|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   močenje postelje
9.2.2006 12:25:03   
tulifon
A mi lahko poveste kdaj približno so bili vaši otroci suhi ponoči. Moj je star 3,5 leta pa ponoči sploh ne kontrolira urina- čez dan pa smo suhi že eno leto.Pred enim tednom sva se dogovorila in sva dala ponoči plenice dol. Prvo noč je bil suh, sedaj pa se vsako noč polula (2x na noč ga zbudim in ga nesem lulat).
Prosim za kak nasvet
lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: močenje postelje
9.2.2006 12:31:02   
Anonimen
Daj mu nazaj plenico. Pač še ni zrel za ta korak. Moj bo marca 4 in ima tudi ponoči še plenico, čez dan je suh kakšno leto in pol. Se mi pa zdi, da se mu trenutno nekaj dogaja, ker je precejkrat plenica suha. Bomo videli, jaz ne mislim prehitevat ničesar.

(odgovor članu tulifon)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: močenje postelje
9.2.2006 12:34:19   
KODA
Naš tamali je star 3,5 let in je suh od 3 leta dalje.Ampak se nam tudi še sem pa kdaj zgodi(redko),da se proti jutru polula.Pa sva se že pogovarjala o tem,pa mi reče,da je pozabil.Pod rjuhico sem dala brisačo,da ne pride urin na jogi.

< Sporočilo je popravil KODA -- 9.2.2006 12:36:14 >


_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu tulifon)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: močenje postelje
9.2.2006 12:41:34   
Anonimen
Jaz sem mu jo dala dol okoli 3,5 leta. Od začetka sem ga ponoči nesla okoli polnoči lulat, zdaj pa velikokrat pozabim, ker se pač ne zbudim in kar zdrži do jutra. Mogoče se enkrat na mesec ali pa še to ne, zgodi, da mu uide v posteljo. Se je pa tudi že zgodilo, da se je zbudil ponoči in rekel, da gre lulat.

kaj pa vem, jaz sem mu jo kar dol snela, potem smo pa počasi prišli do tega. Pod rjuho imam pa eno veliko zeleno vrečo za smeti razrezano, če se zgodi nesreča.

(odgovor članu KODA)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: močenje postelje
9.2.2006 12:50:47   
karmy
poskusi ga  ponoč zbujat ene parkrat 2 krat...odvisno kuk spije zvečer, in ga opomni da gresta lulat..

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: močenje postelje
9.2.2006 12:57:57   
cicido
Pac se ni pripravljen. Zbujat pa ga ne, ker se bo na to navadil in bo se tezje ostal suh. Nas je bil star vec kot 4 leta, tko da ni nobene panike.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: močenje postelje
9.2.2006 20:53:17   
lelaval
Do  starosti 5 let je še normalno, če otrok ponoči moči posteljo.
Očitno res še ni pripravljen, tako, da mislim, da je strah, da se ne bo odvadil plenic, povsem odveč.

(odgovor članu tulifon)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: močenje postelje
10.2.2006 7:51:36   
BUČKO
Sem zanč gledala na tv paprika odajo o močenju postelje in je dr.Meglič rekla da po petem letu naj bi otrok bil suh podnevi in ponoči.Če pa ni pol ma pa težave ki pa v večini primerov niso psihološke ampak enostavno ni pripravljen oz. ma majhen mehur ali pa pač nima dobro razvit del možganov ki naj bi to uravnavalo. Morate pa tudi kontrolirati kolko hodi čez dan na wc in kolk zvečer popije naj bi čim manj.Tako na kratko,a ja pa še to če po petem letu še ni o.k. naj bi ga pripeljali na pediatrično kliniko k tej dohtarci dobi pa se tudi nekakšen sprej ali pa hlačke ki vibrirajo tik preden se polula.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: močenje postelje
10.2.2006 9:45:56   
tejčica
Tudi moja hčerka je stara 3,5 let in ima ponoči še plenico. Čez dan je suha od 2. leta, ponoči nam pa še ne uspe. Par mesecev nazaj smo poskusili opustiti plenico še ponoči, ker ona ni želela več plenice. Na vsake dve uri sem vstajala in jo nosila na stranišče, pa nam še vedno ni uspelo, da bi postelja ostala suha. Sem pazila da zvečer ni veliko pila, pa vseeno ni šlo. Ko se je prakrat naredilo, da sem kljub tako pogostemu nočnemu zbujanju 2x na noč menjala postelnjino, smo dali plenico nazaj. Sicer je mala protestirala, ampak pač še ni šlo. Nima pa smisal nič forsirat, enkrat bo sigurno brez.

(odgovor članu BUČKO)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: močenje postelje
22.6.2011 8:33:59   
mlada babica
Vsem staršem in njihovim otrokom svetujem enurex hlače z zvoncem za pomoč pri nočnem močenju postelje.V nemčiji je ta izum v sklopu zdravstvenega zavarovanja že 40 let in je klinično preizkušen.Kot sem že enkrat zapisala je zelo enostavno in sicer ko otrok spusti prvo kapljico v hlačke se sproži senzor,ki je nameščen v hlačkah ter z zvokom zbudi otroka.Ko se zbudi avtomatsko stisne mišico zapiralko.Tako gre na wc in ostalo količino urina spusti v wc.Otrok to mišico zapiralko ojača v 4-6 tednih po navodilih vendar je moja vnukinja prenehala z močenjem v desetih dneh in je suha od takrat naprej.Mi smo hlačke kupili preko interneta na www.enurex.eu. ali enurex@gmail.com


(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?