|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nedavne izkušnje z Mb porodnišnico
15.7.2005 23:05:10   
Mateja-13
Leta 2003 sem prvič rodila, nič kaj prestrašena nisem bila le polna pričakovanj in vesela, da se je le zaćelo (ker je mali zamujal 10 dni). Ponoči me je sprejela zelo prijazna zdravnica in babica ob izmeni (ob 7.00) pa se je začelo. Najprej so so sestre nekaj ful kregale in drle, kaj mora katera delati, potem pa je prišel en :hudicek::hudicek: namesto babice (zelo milo rečeno neprijazna). Nisem ničesar zahtevala, vse sem jo ubogala, nisem se drla, predihavala popadke, ampak ona groza ... Celo njeno izmeno nisem rodila (ker bi verjetno omela preveč dela). Na koncu je malemu:duda: že nevarno padel Ph in okoli mene je bila kar naenkrat gužva (8 ljudi najmanj), pripravili so celo vakum, :hudicek: od babice pa se mi je metal po trebuhu in se drl na mene da ne znam pritiskat (katera pa zna prvič??. No, ko je pa bila nova izmena v vsej tej gužvi, pa je ob 3.00 prišla babica Ivica, me pobožala po obrazu, rekla: jaz bom vam pomagala (pritiskala mi je z vso močjo na trebuh), vi pa meni, tako, da močno pritisnete. V dveh popadkih je bil mali zunaj. Dr. Burja je že čakala na malega ga odnesla v intenzivno nego meni vse lepo razložila, kaj je narobe z malim, zdravnikom pa rekla: res ne vem kaj ste tukaj počeli ( se obrnila k meni in mi rekla), ampak mamica ne skrbite , poskrbela bom da bo z malim vse vredu. Na oddelku so bili vsi res prijazni.
Žalostno je, da se vso nosečnost tako zelo paziš, tako z veseljem pričakuješ malega:angel:, pa ti nemarneži lahko vse zaserejo.
No zdaj sem spet noseča in me je kar malo strah rodit: pa ne bolečine, to mine!!!!
Povejte mi svoje nedavne izkušnje in me opogumite, če ne se bom kar v SG odpeljala.
Je pa res da pregledi, ki sem jih imela v bolnici - so tako rutinski in neosebni da je groza!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   nedavne izkušnje z Mb porodnišnico
15.7.2005 23:14:37   
kofetek2010
poišči mal z iskalnikom, je bilo že veliko, veliko napisanega in po moje, se ne bo dalo vsem še enkrat pisat, no vsaj meni se ne da :ups: postanem preveč jezna, živčna in tečna, to pa ne smem bit 8)

samo to, upam, da ne bom v MB, ko bom dobila popadke, no ja, zihr bi se peljala do Graza :)-

(odgovor članu Mateja-13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   nedavne izkušnje z Mb porodnišnico
15.7.2005 23:17:51   
Anonimen
Tri poste nazaj sem jaz pisala o tem, kako je bilo pred slabim mesecem. Jaz res nimam nobene žal besede čez MB porodnišnico, samo pohvale.

(odgovor članu Mateja-13)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   nedavne izkušnje z Mb porodnišnico
16.7.2005 8:47:54   
k1
jaz tudi ne...

(odgovor članu Mateja-13)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   nedavne izkušnje z Mb porodnišnico
16.7.2005 10:20:07   
Anonimen
Našla en link:

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=1&id=43287&idk=98

Jaz nimam kaj reči čez porodnišnico MB. Vse je bilo super.

