|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko otrok imate?
25.8.2010 12:52:19   
biga
Mogoče bi tole spadalo na kak drug forum, pa vseeno. Zanima me, koliko otrok imate, koliko bi jih imeli, če bi bili izpolnjeni vsi pogoji? Predvsem me zanima, kako pomembna se vam zdi finančna situacija v družini, ko se odločate za št. otrok? Primer: kolikšen dohodek partnerjev bi po vašem zadostoval za "normalno" (ne razkošno) življenje družine s tremi otroki?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koliko otrok imate?
25.8.2010 14:40:27   
tajtaja
Midva jih imava petuser posted image . Mož sam. podjetnik, jaz z plačo okrog jurja, otroški, štipendija za starejšo....nimamo se kaj pritoževat. Privoščimo si vse v mejah normale, smučamo, kakšen spomladanski vikend na morju, letni dopust na morju, zraven še dodatno letovanje otrok poleti in poleti. Mamo svojo hišo, en velik avto, en službeni kombi....
Sicer se mi včasih zdi, da čaram z denarjem, ampak nam res nič ne manjka. HB, naj le tak ostane.
Imamo pa ob vsem tem še veeeliiiko ljubezni, medsebojne povezanosti, razumevanja....ja, to je marsikdaj bolj pomembno, kot višina dohodka na družinskega člana.


_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: koliko otrok imate?
25.8.2010 14:47:26   
pinkulja
mi imamo 2, pa komaj shajamo. dohodek na družino je malo manj kot 2000EUR, imamo hipoteko, en služben avto in eno 10 let staro škatlo, ki če mi slučajno "crkne", bo morala hčerka peš v vrtec. Bi imeli tri otroke, pa upam, da se že z dvema nismo zašili.
P.S. pa v primerjavi z znanci zelo skromno živimo.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: koliko otrok imate?
25.8.2010 14:48:22   
pinkulja
verjetno mož zelo dobro zasluži, ali pa babice dosti financirajo. vam privoščim, da vam znese.
lp

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: koliko otrok imate?
25.8.2010 15:07:34   
Eva***
Midva imava štiri otroke, zelo povprečene plače in imamo se fajn!

(odgovor članu pinkulja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: koliko otrok imate?
25.8.2010 15:13:00   
krtačka
Imava enega, drugi je na poti. in bomo pri tem ostali, zaradi financ. Drugače si želiva veliko družino, mogoče pa nekoč, nikoli se ne ve.

(odgovor članu Eva***)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: koliko otrok imate?
25.8.2010 15:17:04   
Luni
Imava tri, jaz sem zaposleva v državni upravi, mož je podjetnik, živimo dokaj skromno (odvisno, s kom primerjam!), vendar lepo, manjka nam nič ne, sladoled si privoščimo user posted image , morje tudi in radi se imamo!!!

_____________________________



(odgovor članu krtačka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: koliko otrok imate?
25.8.2010 15:30:05   
uškinamama
Enega . Pa bi imela še enega , samo imam en kup zadržkov...Finančno nam kar gre.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: koliko otrok imate?
25.8.2010 15:36:15   
kakadoo
A loh zravn še napišete starost?

Midva sva stara 26 in 30. Imava enega otroka, eden pa je na poti.
Imava dva avtomobila (brez leasinga), stanujeva pa še pri starših.
Trenutno se ubadava s stanovanjskim problemom. Če ga bova uspešno rešila
po najinih zmožnostih, potem bova imela še enega otroka. Če pa ne, bova ostala pri dveh.
Če pa bi imela denarja še pa još, bi jih pa verjetno imela enih 5 user posted image  
Moram pa reči, da kar veliko šparava in ne trošiva na veliko. Če se le da.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: koliko otrok imate?
25.8.2010 15:40:03   
smokyhawk
imava enega,pa sem vedno pravila da bi jih imela 5,da bi jih mela za fuzbalsko ekipo...za mali nogometuser posted image user posted image user posted image no moj je bolj na košarko pahnjen,tk da bodo sigurno košarko špilali.no vsaj taprvi(pa je šele 5 mesecev star)user posted image user posted image drugače sem pa študentka,moj je pa zaposlen v trgovini z avtodeli...imava en avto na lizing in tu pa tam kakšen obrok,ampak to že od prej,ko sva bila še sama...za dormeo naprimer....user posted image

