|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kilogrami v nosečnosti
16.1.2012 9:16:22   
Anonimen
Zdravo punce..

potrebujem nasvet.

Koliko ste se zredile v nosečnosti?
Jaz sem startala s prekomerno težo, 174cm 102 kg.
Sedaj sem v 15 tednu, trenutno se nisem zredila še nič, delam na tem da ne bi pridobila nič kilogramov in upam da mi bo uspelo. Kako je bilo pri vas?
Kdaj ste začele pridobivati na teži?

Hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kilogrami v nosečnosti
16.1.2012 9:55:38   
din don
OJLAA....tudi jaz sem noseča, ampak šele na začetku, lahko ti povem iz izkušenj v prvi nosečnosti, joj js sem se zredila 20 kg in lahk bi rekla da mi je vse ostalo, tako da zdaj po šestih letih sem zanosila s tolikšnimi kilogrami kot sem šla pri prvem rodit,....groza....js se jih nisem in nisem mogla znebit, želim ti veliko uspeha pa čim manj kilogramov,...lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kilogrami v nosečnosti
16.1.2012 10:18:07   
*bobika*
Jaz sem prvič štartala z 56 in končala z 78 kg, sem jih tudi izgubila samo z dojenjem v 6 mesecih..
Sedaj sem štartala z 57 , sem v 14 tednu in sem na 60kg, s tem da sem vmes bruhala in zgubila 3 kg ..mislim da bom spet končala na 20 plusa ..

(odgovor članu din don)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kilogrami v nosečnosti
16.1.2012 11:42:36   
Anonimen
oo hvala punce!

No potem se zaenkrat kar dobro držim, ker se do 15 tedna nisem še nič zredila. Upam da bo po porodu kakšna kila manj.
Sicer sem prehrano res za 100% spremenila in tudi gibljem se veliko več.

Želim vama srečno v nosečnosti user posted image

(odgovor članu *bobika*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kilogrami v nosečnosti
16.1.2012 13:59:41   
Jada82
Jaz sem prvič tudi štartala s 56 kg, rodit šla z 72 kg ... največ mi je šlo gor proti koncu .... kg ali več na teden user posted image user posted image user posted image potem sem s porodom zgubila 5 kg, ene 3 so šle same dol, ostalo sem mogla zbit s trudom ... pa nisem vse zbila dol, heheh ene 3 kg so mi ostale ...
Tako da zdaj drugič sem štartala z 59 kg, pa sem trenutno na 65,5 kg ..... Upam, da kaj veliko več ne bo šlo gor ... mam še slaba 2 meseca ....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kilogrami v nosečnosti
16.1.2012 14:04:14   
Matkurja
Jaz sem štartala z 20 kilami preveč, sem pa jih zdaj dobila 7 (jutri grem mende rodit). Ima pa samo otrok 4 kile in več, tako da upam, da bom že takoj, ko pridem domov, na stari teži.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kilogrami v nosečnosti
16.1.2012 16:01:41   
KajaNagaja
Jaz sem v 21. tednu, štartala sem z 52 kg in sem se do zdaj zredila 4 kg. Res pa, da nisem štartala s prekomerno težo, tako da mi gre normalno gor.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kilogrami v nosečnosti
3.4.2012 13:43:16   
bybyka87

IZVIRNO SPOROČILO: din don

OJLAA....tudi jaz sem noseča, ampak šele na začetku, lahko ti povem iz izkušenj v prvi nosečnosti, joj js sem se zredila 20 kg in lahk bi rekla da mi je vse ostalo, tako da zdaj po šestih letih sem zanosila s tolikšnimi kilogrami kot sem šla pri prvem rodit,....groza....js se jih nisem in nisem mogla znebit, želim ti veliko uspeha pa čim manj kilogramov,...lp



pri meni je bilo isto samo da sem jaz pridobila v prvi nosecnosti 26kg ki pa so ostale do druge v kateri sem takoj na zacetku izgubila kar 10kg...pridobila pa potem od konca piclih 6...ampak te kg se zdej imam...koliko je viska od prve nosecnosti :S

(odgovor članu din don)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kilogrami v nosečnosti
7.4.2012 7:36:00   
mala pikica
Jaz sem se v prvi nosečnosti zredila 18 kg, v drugo pa štartala s 3 kg manj kot prvič. Sem v 38.tednu in bo na koncu verjetno spet plus 18 kg (gre večinoma gor zadnje tedne :(). Upam, da mi bo spet uspelo priti na iste kg kot pred nosečnostjo...

