|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   menjava dokumentov
27.1.2007 10:48:56   
solatja
midva v kratkem planirava cerkeveno poroko s krstom, o civilni pa se še pogovarjama. Sicer nameravam dodat njegov priimek k mojemu, ampak to potegne en kup stvari za sabo- menjava stalnega prebivališča me še najbolj žre, ker bi mogla menjavat zdravstveno (tud od ta male!), pa zavod za zaposlovanje (ker me štipendirajo), pa zavarovanje mam zdej prek mame super urejeno. tu, kjer zdej živima, je pa samo začasno in niti nisva prijavljena. tako, da bi se v primeru poroke in menjave priimka najverjetneje prijavla pri njemu doma... ??? v njihovo gospodinjstvo??? to mi ne diši. zarad vse te kolobocije sva najprej razmišljala, da bi se civilno poročila, ko se bomo (v roku nekaj let!) za stalno nekam preselili, da se mi ne bi blo treba v tako kratkem času 2x zafrkava t s to birokracijo nesrečno.... ampak po drugi strani pa tud ne vem, če se bi mi dalo 2x še s poroko in nekimi pikniki  ubadat... res pa je, da me vse to (midve s tamalo prijavljeni pri meni doma, on pri sebi, živimo pa vsi skupaj na tretjem naslovu) precej nervira in žre, ker konec koncev smo družina in ta birokracija in urejevanje na (vsaj) dveh koncih me še dodatno teži!!user posted image user posted image user posted image

vprašanje: kolikšna je okvirna cena menjave vseh dokumentov, ki jih preselitev oz. menjava stalnega prebivališča potegne za sabo (zdravstvena, osebna, kartica - zaprtje in odprtje računov, blablabla)?????

me razumete, zaka oklevam s civilno???? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: menjava dokumentov
27.1.2007 13:35:37   
sazi
kar se tiče menjave dokumentov ni tak bav-bav
sama sem si naredila novo osebno in novo vozniško, zdravstveno so mi novo zrihtali v službi (to urediš tam, kjer ti plačujejo zdravstveno zavarovanje).
Vse skupaj ni bilo drago, se pa ne spomnim, koliko je vsak dokument stal (zdravstvena nič, za osebno in vozniško se pa na E-upravi najdejo podatki)
Bančnih računov ni potrebno zapirat - greš na banko, poveš za spremembo naslova in priimka in dobiš novo kartico (misli, da so mi računali 1500 sit)
prav tako sem vsem drugim ustanovam (kolikor sem se spomnila kje se to potrebuje) sporočila nove podatke - najprej preverila po telefonu, na kakšen način sprejemajo take podatke (eni po faksu, drugi po navadni pošti..). Sem imela pa za urediti kar nekaj stvari (varčevanje v NSVS, pa pri nekaj vzajemnih skladih, pa vsake toliko časa pride še kakšna pošta s starim priimkom na star nasplov, pa potem sporočim) - meni se je zdelo pomembno, da uredim osebno, vozniško in bančno kartico - vse ostalo lepo počasi
kako bo špa uredila vse ostalo, se mi zdi pa res bolj komplicirano...
želim, da ti uspe urediti vse s čimmanj birokratskimi potmi in problemi

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: menjava dokumentov
1.2.2007 13:58:29   
Pajaca
Najboljš da pol pustiš kot je, enostavno si boš priimek spremenila ko se boste preselili skupaj za enkrat pa pusti vse kot je.. naslov, priimek. Pa nimaš pol nobenih kolobocij.

Kako bo pa z zavarovanjem preko mame pa ne vem, ker do sedaj si bila študentka z otrokom, pol boš pa poročena in lahko da se boš morala preko moža zavarovati. Kliči na zzzs pa vpraši kako je s tem.

Drgač sem čista nevednica na področju porok, ampak a se ni treba najprej civilno poročit, da se lahko cerkveno??? Sem bila na parih porokah, pa so povsod morali v cerkev s seboj nesti papirje z civilne poroke.