trenutno imam tam okoli 500€ prihodkov(hvalabogu za štipendijouser posted image ),ki pa bo oktobra poteklauser posted image in bom mela sam še 240€ pa še to mi gre 60€ za zavarovanje avtauser posted image moj pa ima tam okoli 1000€,včasih več včasih manj...tk da se bomo spravili delat jeseni,ker drugače se nebo shodlo.user posted image letos si bomo prvič privoščili morje kot družina,drugače sma pa itak vsako leto hodla na morje...enkrat za cel teden ene 2x pa za vikend na hrvaško obalo...sma rekla da boma za drugega počakala da naredim diplomo(eno leto mam še cajt,tko da je treba pohitet)user posted image ,ker pol pa me itak vojska zaposli ker imam že podpisano pogodbo, pa da začnem služit,ker pa si oba želiva veliko otrok...imamo pa se zelooooo radi........user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

aja,stara pa sem 24 on pa 30user posted image user posted image user posted image kar se tiče pa šparanja pa sma z mojmu ko + pa -,s tem da sen jaz - ker zapravlam moj je pa + ker ker šparauser posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil smokyhawk -- 25.8.2010 15:44:25 >

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: koliko otrok imate?
25.8.2010 15:42:38   
biga
Eva, kolikšne so te povprečne plače?

(odgovor članu smokyhawk)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: koliko otrok imate?
25.8.2010 16:42:33   
tajtaja
Midva se vrtiva okrog štirih desetletij.

_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: koliko otrok imate?
25.8.2010 17:08:03   
Isabellabina
Mi2 imava 39 in 36 let.Imava 5 otrok,dohodek možev je cca.1600 e,in mojih 377 e otroških dokladov....se pravi skupaj slabih 2000 eurčkov..seveda dobiva tudi malo več dohodnine nazaj ker mož uveljavlja še mene...jaz sem doma,pa denar za velike družine dobimo in regres.....tud jaz mislim ,da včasih čaram z denarjem a vseeno nam nič ne manjka...otroci res niso oblečeni v znane "znamke"oblačil in obutve,vse največ kupujem v Takotu....jaz nekaj malega zaslužim še "postrani"cca 600 e....ampak ne bom več dolgo ,ker mi enostavno je že malo preveč.Hja avta imava 2(enoprostorca in en manjši avto),dva kredita katera naju staneta cca. 750 eurov ,potem pa še vse ostale položnice in hrana pa še prišparava včasih malo......kakor sem  napisala nam zaenkrat še nič ne manjka....upam ,da tako ostane

< Sporočilo je popravil Isabellabina -- 25.8.2010 17:15:37 >

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: koliko otrok imate?
25.8.2010 17:25:04   
Sonček in poletje
Mi2 mava pa zaenkrat enega, pa si jih želiva še več, najmanj 3. Ampak lepo počasi, smo glih prvega naštimali, stara sva pa 26 in 28. Imava pa oba redne službe, zaenkrat živiva pri njegovih in na veliko šparava za hišo. Imava vsak svoj avto, življenjskih stroškov skoraj nobenih, ker njegovedva ne pustita, da bi kaj prispevala za stroške - voda, elektrika, ogrevanje ipd. Hodiva pa v trgovino po špecerijo, če nanese.
Po moje je delno pomembno kakšni so tvoji prihodki, veliko je pa odvisno tudi od tega kakšni so tvoji apetiti. Nekateri imajo zelo nizke prihodke, pa pač znajo z denarjem in otrokom marsikaj privoščijo in imajo otroci zelo srečno otroštvo. Pri nas je bilo tako, pa mi nikoli ni nič manjkalo, je pač moja mami znaja čarat z denajrem, tako kot pravite ene.
V prvi vrsti je pomembno, da si otrok želiš in da so deležni veliko ljubezni.


