|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prihaja kaki!!!
26.10.2006 9:04:46   
Anonimen
Njegova prehranska in zdravilna vrednost je velika,saj vsebuje veliko vitaminov (preduvsem vitamin A,C)in mineralov(kalij,kalcij,fosfor in železo)Poleg tega pa ga odlikuje še visoka vsebnost vlaknin in nizka vsebnost beljakovin in maščob.Prav zato si kaki zasluži večjo prisotnost v anši prehrani,in ni čudno,da že od davno velja za hrano bogov.
 
Kakijeva marmelada:
Potrebujemo poldrugi kilogram zrelih kakijev,
kilogram sladkorja,po želji eno limono.
Kakije operemo in očistimo.
Zrežemo jih na čim majnše koščke in damo
v večjo posodo,dodamo sladkor,po želji na koščke narezano limono(olupljeno)
Vse dobro pretlačimo ali zmešamo z mešalnikom.
Ob občasnem mešanju kuhamo do vrenja.
Pustimo ,da marmelada vre kakšnih deset minut.
Odstavimo in nekoliko ohladimo,vendar še vročo
vlijemo v že pripravljene kozarce,zapremo,
zavijemo v krpo in počakamo,da se ohladijo.


Kakijeva krostata:
Potrebujemo 700g bele moke,ščepec soli,
300g sladkorja,
500g margarine,
dva rumenjaka,
dva vanilij sladkorja,
kakijevo marmelado
Moko rumenjake,sol,sladkor,vanilin sladkor,
in margarino zmešamo in zgnetemo v primerno
gosto,gladko testo.
Večji deltesta zvaljamo in položimo v namaščen pekač.
Premažemo s kakijevo marmelado.
Iz majnšega kosa testa,ki smo ga predhodno
razvaljali pa naredimo trakove,jih v obliki mreže
položimo na marmelado,vse skupaj pečemo pri temperaturi 200 stopinj
tri četrt ure.

Poljnjeni kakiji:
Za 4 osebe potrebujemo štiri večje kakije,mehke,
eno sladko smetano,vanilij sladkor,sok limone in zmlete mandljne ali orehe.
Kakije operemo in jim odstranimo pecelj.
Z žličko izdolbemo meso in ga damo v skledo.Prilijemo smetano,
dodamo vanilij sladkor in nekaj kap.ljic limoninega soka,
vse dobro zmešamo.S to maso nato napolnimo kakije in
posujemo z zmletimi orehi ali mandeljni.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prihaja kaki!!!
26.10.2006 11:58:20   
arielca
neva6, super user posted image user posted image user posted image ! Obožujem kakije in tile recepti so user posted image .

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prihaja kaki!!!
27.10.2006 17:06:17   
Nasy
Njami, ravno danes sem pojedla engauser posted image unga, ta trdega, sharonuser posted image

drugače pa sem kuhala že kakijevo marmelado, njamii, za kaj drugega mi ga je pa škoda, edino posušim ga, ker ga ni treba v mehko zoret

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prihaja kaki!!!
29.10.2006 8:43:03   
Anonimen
Kako smo si različniuser posted image Jaz oziroma nihče od nas ne mara tistih trdih,ki ti zvežejo zobe in usta skupajuser posted image Božanski so pa tisti zreli,medeni,mehki,
slastni kakiji.Komaj čakam,da mi ga prinesejo.user posted image

(odgovor članu Nasy)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prihaja kaki!!!
3.11.2006 8:53:55   
asso
IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Kako smo si različniuser posted image Jaz oziroma nihče od nas ne mara tistih trdih,ki ti zvežejo zobe in usta skupajuser posted image Božanski so pa tisti zreli,medeni,mehki,
slastni kakiji.Komaj čakam,da mi ga prinesejo.user posted image


Nasy po mojem ni mislila unega trdega (nezrelega), ki ti zveže usta skupaj, ampak tistega, ki je takšne vrste, da se je trdega in reže kot jabolko, hruško... ta je tudi dober poleg tistih mehkih, sladkih...
user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prihaja kaki!!!
3.11.2006 9:50:38   
dulcinea
Meni pa ne eni, ne drugi niso dobri... Bljak.

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prihaja kaki!!!
11.11.2006 17:19:16   
eya
Mene pa zanima, kako se ga shranjujeuser posted image  Nam ga bojo danes pripeljali dve gajbi iz morja, pa me zanima, kam naj ga damo, da bo čim dalj ostal dober...

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prihaja kaki!!!
11.11.2006 17:27:00   
Maxica
Njam, očetov kolega iz Kopra nam jih je dal deset gajb.user posted image Ampak jaz jih letos žal ne upam, zaradi dojenja.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prihaja kaki!!!
11.11.2006 20:16:44   
eya
IZVIRNO SPOROČILO: Maxica

Njam, očetov kolega iz Kopra nam jih je dal deset gajb.user posted image Ampak jaz jih letos žal ne upam, zaradi dojenja.user posted image


Zakaj pa ne? Saj ga lahko daš tudi že na začetku uvajanja GH? Jaz ga jem kljub dojenju, pa itak sem tudi malemu ga že dala in ga ima prav rad.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prihaja kaki!!!
13.11.2006 8:43:29   
Anonimen
Jutro!!
Škoda,da se nismo udeležile praznika kakijev v Strunjanu,tam bi zagotovo izvedele,kako se shranjuje kakije.Če se še kaj spomnim od lanskega leta,
ko je bilo govora o tej temi,je kaki sadje,ki se ga težko za dlje časa shrani.
Najbolje je,da ga položiš v hladilnik,pa ne negega na drugega,ampak lepo
zložene drug poleg drugega.Drugače pa je še način,da jih posušiš,ali spremeniš v marmelado.Našla sem še en recept,da uporabite ta slasten
sadež;
http://www.drustvo-gurman.si/recipes.php?S=6&Article=1294

In zakaj pa jih ne bi jedla,če dojiš?Mislim,da kaki ne spada med
alergene in tudi napenja ne.

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prihaja kaki!!!
13.11.2006 10:40:05   
Anonimen
Pa še en nasvet:Kako se rešiti trpkosti kakija:
Kakije pokapamo z nekaj kapljicami domačega žganja,jih položimo v polivinilasto vrečko in za osem dni neprodušno zapremo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prihaja kaki!!!
17.11.2006 23:18:56   
Maxica
Bom še kakšen teden počakala, toliko da bomo stari en mesec, pol bom pa probala en kaki. Pa bomo videli, upam, da bo šlo.user posted image
Čeprav meni kaki ful na prebavo deluje, ne vem, no.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prihaja kaki!!!
18.11.2006 11:40:06   
Anonimen
Počakaj in poskusi.Saj pravijo,da z maminim mlekom v otročka pride zanemarljivo malo snovi,ki jih je mama zaužila.Tebi bo pa v pomoč,vitamini.

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Domača ribezova marmelada
Ribez varuje celice pred prostimi radikali, pomirja živčevje in izboljšuje razpoloženje ter spodbuja delovanje srca in m...
Uvajanje novih živil: Pravilo štirih dni
S pravilom štirih dni boste otrokove potencialne težave z določeno prehrano ali prehransko sestavino ugotovili že na sam...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?