|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   London+Lizbona
19.2.2006 14:44:49   
Mariposa
Od 2-13.3. se s prijateljico odpravljava na potepanje po Londonu in Lizboni. Ker sem v Londonu že bila sem naredila nek okvirni plan kaj bi ji lahko v teh dneh pokazala, za Portugalskos e mi pa tudi sanja ne. Za London sem ji danes poslala tale mail, če se katera spomni še kaj kar je meni ušlo iz glave naj prosim dopolni,...aja, ne zanimajo pa naju kaj preveč muzeji in galerije ,... (pa opravičujem se za tipkarske napakeuser posted image )

Evo tole je moj plan,…je malo bolj natrpan, spanca ne bo preveč, samo kaj češJ   V četrtek se po chekiranju odpraviva na nočno ogled Picadilly Circusa, nato se bova slikali pod njegovim Erosom, ki je itak lepši ponoči in v najini neposredni bližini, tako da ga bova itak gledale vsakič ko bova šli “domov” , nato pa se bova odpravili na pravo angleško pivo na Baker street v enega od pubov Sherlocka Holmesa.   V petek je odhod ob 8h zjutraj. Najprej se bova sprehodili mimo parlamenta "Houses of the Parliament" in Big bena, Westminstrske opatije ("Westminster Abbey"), kjer so pokopani angleški kralji in kraljice, Shakespeare, Winston Churchill, Georg Friderick Händel in drugi do London’s eye. Ob 11.30 bova na menjavi častne straže pri Buckingham’s palace, nato pa sprehod po kitajski četrti “china town”, tam bova nekaj pojedli, nato pa se odpeljeva na shoping J pogledali si bova Harrod’s in Oxford street. Zvečer večerja in pijačka v lokalu po Juretovem izboru.   V soboto bo spet odhod ob 8h, vzeli pa si bova čas za izlet do Greenwicha (predel na vzhodu Londona, v katerem se med drugim nahaja astronomski observatorij (Kraljevi observatorij Greenwich. Preko njega danes poteka ničelni (glavni) poldnevnik oziroma meridijan - greenviški poldnevnik.), nato pa se bova z ladjico po Temti odpravili nazaj do Londona. Tam bova odšli do Regent’s parka, kjer se nahaja tudi znameniti londonski ZOO. Dan bova zaklučili z žuranjem v Sohu, najbolj razvpitem delu Londona.   V nedeljo si bova ogledali Trafalgar Square ((Trafalgarski trg) je ena izmed turističnih znamenitosti Londona. Na sredini Trafalgarskega trga je spomenik admiralu, ki je 21. oktobra 1805 za Angleže izbojeval pomorsko bitko pri Trafalgarju, Horatiu Nelsonu. Imenuje se Nelsonov steber. V bližini je tudi nekaj vodometov.) Nato se bova odpravili do Tower Bridge in Tower of London (zame eden najlepih delov Londona, tj. je dvižni most čez reko Temzo v Londonu. Stoji zraven znamenite trdjave Tower of London, po kateri nosi svoje ime. Njegova gradnja po načrtih Horacea Jonesa se je začela v letu 1886 in je trajala 8 let. Most je zgrajen iz okoli 70.000 ton betonskih temeljev in okoli 11.000 ton jeklene konstrukcije. Lastnik mostu je Bridge House Estates.) Po tem pa se bova odpravili še na ogled Camden towna (ena največjih tržnic, kjer najdeš vse kar potrebuješ od oblačil, pustnih kostumov, sex shopov, droge,…tam se zbira neverjetno veliko ljudi različnih kutur in ras). Po tem se bova odpravili po najine nahrbtnike in se med 10 in 11 zvečer počasi odpravili na letališče, kjer bova počakali na avion, ki naju bo popeljal naproti PortuJ     Aja, sej kakega šopinga v GAPu, pa kave v Starbucksu nisem omenjala, ker se mi zdi samoumevnoJ


No potem pa pride na vrsto Portugalska. Vzeli si bova en dan časa za ogled Porta, 5 dni Lizbone, kjer imava tudi prenočišča ter en dan za ogled dveh mest ob obali katerih se pa ne spomnim zdaj imen,..neki na C in Suser posted image user posted image Saj bom še proučila ta teden Lonely planete, me pa zanimajo vaše izkušnje.

Hvalauser posted image


_____________________________

Ko tonemo, je najbolje, da potonemo prav do dna,
saj se lažje odrinemo kvišku, če se najprej dotaknemo tal.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: London+Lizbona
19.2.2006 14:47:52   
Mariposa
Je katera že bila na "Jack the ripper tour" v Londonu?