_____________________________

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: koliko otrok imate?
25.8.2010 18:15:27   
ljupka
Midva imava 4 otroke ,stara sva jaz 31 ,mož 38!Imava delavske plače on 800€,jaz 600€!Dozidala sva si hiško tako da imava 400€ kredita skupaj,lizink za avto  in ostale položnice še za 400€!Smo pa iz kmetije,tako da za hrano zelo mal porabmo denarja,kakšne priboljške za otroke!Otroci so na prvem mestu jim nič ne manjka imamo se luštno,gremo na morje ,živimo v naravi in z naravo in je super!Ko bodo šli v srednjo šolo bodo krediti izplačani pa bo še bolje!
Na kmetih je to vse drugač in razmišljanje in tudi lažje je ,mamo hiše ,zemljo,da pridelaš hrano!Svoje parcele,znamo sami zidat hiše,koker sva midva za mal denarja si velik sama naredila!Tako da v mojem kraju je veliko družin z 4 otroci ena je celo z 6!
Če bi pa mogla živet v najemniškem stanovanju,z dvema sobicama,pa tudi ne vem če bi imela toliko otrok verjetno ne!

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: koliko otrok imate?
25.8.2010 18:25:36   
*miska.mcc*
3 otroci

jaz trenutno brezposelna (340 € otroskih) do zdaj sem imela porodniske ok. 430 €

moj zasluzi od 800-1000 €

placujeva kredit za hiso. za 1x je dovolj otrok. nebom pa rekla,da ne bom imela se kakega. za1x,ce me vprasate smo zakljucili. pa ne zaradi denarja. pač.dost. za 1x.user posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: koliko otrok imate?
25.8.2010 19:27:49   
m_o_i
jaz mam pa enega vejkega in enega majhnega user posted image  
tavecji je star 35-kot jaz; in sva si se enega majhnega umislila-se malo, pa bo 4 mesece user posted image

kar se pa ojrekou tice, sva nekje na 1500 mesecno, stanovanje je se treba kupit-pa bo ze! ce bi cakala neko x vsoto za prezivljanje otrok, ne bi niti enega mela-ker ce zelis nudit vse, kar ti dandanasnji prodajajo kot must have za otroka, moras bit milijonar (najmanj)...

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: koliko otrok imate?
25.8.2010 19:32:04   
ljupka
Moi se strinjam s teboj,mi nismo nič od tega imeli pa smo vseeno zrastli ,v srečne ljudi eni bolj drugi manj,odvisno koliko je bilo ljubezni!




(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: koliko otrok imate?
25.8.2010 19:56:35   
Anonimen
Zanima me, koliko otrok imate, koliko bi jih imeli, če bi bili izpolnjeni vsi pogoji? Predvsem me zanima, kako pomembna se vam zdi finančna situacija v družini, ko se odločate za št. otrok? Primer: kolikšen dohodek partnerjev bi po vašem zadostoval za "normalno" (ne razkošno) življenje družine s tremi otroki?


Čisto odvisno od potreb in načina dela, ni enoznačnega odgovora.
Nekateri rabijo več, tudi trošijo zato več in bi se počutili slabo, če ne bi mogli trošiti - v tem primeru je pojem normalnega dohodka čisto prenizek. In obratno, drugemu je tak dohodek sanjski.

Meni se zdi bolj pomembno, da sploh vemo, kaj želimo (in ne v stilu svojemu otroku želim dati vse) otrokom dati in je finančno pogojeno. Tukaj so naše želje in zmožnosti različne in na tem mestu je dobrodošlo, da realno ocenimo, kaj želimo - in ne kopiramo tega samo zato, ker je to moderno, ker to počnejo vsi, ker je to v teh časih normalno ipd.

In druga točka, ki mi je pomembna - da znamo svoje zmožnosti zagotavljanja takega dohodka oceniti tudi "za vsak slučaj primer" - to je, če se kaj zgodi in naše delo in finance ne bodo idealne.


