|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   podaljšano bivanje?
3.2.2012 14:42:03   
TamiRami
Imeli bomo vpis v šolo in istočasno moramo povedati, ali rabimo podaljšano bivanje. Mi ga ne rabimo, bojim pa se, da bi bil mogoče otrok kaj prikrajšan, če ne bi ostal še v pod. bivanju, glede družbe. Saj razmišljam o tem, da imajo otroci potem veliko časa za druženje in da tisti, ki gre ob 12h domov, je izločen iz tega in verjetno posledično tudi manj priljubljen pri sošolcih. Kakšne so vaše izkušnje s tem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: podaljšano bivanje?
3.2.2012 14:45:34   
Star_a
IZVIRNO SPOROČILO: TamiRami

Imeli bomo vpis v šolo in istočasno moramo povedati, ali rabimo podaljšano bivanje.Tudi tekom leta lahko to spremenite  Mi ga ne rabimo, bojim pa se, da bi bil mogoče otrok kaj prikrajšan, če ne bi ostal še v pod. bivanju, glede družbe.Doma ,pred blokom nima družbe ?  Saj razmišljam o tem, da imajo otroci potem veliko časa za druženje in da tisti, ki gre ob 12h domov, je izločen iz tega in verjetno posledično tudi manj priljubljen pri sošolcih.Otroci v  podaljšanjem  najprej naredijo naloge,velikokrat jim znajo tudi učiteljice kaj dati,pri nas gledajo tudi risanke .pa saj otrok ne hodi v šolo,da bo bil med priljubljenimi user posted image    . Če ti to prenašaš na otroka joj no. In ne otrok ni nič prikrajšan,če gre ob 12 domov. Je bolj obratno. Kakšne so vaše izkušnje s tem?

(odgovor članu TamiRami)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: podaljšano bivanje?
3.2.2012 14:48:09   
NinaŠ
Točno take kot tvoji strahovi user posted image Moja2 sta kar malo jezna, če ju pridem iskat takoj po pouku (moram imeti dober razlog oz. njima ljubo stimulacijo user posted image ). Podaljšano bivanje (in jutranje varstvo) jima je najljubši del šole user posted image . Vsaj na naši šoli praktično vsi učenci do 3. razreda obiskujejo podaljšano bivanje.

(odgovor članu TamiRami)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: podaljšano bivanje?
3.2.2012 15:09:01   
pelin
No , veliko je odvisno predvsem od učiteljice, ki ima podaljšano bivanje čez....mi imamo dobro in slabo izkušnjo...žal sta zaradi najinih služb bila oba primorana hoditi v opb, vendar hči z veseljem, sin pa z muko...Hči je imela namreč zelo mlado in energično učiteljico, ki jih je vsakodnevno vodila ven, ali v telovadnico, v knjižnico, v računalniško učilnico ...veliko so se presmejali, igrali družabne igre, ustvarjali...V bistvu ji je uspelo , da so imeli otroci narejeno nalogo in se hkrati sprostili in zabavali, tako da ji je bilo tam lepo in ni smo imeli zaradi tega nobenih težav....Pri sinu je bilo krepko drugače...Učiteljica pri njem je bila takšna tik pred penzijo s sto in eno tegobo in slabimi živci...V osmih mesecih ni otrok niti enkrat peljala ven, v telovadnico ali kaj podobnega...V razredu jih je razsedla tako, da so sedeli v klopi po eden in so morali biti tiho, ter ves čas nekaj pisati ( tudi če so že končali nalogo), barvati, ...skratka se igrati individualno in sede za mizami...Ker je seveda otroke , ki so dali mir cel pouk začelo po svoje tudi razganjati (kar se nič ne čudim pri sedem in osemletnikih po petih urah zbranosti in sedenja pri pouku)nas je nekaj vsakodnevno pričakala na pragu in nam otroke totalno skritizirala...Naš fant je v opb hodil s strašno muko, čeprav je dokaj discipliniran otrok...njemu sem polepšala dan, če sem lahko prišla ponj po pouku...Hči je obiskovala opb kar 4 leta, sin le 8 mesecev...Zaradi njegovega odpora in neizboljšanja situacije, smo malega raje začeli navajati na javni prevoz, da se je začel voziti domov in potem tisti dve urici raje počakal doma...

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: podaljšano bivanje?
3.2.2012 15:13:14   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: TamiRami
... podaljšano bivanje. Mi ga ne rabimo, bojim pa se, ....