Mislim pa, da je precej odvisno, kje štartaš. anonimna pohvalno, da si hrano spremenila in da se veliko giblješ, kar tako naprej, pa mislim, da bo šlo po nosečnosti še kaj več dol kot gor, v kolikor boš tudi kasneje tako nadaljevala user posted image

(odgovor članu bybyka87)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kilogrami v nosečnosti
15.6.2012 9:08:06   
Anonimen
No se jaz povem svojo iskusnjo na 180cm zacela sem s toliko kot ti torej kr nekaj prevec in sem prvih 5 mesecev zaradi hoje in diabeticne prehrane (imam nosecnisko sladkorno) izgubila 12kg zdaj se mi je pa vse skupaj zaustavilo sem 27teden. Upam da prehranski rezim drzim tudi v bodoce, ker je zelo dober in zdrav.
Otrok je zdrav ima prav toliko g kolikor jih mora imeti tako da brez skrbi ce tudi kaksen kg izgubis. Se pa pocutim kot nosecnica odlicno, saj nimam nobenih nosecniskih tezav.
Tako da ti drzim pesti.

(odgovor članu mala pikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kilogrami v nosečnosti
15.6.2012 10:14:16   
astrid1
Prvič sem štartala s 44 kg (sem imela en težak izpit v mesecu zanositve), rodila s 57. kg.

Sedaj drugič zanosila z 51. kg, imam jih že 60 pri 21. tednih, kaj šele bo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kilogrami v nosečnosti
15.6.2012 12:38:43   
phelps
V prvi nosečnosti sem se zredila za 15 kg, otrok je imel ob porodu 4 kg in ko sem prišla domov iz P, sem bila na prednosečniški teži. Na koncu mi je šlo najhitreje navzgor, zato sem si malo omejila hrano.


< Sporočilo je popravil phelps -- 15.6.2012 12:39:25 >


_____________________________

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kilogrami v nosečnosti
15.6.2012 12:45:05   
Anonimen
V prvi nosečnosti sem štartala z 20kg viška, zredila sem se vsega skupaj 7kg in 6 tednov po porodu imela že 5kg manj kot takrat ko sem zanosila.

Zdaj v drugo sem štartala s par kg manj kot prvič in sem se do sedaj (23. teden) zredila že 4kg, tako da me je strah, da ne bom tokrat kar eksplodirala ... imam pa plan tako kot v prvo ogromno vozičkat (po 15 km/dan hitre hoje) in upam, da bom hitro nazaj in pod svojo začetno težo.

(odgovor članu phelps)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kilogrami v nosečnosti
15.6.2012 18:55:48   
ronja
168 cm, to se ni spreminjalo, teža pa: normalna moja teža je poleti 54,5, pozimi pa nekje do 56 kil.
- prvič sem se najprej zredila in potem do hujšanja in pljučnice shujšala na 52 kil, ko sem se pozdravila pa sem dobila lepo nazaj, tako da sem šla rodit s 64 kilami. Iz p. sem prišla z 58,9 in ostalo je šlo lepo dol z dojenjem.
- drugič sem zatekala in sem ob porodu tehtala 2 kili več, vendar iz p. prišla s točno istimi kilami, tudi je šlo ostalo lepo dol z dojenjem.
- tretjič sem se najprej začela nekam redit, vendar se to nikomur ni zdelo, kasneje pa sem imela nosečniško sladkorno in zato dieto, ki sem se je res držala in tako najprej v 1 tednu (33 tednov noseča) shujšala 1 kilo ves čas skup padala, potem so mi malo povečali vnos kalorij, ker mi je bilo več kot očitno precej premalo, nakaj sem bila do konca na isti teži - 66 kil do poroda. Iz p. sem spet prišla nazaj pod 60 in trenutno (4,5 mesecev po porodu) imam 55 kil, kar je pol kile več kot moja siceršnja poletna teža, tako da sem čisto zadovoljna (jem pa vse in ja, po porodu sem se strgala iz verige kar se sladkarij tiče;).

Vsakič sem se zredila že pred prvim pregledom in nikoli nisem vseh kil izgubila v 6ih tednih, vendar se pa tudi nisem zredila zadnji mesec nosečnosti in je šlo do zdaj vedno z dojenjem vse skup lepo dol, navadno sem en čas bila še pod svojo siceršnjo težo, ker me pač tamali požrejo (lubi me takrat zeza, da so me sami joški;) - bomo videli, če bo zdaj tudi tako.

