|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mnenje-ločitev sestričen v vrtcu
3.2.2011 9:54:01   
janapan
Moja in od sestre hčerka-sestričnici stari 3,5 leta hodita v isto skupino v vrtcu. po karakterju sta si pravo nasprotje moja je vodljiva, nežna mirna, od sestre pač živahna z izrazito bujno domišljijo malo težje vodljiva. punci se družita skupaj že od ,,rojstva,, tri leta pa sta skupaj tudi v vrtcu. ker se bo drugo leto skupina nekoliko premešala so nam v vrtcu naznanili, da bi radi naši punci ločili ker naj bi sestrina punčka našo motila pri igri. Je izredno dominantna in nadvlada nad njo ter ji ne dovoli, da bi se igrala kar si moja želi.
Moja hči je res pohlevna jo pa vidim, da se ji zna postaviti po robu in po mojem je to, da se druži z njo kvaliteta, saj se tako še bolj razvija njena domišljija...ne razumem, zakaj si želijo, da bi imeli v vrtcuu same pohlevne otroke. Kaj menite vi, morda kakšna vzgojiteljica, je prav, da se ločijo....naj še poudarim, da se imata zelo radi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mnenje-ločitev sestričen v vrtcu
3.2.2011 10:01:18   
Lantea
Ne vem, kako bi sama odreagirala na takšno situacijo. Ampak mogoče je pa problem v tem, da se tvoja hči igra pretežno le s svojo sestrično, z drugimi pa ne. Ne vem... Saj veš, kako pravijo o socializaciji, da ni dobro, da si samo na eno osebo navezan. Saj pravim, da ne vem točno, kako je pri tvoji hčerki, kako se druži z ostalimi. Je pa verjetno, da če ju bodo ločili, zna biti nekaj časa mogoče kriza, ampak po moje je še dovolj "majhna", da si bo poiskala tudi drug krog družbe, kjer si bo pa druge kvalitete razvijala.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mnenje-ločitev sestričen v vrtcu
3.2.2011 10:09:14   
ljupka
Pri moji prijateljici je bil ist problem,sam ne še v vrtcu,pol v prvem razredu je pa sama prosila ,da naj ju dajo vsako v svoj razred,pa tega niso upošteval.Pol so pa prihajale pritožbe,da skoz skupaj visita,se sprehajata po razredu ena k drugi...
Sam enkrat jim je povedala,da ona jim je pravočasno povedala,pa niso upošteval,da sedaj naj problem rešujejo same.

Jaz mislim da se bo tvoja mogla naučit postavit zase,sestrična pa da je nemore skoz komandirat,in če ju bodo dali narazen ,se tega ne bosta mogle naučit.V drugi skupini bo lahko spet ktera ki bo hotla tvojo komandirat,a sestrična spet katero ,ki se ji bo pustila komandirat.Zato so tam da jih učijo da se to nesme.A doma tudi opažate ,da se tako igrajo?Če se skoz tako igrata,mogoče pa tvoji odgovarja,ker ji zaupa in jo ima rada.
Mislim da bosta nesrečne če ne bosta skupaj,sam s časoma bi se tudi tega navadile.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mnenje-ločitev sestričen v vrtcu
3.2.2011 10:32:28   
janapan
ljupka...veš prav to sem jaz pomislila...moja se bo morala prej al slej začet postavljat zase in pri sestrični bo sigurno to prej skapirala kot pri komu drugemu...

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mnenje-ločitev sestričen v vrtcu
3.2.2011 10:33:36   
tinaaja
Kaj pa vem.. nekako so taki odnosi lahko super, lahko pa sta si bergli... Vzgojiteljice neke izkusnje imajo in verjetno na podlagi tega tako svetujejo - pa ne zato, da bi bilo njim lazje, ampak da bi bil otrokov razvoj bolj optimalen. vsaj upam.

Mi smo imeli situacijo, da sta bila z bratrancem skupaj in velika prijateljcka, navezana in sploh razlog veselja, ko si omenil vrtec. Zatadi selitve smo bili v dilemi, ali vzeti starejso iz skupine z bratrancem in jo dati v vrtec blizje domu, kjer bi hodila skupaj z mlajso. Prevladal je razum in lazja logistika.
Sprememba - hci je bila v prvem vrtcu tiha, plaha, nezna in prilagodljiva puncka. Tukaj pa je zgovorna, aktivna,.. Hec je,da je vzgojiteljica v prvem vrtcu zapisala svoja opazanja glede hcere in dober mesec nazaj mi je ta nova vzgojiteljica rekla,da ce ne bi prebrala pisma, da ne bi verjela,da je to isto otrok. Pa nas je bilo zelo strah, kako bo sprejela locitev - brez problema.