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: menjava dokumentov
1.2.2007 19:43:02   
malecka_mateja
pajaca!ni treba se poročit civilno!po novem zakonu je vsako posebej!prej je bilo tako nekoč!

no in glede dokumentov tako kot ti je sazi napisala ni tak bav bav!
osebna in vozniška se plačata vozniška-okoli 4000 sit jaz sem dala potni list sem dala okoli 7000sit (osebna je cenejša)

zdravsvena je zastojn-greš tja moreš neki obrazec izpolnit oz delodajalec če si zaposlena in to je to!

banke pa re sne rabiš zapirat računov!greš tja poveš nove podatke in dobiš novo kartico in to je vse!
sploh nerabiš nikamor klicat ker tako občina sporoči pomembnim ustanovam da je prišlo do spremembe!tako da ni panike!

ni taki bav bav!in res ni težko jaz sem v enem dnevu vse zrihtala!

naj te sam opozorim da tja ko se boš prijavil ana stalno prebivališče če to stanovanje ni tvoje moreš met zraven tistega od katerega je da ti podpiše da ti dovoli da se tam prijaviš!

recimor midva živima v zg.štuko poleg njegovij in sem mogla njegovo mamo zraven met da je podpisala da se mi dovoli tam prijavit!user posted image

n to je to!
pa vso srečo!

aja pa tudi če se boš samo cerkveno ženla boš mogla to storit!

_____________________________

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: menjava dokumentov
1.2.2007 22:24:37   
Anonimen
Malecka_Mateja, jaz sem se ženila sredi novembra lansko leto, pa sem se morala ženit tako civilno kot tudi cerkveno. Od kdaj se pa potem ni več treba na obeh koncih?

(odgovor članu malecka_mateja)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: menjava dokumentov
2.2.2007 9:05:34   
malecka_mateja
midva sva se hotla njaprej cerkveno in isti dan civilno pa sem tam na matičnem rekla če gre ker vem da so morali prej najprej civilno ... pa mi je matičar rekel da to ni več potrebe in da je to sedaj vsako za sebe in da se civilno sploh ne rabišuser posted image
zdaj če je on napizdil mene sem jaz vasuser posted image
nevem pa kak poteka sploh če se ženiš samo cerkveno da to sporočiš občini ker ko se civilno to oni avtomatsko storijo!user posted image

_____________________________

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: menjava dokumentov
5.2.2007 9:18:34   
solatja
nama je rekel župnik, da se lahko sam cerkeveno, da nama spregleda tisto civilno poroko, da pa bi lahka on kao kazen plačal, če bi to pregledovali (kar pa ne!!!). men se itak ne da civilno poročat, ampak zdej sma se odločla, da se boma poročila in bo, kar bo. račune mislim zapirat, ker bom zamenjala poslovalnico NLB, zato sem tudi spraševala. in tista na banki je rekla, da ni problema, da zapreš račun v eni poslovalnici in ga odpreš v drugi, sredstva ti pa prenakažejo.
hvala vam za tele info!

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: menjava dokumentov
6.2.2007 10:22:54   
Anonimen
Banka kr hitro pogrunta, da imaš nov priimek. Pri meni je še isti mesec prišla pošta z novim priimkom. Kakor hitro na matičnem uradu spremeniš priimek, se podatki pošljejo banki. Praktično banka stalno preverja.
Druge dokumente pa je res zoprno spreminjat. Meni se zdi, da sem kakih 20 prjatlov sam za birokracijo porabla. Res pa je, da sem bila na novi priimek tako ponosna, da mi ni bil tak problem.

Ko sem se lani jst možila je blo tako, da cerkvena poroka sploh ni možna brez civilne.
Sicer pa zakaj se nebi civilno ženu, pa sam cerkveno? Pred Bogom in pred Državo, pred Ljudmi, hočem vsem povedat, da sem si izbrala najboljšega moža, ki ga bom......sej veste kak gre naprej.

(odgovor članu solatja)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: menjava dokumentov
6.2.2007 20:14:51   
hruša
Ah punce, menjava dokumentov ni ravno neka panike.

Jaz sem zamenjala osebno in potni list, vse ostalo mam še kar staro. Npr. zdravstveno izkaznico imam še po enem letu in pol še kar staro, pa vseeno dela:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?