|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj začeli govoriti prve besede
23.6.2006 23:31:34   
BLAŽIKA
Pri kolikih mesecih so vaši otroci začeli govoriti prve besede, razen mama, ata, papa. Mi smo stari 16 mesecev pa govorimo samo to kar sem zgoraj napisala. Doma se zelo veliko ukvarjamo z hčero, pojemo se pogovarjamo gledamo in čitamo knjigice vendar še drugih besed ni bilo. Drugače je zelo živ in vesel otrok veliko govori v svojem jeziku se pravi brbra.user posted image user posted image

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj začeli govoriti prve besede
23.6.2006 23:38:05   
lelaval
Eni otroci govorijo le te osnovne besede (ki jih je tudi tvoja osvojila) tudi do 3. leta, potem pa se jim 'odpre' in vse govorijo (še preveč user posted image ). Tako, da nič bat - čez 2 meseca pa imata posvetovalnico, če se ne motim in omeni, pa boš videla, da ti bo pediater isto povedal.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj začeli govoriti prve besede
24.6.2006 8:13:55   
k1
naša za svojo starost govori že kar dosti (16m oz. 14m). ziher reče kakih 15 besed, če še ne več. sicer pa vsak različno. eni kolegici je mali govoril že ful pri enem letu, drugi pa je še pri dveh rekel samo mama in ata in nič drugega. sedaj pa tudi že ful govori. saj bo...

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj začeli govoriti prve besede
24.6.2006 9:15:07   
dory
Mama pa take je blo ze okrog 9m neki slisat...drugac pa se mu je odprl pri 14m in dones pri 26m lepo govori tudi v stavkih, ce se mu da seveda...sploh pa takrat ko hoce kej dobituser posted image ...se mi zdi,da je kr hiter zacel...na poti do govora pa mu je pomagal nodi,ki ga je pri 13m buljil po dve uri na dan, kak mesec, pol je pa sam zacel govortuser posted image ..

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj začeli govoriti prve besede
24.6.2006 10:19:44   
Anonimen
Pri dveh letih.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kdaj začeli govoriti prve besede
24.6.2006 11:10:43   
Anonimen
pri ene 13. mescih, zdej pri dveh letih pove vse kar češ.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kdaj začeli govoriti prve besede
24.6.2006 12:49:03   
KIRA
eh, naša žlobudra, odkar zna usta odpret. pri njej je nekako vse skup prišlo, v 9 in 10 mesecu. je začela hodit, pa govorit naenkrat - smiselno in ne samo kake zloge. pač pa je začela ponavljat posamezne besede. prav odprlo se ji je pa tam pri slabem letu in pol. od takrat naprej pa govori kot papiga. moraš prav pazit, kaj pred njo poveš. sedaj tvori že prave stavke - socer še tako bolj otroško, ampak zna povedat cel stavek, če hoče. je pravi mali fičfirič.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kdaj začeli govoriti prve besede
24.6.2006 21:32:01   
metaa
Samo v tolažbo: pri nas je do pikice isto. Reče samo ata, mama, pa še to kar v tri dni, ne npr. da bi me z njima poklicala, je bla pa pravkar stara 16 m. Ukvarjamo pa se z njo ful in tudi ves čas nekaj žlobudra-a žal še v kitajščini.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kdaj začeli govoriti prve besede
25.6.2006 8:44:01   
diva 4
Ana je začel pri 9ih z osnovnimi mama, ata, baba ,deda pol je pa kar nadaljevala.Pri 14ih je tvorila že stavke iz treh besed , pri 16ih je pela kratke pesmice.David pa pri enem letu še nič kaj dosti.Samo mama ,ata ,Ana in Jaka.Tak , da je ful razlika med otroci in mislim ,da zaradi tega ne rabiš skrbet.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kdaj začeli govoriti prve besede
25.6.2006 8:44:58   
diva 4
pri 9 ih sem mislila mesece user posted image

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?