|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dobra igrača
21.10.2005 9:41:12   
klavdija&peska
s kakšnimi igračami se igrajo naši malčki? res potrebujejo goro igrač? kakšna igrača je prava igrača?

otroci preko igre poznavajo svet, pravila in se na zabaven in njim privlačen način učijo. pravijo, da igrača ki ima vgrajen čip in pred njim pleše in poje pasivizira otroka in ga kaj kmalu dogločasi. razno razni seti, ki dovoljujejo samo eno in edino pravilno rešitev (kot npr. lego kocke) ki imajo v škatli načrt, s pomočjo katerega naredimo samo en in edini izdelek, pa lahko otroku tudi dopovedujejo, da sam ni sposben odvladati igre in da je nesposoben. Kaj pa lesene igrače?

Mar res?
kaj je dobra igrača? igrača, ki bi si jo želeli za naše malčke?

Eden izmed linkov, ki odgovorja na to http://www.spielgut.com/

to vse pa zgolj v razmislek.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dobra igrača
21.10.2005 9:46:56   
CUKRČEK
Vsak otrok ima svoje najljubše igrače in brezveze je posploševat, da ta igrača pa za to ni vredu, ona igrača ima to pomankljivost...
Vsak pač ve, kaj njegovemu otroku ugaja, s čim se rad igra, kaj ga zamoti.
Naša ima najraje lonček presenečenja in vse igrače, ki oddajajo zvoke oz. pojejo. In mislim, da jo nikakor ne dolgočasi, čeprav se z njim igra že kar nekaj mesecev. Je pa res, da otroci "prerastejo" igrače, kar ne pomeni, da se jih je naveličal in da so slabe. Pač otrok napreduje (tudi z igračami) in si želi še kaj drugega poizkusiti.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu klavdija&peska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dobra igrača
21.10.2005 9:56:06   
muki1
Moji hčerkici so najljubše knjigice user posted image  user posted image  user posted image  user posted image . Res sem vesela, da je tako, saj tudi sama zelo rada berem. Stara je 18 mesecev in že se lahko za dalj časa zamoti z gledanjem slikice, pa tudi like v njih pozna in po svoje komentira, jih poimenuje s pravimi besedami, jih pokaže, vmes čeblja po svoje kot bi knjigico brala.
Potem se zadnje čase rada igra s kockami. Rada kraca s kredami po tabli, ki smo jo kupili v Ikei.
Vse ostale igrice so kratkega veka. Nova igrača je zanimiva nekaj časa, potem pa jo mine.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dobra igrača
21.10.2005 14:11:11   
lex
Oprosti ampak meni se zdi, da so lego kocke zelo dobre igrače, kajti vse so narete po istem kopitu tako, da so seti med seboj lahko zmešani in otrok lahko iz njih ustvarja različne stvari (ki si jih sam izmisli). Moj brat si je izmislil vlečnico in tako smo imeli sredi dnevne sobe smučišče, ki ga pa ni bilo v nobenem načrtu.

Igre se lahko delijo na več načinov:
- igre vlog (tu nas otroci posnemajo - kuhanje, likanje,popravljanje avtomobila,.........)
- konstruktivne igre (lego kocke, kocke, lesene kocke, .................)
- didaktične igre (karte, človek ne jezi se,......................)
.
.
.
.

Otrok, ki mu postane igrače dolgočasna jo je prerastel (ali pa ima samo to vse skozi).

Jaz mojemu igrače skrivam in tako se jih nikoli ne naveliča, ko se ene naveliča mu jo dam vstran in čez nekaj dni nazaj....
Otroku je treba omogočiti, da se igra z različnimi igračami na različne načine. (ne rabi pa to biti vedno kupljena igrača in je lahko samo plastična flaša - pa je bol zanimivia kot pa vse ostalo, ker je lahko ladja, letalo, podmornica,.............)

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dobra igrača
21.10.2005 15:10:35   
Pajaca
Men se tudi zdijo lego kocke ena najboljših igrač. Meni se še pri 20tih ni bilo težko igrati z legicami, če je prišel bratranec na obisk. Delali smo pa vse kaj drugega kot po načrtu.

Moja se z njimi ful rada igra. Ima pač škatlo kjer so le legice in ni nobenega načrta.... ampak običajno dela eno in isto... .garažo za avto.

