|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   potek slikanja maternice
6.4.2007 22:27:03   
renata nana
a bi mi mogoče katera hotla povedat kako poteka slikanje maternice. kdaj je slikanje po menstruaciji ali pred menstruacijo, kolikšna je čakalna doba za slikanje maternice?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: potek slikanja maternice
6.4.2007 22:33:38   
kepica
Jaz ti lahko povem samo to, da opravljajo slikanje 10. dan ciklusa. Pri nas v KR se ni potrebno naročat. Prideš zjutraj z napotnico in te sprejmejo. Kako pa poseg poteka pa še ne vem, ker me tudi še čaka. Verjetno bom šla kar ta mesec. Napotnico imam namreč doma že tri mesece, pa kar odlašam, ker upam, da mi bo uspelo prej zanosit. Tako da bom kakšne informacije tudi jaz vesela. Še posebej iz KR.

(odgovor članu renata nana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: potek slikanja maternice
7.4.2007 8:41:52   
lana38
HSG se opravi po user posted image , najkasneje do 14. dne ciklusa. Pri na je pa tako. Prideš na tešče. Te sprejmejo v bolnico in dobiš nekaj proti bolečinam. Potem ti vbrizgajo skozi nožnico in maternični vrat kontrast. Potem opazujejo na ekranu, kako se kontrast razliva po maternični votlini, skozi jajcevode v trebušno votlino. Nakar to slikajo z RTG. Vse skupaj traja 10 minut. Jaz sem bila že 2 x. Prvič pred 11 leti me je kar bolelo. Zdaj pred enim mesecem pa ne. Stvar je malce neprijetna. Ni pa nič takega, kar se ne bi dalo prestati. Sicer pa za user posted image  se marsikaj potrpi. Po HSG sem bila do večera v bolnici. Potem pa še en teden počitka doma.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: potek slikanja maternice
7.4.2007 9:58:53   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: kepica
Napotnico imam namreč doma že tri mesece, pa kar odlašam, ker upam, da mi bo uspelo prej zanosit.


Preveri, če ti sploh še velja. Napotnice veljajo lahko do 3, 6, 12 mesecev.

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: potek slikanja maternice
7.4.2007 10:03:34   
pikica13
Napotnica velja lahko tudi za 1x pregled!

Lp

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: potek slikanja maternice
7.4.2007 12:20:40   
lučka 25
Kepica, jaz sem šla na slikanje v KR. Šla sem 7 dan v ciklusu, brez naročanja in so me sprejeli brez problemov, pod nujno, kakti tisti dan je bilo v bolnici vse polno in so vzeli samo 3, kar 5 pa so jih poslali domov. Ker mi G ni nič dal listov, da naj grem prej na odvzem krvi in oddam urin par dni prej, so mi morali to narediti tam. To si le uredi prej, da ne bo komplikacij. Tako sem bila na vrsti ob 10.30, še prej so mi dali inekcijo proti  bolečinam. Potem so mi vbrizgali skozi nožnico in maternični vrat kontrast. Potem so me z dvigalom in skozi hodnike kleti peljali na rentgen (tam kjer si slikaš vse, če si kaj zviješ, zlomiš,.. zraven bazena). To je malo zoperno, ker greš mimo vseh tistih, ki tam čakajo na slikanje, ortopeda, fizioterapijo. Potem tam opazujejo na ekranu, kako se kontrast razliva po maternični votlini, skozi jajcevode v trebušno votlino. Nakar to slikajo z RTG. Potem sem tam počivala in šla ob 17h domov, kar peš ker sem samo čez cesto doma.

(odgovor članu pikica13)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: potek slikanja maternice
7.4.2007 18:58:00   
kepica
lučka25, ali mogoče veš, kdo opravlja ta pregled? Je za to zadolženih nekaj ginekologov, pač teh, ki opravljajo tudi redne G preglede, ali imajo prav za te zadeve koga drugega? 

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





8 slabosti vsakodnevnega seksa, za katere ...
Kakšne so slabosti vsakodnevnega seksa? Ali nam lahko preveč seksa res škodi? To je vprašanje, ki si ga zastavlja veliko...
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?