|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mb ali ptuj
5.10.2005 15:28:40   
mojca*
pozdravljene, odločam se med porodnišnico mb in ptuj.
spoznala sem namreč zelo prijazno babico iz ptujske porodnišnice in bi šla kar k njej.
mi lahko katera svetuje?
ali je res da novorojenčki rojeni na ptuju prejmejo 50.000 od občine?
lep zaspan dan...user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mb ali ptuj
5.10.2005 16:30:14   
rikica
Oj!Glede porodnišnice  Ptuj ti lahko rečem vse naj naj.Res so vsi ful prijazni,tako na porodnem in na oddelku.Na pretek je vsega polno npr. vložkov,brisač,lekadolov...Edino kar mi ni bilo vredu je to,da imaš otroka 24 ur zraven.Ponoči bi bilo fajn,da bi ga odnesli,da se malo spočiješ.No,saj enkrat sem rekla in so mi jo brez problema odnesli.Glede denarja pa:niti prebite pare ne dobiš od občineuser posted image user posted image .Vsaj 6 kart dobiš za kopanje v termah Ptuj.user posted image Lp

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mb ali ptuj
5.10.2005 16:56:42   
Anonimen
Jaz sem rodila v MB, mi ni žal, vse je bilo OK. Glede denarja pa moraš gledati na tisto občino, v kateri si prijavljena. Npr. če si iz MB, rodiš pa na Ptuju, moraš vprašati MB občino, če ti kaj da. Jaz sem iz občine Miklavž in sem dobila le knjigo Otroške bolezni, nič dinarčkov.user posted image

(odgovor članu rikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mb ali ptuj
5.10.2005 17:44:37   
Andra
Jaz sem prvič rodila v MB in je bila prava katastrofa.
Za drugi porod sem se odločilka za Ptuj in je bilo neprimerno boljše. Čez porodne sobe nimam nobenih pripomb, glede oddelka pa bi se dalo marsikaj pokomentirat.
Kljub vsemu sem jaz za Ptuj!
Dobiš pa karte za kopanje in eno knjigico. Denarna srdstva pa ti da občina v kateri prebivaš, če da???!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mb ali ptuj
5.10.2005 17:55:27   
Marogica
Mislim, da si boš morala odgovoriti na nekaj vprašanj, da se boš lažje odlolčila
1. Babica je sigurno pomemben "člen" v tej verigi. Če se boš z njo dogovorila, da bo s teboj na porodu, je lahko to pozitivno za Ptuj.
2. Bivanje v porodnišnici po porodu-kakšne so razmere, čas obiskov,ali je otrok skoz pri tebi ali ne, kako je z intenzivno nego (v primeru prehitega poroda ali česa drugega)
3. Od kod prihajaš: zaradi razdalje kar se obiskov tiče. Če se mora nekdo voziti vsak dan 25 km, potrebuje za to več časa in denarja. Moj mož me je obiskal včasih tudi 2x na dan-to najbrž pri tej razdalji odpade.
Pa mogoče še kaj.....pa se trenutno ne spomnim. V glavnem pretehtaj, kaj je zate v celoti bolje.
Sama sem rodila dvakrat v MB-porodnišnici in ne morem povedati nič slabega. Bila sem zelo zadovoljna, kar se tiče dojenčka in mene. So se maksimalno potrudili, tudi babice, katere nisem poznala.
Želim ti lep in hiter porod

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
5.10.2005 18:38:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu rikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mb ali ptuj
6.10.2005 14:30:25   
mujcek
Jaz imam G v ptujski bolnišnici in sem zeloooooo zadovoljna; prav tako z osebjem, ki dela v gin. ambulanti. Niti za trenutek nisem pomislila, da bi šla rodit kam drugam kot na Ptuj. Ravno v tem tednu sva z mamo hodile v mariborsko bolnišnico in sem razmišljala, da če bi tam dobila tisti dan popadke-poleg bolnišnice, bi mamo prisilila, da me odpelje na Ptuj. user posted image

Glede denarja pa tudi nisem nikdar slišala, da bi ga porodnišnica dala oz. občina v kateri rodiš; slišala pa sem, da dajo nekatere občine v katerih živiš, pa še te so baje redke!!!

Tudi za karte za kopanje prvič slišim, sicer pa se mi ne zdi, da ti je porodnišnica sploh kaj dolžna dati, če le lepo poskrbijo za mene in user posted image  bom presrečna. No karte pa so verjetno dobra reklama za kopališče, pa nič ne škodi, če jih dobiš...user posted image

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: mb ali ptuj
7.10.2005 14:16:53   
BibaJ
Tudi sama sem razmišljala, da bi šla rodit na Ptuj, ker so vsi tako kritizirali Mb. Ampak, sem bila že med nosečnostjo hospitalizirana v Mb in sem takrat spoznala sestre in kar nekaj zdravnikov v porodnišnici. VSI so bili ZELO strokovni, prijazni, ustrežljivi in vse naj. Zato sem se potem odločila za porod v MB in mi ni žal, kljub temu, da je bil zelo dolg. Med porodom so se menjale tri babice (trajalo je 21 ur) in so bile vse super. Dr. Bosiljeva pa je tako ali tako zakon! Jaz ti priporočam MB.

