kakega od 100 izgovorov, kot npr.: "Pššš! Veste, celo noč se je drl, malo prej pa je končno zaspal. Pšš!Pojdimo raje na balkon." ali "Joj, ravnokar jima je uspelo zaspati. Ubožček ima krče po trebuhu in trpi že cel dan. Bodimo raje odzunaj." ali pa "Ja, te dni ga pa žal ne morete videti,ker je sestra prepovedala vsakršne obiske, ker je zelo dojemljiv za .?." ali pa ...???
Zelo bi vam bila hvaležna za vaše domiselne, morebiti že preizkušene izgovore, ki upam, da bodo rešili zadrego tudi drugih novopečenih staršev in preprečili zamero mnogih "firbcev".
Vsem skupaj pa želim prijetne poletne dni, polne smeha in razigranosti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Nadležni OBISKI takoj po rojstvu
18.7.2005 14:34:23   
rija
ronka, ne morem ti svetovati, ker sem še :nosecka:ampak kaj te briga za zamero, važni boste samo vi trije! daj sorodnikom znati, da prvi mesec ne želiš obiskov, ker si utrujena, ti je še vse novo, ne najdeš časa, da bi se jim lahko tako posvetila kot si zaslužijo,.... in reci, da itak veš, da so pa oni tako razumevajoči...
meni bi šlo ful na živce, če bi mela polno hišo obiskov takoj, ko bi prišla domov...

(odgovor članu Ronka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Nadležni OBISKI takoj po rojstvu
18.7.2005 14:42:03   
Anonimen

Ne uporabljal izgovore.. ker ce je clovek vsaj malo energetsko senzibilen, bo takoj zacutil, da so to le izgovori.. in veliko pregovorov je resnicnih.. med njimi tudi tale, da je prva zamera veliko boljsa kot druga.. ali tretja..

Povej, da si kaksen mesec ali dva ne zelis obiskov.. ker bi bilo to za vas otrujajoce.. in ne vem..
Tisti, ki pridejo res zaradi malega bitjeca.. in tebe... bojo takoj razumeli.. tisti, ki pa pridejo zaradi SEBE.. svojega EGA.. pa bojo zamerili.. in to je itak zelo dobro.. sej jih bos vsaj zlosala..

:rozica:

(odgovor članu Ronka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Nadležni OBISKI takoj po rojstvu
18.7.2005 14:56:45   
CatJa
Kaj pa ce bi naredila eno tako srckano fotografijo otrocka in jo sorodnikom in prijateljem poslala kot razglednico hkrati pa na obziren nacin pripisala, da se mlada druzinica navaja na skupno zivljenje in da boste takrat in takrat pripravili en piknik ali kaj podobnega, kjer bodo vsi dobrodosli, da se spoznajo z :duda:
Ce pravis, da bos rodila v teh dneh, bo do konca poletja se obilo taksnih priloznosti.
Ce pa bo kdo se posebej vsiljiv, pac povejte, da se navajate na urnik dojenja in spanja, in da v kolikor ni pravega miru, trpite vsi.
S tem, da babicam in dedkom bi bilo kaj takega tezko dopovedat, potem pac stisnita zobe ali pa jih medtem se izkoristita za kaksno pomoc.

Srecno! :rozica:

(odgovor članu Ronka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Nadležni OBISKI takoj po rojstvu
18.7.2005 14:57:11   
eva1
Jaz sem jasno in glasno povedala, da nas pustijo nekaj časa pri miru, da se navadimo en na drugega, spoznam, ulovimo ritem, pa da se jaz malo odpočijem! no moji starši, sestre in tamal in njegovi najožji so seveda prišli,sam te me niso motli, ker jih ni blo treba pedenat...pa nikomur nisem pustila da mi malega tviguje, če je spal, če je bil budn ni panike, ampak ko je spal je spal-to tudi tebi priporočam, ker potem ga vržejo iz ritma, čez pol ure grejo, pol pa sama ostaneš in ga komej na star ritem navadiš!
srečno!

(odgovor članu Ronka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Nadležni OBISKI takoj po rojstvu
18.7.2005 15:05:29   
Anonimen
Jaz sem takoj povedala svoji mami in tašči, da obiskov ne sprejemamo, dokler jima ne povemo. Pa sta onidve dalje povedale, ker so se vsi na njiju obračali. Nas niso upali klicat, da ga ne bi zbudili.:)-:)-
Pa sva po 10 dneh začela sprejemati goste, vendar sva izrecno rekla, da nikoli več obiskov hkrati, naj se prej najavijo. In me je lepo vsak poklical in sem jim povedala, kdaj imamo prost termin. Tako da smo obiske sprejemali 14 dni skoraj vsak dan. Pa ni nihče zameril, vse je bilo OK.


