|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Slabokrvnost
4.8.2005 9:14:08   
niki5
Naš Svit ima slabo kri oz nizek Hemoglobin, zato smo dobili sirup in navodila za prehrano.

Zdaj pa berem navodila v katerih pa je tudi zapisano, da slabokrvnost nastaja počasi in je zato zdravljenje tudi dolgotrajno.

Zdaj me pa zanima, če ste imele enake težave pri svojih otročkih, koliko časa je trajalo, da je bil hemoglobin spet v pravi vrednosti?
Kakšna je bila začetna vrednost hemoglobina in v kolikem času je narasla na sprejemljivo, da ni bilo več potrebno jemati sirupa?

Vem, da je pri vsakem drugače, vseeno pa bi rada kakšne okvirne časovne termine izvedela, da ne bom preveč razočarana, če ne bo kmalu bolje.
Najbolj me skrbi, da mali ne bo prenašal sirupa ali pa jedel hrane ki ima veliko železa. :zmeden2:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Slabokrvnost
4.8.2005 9:17:50   
Ajsha
Ja, zdravljenje traja približno pol leta. Ne skrbi, mali bo jedel sirup, če ne samega, pa mu ga zamešaj med kaj, kar ima kisel in izrazit okus - recimo kaj iz višenj. Skratka, najbrž si dobila 2 flaški ferrum lek sirupa in to morate pojesti do konca - to je približno 4 mesece do pol leta.

LP!

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Slabokrvnost
4.8.2005 9:25:23   
niki5
Dobila sem enega, naj bi pa dajala pol žličke na dan. Začnem pa postopno z uvajanjem, vsak dan povečujem dozo, da dosežem priporočeno in sicer pol žličke.

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Slabokrvnost
4.8.2005 9:28:21   
Ajsha
No sej, ti imaš pač manjšo dozo - ena žlička je 5 ml, in zato moraš porabiti eno flaško. Ti boš torej flaško porabila v 50 dneh in pediater ti bo potm verjetno napisal recept za še eno.

LP!

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Slabokrvnost
4.8.2005 9:29:46   
niki5
Ajsha, kakšno prehrano pa ima tvoja punčka? Si ji kaj prilagodila zaradi tega?

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Slabokrvnost
4.8.2005 9:32:09   
ZARA
http://www.lunin.net/zdravje/slabokrvnost.php

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Slabokrvnost
4.8.2005 9:42:24   
Ajsha
Nisem, jaz ji dajem za jest vse - sem mnenja, da je raznolika prehrana najpomembnejša. Ker če preveč enostransko oziroma usmerjeno daješ za jest, se vzpostavi neravnovesj, kar spet ni dobro. Če recimo je veliko rumenjaka, je to slabo zaradi ogromne količne holesterola v jajcu. Da bi zdej žulila ful veliko suhega sadja tudi ni okej. Moje mnenje je, da je treba dajat otroku veliko raznovrstnega sadja in zelenjave, polnozrnata živila in nekaj mesa. Glede na to, da slabokrvnost pri dojenčkih ni patološko stanje ampak se hitro in učinkovito popravi, nisem posebej spreminjala prehrane.

LP!


(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Slabokrvnost
4.8.2005 10:02:14   
Marogica
Tudi naš je bil salbokrven, ko je bil star 6 mesecev. Najbolj sem bila šokirana, ker sem prebrala, da lahko do tega pride zaradi "revne" prehrane, kar pa pri nas sploh ni bilo tako. Mi smo začeli že pri 4 mes z jabolčnim sokom in nadaljevali z drugim sadjem in zelenjavo, pa kuhala sem mu juhice, meso, jedel je ribo....
Zdravljenje je trajala pol leta-s sirupom, in kontrolo krvi. Pri enem letu so bile vrednosti ok in od takrat se nikoli ni več postavilo vprašanje slabokrvnosti (sedaj je star 4,5 let)
Kar se krvnih vrednosti tiče, ti ne morem pomagat, ker se ne spomnim, kakšne so bile.
Sem pa dobila podaljšano porodniško za 3 mes, na podlagi slabokrvnosti.
Zato se potolaži in si ne delaj prevelikih skrbi. Mogoče je tudi pri tvojem otroku vse to le prehodno, zato je bolje sedaj zdraviti in preprečiti posledice za v naprej. lp

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Slabokrvnost
4.8.2005 10:03:42   
Anonimen
V kakavu je menda veliko železa. Naš ga popije ogromno, drugače pa skoraj nič ne je. Pa ima dobro kri. Mogoče je res kaj na tem.

(odgovor članu niki5)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
4.8.2005 11:26:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu niki5)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?