|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Učenje pesmice 2. razred
17.3.2006 10:57:16   
niki5
Zanima me zgolj mneje oz bolje rečeno kakšni so postopki pri ostalih, učitljicah ali pri vaših otrocih.

Otrok v 2. razredu (devetletke) dobi recimo v ponedeljek pesmico katero naj bi se naučil. Pesmica ima 4 kitice in vsaka kitica ima 4 vrstice. Časa ima, da se nauči v ponedeljek in torek, v sredo pa že več ne sme prinesti zvezka domov, pesmico pa pove v četrtek.
Zanima me ali je to običajni postopek in če je v ciljih 2. razreda določeno, da otrok pove tako pesmico  (je to ocenjeno)?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Učenje pesmice 2. razred
17.3.2006 11:06:08   
ronja5
Naša dva sta pesmico vedno dobila vsaj en teden prej, ponavadi še več.
ž

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Učenje pesmice 2. razred
17.3.2006 12:34:23   
dulcinea
Jst dam poavad en tedn časa. Je pa res, da je ta pesmica malo dolga za 2/9 razred. Sploh pa če imajo tako malo časa za naučit.

Ne vem, kako je z oceno pesmice. JSt jo v četrtem ocenim. Poglej v učni načrt za drugi razred (na strani zavoda za šolstvo).

Lp, D


_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu ronja5)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Učenje pesmice 2. razred
17.3.2006 13:04:43   
lelaval
Jaz imam sina v 2/9, (hčero pa v 3/9), pa ne pomnim, da bi kdaj kateri imel se tako dolgo pesmico za naučit.user posted image
Kako pa je naslov pesmice?

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Učenje pesmice 2. razred
17.3.2006 18:39:39   
Gina
Pri nas se v glavnem čisto vse pesmi naučimo v šoli. Pri moji bejbi pa se je tudi že zgodilo, da so imeli pesem za naučiti se na pamet v 2. razredu. Priznam, da se z njo še nisem učila, ker ima foto memory, 2x si prebere in zna, je pa imela sigurno tista pesem tudi 4 kitice s po 4 vrsticami - mi jo je zdajle spet povedala in jaz si je ne bi zapomnila niti pod razno tako hitro. S sinom sva pa v 2. razredu imela prave nočne more, ker si ni mogel zapomniti in ni mogel, mu niso bile všeč in jih ni dojemal kot zgodbo v rimah. Ta faza je prešla in zdja vse naredi sam, ni več travm pred pesmimi.

Sicer pa, koliko je dovolj časa za pesem naučit, nimam pojma, ker je zelo odvisno od otroka do otroka. Če zna že brati, potem se mi včasih v šoli učimo tako, da jaz pesem napišem, potem pa brišem besede. Najprej zadnjo besedo v kitici, potem pa še druge besede. Najprej tiste najbolj logične - rime, potem pa še ostale. Preostale besede otrok bere, če si predstavljaš.
S prvčki se pesem učimo tako, da jo velikokrat skupaj povemo, potem povedo eno kitico fantje, drugo dekleta, pa eno kitico ena vrsta, drugo druga.... Doma lahko probaš enak sistem. Pesem povemo večkrat v dnevu ob različnih prilikah, jo ne lajnamo eno uro skupaj.

Drugače pa je v 1. in 2.r. cilj v učnem načrtu takle:
"Razumljivo recitirajo pesem, ki so se jo naučili na pamet."

Ciljev je več pri poeziji, ampak ti si za tega spraševala se mi zdi.

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?