Drgač pa so pri nas (19m) aktualne knjige, legice, avtomobilčki, punčka, kuhinja, set za šravfanje...... ma vsakič kaj drugega najde, dolgčas ji ni. Ji pa te igrače ki samo nekaj piskajo niso prav všeč, mora se pač kaj dogajat.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dobra igrača
21.10.2005 15:48:37   
ronja5
Men so tud mimo tiste ki samo piskajo, al pa recimo kasneje avto al motor na akumulator user posted image  daš cel kup dnarja zato, da otrok sedi in gleda v luft, starši pa so frajerji user posted image  , al pa kak mega avto na daljinca za kakih 20 jurjev,....to je mojmu sicer všeč, ampak jaz bi ziher znorela, če bi kajtakega prinesel domov.

Meni so tud bolj blizu legice,lesene kocke, sestavljanke, pa motorične igrače,knjigice,žoge,table, krede, barvice,...pač starosti primerno.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dobra igrača
21.10.2005 18:32:42   
pravljica
ne da se mi zdaj na dolgo, ker imam user posted image  v drugi roki...ampak, ženske, atiji kupijo takšne avtomobilčke in železnice zase user posted image  ...jaz še hodila nisem pa sem imela čez pol sobe železnico da dol padeš, pa gasilski avto na akumulator z vsemi dodatki...zda pa moj tudi komaj čaka da ima kak razlog da to kupi...zdaj pa še bol, ko smo dobili user posted image  user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu ronja5)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dobra igrača
21.10.2005 20:48:06   
bskrle
Tista igrača je prava, s katero se mami igra skupaj z otrokom.
Pri nas so to lego kocke, set za kuhanje, kolebnica, punčke, voziček, tricikel, barvice, škatle ...

(odgovor članu klavdija&peska)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dobra igrača
21.10.2005 22:02:06   
Pajaca
pravljica prav imaš, ko sem zanosila si je moj najprej ogledal vse avtomobilčke in tele avte na dalinca in une na akumulator, pa vlakce in vse to. (No ja jaz pa gradbene stroje.) Pa cel čas je govoril, kako bo super ko bosta z otrokom gledala fuzbal pa rokomet pa vse to.

No in zdaj..... naša punca je čist nora na avtomobile.... pa z očitom gleda fuzbal, ko tavečja frajerka... mami pa bejš!

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dobra igrača
24.10.2005 17:34:08   
ronja5
Ja naš tud fuzbal gleda z atijem, brca pa tud že. Ga morm enkrat posnet, je ful dober, čeprav še ne hodi sam. user posted image  Ko ga dam v skokca, lahko tudi eno uro nabijaš žogo z njim, čist po atiju. Avtocesto pa imamo tud že doma, ... kaj šele bo user posted image

Mimogrede naj povem, da imajo v Drogerijah Tuš akcijo.Zbereš recimo 4 pike ( ena pika za vsaka 2 jurja) in kupiš lego duplo 50% ceneje.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dobra igrača
25.10.2005 20:00:48   
živa1
Zivjo folk user posted image ! jaz sem bila zadnjic cisto po slucaju v eni trgovini Busi nasproti Spara v Novih Jarsah - same didakticne igrace, ki so skoraj vse nagrajene za najboljso igraco leta (razlicna leta). Brez veze mi je user posted image , ups,user posted image , kupovati ene brezvezne stvari, ki stanejo veliko pa se z njimi nic ne igra, ker nic pametnega ne delajo. Zdej imam pa en aktivnostni center, ki ima mozica, ki skace ven, glasbo, gumbke, stvari, ki se vrtijo  - vse na dveh straneh, mali ful uziva! Lep vecer vsem!