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: mb ali ptuj
7.10.2005 14:58:13   
Talči
Pozdravljena,
4 mesece nazaj sem jaz postavljala enako vprašanje, ker sem bila v dilemi - PTUJ ali MB?
Pa sem rodila v MB, bilo je zelo v redu, osebje med porodom zeloooo za pohvalit, bila sem v alternativni sobi med blazinami, imela prenosni CTG, da sem se lahko tudi sprehajala, non stop so me hodili gledat, vzpodbujat, spoštovali so vse moje porodne želje (to sem jim izročila, ko sem prišla rodit), skratka nimam niti ene same negativne pripombe.
Tudi na oddelku je bilo zelo v redu. Dve sva bili v sobi, sestre so bile prijazne, tudi moj mož in moja mama sta bila kar naprej pri meni, samo med vizito sta šla iz sobe. Zdravniki vsi za pohvalit, sestre tudi.
Ko je bil moj user posted image  star 3 tedne je dobil virozo in so ga hospitalizirali na intenzivni na pediatriji (nasproti porodnišnice),kjer so tudi zelo v redu sestre, jaz pa sem istočasno dobila mastitis in se 4 dni borila s 40 vročine, ležala pa sem v 1.nadstropju porodnišnice. Sestre so bile z menoj take, kot da sem v celem nadstropju edina. Res, točno tako sem se počutila.
Take izkušnje lahko povem, da so me prepričale, da ko grem naslednjič rodit, grem spet v MB.
Porodnišnici sem si ogledala obe, bistvene razlike ni - bolnica kot bolnica. Res je, da je ptujska manjša in naj bi bilo vse bolj osebno. Ti pa povem tako: marsikatero kolegico sem slišala jamrati, kakšne so sestre v MB, moje mnenje pa je, da se ti vrne to, kakšna si ti do njih. Niti enkrat, ko sem pozvonila jim ni bilo problem urediti stvari. Večkrat so prišle pogledat kar tako in spregovorile z nama par besed.
Glede strokovnosti pa tako ne smemo dvomit, ne?
Aja: na Ptuju sem tudi jaz imela veze, pa vseeno nisem šla tja iz enega samega razloga: ko ti je dolgčas ali kaj potrebuješ, ti tvoji v MB lahko mimogrede prinesejo ali te pridejo pogledat, do Ptuja pa je vseeno 25 km. To je pri meni pretehtalo, da sem se odločila za MB.
LP
Talči

_____________________________

9.8.2005 sem prvič dobila najlepše ime na svetu: MAMA. Tako me kliče Žiga.
31.3.2010 sem drugič dobila najlepše ime na svetu: MAMA. Tako me bo klicala LIna.

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: mb ali ptuj
7.10.2005 15:06:33   
Talči
Še to sem pozabila:
v MB dobiš darilni paket različnih proizvajalcev.
Noter pa je: tekoči detergent Persil, čaj za dojenje, vložki, 3 lumpi plenice in šamponček, milo od DM in kupon za babybonus, kupon za Bebi hrano, nalepka za avto od Fruteka, mogoče še kaj, pa se ne spomnim več. Dobila sem tudi kremo od Bübchen s knjižico.
Glede denarja pa sem osebno zastavila MB županu vprašanje in zraven poslala še link iz stare RR, kjer so punce napisale, kaj katera občina da. Odgovor je bil:

V zvezi z vašim vprašanjem vam s strani Mestne občine Maribor podajamo odgovor.
 
Kot bodoča mamica lahko s strani MOM pričakujete sofinanciranje mnogih storitev občinskih javnih služb, ki jih boste kot bodoči starš plačevali:
-          brezplačno prehrano novorojenčkov, ob pogojih, ki jih ugotovi pediater,
-          dodatna znižanja pri plačilu vrtca,
-          pomoči po zakonu o socialnem varstvu, po stanovanjskem zakonu,
-          subvencije za prehrano otroka v osnovni šoli,
-          občinsko štipendijo za dijaka in študenta,
-          že nekaj let zapored se otrokom med počitnicami zagotavlja koriščenje storitev športnih objektov (kopanje, smučanje, drsanje) po ugodnih cenah, prav tako prevoz z mestnim avtobusom.
 
O nekaterih naših pomočeh vam podrobneje pišemo v nadaljevanju.
 