(odgovor članu biga)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: koliko otrok imate?
25.8.2010 20:00:37   
slovenka
midva imava 2 otroka, stara sva 30 in 34. Prihodka je dobrih 3000 na družino, odvisno, koliko lahko jaz delam, imamo hišo, brez kreditov, 2 avta... bi imela še enega otroka, finance niso faktor odločitve, bolj druge stvari - ali bi imela dovolj časa, da bi se z vsemi dovolj ukvarjala... user posted image Zdaj imamo dojenčka, pa se ta prvi že pozna na času z mamico. Upam, da se z meseci to malo popravi, ker si želim biti več s ta prvo. user posted image

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: koliko otrok imate?
25.8.2010 22:12:28   
izgubljena_ovcka
Imava dva otroka, stara sva 27 in zasluživa malo bolje od povprečja čeprav si ne privoščiva veliko, ker planirava gradnjo hiše. Jaz osebno bi lahko imela tri ali še celo kakšnega več ampak to bomo videli čez par let. Sploh pa imava med prvim in drugim majhno razliko in bi se jaz najprej malo oddahnila od nosečnosti ali dojenja. user posted image

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: koliko otrok imate?
26.8.2010 7:17:18   
TRIŠ
Jih imava štiri in nam zaenkrat nič ne manjka.Ne izgubljamo denarja na avtih kar se mi zdi zelo pomembno,ker ljudje nimajo za kruh avto pa na lizing.Otroci strošek,jaz to nikoli nisem niti pomislila,ker potem sem tudi jaz en velik strošek(telefoni,internet,oblačila).Imajo vse v mejah normale,poleti dopust,vmes še kakšna kolonija,tabot,prvomajski dopust in smučanje 1-2x na smučišču,večja dva tudi oba hodita v glasbene .Aja pa še to nihče ne kadi in ne hodiva po kavicah,zame spet zelo pomemben podatekuser posted image

Pa še to občudujem velike družineuser posted image


< Sporočilo je popravil TRIŠ -- 26.8.2010 7:23:11 >

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: koliko otrok imate?
26.8.2010 7:37:15   
Luni
IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja

Midva se vrtiva okrog štirih deset_letij.

isto, malo + pa malo - user posted image , imava pa lastno hišo, en avto, pet koles user posted image , khmmmk, pa še kaj user posted image . Tudi od naju nobeden ne kadi in spljoh ne hodiva po kavicah (no ja, na kakšen sladoled pa že...)

< Sporočilo je popravil Luni -- 26.8.2010 7:39:24 >


_____________________________



(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: koliko otrok imate?
26.8.2010 9:14:54   
mamsi
Oj,

imava 3 otroke, stara sva 34 in 38 let. Imava ravno toliko otrok kolikor sva si jih želela, finančno bi jih lahko preskrbela več, imamo tudi hišo in okolico, torej prostor zanje, ampak smo proizvodnjo vseeno zaprli . Manjka mi edino kakšna babica user posted image . Koliko denarja za otroke? Kolikor se znajdeš, tako kot je ena zapisala, tudi z delavsko plačo jih imaš lahko več. Verjetno pa ni ravno prijetno.

Glede na to, da bi otrokom lahko kupovala raznorazne oblekce in igrače, jih vseeno kupim samo minimalno in še to znamka ni pogoj. Pri igračah sploh ne trošim, kupujem samo kaj ustvarjalnega, ostalih stvari ne, raje se z njimi vsedem na kolo ali se drugače ukvarjam z njimi. Tako da ga sploh ne zapravim dosti.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: koliko otrok imate?
26.8.2010 9:42:00   
ribica.
Imava 3 otroke, stara sva 32 in 37 let. Živimo od moževe plače, cca 1600 eurov, jaz sem doma. Imamo stanovanje na kredit, cca 500 eur na mesec obroka in 10 let star avto. Koliko otrok bi imela ......si želim še kakšnega! Nikol ne razmišljam o otrocih skozi denar. Če si ga bova želela, ga bova imela. Nismo bogati kar se denarja tiče, kar se pa vsega ostalega tiče, smo pa bogatejši kot miljonarji!

(odgovor članu mamsi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?