|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojencek + letalo
14.3.2013 18:18:35   
v3sn4
Koliko vas je ze bilo na pocitnicah ki ste sli z letali in dojencki!?

predvsem kam ste sli, kaksni plusi pa minusi!?

Hvala za odg.
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojencek + letalo
18.3.2013 4:16:17   
Hope2
Mi smo šli na dopust v Dubaj (cca 6 ur leta+ še vožnja z avtom od LJ do Dunaja, ure na letališču, potem še taxi), mali je bil star 4,5 mesece. Sami plusi, kljub temu da smo potovali od jutra do polnoči. Minusov ni bilouser posted image . Priporočam pa nosilko, meni je štorklja prišla zelo prav, ker se ga skrila not in dojila in spal je not. V letalski košari ni hotel spati. Jaz sem pa imela proste roke, tako da sem lahko v miru jedla in tudi zadremala brez strahu, da bi mi dol padeluser posted image . Da o spočitih rokah ne govorimuser posted image V košari itak ne sme bit v času turbolence, ne v času pristajanja in vzleta, v štorklji je pa lahko, samo privežeš ga z varnostnim pasom nase. Letalske košare so omejene, zato je fajn, če se sedeže na tistem predelu in košaro že prej rezevira.

Zelo pomembna stvar je zdravstvo- preverit in naštudirat kje so bolnice, kak nivo, je za zaupat...

Ostalo pa le sprostitev in uživanje.


Je pa bil na avionu še en tak dojenček, no tale je pa jokal skoraj celo pot.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 18.3.2013 4:26:37 >

(odgovor članu v3sn4)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dojencek + letalo
18.3.2013 11:37:30   
petea
Potovali smo s 7-mesečnikom, z vmesnim prestopom.

Potovanje potekalo brez težav.
Za spomin (in igro med letom) je dobil na vsakem letalu majhno uporabno darilce.


Voziček je potoval kot posebna prtljaga, tako da nas je čakal takoj ob izstopu z letala.



Če imaš možnost izbire, izberi let v času, ko dojenček običajno spi.

Pa nekaj igrač, pripomočkov za morebitno animacijo ter kakšen prigrizek na letalu in med čakanjem na letališčih ne pozabi.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dojencek + letalo
7.4.2013 20:52:28   
ljubljana09
Zivjo, mi smo pri ta prvi ful komplicirali in čakali. Pri ta drugi pa smo kar pohiteli in smo prvič leteli, ko je bila stara dva meseca in je bilo super, ker je samo spala, jaz sem jo le zbudila za dojenje ob vzletu in spuščanju zaradi pritiska. Smo imeli vozicek vse do vstopa na letalo potem pa je bila na meni.
Drugič smo sli, ko je bila stara šest mesecev v Kanado in je tja grede spala na meni, ko pa smo se vračali, sem bila čisto presenečena, ker je celo pot prespala v zibelki, ki ti jo pripravijo na letalu - če gre za daljše lete.

_________________________________________________________________________________________________
www.coolkidzcooltrips.com

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dojencek + letalo
7.4.2013 21:41:26   
mateyka
meni je blo groza, ker je naša tamala norela v avionu - skoz se je drla ko jesihar, čist iz sebe. pa nima veze kaj sem nardila, nič pomagalo. je pa res, da ko sem bla noseča (men je na avionih grozno slabo) in sem potovala 2x v zadnjem trimesečju (seveda vsakič vzela tablete), da je tamala začela NORO brcat vsakič že ko smo bli blizu letališča in se je slišalo motorje letal - ne moreš verjet kako je znorela v trebuhu že preden smo sploh stopli v letališko zgradbo, unbelivable res. tko da mislim, da je to malo povezano - kaj se je dogajalo kasneje mislim.. zdaj ko je potovala recimo pri 5-tih letih, sploh ni blo blema; pri osmih mesecih pa, bogpomagi..

(odgovor članu ljubljana09)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dojencek + letalo
8.4.2013 11:11:17   
ronja
Na Ciper s 6 mesečno dojenčico, 2x presedanja sredi noči in sploh nemogoč urnik (čakanje, presedanje itd...) S sabo sva vlačila še lupinico, ker je bilo potem še iz letališča 2 uri vožnje s taksijem (in sem pravilno predvidevala, da nimajo avtosedežev za dojenčke tam v taksijih). NJej je bilo super, spala je, ko je hotela, se dojila, ko je hotela, itak sva jo mela ves čas na rokah. Nama tudi ni bilo nikoli žal:). Je pa naporno, če imaš tak urnik, tamala je bila seveda čisto naspana, jaz pa niti približno, ko smo prišli (v obe smeri). Sicer pa se mi zdi, da z 1 kar gre, s 3-mi malimi pa ne vem, če bi se podstopila... Bi moralo bit za malo dalj časa...