(odgovor članu Ronka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Nadležni OBISKI takoj po rojstvu
18.7.2005 15:31:08   
Jutra
Ronka, tudi jaz sem v Lj. porodnišnici napisala, kdo me sme obiskati, pa se tega niso držali. Tisti formular je bil čisto brez veze:( Zato se ne zanašaj nanj. Bolje, da folku že prej poveš, da v porod. in doma prvi mesec ne sprejemaš obiskov in pika.

Ko pa boš obiske začela sprejemati, bodi kar malo "tečna": na glas povej kaj pričakuješ od njih oz. česa ne želiš, da bi delali s tvojim :duda: Se vedno najde kdo, ki ob tem malo pisano gleda, a to je že njegov problem, ne tvoj.

Drži se:)

(odgovor članu Ronka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Nadležni OBISKI takoj po rojstvu
18.7.2005 16:24:09   
lidia
Ti domiselni izgovori so smešni, razen tega, saj veš, laž ima kratke noge.

Povej naravnost, bodo že sprejeli. Ko boš pripravljena, jim pa to kar sporoči in jih prijazno povabi, tako pribl. sem jaz naredila, pa je nekako šlo.


(odgovor članu Ronka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Nadležni OBISKI takoj po rojstvu
18.7.2005 16:31:12   
Lunca1
napiši sms ali pismo ali ... da si dobila fantka7punčko, bla bla bla in da se vidite čez dober mesec.

(odgovor članu Ronka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Nadležni OBISKI takoj po rojstvu
18.7.2005 16:36:26   
piščanc
jah v bistvu sem bila pa jaz vesela kakršne koli razvedritve iz tiste rutine, takoj po porodnišnici, pa tudi :duda: in mož, tako da včasih pa paše, pa čeprav je naporno, ampak za tiste par uric si lahko vzameš vsaj trenutek zase. seveda ne preveč. itak pa čas tako hitro mine.

jaz nebi prepovedala obiske, je pa odvisno od posameznika

(odgovor članu Ronka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Nadležni OBISKI takoj po rojstvu
18.7.2005 17:23:24   
urbancek
Pri nas imamo s prijatelji in sorodniki že tako ali tako dogovor, da se slišimo, preden gremo ali pridejo oni na obisk, saj nikoli nihče ne ve ali so doma ali, da pa bi brezveze hodil, je pa tudi neumno, isto velja za nas, saj je pri nas narava dela taka, da nas veliko ni doma.
Kar se tiče ogledov otrok, pa smo bili dogovorjeni, da v porodnišnico pridejo samo najini starši, mož in najini otroci. Ostali so prišli po preteku 14 dni, tako da sem imela dosti časa vse urediti, se spoznati z otrokom in malo priti k sebi, ne pa da bi pedenala obiske. Saj sem jih potem in mi tudi ni bilo odveč, lepo smo se dogovorili kdaj pridejo in ni bilo nobene slabe volje. Imam pač srečo, da imam razumevajoče prijatelje, ki imajo tudi sami že otroke in dobro vedo, kako izgleda obisk takoj prvi ali drugi dan, ko pride mamica z otrokom domov (grozljivka). Edino, če imaš srečo, da imaš koga, ki bi pedenal namesto tebe in za njimi tudi pospravil.
Vse je stvar organizacije in predhodnega dogovora. Ne naredi pa tega, da boš obiske sprejela, potem pa iskala brezvezne izgovore, saj ljudje niso trapasti in dobro vedo kam pes taco moli. Lahko pa bi bili prijatelji uvidevni in te sploh ne bi bilo potrebno skrbeti.
Pozdrav

(odgovor članu Ronka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Nadležni OBISKI takoj po rojstvu
18.7.2005 19:59:34   
Anonimen
Jaz sem vsem dala vedeti, da nočem obiskov takoj iz porodnišnice, potem je pa toliko časa minilo, da je večina že pozabila, da sem sploh rodila :)-

(odgovor članu Ronka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Nadležni OBISKI takoj po rojstvu
18.7.2005 20:02:55   
kalimero
Zakaj bi iskala butaste izgovore?
Če so ti obiski že vnaprej nadležni, imaš vso pravico to povedat. Ravno včeraj je bila tema, da prijateljica ne pride pogledat otroka in je ona zato užaljena.
Eden je užaljen, če ima obiske, drug pa, če jih nima.
Povej direkt, niste zaželjeni in pika. Se strinjam, da eni res nimajo prave mere.
Meni je moja prijateljica celo nosečnost naznanjala, da obiski en mesec niso zaželjeni. Jasno mi ni prišlo na kraj pameti, da bi se silila na obisk. In glej ga vraga, po desetih dneh me je klicala, če ne bom nič prišla pogledat dojenčka. Potem pa vedi:zmeden:

(odgovor članu Ronka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Nadležni OBISKI takoj po rojstvu
18.7.2005 20:13:24   
Jančika_
Pa kaj ljudje res tako silijo na obiske?:zmeden2:

Res ne vem - a meni moji res niso težili, ali pa jaz drugače gledam na to:zmeden:. Sploh nisem imela občutka, da se kdo vsiljuje, vse sem bolj ali manj prosila, da bi prišli na obisk. In sem jih bila zelo vesela.

OK, druga zgodba je moja babica, ki je že stara in se ji ne da nič dopovedati, pa se ji je malo sfuzlalo ob rojstvu prvega pravnuka:)-. Njo je Joe enkrat v nedeljo zgodaj zjutraj dobesedno postavil pred vrata, zamera gor ali dol.

Prepričana sem, da se normalnim ljudem da dopovedati, naj z obiski počakajo, za one druge je pa vseeno, če ti malo zamerijo.

Mogoče še ideja, kako potešiti njihovo radovednost: ena znanka, ki je želela mir, je naredila spletno stran in vsak dan dodala nekaj fotk, da so vsi lahko spremljali napredek otročka. No, stare mame ne bodo zadovoljne, marsikdo bi bil pa tega vesel:).

(odgovor članu Ronka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Nadležni OBISKI takoj po rojstvu
18.7.2005 20:22:12   
puncica
Ja poznamo to, kakih posebnih izgovorov ne vem. sem bla pa prvi dan ko sem prišla iz porodnišnice ful besna saj ej brat od mojga s svojo punc bil pri nas od takrat ko smo prišli domov pa do večera. Mislim tu mač, itak da folk ki še nima otrok ne ve da rabimo počitek in da ni glih fajn če ti dojiš da te bulijo 3 osebe. No vsaj men ni bilo, pa še tamala se kr ni mogla pripopat, ko je bla mami živna, pa še šivi so svinsko bolel. Ja nič hvala bogu sem doma 110 km iz celja, tako da naši niso ravno drvel k nam.

Tisti ki nimajo otrok so desetkrat slabši od tistih ki jih imajo. Sploh se ne zavedajo kaj je to porod in kako fajn je če ti cel popoldne in večer visijo doma
:grrr::grrr::grrr::grrr::grrr: Še zdej sem jezna ko se na to spomnim

(odgovor članu Ronka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Nadležni OBISKI takoj po rojstvu
18.7.2005 20:27:06   
Pia73
Tudi mi pričakujemo :duda: v teh dneh. Sem večini že povedala, da lahko pridejo v porodnišnico potem pa naj kak mesec ne hodijo. Sem prvič videla, da me v porodnišnici ne motijo tako zelo, pa tam je itak skoz drenj pa ni panike, če še kdo pride. Domov pa bodo prišli tisti res bližnji, ki jih ni treba pedenat. Jaz bom sedaj kar po pravici povedala. Prvič nisem, mi je ena kolegica in to s partnerjem skoraj vsak dan stala na vratih,.... Upam, da sedaj ne bo tako posiljena, ker je sicer zelo v redu.

Tudi jaz prijateljice vprašam kako jim odgovarja glede obiskov. Še najraje grem za 5-10 min. v porodnišnico potem pa dam do nadaljnega MIR:

(odgovor članu Ronka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Nadležni OBISKI takoj po rojstvu
18.7.2005 21:52:08   
Anonimen
Jaz sem naredila takole.
Kupila sem set modrih kuvert z modrimi lističi, na prvo stran napisala verz, na drugo podatke o rojstvu, na tretjo pa internetno stran, kjer si lahko ogledajo fotografije, z navodili za dostopanje. Dodala sem še geslo za dostop.
Tu na RR sem si uredila album s fotografijami (na geslo).
Pod navodila sem zapisala, da obiske z veseljem pričakujemo čez tri mesece.
Problemov z vsiljivimi obiski tako nisem imela, saj so si vsi lahko potešili prvo radovednost s slikami, hkrati pa so z obvestilom obzirno izvedeli, da pred tremi meseci niso zaželjeni.

