|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Motnja fine motorike?
9.8.2012 14:45:32   
mojesonce
Sin je star 3 leta in pol. Risati nikoli ni maral. Je pa problem, da še vedno ne zna pravilno držati bravice (jo drži s celo dlanjo ali pa z dvema prstoma čisto na vrhu barvice). Še vedno samo čečka in ne zna narisati niti sonce. Je kdo imel podobne izkušnje?Če bi mu rada pokazala, kako se drži barvice ali z njim kaj narisala, mi ne pusti in hoče držati po svoje. Skrbi me, da bo imel težave kasneje v prvem razredu, ko se bodo učili pisati. Ne vem ali naj vztrajam, da riše, čeprav se mi zdi, da ga bom s tem samo še bolj odbila od risanja. Ima kdo kakšen nasvet? Izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Motnja fine motorike?
9.8.2012 14:52:30   
LittleSun
Naš je star skoraj 5 in je do pred par meseci držal barvico z celo dlanjo, pa zelo rad riše. Sem mu jo popravila in je enako risal, ko je zamenjal barvico je spet enako prijel. Je pa pri 3 letih tudi bolj ali manj čečkal, sedaj pa že piše črke.
Jaz nebi delala panike iz tega, do šole je še zeeeeloooo daleč, otroci napredujejo iz dneva v dan.
Mi recimo zelo veliko ustvarjamo, ne samo barvamo in rišemo na list. Ali packamo z prstnimi barvami na velike šeleshamre, ali na njih rišemo cesto (to mu je najljubše), nariše cesto za svoje avte, hiške, drevesa, zelo dolgo lahko to riše. Naredili smo si veliko abecedo, smo vse črke drugače pobarvali ali na njih nalepili listke, jih potiskali s krompirjem....je pa tako da ima obdobja, včasih riše vsak dan, včasih pa kak mesec niti pogleda ne barvic.

(odgovor članu mojesonce)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Motnja fine motorike?
9.8.2012 14:55:06   
mojesonce
Hvala LittleSun. Upam, da bo res sčasoma boljše. Je pa zelo neroden tudi s škarjami. Komaj, da jih uspe razpreti ni zapreti.

(odgovor članu LittleSun)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Motnja fine motorike?
9.8.2012 16:55:24   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: mojesonce

Sin je star 3 leta in pol. Risati nikoli ni maral. Je pa problem, da še vedno ne zna pravilno držati bravice (jo drži s celo dlanjo ali pa z dvema prstoma čisto na vrhu barvice). Še vedno samo čečka in ne zna narisati niti sonce.

Enako pri nas. Pa se ne obremenjujem. Še pomislila nisem, da bi to lahko bil kakšen problem.

(odgovor članu mojesonce)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Motnja fine motorike?
9.8.2012 17:12:18   
mateyka
naša tamala ful dobro riše (pa tud ful hitro), pa drži flomaster ali barvico ko en kol. jo sploh ne moti - v bistvu ne zna sploh risat, če ga "normalno" drži. torej; imo ni tako pomembno kako drži, če mu to ne dela nobenih težav.
evo, konkreten primer:
user posted image

maš pa še ful časa pred sabo; bodi potrpežljiva - ene stvari se čez noč razvijejo, ko se ti že zdi da se nikoli ne bodo user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 9.8.2012 17:15:42 >

(odgovor članu mojesonce)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Motnja fine motorike?
9.8.2012 18:22:07   
soncica01
Naša je tudi tako držala, pa smo ji večkrat pokazali kako se pravilno drži in potem je sčasoma to sprejela in sedaj ko je stara 3,5 in lepo drži in riše. Mislim, da to ni problem, lahko pa mu večkrat nevsiljivo pokažeš kako se pravilno drži, gre pa to z razvojem, tako da to po moje ni za obravnavo :) lp.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Motnja fine motorike?
9.8.2012 21:31:09   
Taddy78
Ja pri 3.letih pa res ne moreš kaj pričakovat...naš je še pri 4.letih risal čičke čačke, pri 5-h pa prave umetnine.
Ne vem zakaj bi to bila kakršna koli motnja motorike. Eni nena radi rišejo, eni nena radi sestavljajo, eni ne marajo zgodbic...
Prvi razred je še tako daleč, on pa si lahko v 2.mesecih premisli in mamici nariše na steno en veliiiik sonček user posted image

(odgovor članu soncica01)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Motnja fine motorike?
13.8.2012 9:12:55   
tečla
Sama se ubadam z podobnimi skrbmi kot avtorica teme, namreč sine pri 4,5 letih še vedno ne drži pisala pravilno, risanje je pa itak znanstvena fantastika, čeprav na drugi strani zelo rad ustvarja in če dobi škarjice v roke je najsrečnejši na svetu. Jih lepo uporablja že od cca 20-ega meseca. Ampak drža pisla pa me vseeno skrbi. Še spoloh ker sem imela tudi sama teževe z grafomotoriko. Se pa je stanje malečk izboljšalo odkra uporablja trikotne barvice.

< Sporočilo je popravil tečla -- 13.8.2012 9:13:25 >

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroka ne vrtite za roke!
Starši uživamo ob pogledu na široko nasmejanega otroka, ko ga vrtimo tako, da ga držimo za roke. Ne počnite tega več! Pr...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?