Nosilka je pa "must". O kakih košarah niti vedela nsiem nič, sva se skup privezali, itak ne bi hotela bit drugje, takod a nismo niti spraševali. Pa fajn je vedet, kako izenačit pritisk (če je dojenček mali, je najlažje tako, da se med vzletom in med pristajanjem doji, da požira in to izenači pritisk v ušesih - sicer ga bo bolelo in se bo seveda drl. Če se ne doji, pa naj takrat pije po flaški).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu v3sn4)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dojencek + letalo
8.4.2013 14:34:24   
kokosh
Hm, kako pa zgleda vzeti na letalo enoletnika? Na kaj naj bomo pozorni? Prvi let traja ~1h, potem bomo 2h čakali na naslednjega, ki bo trajal slabi 2h. Naj mulca dam v nosilko/ kenguruja in privežem nase? Časi letov so ravno takšni, da skoraj gotovo ne bo spal.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dojencek + letalo
8.4.2013 17:19:08   
malaMravljica
Ja, eno nosilko vzemi pod nujno. Je najbolj prakticno.

In s sabo pod nujno dudo in vodo za pit. In vse to imej pri sebi med vzletom in pristankom. Mogoce ne bo nic, sem pa zadnjic pri mojem cisto nepripravljena dozivela kako je, ko ima probleme s pritiskom. Moj do tega leta ni imel nikoli problemov, pol pa zadnji dopust, vzlet ok, pristanek pa 15 minut joka in mama boli. Vsi so me ze gledali, nisme vedela kaj, bala sem se, da mu lahko res kaj poci v usesu, stevardesa je rekla, da ni zdravnik in ne ve user posted image jaz pa nic, da bi mu dala. Je pa ze preden smo zacel pristajat pridno odpiral usta in govoril aaaaaa, pa ni nic pomagalo. No, mi je pa pol dala ena mami nasvet, naj imam s sabo haribo gumijaste bombone, da jih bo zvecil. In za nazaj sem mu preventivno enega dala, in je skopcal zakaj in je potem non stop delal mama aua, moja usesa bolijo user posted image


(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dojencek + letalo
18.4.2013 12:31:31   
2mama
Mi smo šli lani s 5-mesečnico in dvema 6-letnikoma. Super izkušnja. Ko je letalo vzletalo, sva se dojili (po nasvetu zdravnika, ker se ti ušesa "odprejo", če kaj žvečiš, ti tamali pa to najbolje delajo, ko kaj požirajo), isto pri spustu. Polet je prespala.

Namesto štorklje smo mi imeli marelo, ki smo jo vzeli kot hand luggage. Na rentgenu jo je bilo sicer treba zložit, takrat sem jaz imela otročka v rokah, mož je zložil in potem razstavil. Ampak je vse skupaj bilo zelo na izi.


(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dojencek + letalo
18.4.2013 14:22:43   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: 2mama
Namesto štorklje smo mi imeli marelo, ki smo jo vzeli kot hand luggage. Na rentgenu jo je bilo sicer treba zložit, takrat sem jaz imela otročka v rokah, mož je zložil in potem razstavil. Ampak je vse skupaj bilo zelo na izi.


na Arlandi in Frankfurt am Main sem videla ogromno marel - skoraj vsi otroci v marelah (unih ta ultra lahkih in malih).
podobne temu (za 20 ojrov, nič posebnega)
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=247734
user posted image

če bi mela pa tri mal večje pa ne vem - razmišljala bi najbolj neubogljivga dat na vrvico user posted image
user posted image
ta večja letališča so noro velika in bi me kap da tam otroka zgubim..

(odgovor članu 2mama)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Na družinski izlet z vlakom
Se je vaš otrok že peljal z vlakom? Toplejši dnevi so idealni za družinski izlet z vlakom - po Sloveniji ali za več dni ...
Savnanje v nosečnosti: da ali ne?
Ali lahko nosečnica obiskuje savno? Ali je savnanje nevarno zanjo ali za plod? Odgovoril nam je mag. Stanko Pušenjak, dr...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?