(odgovor članu Ronka)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   Nadležni OBISKI takoj po rojstvu
18.7.2005 22:54:07   
petra.horzi
to se bo mal čudn slišal ampak tega sm se zdej lih spomnla:)
sej ni nujn o da že takoj vse obvestita da si rodila:)
najprej đsam najbližje,tiste ki jih želiš met na obisku, pol kasnej pa še ostalim (ko prideš iz porodnišnice), pa jim pol poveš da si pač lih kar pršla iz porod. in da rabte mal miru in da jih boste povabl na obisk takoj ko bo mogoče:)
tko bom jz pomoje nardila, k bom mela drgač tud cel kup sorodnikov v porodnišnici
lp:)

(odgovor članu Ronka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Nadležni OBISKI takoj po rojstvu
18.7.2005 22:59:16   
rija
petra, ti se verjetno šališ???? ne povedat da si rodila? bi te rada videla. ja, če rodiš v božji materi... mesec prej...

(odgovor članu Ronka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Nadležni OBISKI takoj po rojstvu
18.7.2005 23:00:46   
Willson
Ja, jaz glede obiskov po rojstvu nisem koplicira, pa čeprav je bil porod, kar težek, nisem imela nikoli občutka, da bi me nadlegovali. Meni se je zdelo normalno, da so prišli sorodniki in prijatelji pogledati dojenčka. Res pa je, da so vsi prišli za kratek čas, na eno kavico, malo dojenčka pogledali, pa so šli. Razumem, da kakšni daljni sorodniki, pa sosedi niso takoj zaželjeni, pa saj ti pa ponavadi ne pridejo takoj drugi dan, no vsaj k meni niso.

Ti, pa če ne želiš obiskov jim to odkrito povej, ali pa jim povej,da te prej pokličejo in se dogovorite sproti. Sploh ne razumem tega, zakaj bi se svojim prijateljem in sorodnikom morala lagati. Lp

(odgovor članu Ronka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Nadležni OBISKI takoj po rojstvu
18.7.2005 23:35:42   
Anonimen
A misliš, da ne zvejo v trenutku vsi? Najprej poveš le staršem in najožjim, ti pokličejo dalje, oni spet dalje in tako v nedogled...... Ni šans, da se na tak način rešiš obiskov. Pri nas je celo sorodstvo cel dan na trnih čakalo, kdaj bom rodila. Celo v porodnišnico so večkrat klicali in preverjali.

(odgovor članu Ronka)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   Nadležni OBISKI takoj po rojstvu
19.7.2005 6:20:21   
Lunca1
No meni bi bilo pa to zoprno, da bi 30 ljudi v porodnišnco klicalo če si že rodila. Halooo. Bodo že izvedeli ko bom, a ne?:zmeden2:

Petra, ne vem kako je pri tebi, ampak pri meni so vsi vedeli, kdaj imam rok, pa glede na to da sem rodila 9 dni čez rok, ne vem če bi lahko skrivala še 1 mesec. Pa ostali ponavadi prav pred rokom postanejo mal nadležni in kličejo in sprašujejo kdaj bo. A bi jim potem rekla, da še nisi, zadaj pa bi se slišal dojenček?:)Pa brez zamere.:rozica:

(odgovor članu Ronka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Nadležni OBISKI takoj po rojstvu
19.7.2005 7:19:21   
CUKRČEK
Ja, a je res tako hudo, če pridejo dojenčka pogedat:zmeden: Men je blo pa čist kul in sem bila res vesela vseh, ki so se spomnili na mojo:duda: pa so prihajali že od prvega dne ko sva prišli domov.
Saj folk tud ni "mutav" da ne bi kar zbujal spečega malčka in mu težil. Ga pač pogledajo, rečejo kako z mamico in grejo.

Če te pa res tako moti, da bi kdo prišel, jim pa naravnost povej in ne zganjaj kakih laži. Bodi direktna in ne ovinkari...bo vsem bolj všeč, če naravnost poveš.

(odgovor članu Ronka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Nadležni OBISKI takoj po rojstvu
19.7.2005 7:47:27   
k1
jaz s tem nisem imela težav. vsi so že vnaprej povedali, da jih še vsaj kak mesec dni ne bo blizu, da se malo navadimo. no ok, babica je že morala videt :duda: , ostali pa so bili za pohvalit. :bravo::bravo: na koncu sem jim že rekla da lahko pridejo prej, da ni tako hudo :)-:)-

(odgovor članu Ronka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Nadležni OBISKI takoj po rojstvu
19.7.2005 9:16:38   
Margareta

Jaz sem tudi mislila, da mi bodo sli obiski v porodnisnici blazno na jetra:(
potem sem bila pa cisto vsakega vesela:)- in sem komaj cakala da bo ura tri:bravo:

mami in tasci sem pa povedala, da bi rajsi videla, da drugi pridejo pogledat dojencka, ko bo en mesec star - pa sta lepo povedali naprej in tako je bilo vse o.k.

(odgovor članu Ronka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?