Po moje se splača malo pazit v nosečnosti (ne da hujšaš, samo da se glih čist ne strgaš iz verige - da pač ješ zdravo, pa da se ti ne zdi, da moraš non stop nekaj mlet), da se ti ravno ne strga s hrano, pa da ne ješ ponoči in podobno. Preveč se pa ne sekirat - meni se v nosečnosti kile veliko bolj lepijo kot sicer. Tudi sicer zmažem komot celo škatlo bajadere, ampak v nosečnosti bo tudi ostala na meni, sicer pa ne:). Še lubi je opazil, da imam takrat boljši izkoristek. To je naravno, zaradi hormonov, ker si pač v naravi delamo zaloge za čas dojenja, ko bomo rabile več hrane - samo da v naravi ne bi imele možnosti pojest toliko hrane - niti med nosečnostjo niti med dojenjem... Tako da se moramo pač malo pazit včasih, ene samo med nosečnostjo, ene na sploh, če pač želijo določeno postavo.

Sama se preveč nisem hotela zredit zato, ker se ti koža raztegne in ker mi je bilo všeč, da sem se počutila koilkortoliko okretno, kljub trebuhu.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kilogrami v nosečnosti
15.6.2012 20:30:57   
Anja024
v prvi nosečnosti sem štartala s 53 kg in sem jih do poroda pridelala 20 tako da sem na dan poroda tehtala 73kg, malčica pa je bila težka 2990g, no sedaj sem štartala s 55kg in sem v 27. tednu imam pa 63 kg tako da upam da jih bo tokrat manj, čeprav imam grozne bolečine v kolkihin se zelo težko gibljem in posledično tudi kilogrami pridno rastejouser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kilogrami v nosečnosti
15.6.2012 22:25:23   
vintage
Štartala sem z 71 kg ampak sem zaradi slabosti padla na 68 kg.
Rodit sem šla s 77 kg.

(odgovor članu Anja024)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kilogrami v nosečnosti
16.6.2012 9:20:13   
biba14
Prvič :iz 55 na 69, se potem fejst matrala, da je šlo dol.
Drugič:iz 55, trenutno v 21t in imam +6 8 gre ful hitreje gor kot prvič ob manj hrane)

(odgovor članu vintage)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kilogrami v nosečnosti
16.6.2012 10:07:08   
Incognito
Prvič sem štartala s 57 kg, šla rodit s cca. 72 kg (nekje 15 več). Po porodu sem nekje v roku pol leta izgubila vse, pa še kako kilco zraven. Zdaj drugič sem začela s 53 kg, trenutno sem 26 tednov noseča in sem na 61 kg. Upam, da do poroda ne bodo šli preveč gor .user posted image

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kilogrami v nosečnosti
16.6.2012 12:29:17   
astrid1


Po moje se splača malo pazit v nosečnosti (ne da hujšaš, samo da se glih čist ne strgaš iz verige - da pač ješ zdravo, pa da se ti ne zdi, da moraš non stop nekaj mlet), da se ti ravno ne strga s hrano, pa da ne ješ ponoči in podobno. Preveč se pa ne sekirat - meni se v nosečnosti kile veliko bolj lepijo kot sicer. Tudi sicer zmažem komot celo škatlo bajadere, ampak v nosečnosti bo tudi ostala na meni, sicer pa ne:). Še lubi je opazil, da imam takrat boljši izkoristek. To je naravno, zaradi hormonov, ker si pač v naravi delamo zaloge za čas dojenja, ko bomo rabile več hrane - samo da v naravi ne bi imele možnosti pojest toliko hrane - niti med nosečnostjo niti med dojenjem... Tako da se moramo pač malo pazit včasih, ene samo med nosečnostjo, ene na sploh, če pač želijo določeno postavo.




Sama imam obroke strogo določene, tako da pojem res toliko, kot je treba. OH nadomeščam z zelenjavo, pazim tudi pri sadju. Me je pa kipnilo v prvem tromesečju, ko sem bila na hormonski podpori nosečnosti. Še vedno sem se zredila zaradi dabrostona, sedaj ko sem pa ga jemala nepretrgoma dva meseca, je šlo samo navzgor.