_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mnenje-ločitev sestričen v vrtcu
3.2.2011 10:40:51   
tinaaja
IZVIRNO SPOROČILO: janapan

ljupka...veš prav to sem jaz pomislila...moja se bo morala prej al slej začet postavljat zase in pri sestrični bo sigurno to prej skapirala kot pri komu drugemu...


jaz pa glih obratno mislim.. ker jo pozna, ker je navajena nanjo in njen nacin in morda sploh ne pridejo drugi blizu, ce jo ima tok pod komando.. In ce se itak veliko skupaj druzite, pol lahko to dojame tudi v igri popoldne, cez vikende. MA ti jo se najbolj poznas, ampak meni ne bi bilo vsec, da bi skoz nekdo vame/moji punci skakal - ker kolikor razumem zelje tvoje hcere prekasajo zelje sestricnine in tvoja dejansko ne more delat tega, kar zeli. Ja ali najde pot, da se osvobodi "nadvlade" ali pa pac golta..


_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mnenje-ločitev sestričen v vrtcu
3.2.2011 10:49:35   
lananai
Mi imamo podoben primer. Naša tamala in njena druga sestrična (od sestrične punčka) sta skupaj že od rojstva. Sta 1 mesec narazen rojene in smo celo porodniško preživeli skupaj. Ko je šla naša v vrtec, sem bila vesela, da so ju ločili. Imata se radi, ampak to še ni rečeno, da je pravo prijateljstvo. Mogoče bosta enkrat super prijateljici, ampak dajmo jima možnost, da se sami odločita. Če bi bili že od začetka slupaj, bi lahko res kar naprej skupaj viseli. Če se imata res tako radi, bosta še vedno veseli, ko se popoldan združujejo skupine. user posted image  

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: mnenje-ločitev sestričen v vrtcu
3.2.2011 10:55:51   
manna
Poznam primer ko so celo dva bratca ločili med seboj (stara 1,5 in 2,5 skupine so od 1-3leta) zato ker bi se sicer cel dan samo med sabo ravsala oz. je tamali skoz samo ponavljal za večjim. Zdaj sta ločena in sta oba pridna. Doma pa se lahko še naprej mirno ravsata in ponavljata en za drugimuser posted image
Tko da moje mnenje - naj ju ločijo, za obe bo to koristna sprememba, družita se lahko pa še vedno popoldne in ob vikendih. Ti in sestra pa lahko opazujeta kako obe napredujeta.


< Sporočilo je popravil manna -- 3.2.2011 10:56:53 >

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: mnenje-ločitev sestričen v vrtcu
3.2.2011 11:43:51   
Sofi
Moj starejši sin pa hodi v isto skupino z dvema bratrancema. V našem mestu je veliko vrtcev in po vsaj dve skupini iste starosti v vsakem izmed njih, ampak nenačrtno so pristali skupaj. Mislim, da bi bilo bolje, če bi bilo drugače, saj so zdaj močni trio, k sebi spustijo druge samo takrat, ko jim do tega je. V skupini vse štima, nikoli ni nihče predlagal ločitve, vsi se razumejo, je pa vstop čez vrata takrat, ko sta druga dva odsotna bolj kisel kot ne. Navezanost je močna. Na srečo so predšolski in počasi zaključujemo to obdobje - ne bodo na isti šoli.



_____________________________

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: mnenje-ločitev sestričen v vrtcu
3.2.2011 14:02:11   
end1
ne vidim razlike ail je to v sorodstvu (v tem primeru sestrična), ali pa so od prvega leta skupaj z drugimi otroci. Vsi si pojiščejo svoj krog s katrimi se v večini družijo in eni so bolj eni manj temperamentni.

moja hči je v skupini, kjer so že 4 leta vsi isti, pa so štirje nerazdružljivi (moja med njimi).

moje mnenje če ju niso do zdaj ločili, zakaj bi ju sedaj. Tako ali tako bo v šoli malo verjetnosti da bosta skupaj. Vsaj pri nas želje otrok ne upoštevajo.

