|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kitajska hrana
2.10.2006 10:35:59   
Strawberrie Cherrie
Kaj od kitajske hrane pripravljate doma? Pa prosim za kakšen recept...user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kitajska hrana
2.10.2006 11:23:51   
Anonimen
Jaz sem raje za obisk restavracije in original dobrote.user posted image

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=5435

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kitajska hrana
2.10.2006 13:11:57   
sabina
Moj mož naredi dve super stvari:

1. piščančji čopsui:
V voku močno segreješ olje in na njem prepražiš na trakove narezano meso (mi piščančje). Nato meso pobereš iz voka ter daš notri zmrzjeno kit. zelenjavo (kupiš v trgovini), ko se zelenj. odtaji in segreje, ponovno dodaš nazaj meso, dodaš sojino in ostrigino omako ter sezamovo olje. (Za začimbe). Posebej skuhaš riž. Na krožnik daš riž povrhu pa omako. Nam je to "full" dobro.
2. brokolijeva juha:
V vodo daš kuhat na drobne cvetke razdeljen brokoli. Nato vodo-juho zgostiš z v mrzli vodi zmešano tapiokino moko. Soliš z vegeto. V juho lahko dodaš tudi koruzo ali pa jo narediš samo iz koruze. Lahko bi v juhi skuhala  tudi na drobne kosce narezanega pišanca. Stvar okusa.

Na žalost so to vsi naši kitajski recepti. Navodno še v kit. restavraciji ne zberemo dovolj poguma, da bi naročili kakšno povsem novo stvar.
Lep dan!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kitajska hrana
6.11.2006 20:06:06   
AiMa
mimo te teme pa skoraj ne moremuser posted image . sama obožujem kitajsko hrano (ok,še vseeno mi je mehiška ljubša,ampak!)in jo tudi večkrat pripravim. držim se sestavin,ki sem jih prinesla s sabo,saj se tukaj ne da dobiti identičnih, podobne pa nimajo istega okusa. Vse,kar pripravim (od zelenjave, mesa,...)prepražim na sezamovem ali orehovem olju, nikoli ne uporabim našega. Sezamovo da takšen pristen vonj, okus pa je božanski tudi,če ne bi uporabil začimb. kitajci grozno veliko uporabljajo korenje in kumare, zato ju niti sama ne izpuščam. teknejo mi jiaoziji (ne vem,kako se temu reče pri nas)-tanko testo, v katerem je zelje ali meso-kuhano ali pečeno, umakamo v sojino omako,kjer je veliko česna,da da pravi okus. ljudim mianpir (nočem se hvaliti,ampak gre za nacionalne jedi,katerih imena se ne prevajajo). priprava tega je simple: imamo kuhane široke rezance (mrzle),ki jim primešamo orehovo olje, naribane kumare, sojo, veliko čilija (ker je njami)in še eno posebno omako,ki jo damo samo za priokus (je nimajo pri nasuser posted image ). vse skupaj dobro premešamo in pojemo. mljask. mogoče malo preveč eksotično za naše navade,ampak,če živiš v okolju,kjer drugega ni....se navadiš. uf,pa se mi spet cedijo slineuser posted image

(odgovor članu sabina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kitajska hrana
6.11.2006 23:20:09   
eya
AiMa-tudi meni se zdajle cedijo sline... Jaz imam tudi rada kitajsko hrano, ampak je sama ne znam pripravit. Sicer pa se tisti zavitki z zeljem in mesom v kitajskih restavracijah pri nas imenujejo spomladanski zavitki, tiste jedi s širokimi rezanci pa ne poznam. Pa prevajanje je za uspeh kitajskih restavracij pri nas bilo kar potrebno, ker (vsaj jaz) niti izgovorit ne znam, kar si ti napisala...

Bi pa rada poskusila naredit mongolsko meso, recimo, ki mi je odlično. A obstaja kak recept?

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu AiMa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kitajska hrana
7.11.2006 15:47:28   
AiMa
eya, tudi meni je všeč monglosko meso,a ga ne znam pripraviti,ker ga tam nismo nikoli. če pa se ne mudi, ti ga priskrbim takoj,ko bo možno. spomladanske zavitke poznam, vendar sem imela v mislih drugo stvar, in sicer je podobna našim žlikrofom,če poznaš. jaz jih kuham v juhi (moja super mama mi jih dela), na kitajskem se pa taista zadeva kuha v vodi ali peče na olju. kuhani jiaoziji so odlični s sojino omako,kamor damo veliko česna. drugače pa, po pravici povedano, jaz sem našo kitajsko hrano občutila povsem drugače kot je v resnici njihova hrana. tam si šele oblizneš prste.

te obvestim, ko dobim recept, velja?

lp

_____________________________

AiMa



(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kitajska hrana
7.11.2006 19:09:18   
eya
Se mi zdi, da sem enkrat nekaj takega jedla v kitajski kot so žlikrofiuser posted image  Če nisem kaj pomešalauser posted image  
Ja, pa se priporočam za recept za mongolsko meso, pa kadarkoli že bo...

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu AiMa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?