(odgovor članu ronja5)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dobra igrača
25.10.2005 23:24:19   
spela29
Jaz in moj sinko sva navdušena nad igračami blagovne znamke Selecta.
Večinoma so to lesene igrače, zelo barvite ter zelo poučne, narejene zelo estetsko. Vse so testirane, tako da so zelo kakovostne, če pa se slučajno kaj pokvari, proizvajalec želi, da se ga obvesti z namenom, da se eventuelne napake odpravijo in igrače postane čedalje kakovostnejša. Veliko jih je nagrajenih z raznimi priznanji v tujini, pa tudi pri nas. Imajo igračke za otroke praktično od rojstva, pa za tiste "odrasle otroke, "ki se še vedno radi igrajo - z različnimi namiznimi,  največkrat miselnimi igrami. Priporočam obisk trgovine v Murgle centru v Ljubljani, kjer imajo vse lepo razstavljeno, prav lepo pa vam vse tudi razložijo.
Na forumu sem o tej znamki igrač in iger(Selecta) objavila tudi anketo za mojo seminarsko na fakulteti  in prav vesela bom, če jo bo še kdo rešil. (Za tak naslov seminarske sem se odločila le zato, ker so mi te igrače res všeč in mislim, da so mogoče premalo poznane med starši)

Lp, Špela

(odgovor članu klavdija&peska)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dobra igrača
26.10.2005 7:52:22   
puncica
Naša trenutno (17 mesecev) obožuje knjige in to pravljice s slikami, vse pozna včeraj sva gledale 101 dalmatinec in sem povedala kako je ime kužkoma da sta perdita in pongo, pa je skoz ponavljala pongo, pongo in ko pridemo do konca reče še še še in tako jovo na novo, tistih kartonk sploh ne mara več toliko rada gleda slikanice, pa se že zjutri dere tatica (rdeča kapica) gujcica (snegulcica), pa rečemo da spi, pa spet kiga, kiga (knjiga), tako da zjutri absolutno mormo eno slikanico pogledat ob šestih, pa rada riše, vse poriše oz. pokraca najraje po hladilniku po tleh po peči, včeraj mi je telefon risala in mi ga potem prinesla pokazat pa govorila jaja jisaja (janja risala), pa našla je plastelin, smo ga imel za naredit odtis ampak zdej ga ona mečka, pa valčka, skratka rada se igra z njim, res da je še premala ampak vedno smo zraven ko se igra s plastelnimo, ko pa se ji ne da več, ga damo pa spat in je mir.

Kock pa trenutno ne mara preveč, najraje jih ven vrže pa pusti raznetane po tleh. Me je pa zadnič presentl, ko je iz kock ki so v unem fišer polžku naredila stolp in to kar iz 5 kock, pa se je ful čudla ko ji je neki takega ratal. Pa ful rada se igra z lesenimi puzlim, tist ko mora noter dajat puzle sam da so lesene in tud to že v nulo obvlada.

Tudi jaz ne maram igrač ki so na akumolator, moj kr zelen rata, zelo rada imam pa didaktične takšne, kjer mora otrok mal razmišljat kako kaj naredit, tud legokocke se mi zdijo ful dobre, ampak trenutno jih naša ne obrajta preveč.


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu klavdija&peska)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dobra igrača
26.10.2005 21:07:43   
frutka_
Po mojem mnenju je dobra igrača tista igrača, ki vzpodbuja otrokov razvoj, največkrat je to na posameznih podoročjih (npr. motorika, spoznavni razvoj...). Doma imamo sicer kar nekaj igrač, malemu so najljubše knjige ter dooolgi sprehodi s psom in z eno palico v roki da z njo klesti naokoli.  Prav tako so mu všeč igrače, ki oponašajo naša vsakdanja opravila. Zelo rad se igra v kuhinji, telefonira po mobitelu, rihta perilo in tišči nos v atijev "mojster Miha kovček" z orodjem... nasplošno pa ga glasne igrače ne pritegnejo. Aja, všeč so mu tudi kolesa.
Glede lesenih igrač pa morda to, da ima med drugim eno račko na vrvici, ki jo lvleče za sabo  in gaga, pa eno mucko na palčki, ki jo potiska pred seboj. Obe igrački sta mu všeč ampak ne bi rekla da sta zaradi lesa boljši igrači. Meni osebno so tudi lesene igrače všeč ampak tudi plastične so nekatere zelo kvalitetne npr. tobogan. Nikoli ne bom pozabila kako sem se ranila v rito, ko sem se v parku spustila po lesenem toboganu, ki je bil dokaj uničen...auuu! 
Vsega po malem in po pameti. Na živce pa mi grejo igrače ala Barbie ipd..

(odgovor članu klavdija&peska)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?