|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vnetje kolka
5.4.2013 9:58:18   
pikipo
Sin je star 3.5 let in je prejšni teden začel šepati. Pediatrinja nama je dala napotnico za ortopeda, ki je rekel, da gre verjetno za vnetje kolka. Zanima me, kako dolgo traja šepanje pri takem vnetju. Sin šepa že več kot 1 teden. A so vaši otroci tudi tako dolgo šepali? Kako strogo je vaš otrok miroval? e hodil brez tekanja in poskakovanja ali ste vztrajali da samo sedi ali leži? Pa še to me zanima. ali se lahko to vnetje ponovi? Se je komu to zgodilo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vnetje kolka
5.4.2013 19:30:02   
petea
Moji otroci nimajo teh težav, imam pa jih jaz.

In je to zelo neprijetna zadeva. In vsaj pri meni ponavljajoča. Predvsem, ker vsakič, ko me neha boleti, mislim, da zdaj pa je vse v redu, pa začnem normalno obremenjevati kolk, a se praviloma kmalu izkaže, da sem ga spet preobremenila (npr. z daljšo hojo, kakšnimi nepremišljenimi gibi ...) in me znova začne boleti.

Glede na svoje izkušnje ti svetujem, da naj otrok čim bolj počiva vsaj toliko dni, kot je svetoval zdravnik, četudi ga več ne boli.
Če se bo pa zadeva ponavljala, pa ga naj pošljejo na fizioterapijo.

(odgovor članu pikipo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vnetje kolka
6.4.2013 11:46:56   
kajalin*
Petea, to kar opisuješ, imam jaz. Nisem še šla k dr,ker prime in mine, imam pa probleme z vratnimi vretenci in sem to povezala k tem.Ti imaš diagnozo od dr. ?

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vnetje kolka
6.4.2013 12:12:21   
petea
ja

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vnetje kolka
6.4.2013 13:10:01   
tlb
Ojla!
Naš skoraj triletnik je to preboleval pred kratkim. Ortoped nam je povedal, da je zadeva dokaj pogosta po/ob virozah (je rekel, da je vsaj 5 primerov mesečno; da je zelo redko možna komplikacaij, ko je potrebna operacije, kar pa se zgodi enkrat na leto, je še povedal).
Svetoval nam je TEDEN dni počitka!!! Naj mali NE hodi, lahko je samo hodil po vseh štirih. Jaz sem bila v tem času doma, malega smo resnično teden dni nosili. Aja, pa Brufen je imel predpisan za dobo 5 dni! Šepanje in bolečina sta izvenela takoj po enem dnevu, nato je še občasno tožil. da ga boli noga (samo nisem znala ocenit, ali ga res boi, ali samo "ne more pospravljat".....). 7 dni pa je bil "priklenjen" na kavč, pa TV je imel dokaj pogosto vključen. Po tednu dni je imel kontrolo, tam so mu dovolili, da hodi, nov teden dni pa ni smel tekat in skakat. in se je tega mali držal! Edino malo pogosteje se je hotel nosit :) Po stopnicah smo ga nosli več kot teden dni, sploh navzdol.
Mene je skrbelo, da se bo "polenil" in da bo hotel nonstop gledat TV in se nosit po rokah, pa je šlo vse lepo gladko skozi! Je bil še mali vesel, da lahko spet hodi in teka.
Baje se znajo te zadeve ponavljati. Naš mali je zzaenkrat okej, je pa res, da trenutno do sedaj ni preboleval nobene viroze (evo, ko pišem kiha in kašlja user posted image ).
Naj vam hitro in brez težav mine!
LP!
T

Aja, pa ortoped mu je naredil UZ kolka (je imel minimalno izliva v sklep, pa ob pregledu je bila gibljivost v tem sklepu slabša). K ortopedu nam ni bilo potrebno it še enkrat, smo bli samo na kontroli pri naši pediatrinji in ker se ni slabšalo, ni bilo potrebe za ponoven obisk ortopeda.
--------

< Sporočilo je popravil tlb -- 6.4.2013 13:11:17 >

(odgovor članu pikipo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vnetje kolka
7.4.2013 13:20:21   
ellie
Od sestrične tamala je tudi imela to. Vem da je imela 1 teden strogega mirovanja. In so se res držali tega, 1 teden ni nič hodila. Mamica ji je celo malo povila zgoraj noge, da ni preveč premikala. Potem je bilo ok. Je pa imela že 2x to ja...obakrat po prebolevanju bolezni.

Pomoje se ni za hecat s tem...tako da kar vztrajat pri mirovanju.

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?