Pri nas so skupaj še skupina iz vrtca, tako da se res dobro razumejo in so radi skupaj v šoli. V podaljšanem bivanju se igrajo, imajo obšolske aktivnosti in tudi naredijo domačo nalogo. Ko pride domov je prost. Le redko redko je naloga.

O podaljšanem bivanju je informativno, da se lahko malo pripravijo in organizirani, ni pa potem nobenega spiska da si se ali se nisi prijavil. Zato naj te to ne skrbi. označi npr. da ne potrebuješ, če pa bo želja pa bo itak lahko ostal (saj kaj pa naj naredijo - te bodo v službo prišli iskat da mora otrok domov).

(odgovor članu TamiRami)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: podaljšano bivanje?
3.2.2012 15:46:09   
TamiRami
Na naši šoli so žal togi, tako da bo treba sporočiti ob vpisu. Je ravnateljica še posebej poudarila, da kasnejših sprememb med šolskim letom ne bo možnih.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: podaljšano bivanje?
3.2.2012 15:52:37   
*bubi*
SAj ni nujno, da ga pustiš do treh v PB. Lahko gre tudi ob dveh domov. Odločitev je bolj, ali bo imel v šoli kosilo ali ne.

Upoštevaj, da so razni krožki večinoma v času PB oz. pri nas recimo tudi od 14-15. ure. V takem primeru bi bilo treba otroka nazaj voziti.

Glej, v šoli rabijo število, da formirajo skupine in določijo število pedagoških ur, ki so na voljo. Od tega je odvisna tudi kadrovska zasedba. Še vedno je tako, da lažje otroka naknadno ven vzameš kot prijaviš - če je skupina polna, je polna. Če ni, pa ni problema.

_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu TamiRami)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: podaljšano bivanje?
3.2.2012 16:23:22   
*pepelka*
Mislim, da bi bilo najbolje, da ob vpisu otroka poveš tudi to, da bo v OPB. Šola namreč da podatke naprej na ministrstvo zaradi odobritve oddelka in tako mora imeti podatek o tem, koliko otrok bo OPB obiskovalo. Če pa bi ugotovila, da tega ne potrebujete, pa ga lahko tudi med letom izpišeš, oziroma je tam le po potrebi.

(odgovor članu TamiRami)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: podaljšano bivanje?
4.2.2012 12:50:03   
Johnsonsbaby
Otroka vpiši v OPB - šola mora mislim, da do mekega datuma v maju ali juniju ministrstvu sporočiti št. otrok vpisanih v opb za naslednje leto. glede na to št. jim ministrstvo odobri število oddelkov in posledično št. učiteljev - šola ob naknadnem vpisu otrok št. oddelkov ne more spreminjati, prav tako v oddelku ne sme biti več otrok kot to določa zakon.

Mirno pa lahko otroka zdaj vpišeš, pa potem ne hodi. Tako pri nas to razložimo staršem. če imamo pa potem kaj več odobrenih oddelkov, te naredimo manjše (+ za otroke) ali pa se kake ure porabjo tudi za izredno učno pomoč ali kaj podobnega.

< Sporočilo je popravil Johnsonsbaby -- 4.2.2012 12:51:06 >

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: podaljšano bivanje?
4.2.2012 12:58:11   
ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ
Moja2 sta kar malo jezna, če ju pridem iskat takoj po pouku (moram imeti dober razlog oz. njima ljubo stimulacijo user posted image ). Podaljšano bivanje (in jutranje varstvo) jima je najljubši del šole [image] Vsaj na naši šoli praktično vsi učenci do 3. razreda obiskujejo podaljšano bivanje.

Hehe, pri nas tudi. Vsakič me nažira zakaj sem tako zgodnja.
user posted image

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: podaljšano bivanje?
4.2.2012 14:01:29   
Lunca1
Naša tudi skoz cepeta, ko jo pridem iskat user posted image , pa je to ob 15.00 ali 15.30, tako da se mi ne zdi ravno zgodaj. Me prav veseli, da uživa in ji ni muka. Jaz sama nisem hodila, pa zato nisem bila brez prijateljev. Tako da tega se ti ni treba bati.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: podaljšano bivanje?
4.2.2012 16:26:53   
tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: TamiRami
še posebej poudarila, da kasnejših sprememb med šolskim letom ne bo možnih.

Potem pa ga prijavi. Saj te itak ne more prisilit da potem otroka tudi pustiš.

(odgovor članu TamiRami)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?