_____________________________

Ko tonemo, je najbolje, da potonemo prav do dna,
saj se lažje odrinemo kvišku, če se najprej dotaknemo tal.

(odgovor članu Mariposa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: London+Lizbona
19.2.2006 20:08:00   
viv_
Porto je zelo lep, Lizbona mi je ostala v malo slabšem spominu, verjetno tudi zaradi slabega vremena. Splača se it pogledat Sintro, grad med Lisbono in Portom. Svetujem vama pa, da si za porto vzameta 2 dni, magari enega na račun Lizbone. V Portu je ogromno teh skladišč portovca, v katere je prost vstop (vsaj bil je), pa tudi sicer je mesto res lepo, tako da priporočam 2 dni.
Tule si lahko prebereš našo pot po Portugalski:
http://enaplus.com/1plus/popotovanja/popotovanje.asp?id_popotovanja=7

(odgovor članu Mariposa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: London+Lizbona
19.2.2006 22:39:58   
Andra
2. DAN (29. 04.) LIZBONA–ESTORIL–CASCAIS–CABA DA ROCA–SINTRA–LIZBONA: Po zajtrku vožnja mimo znanih obmorskih letovišč Estoril in Cascais (možen kratek postanek za jutranjo kavico) do Caba da Roca, najzahodnejšega rta Evrope, kjer bo fotografija iz strme skale prav gotovo obvezna v vašem albumu. Po postanku nadaljevanje poti do Sintre, enega najlepših mest na Pirenejskem polotoku. Po prihodu nekaj prostega časa za sprehod po starem delu mesta okrog gradu, kjer je veliko tipičnih prodajalnic in restavracij, kjer lahko po zelo zmernih cenah poskusite katero izmed njihovih kulinaričnih specialitet, nato ogled kraljeve palače (Paco Real), ki jo je kraljeva dru‘ina uporabljala kot letno rezidenco. Po končanih ogledih, vrnitev v Lizbono, kjer si boste popoldne ogledali samostan sv. Jeronima s cerkvijo (eden
najlepših spomenikov v deželi) ali muzej kočij z bogato zgodovinsko zbirko. Po ogledu vožnja do hotela, kjer bo nekaj časa za osvežitev in počitek, nato vožnja z avtobusom do tipične restavracije (dopla- čilo) kjer bo večerja s Fado programom. Po večerji vrnitev v hotel, prenočevanje.

3. DAN (30. 04.) LIZBONA–OBIDOS–NAZARE–BATALHA–FATIMA: Po zajtrku vožnja proti severu do Obidosa, kjer se boste ustavili za ogled zanimivega in verjetno najslikovitejšega Portugalskega mesta, ki mu ni primerjave. Celo mesto je utrjeno in obzidano, hiše pa so barvite in slikovite. Po ogledu, nadaljevanje poti do Nazareja – ene najbarvitejših portugalskih ribiških krajev. Postanek za ogled tega obmorskega mesteca, kjer še sedaj sušijo ribe na peščenih plažah, tako kot pred stoletji. Postanek za kosilo (priporočamo, da poiskusite ribje specialitete) ali nakup zanimivih izdelkov, ki jih prodajajo ženske na stojnicah. Po kosilu vožnja do Batalhe, (med vožnjo do Batalhe postanek za ogled lončarske delavnice in način izdelave portugalske lončenine), ki je znan po eni najlepših gotskih cerkva na Portugalskem – Santa Maria de Victoria. Ogled cerkve in samostana. Po ogledu vožnja do bližnje Fatime – enega največjih romarskih krajev na svetu. Ogled romarskega središča, nekaj prostega časa za amostojne dejavnosti. Po ogledu vožnja do hotela, nastanitev in večerja (vključena v ceno programa). Prenočevanje.

4. DAN (01. 05.) FATIMA–COIMBRA–LAZBONA: Po zajtrku vožnja do univerzitetnega mesta Coimbre. Ogled mestnih znamenitosti ter poglavitnih ustanov najstarejše Portugalske univerze – knjižnice, kapele in senatne dvorane; sprehod po starih ulicah do katedrale. Po končanih ogledih nekaj prostega časa za kosilo ali nakup spominkov, nato vrnitev do Lizbone. Prost popoldan za samostojne oglede in potepanja po mestu, ali pa vožnja do Expo centra, kjer je bila leta 1998 Svetovna razstava. Priporočamo ogled trenutno največjega oceanarija v Evropi.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Družinsko potepanje: Lignano
photo
Lignano je italijansko letoviško mestece, primerno za enodnevni družinski izlet ali za podaljšan konec tedna. Nudi velik...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?