Seveda je tukaj tudi starost ključnega pomena. Pri dvajsetih se nisem toliko redila, kot sedaj pri 37. ko je presnova malo drugačna.
V drugem tromesečju se redim toliko kot je treba (0,5 kg) na teden.
Saj se mi zalušta kaj sladkega. vendar pazim. Zadnjič sem imela 1 snickers za 4 dni. Ampak bolj, kot pazim, pa ne bi bilo zdravo. Sem skušala še manj jesti, pa sem se slabo počutila. Mi je bilo ves čas slabo.


(odgovor članu Incognito)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kilogrami v nosečnosti
17.6.2012 20:57:33   
cilla
Hm, noseča sem bila z dvojčki. Do poroda (v 7. mesecu) sem pridobila 9 kil, po porodu sem jih imela 5 manj kot pred zanositvijo (fanta sta tehtala vsak 2 kg). Ob odhodu iz porodnišnice po 1 mesecu sem jih imela - 8, danes, pet mesecev po porodu, jih imam 5 manj kot pred zanositvijo.

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kilogrami v nosečnosti
24.6.2012 19:25:43   
HelenaLena
Snicker meni ostane za 3 sekunde user posted image !
Drugače pa sem v 23. tednu in zredila sem se za 6 kg. Zdaj mam 57kg pri višini 165cm. Že zdaj se počutim okroglo, ker sem skoz mela 51kg pa se nisem vajena user posted image . Sladkosned sem, to je moja slaba razvada. Drugače pa imam majhne obroke, kruh pojem samo za zajtrk, sadje mam rada pa kolesarim na sobnem vsak dan pol ure. Tu porabim cca 700 kcal. Moram ostat aktivna, drugače se ne počutim dobro. Spijem 2l vode na dan.
Zadala sem si cilj, da se ne smem zredit v celi nosečnosti za več kot 10 kg. Tako da mam še recimo 4kg v dobrem. Kar pa bo prinesel še otrok s svojo težo itd. V nosečnosti se rada nabira voda, tako da ni vse maščoba. Trudim se user posted image , da bom jaz ok in da bo otrok dobil vse, kar potrebuje.

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kilogrami v nosečnosti
27.6.2012 7:22:20   
škrpijonka
Jaz sem se zredila za 3 kg. Sem pa non stom kaj jedla, sem pa že tako med močnejšimi.

_____________________________

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti ... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.

(odgovor članu HelenaLena)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kilogrami v nosečnosti
28.6.2012 20:31:01   
LadyMa
Jaz sem zdaj v 28T in sem se zaenkrat zredila za 5,5 kg, štartala sem iz 57 kg, zdaj jih imam 62,5 kg. Sem v skrbeh ali sem se sploh dovolj zredila. user posted image Jem pa čisto vse ( res, da zelo veliko sadja in zelenjave, ker se mi je zgleda s temi mojimi hormoni čisto scufalo), uravnoteženo prehrano od mesa, rib, zelenjave, riža, testenin, kruha, sirov,...
Jem pa, ko sem lačna in čez cel dan nekaj meljem.

(odgovor članu škrpijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kilogrami v nosečnosti
3.7.2012 10:22:52   
JerR
Jaz sem štartala s 57 kg (velika sem 170, torej nobenega viška kg) in zdaj, konec 4. meseca jih imam okoli 58 - 59 kg. Zaenkrat sem šla torej zgolj 1 ali 2 kg gor. Apetit imam tak kot pred nosečnostjo, jem še kar zdravo in zmerno, 5x - 6x na dan, manjše obroke... kakšno nočno praznjenje hladilnika mi še ni prišlo na pamet in tudi preden pojem kakšno konkretno svinjarijo orng premislim, saj mi je jasno, da gre vse direkt k otročku in mi zato ni vseeno, s čim ga hranim. Včasih me skrbi, če sploh dovolj jem, ampak baje si dete vzame, kar potrebuje in shujšala tudi nisem, torej bo že ok. Itak pa je do poroda še dolga, bog ve, kaj še bo...

(odgovor članu LadyMa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: kilogrami v nosečnosti
7.8.2012 20:51:57   
Martinčka
visoka sem 172 in moja teža je cca 60kg ko nisem nosečka in se ne ahtam (če se ahtam pridem na 56kg)... obakrat sem zanosila pri 60kg in prvič sem pridobila cca 15kg in že iz P sem prišla samo še s cca 4kg viška..
in tokrat pa sem v 32t že s +11kg ter računam da jih bo še cca 5-6 zraven... kako bo potem ko rodim pa samo ok fino papacal moje zupam da bo zalogeuser posted image

(odgovor članu JerR)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?