(odgovor članu Mateja-13)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   nedavne izkušnje z Mb porodnišnico
17.7.2005 1:45:45   
lelaval

Jaz sem leta 1997 1. rodila v MB in bila FUL razočarana nad babicami na porodnem oddelku. Bile so dobesedno neprijazne in mojemu :love: je rekla, naj gre domov, ker tako ali tako še 5 ur ne bom rodila.
Pa saj se nisem se jaz odločila, da bom šla v porodnišnico sredi noči pač pa moja :duda:. :)-:)-. Sem rekla, da v MB ne grem nikoli več rodit.:zmeden::zmeden2::zmeden:
Leta 1998 sem šla rodit svojega 2. otroka - prav tako v MB, saj drugam tako ali tako ne bi imela časa it, ker je porod strašno hitro napredoval. In že takrat (le 16 mesecev po 1. porodu) so bile babice dosti bolj prijazne in začuda celo človeške :zmeden2::)-.
Ko pa sem letos junija rodila svojo 3.:duda:, pa moram priznat, da sedaj osebje na porodnem oddelku resnično obvlada svoje delo in zanje nismo le številke, pač pa ljudje. :bravo::bravo: Zares so profesionalno opravljale svoje delo :bravo::bravo:.
Tako, da ti z zagotovostjo lahko zatrdim, da če imaš pomisleke zaradi slabih izkušenj, jaz čez osebje v MB porodnišnici zares nimam nobene slabe osebe.:bravo:

(odgovor članu Mateja-13)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   nedavne izkušnje z Mb porodnišnico
18.7.2005 20:27:53   
Teni_
JAz sem prvič rodila tam decembra 2003, pa sem imela super izkušnjo - grem letos novembra še 100% enkrat tja(no ali pa prej). Resnično vse pohvale, razen ena zdravnica iz otroške bolnice mi je tak zmaj, drugi pa so bili vsi super. Glede na to, da sem bila tam med prazniki, sem bila še toliko bolj prijetno presenečena.Lp,Mojca:nosecka:

(odgovor članu Mateja-13)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   nedavne izkušnje z Mb porodnišnico
18.7.2005 23:21:10   
Anonimen
Sama sicer nad odnosom babic v porodni sobi nimam pripomb, motilo me je le to, da se med porodom nisem smela gibat. Privezali so me na CTG in sem ves čas poroda morala ležat. Ampak babica je bila pa super! Bodrila me je, edino enkrat se je naredila jezno in mi rekla, da bo "zdaj pa huda, če ne bom začela sodelovat". Ampak se je hitro pomirila, ko sem ji povedala, da tega ne prenašam dobro.

Razočarana pa sem bila nad osebjem na oddelku. Zato me zdaj zanima, če se je že kaj spremenilo - sploh zdaj, ko je bila takšna grozna nesreča z dojenčkom, "smrt v zibki". Ali sestre kaj bolj pomagajo mamicam? Kako pa je s pleničkami? Namreč, ko sem zvečer previla mojega malega Davida v pleničko za enkratno uporabo, se je takoj zatem pokakal, pa mi več niso hotele dati nove pleničke. Rekle so mi, da ga naj takšnega pustim vso noč. Usmilila se me je moja cimra in mi odstopila svojo pleničko, ona je imela namreč dve.

(odgovor članu Mateja-13)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   nedavne izkušnje z Mb porodnišnico
19.7.2005 8:47:35   
bobek05
Na oddelku sem bila ravno v času tiste tragične nesreče :(( in kot neumno sva s cimro ravno tisto noč bedele, ker najina fantka nista hotela spati.. Saj nihče ni vedel kaj se dogaja. Saj se ne spominjam prav, ampak okrog 3. ali 4. zjutraj sva slišali, da ena ženska neutolažljivo joče na hodniku, pa vsaj ena sestra je morala biti pri njej, nobena od naju pa ni šla na hodnik gledat kaj se dogaja. Spomnim se, da sva se spogledali in debatirali o tem, čeje mogoče kaj z otročkom narobe - ampak niti v sanjah si nisva mislila, da kaj tako hudega. Jaz sem mislila bolj v smeri kakšne infekcije, ali kakšna hujša oblika zlatenice ali kaj podobnega :( ... Ful mi je hudo zanjo. Upam, da si bo nekega dne opomogla in zbrala dovolj poguma in moči, da bo spet zanosila.