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: mnenje-ločitev sestričen v vrtcu
4.2.2011 10:28:21   
nananaja
Pri nas so sicer moji hčerki in bratranec rojeni na 7-8 mesecev. Septembra so šli vsi trije v isti vrtec in prav vesela sem, da so vsak v svoji skupini. Niti me ne bi motilo in me ne bo, če bo v prihodnje prišlo do tega, da bi dali skupaj bratranca in mlajšo. Če pa bi dali skupaj starejšo in bratranca, pa ne vem če bi bilo dobro za našo, ona je bolj tiha, nekaj časa rabi, da se vključi, splete prijateljstva. V vrtec je šla s tremi leti, je zelo rada šla, a je rabila ene tri mesece, da se je povsem sprostila v skupini, prej je bila precej tiha po pripovedovanju vzgojiteljice. Nečak pa je dominanten, glasen, zna potegniti našo, da ponavlja za njim. Včasih pri babici izgleda, kot da je on vodja črede, moji in njegov mlajši bratec pa ga vse ubogajo.


< Sporočilo je popravil nananaja -- 4.2.2011 10:30:36 >

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: mnenje-ločitev sestričen v vrtcu
4.2.2011 10:31:00   
scorpiogirl
Nisem brala odgovorov, ampak jaz bi bila kar za to, da ju ločijo. Najbrž ste popoldne / za vikende precej skupaj in se še vedno lahko ogromno družita, v vrtcu je pa tudi super, da sklepa nova prijateljstva. Saj se tudi tam uči oziroma se v interakciji z drugimi bolj nauči socialnih veščin kot pa s sestrično - ker tukaj sta že navajeni ena druge user posted image
sicer sem jaz bolj ekstrem, ker sem imela tudi že ideje pri določenih otrocih, da bi dvojčke dala v različne razrede user posted image (pa še vedno stojim za tem, da bi bilo za te določene otroke to veliko boljše; vsekakor pa ni za posploševat user posted image ).
No, če imam prav in punčki tudi drugače veliko časa preživita skupaj, bi bilo mogoče vseeno dobro, da bi bili v vrtcu vsaka v svoji skupini. S tem ne bi izgubili druga druge, ampak bi pridobili (obe) še druge prijatelje.


_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: mnenje-ločitev sestričen v vrtcu
4.2.2011 10:40:14   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: end1
moja hči je v skupini, kjer so že 4 leta vsi isti, pa so štirje nerazdružljivi (moja med njimi).


To je drugače. Si je tvoja hči (+ ostali trije isto) sama izbrala družbo, ki ji ustreza. Če pa se z nekom pozna že od rojstva, je to eno prisiljeno prijateljstvo. Se pač poznata in iščeta sigurnost en pri drugem. Naj vsak najde prijatelja v tistemu otroku, ki ustreza njegovemu karakterju.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: mnenje-ločitev sestričen v vrtcu
4.2.2011 10:41:00   
pety78
Nisem brala odgovorov, ampak jaz bi bila kar za to, da ju ločijo. Najbrž ste popoldne / za vikende precej skupaj in se še vedno lahko ogromno družita, v vrtcu je pa tudi super, da sklepa nova prijateljstva. Saj se tudi tam uči oziroma se v interakciji z drugimi bolj nauči socialnih veščin kot pa s sestrično - ker tukaj sta že navajeni ena druge user posted image


Se popolnoma strinjam. user posted image


_____________________________



(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: mnenje-ločitev sestričen v vrtcu
4.2.2011 11:06:48   
babylove
V kolikor ima en otrok na drugega večji vpliv (kar je bolj pravilo kot izjema), ju je fino ločiti in je ločitev koristna za oba otroka, saj obema omogoči neodvisen razvoj. V kolikor to velja za dvojčke, potem lahko velja tudi (ali še bolj) za sestrični. Jaz bi ju ločila. Sprva bo morda težko, ampak najprej pri sebi uredi zadeve (v svoji glavi in s svojimi čustvi) in si dopovej, da je to boljše za otroka. Potem pa mali povej, razloži v pozitivni smeri - ker če boš sama v dvomih, bo otrok čutil tvoje oklevanje in tudi sam ne bo siguren.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroci naj bodo bosi
Hoja brez čevljev je najbolj naravna in primerna za otroke, zato naj bodo ti čim večkrat bosi. Malo stopalce se namreč n...
BLOG: Daj babici en`ga poljubčka ...
S takšnim navodilom ju pravzaprav čisto "povozim" in navajam na toleranco za zlorabo. Da bo tisti na drugi strani zado...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?