|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Duda in dojenje
11.10.2005 8:35:12   
simona2
Ojla,

moja sončica je pri enem mesecu odkrila čare dude in ji je zelo všeč in jo potolaži praktično vedno, tudi ko pridejo krči, takrat se kar malo "pregrizeta" z dudico čez bolečino. Že na začetku me je bilo malo strah kaj to pomeni, sedaj pa imam občutek, da v resnici ne je več toliko  kot prej. Točno ve, da dojka ni duda in se začne kar dreti po nekaj časa dojenja, še posebej če jo silim. Upam, da se do takrat že do sitega najeTudi crklja se ne več na prsih ampak ima raje dudo. Sem ful žalostnauser posted image . Ali mislite, da lahko otrok začne odklanjati dojko zaradi dude? Pa kljub vsemu mislim, da če je lačna bo že jedla, kaj mislite?

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
11.10.2005 10:04:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu simona2)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Duda in dojenje
11.10.2005 10:18:07   
zivica
Po mojih iskušnjah ne. Oba veselo vlečeta dudo in še bolj veselo se dojita. Ta drugi sem dudo dala že, ko je bila stara en dan in to zaradi tega, ker sem si hotla malo prišprat bradavice. Oba otroka sta imela pri rojstvu ful močan sesalni refleks in bi zizo vlekla tudi eno uro, čeprav nič več ven ni priteklo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Duda in dojenje
11.10.2005 10:49:30   
Grascakinja
IZVIRNO SPOROČILO: simona2

Točno ve, da dojka ni duda in se začne kar dreti po nekaj časa dojenja, še posebej če jo silim.


Zakaj pa jo siliš?

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Duda in dojenje
11.10.2005 11:10:56   
simona2
Saj jo ne silim na vso moč, samo poskusim še malo podaljšati dojenje, saj se mi zdi, da absolutno premalo poje. Res je, da se nikoli nisva dolgo dojili, največ po 20 minut, pa se je do prve posvetovalnice (do 5 tednov) zredila za 1300g. Toda sedaj včasih traja dojenje samo 5 minut, to pa se mi zdi res malo premalo ne glede nato, da imam dovolj mleka in da očitno dosti teče. No bomo videli. Upam, da ko bo dovolj lačna bo tudi več jedla. Je pa res problem ponudbe in povpraševanja, če ne je veliko jaz nimam veliko mleka, če je dosti, pa potem spet ne, mi mleko dobesedno brizga iz dojk; človek bi temu rekel začaran krog. Potrebno je ostati optimist in upam, da se bo vse uredilo.

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Duda in dojenje
11.10.2005 14:30:07   
hanita
Lahko pa da ima po petih minutah že zadosti, če ti res tako teče iz dojk, tudi take sem že slišala, ki so dojile samo po pet minut. Glede dude, pa hvalabogu da je,reši marsikateri jok. Prijateljica mora dat malčka vsakič na joško, drugače se ne potolaži, mi pa vtaknemo dudo in je mir. Pri nas ne vpliva na dojenje prav nič, sprva so me plašili, ampak potem sem videla, da ima joške še zmeraj najrajši, tudi za crtanje in še čaj pijemo po flaši, ker sem se z žličko preveč matrala, je blo več po pajacku in za vratom kot v ustih. Zaenkrat so joški še zmeraj zakon.

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Duda in dojenje
11.10.2005 17:58:38   
Grascakinja
Potem imaš pa pridno "sesalko". Če je punčka dobila 1,3 kg v enem mesecu, se res nimaš kaj bati, pa tudi brez skrbi si lahko, punčka si bo vzela, kolikor rabi. Tudi moja se zdaj (3m) doji v peti prestavi in sva v 5-10 minutah fertik.

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Duda in dojenje
11.10.2005 20:36:30   
Maša
tole z dudo in dojenjem me spominja name in mojo skoraj 4 mesečnico! Pomoje nimaš kaj skrbeti-mi tudi popapcamo v dobrih 5 minutkah in me moja mami ves čas sprašuje....joj a misliš da je že sita!?
Ja kot kaže je!user posted image

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Duda in dojenje
11.10.2005 21:28:55   
KK
moja pikica se tudi naje v 5-10 min... včasih, ampak res redkokdaj se zgodi zvečer, da bi bila prisesana do 30 min.... takrat pa raje kar vzamem ven zizo in ji dam dudo...
če imaš dovolj mleka, potem se naje v teh nekaj minutah - tudi mene je na začetku skrbelo (še posebno v bolnici), ko so cimre skoz dojile, po 30 min oz. še več, pr men je blo pa kr takoj konc, pa slišala da so se dojili po 1,5h...
pa sem patronažno vprašala, pa je rekla da je to čisto normalno... da nekje od 10 min naprej in max do 20 min - to je čas v katerem se naj bi dojenček najedel, če je in ne tolaži...
ponavadi je bilo da sva jedli po 10 min na 3h, na 1,5 h pa je želela še malo piti - in sem jo pristavila, da se je malce odžejala, to so bili časi....
sedaj jeva na 2h.
po mojem ni povezave za dudo in zizo... prej bi dudo odklonila, kot pa zizo, kjer hrana teče user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj bi moral biti otrok v postelji ob de...
Če malček ostane pozno pokonci, je vse zmedeno. Ni vseeno, ali gre otrok spat okoli devete ure ali ko mu paše.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?