Je pa žalostno, da sem komaj SEDAJ (čeprav je to baje splošno znano) izvedela, da lahko prosiš, da ti ponoči otročka odpeljejo... :grrr: Jaz sem bila na oddelku 3 dni po CR, na smrt utrujena, vse me je bolelo kot :hudicek: , pa injekcij več ni (dobiš Lekadol :grrr: ) in potem ti porinejo otroka v naročje in moraš zanj skrbet 24 ur na dan!! Pa saj nič ne rečem, ful sem bila vesela, da sem ga imela pri sebi in prav krivo sem se počutila, ko sem npr. po 1-urnem zibanju (ko je jokal), se končno primajala do postelje, on pa je zopet "navrl" in sem samo naveličano zavzdihnila in se opet začela spravljat s postelje, kar po CR traja nekaj časa :hudicek: - ampak saj ne moreš bit jezen na otroka!

Sestre so bile drugače ful prijazne, ampak če bi bila še 1x v isti situaciji, bi prosila naj ga vsaj ponoči za nekaj ur odpeljejo, ker sem bila potem 2 dni živa razvalina - na noč sem spala kakšno uro ali dve in sploh nisem bila več zmožna funkcionirat, zato sem tudi podpisala in šla 1 dan prej domov, kot je običajno. Rekla sem, da če je z mano vse OK in z otrokom vse OK, da midva greva... Doma je bilo potem vse DOSTI BOLJŠE, ker sta mi takoj priskočila na pomoč mož in moja mama in sem bila v 2 dneh kot prerojena.

Aja, pa še to - pleničk za 1x uporabo pa jim še vedno primanjkuje, jaz sem na srečo imela zraven svoje, pa sem jih tudi cimri eno par odstopila, ko je rabla.

Ponoči pa jih res ne previjajo... Jaz našega še zdaj ne (star je 1 mesec), ker ga potem samo še bolj predramim, pa tudi potrebe ni, ker velikokrat ko ga zgodaj zjutraj previjam niti pokakan ni - ko in če ga bo pa motilo, pa ga bom previla.

Drugače sam CR - nimam niti ene pripombe :bravo:

Bobek

(odgovor članu Mateja-13)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   nedavne izkušnje z Mb porodnišnico
19.7.2005 11:06:51   
Anonimen
jaz sem v mariborski porodnišnici rodila letos junija in je bilo super!:bravo:9nebesanobene pripombe,posebna pohvali babici mojci!!:bravo:

(odgovor članu Mateja-13)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   nedavne izkušnje z Mb porodnišnico
23.7.2005 13:08:11   
Mateja-13
Hvala za tvoje sporočilo. Tudi jaz bom rodila enkrat v začetku novembra, verjetno kar v MB.
LP, Mateja

(odgovor članu Mateja-13)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   nedavne izkušnje z Mb porodnišnico
29.7.2005 13:21:46   
malika
No pa da še jaz pristavim svoj piskrček :)- , rodila sem 23.7. v MB, to je bil moj drugi porod in ponovno lahko jasno in glasno pohvalim popolnoma vse osebje v porodnišnici.

Edino kuharje bi malo pograjala, ker ne kuhajo ravno dietne hrane(fižolova, grahova juha, svinjska pečenka ipd.)

(odgovor članu Mateja-13)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   nedavne izkušnje z Mb porodnišnico
29.7.2005 18:36:57   
BokiMB
Bobek, v mariborski porodnišnici ne moreš zaprosit, da ti otroka ponoči odpeljejo oz. če zaprosiš, ti odgovorijo, da nimajo nobenega prostora, kjer bi lahko imeli dojenčke za čez noč, da ga lahko imajo samo na hodniku ali pa ga kvečjemu potisnejo na intenzivno nego, da pa ga ponoči nihče ne bo gledal, ker nimajo dovolj osebja. Prav tako meni pred letom in pol, ko sem rodila, nihče ni pomagal pri dojenčku, ko sem jih zaprosila.
Mogoče se je po nesreči kaj spremenilo. Prej ni bilo tako, njihove izjave za javnost po smrti dojenčka so bile čista blamaža..

(odgovor članu Mateja-13)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   nedavne izkušnje z Mb porodnišnico
31.7.2005 6:44:32   
bobek05
BokiMB, verjetno je čisto res kaj praviš.. Komaj po tisti nesreči v MB porodnišnici junija letos sem prebrala v časopisu, da ti otroka ponoči lahko odpeljejo, v praksi pa je verjetno čisto drugače...