Prehrana dojenčkov iz socialno ogroženih družin
Osnovni namen občinskega programa je, da se v primerih, ko dojenje iz objektivnih razlogov ni mogoče, zagotovi dojenčkom sodobne mlečne preparate in s tem pripomore k zdravemu razvoju ter zmanjšanju obolevnosti in umrljivosti otrok zaradi nepravilne prehrane v socialno ogroženih družinah. Podlaga za izplačilo proračunskih sredstev so izdani računi lekarn, ki so jim obvezno priloženi recepti za otroško hrano dojenčkom iz socialno ogroženih družin s stalnim prebivališčem v Mestni občini Maribor in sicer: dojenčkom s socialno indikacijo do šestega meseca starosti in dojenčkom s socialno in zdravstveno indikacijo do osemnajstega meseca starosti. Brezplačne recepte lahko izdajajo zdravniki v pediatričnih ambulantah po lastni strokovni presoji ob rednih mesečnih pregledih dojenčkov. Navodila o predpisovanju in
izdajanju mlečnih preparatov dojenčkom je izdal Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Mariboru v dogovoru z Oddelkom za družbene dejavnosti Mestne občine Maribor.
 
Subvencioniranje šolske prehrane
Subvencioniranje je del dodatnega programa mariborskih osnovnih šol, ki ga mestna občina sofinancira že vrsto let (financiranje dodatnega programa osnovne šole je zakonska obveza občine, vsebina pa je bila v preteklosti dogovorjena na nivoju občine). Sredstva so namenjena
sofinanciranju tistih obrokov šolske prehrane, ki niso sofinancirani iz državnega proračuna –
kosil in zajtrkov ter malic v podaljšanem bivanju. Sofinanciranje iz občinskega proračuna poteka v dveh oblikah tako, da se za vse učence zagotavljajo sredstva za pokrivanje stroškov dela osebja, ki skrbi za pripravo navedenih obrokov hrane, s sredstvi za individualne subvencije pa je omogočeno dodatno subvencioniranje socialno ogroženim učencem.
 
Nadstandardni pedagoški programi
Proračunska sredstva so namenjena pokrivanju stroškov izvajanja nadstandardnih pedagoških programov v okviru dodatnega programa osnovne šole, ki ga prav tako kot program subvencioniranja šolske prehrane že vrsto let financira mestna občina in sicer: fakultativni pouk tujih jezikov in računalništva ter pouk plavanja v osemletni osnovni šoli ter fakultativni pouk tujih jezikov in računalništva v devetletni osnovni šoli.
 
Osnovno glasbeno izobraževanje
Proračunska sredstva so namenjena delnemu pokrivanju materialnih stroškov za izvajanje programa osnovnega glasbenega izobraževanja, ki ga na območju Mestne občine Maribor izvaja Srednja glasbena in baletna šola Maribor. Pridobitev teh sredstev šoli omogoča določanje nižjih šolnin in s tem večjo dostopnost tovrstnega izobraževanja.
 
Subvencije stanarin
S 1.1.2005 se je pričela uporabljati Uredba o metodologiji za oblikovanje najemnin v neprofitnih stanovanjih ter merilih in postopku za uveljavljanje subvencioniranih najemnin. Na tej osnovi lahko občani zaprosijo na Mestni občini Maribor za znižanje najemnine v neprofitnih stanovanjih.
 
Letovanja otrok iz socialno ogroženih družin, Letovanja otrok z zdravstvenimi
indikacijami, Letovanja otrok srednješolske mladine
V proračunu Mestne občine Maribor se zagotavljajo tudi sredstva za subvencioniranje stroškov letovanj otrok in mladine. Obseg proračunskih sredstev zagotavlja doplačilo stroškov letovanja okoli 1000 vključenim otrokom in mladostnikom v skladu s kriteriji za subvencioniranje letovanj, ki jih na predlog upravnega organa s posebnim sklepom vsako leto
določi župan. Mestna občina Maribor z izvajalcema programa letovanj Območno organizacijo Rdečega križa Maribor, ki organizira letovanja v Punatu, in Zvezo prijateljev mladine Maribor, organizatorjem letovanj v Poreču in na Pohorju, sklene letni pogodbi.

Enkratnih denarnih pomoči ob rojstvu občina žal ne daje.

Tak je, če si doma v MB.user posted image user posted image user posted image

LP
Talči

_____________________________

9.8.2005 sem prvič dobila najlepše ime na svetu: MAMA. Tako me kliče Žiga.
31.3.2010 sem drugič dobila najlepše ime na svetu: MAMA. Tako me bo klicala LIna.

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: mb ali ptuj
13.10.2005 14:39:30   
Lana_s
Jaz sem rodila na Ptuju in sem bila zadovoljna tam. Sploh babica je bila super. Če poznaš babico ti svetujem, da greš kar tja, ker se mi zdi to najpomembnejše, da imaš dobro babico, ki ji zaupaš in ti je pripravljena pomagat brez da ji kaj rečeš.

_____________________________

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?