|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   močen kašelj - znak atipične pljučnice?
20.1.2007 9:56:27   
bobek05
Primoza, oprosti, ni šlo drugače kot da odprem novo temo, ker ti ne morem poslat ZS - mi napiše, da je window kao bloked user posted image  user posted image  

Torej kakšni so znaki atipične pljučnice? Samo kašelj ali še kaj drugega? Naš namreč že nekaj dni kar precej kašlja. Sumili smo, da je kriv suh zrak, ker ga grlo ne boli (nič se ne pritočuje pri požiranju), nima vročine, pri ušesih ni občutljiv... le iz noska mu malo bolj teče (kar pa ni nič novega odkar smo v vrtcu).
Skoz dan manj kašlja kot ponoči oz. več kašlja ko spi (tudi skozi dan), zato me zanima če je njegov kašelj posledica vse te sluzi, ki se mu nabira v grlu zaradi noska ali so res začetki česa hujšega user posted image  

Kupili smo vlažilec zraka in ga namestili v spalnico in zdi se, da je malo boljše. Dajem mu tudi trpotčev sirup 3x na dan, ampak me vseeno malo skrbi, ker še nikoli ni toliko kašljal.

P.S.: Star je 19 m.

Hvala vsem za odgovore.

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: močen kašelj - znak atipične pljučnice?
20.1.2007 10:02:30   
Primoza
Kot sem napisal pri dopolnjenem odgovoru drugi uporabnici je najbolje šteti število vdihov v minuti potem, ko otrok že pol ure spi. Če je vdihov več kot 40 je lahko človek že kar zaskrbljen.

Drugače je neproduktiven, dolgotrajen kašelj lahko tudi znak česa takega. Problem je da blažjih atipičnih pljučnic velikokrat ne pokažejo krvne preiskave (razen na konkretne antigene za bakterijo povzočiteljico), ker so nekatere bakterije zvite in obidejo imunski sistem.

Se pravi splošno je kar dobro iti do pediatra, ga opozoriti na dolgotrajen kašelj in naj malo posluša pljuča ali pa vas naroči na pulmologa, ki zna pljuča bolj poslušati.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: močen kašelj - znak atipične pljučnice?
20.1.2007 10:15:48   
bobek05
hvala ti, saj se potem opazila, da si v bistvu že odgovorila nina_nani, medtem ko sem jaz pisala to temo...

sem štela - nima čez 40 vdihov (jih ima kar manj) user posted image

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: močen kašelj - znak atipične pljučnice?
20.1.2007 13:55:57   
Mavrična zvezdica
Naš je začel kaščjati v ponedeljek, v petek je dobil vročino in pediatrinja je kaj hitro ugotovila pljučnico - pri nas je to druga v roku treh mesecev. Jaz bi ga na tvojem mestu za vsak slučaj peljala k pediatru - nikoli se ne ve.

Lp

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?