Saj nimam nič proti, da ženske skrbijo za svoje sončke 24 ur na dan - ful vredu, a kaj so sem bila na smrt utrujena, vse me je bolelo kot :hudicek: od CR, potem pa skači s postelje pa do njegove posteljce, pa ga dvigovat, pa dojit, pa nazaj v posteljco, pa na WC, pa pod tuš, pa spet do njegove posteljce... :grrr::grrr: (da o nočeh bolje, da ne govorim) .. Ko pa sem zahtevala, da grem domov, če je z nama vse vredu, pa so me gledali kot da bi z Lune padla - ja, pa na lastno odgovornost, pa kaj si mislim, kaj pa če bo kaj narobe (pa sem šla domov 1 DAN PREJ!!!) - pa sem rekla doktorci, da je tudi po 1 mesecu lahko kaj narobe (npr. da imam notranje krvavitve ali kaj podobnega), pa da bom že nazaj prišla če bo treba.. :kuza:
Ko pa sem prišla domov - pa bomba!! kot prerojena (sta pomagala mož in moja mama)..

Ne kapiram zakaj ti nočejo odpeljat otroka če prosiš.. Jaz imam svojega angelčka ful rada in bi umrla brez njega, ampak kako naj skrbim zanj, ko pa še zase nisem bila prav zmožna skrbet??? :zmeden: blesavo!!! :grrr:

(odgovor članu Mateja-13)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   nedavne izkušnje z Mb porodnišnico
31.7.2005 11:27:09   
Marogica
Tudi jaz lahko povem, da sta moji dve porodni izkušnji z MB porodnišnico čisto ok, pa čeprav sem prvič rojevala 13 ur, drugič pa 12. Prvič sem rodila 2001, drugič pa decembra 2004. Mogoče vse preveč pričakujemo od babic in nekatere tudi niso takšne kot bi morale biti. Žal. Vendar je tako tudi v vsakdanjem življenju. Jaz bi imela več pripommb na oddelčne sestre, ki so bile v tistem tednu, ko sem jaz drugič rodila, preobremenjene, saj je rodilo toliko žensk, da ni bilo več prostora v drugem nadstropju,in so morale čakati v porodnih sobah tudi po 12 in več ur, da so lahko prišle v sobo. Zaradi preobremenjenosti so bile sestre kar fajn tečne.
Kar se pa tiče oddaje otroka ponoči, bi rada dodala to, da je bil moj ta mali kar nekaj noči tam(zaradi prezgodnjega poroda). Povedati pa moram, da se nisem čisto nič bolj spočila. Ali je jokal otrok mojih cimer, ali so nas klicali po zvočniku na dojenje vsake tri ure v intenzivno (ali mene ali cimre), zjutraj so prišli previjat in pokazat nego dojenčka, nato merjenje temperature...... Moram prizntati, da sem se spočila šele doma, ko so odpadli vsi ti moteči fakotrji, pa čeprav sem dojila tudi doma na tri ure.
Predvsem ne misli, kako je bilo, temveč kako bo. res je pri vsakem porodu drugače. Želim pa ti dosti sreče pri drugem porodu

(odgovor članu Mateja-13)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   nedavne izkušnje z Mb porodnišnico
31.7.2005 11:33:47   
Anhelo2


Jaz sem rodila 19.7.

Jaz moram reči, da imam 1A izkušnje iz porodne sobe govorim glede osebja ne glede poroda, da se razumemo.

Kaj se tiče osebja na oddelku pa no ja- za potrpeti glede na dni ki si tam.

Tako, da MB porodnišnica skupaj :bravo::bravo:

LP

(odgovor članu Mateja-13)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   nedavne izkušnje z Mb porodnišnico
13.8.2005 18:42:57   
bernarda1
Tudi jaz se ti zahvaljujem za sporočilo.Ker bo tudi rodila v začetku novembra(1.11.)v Mariboru.

(odgovor članu Mateja-13)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?