|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Govorilne ure
19.1.2006 20:23:49   
Anonimen
Učiteljice, povabite na govorilne ure tudi otroke?
Starši, pripeljete na govorilne ure tudi otroka?

Sama zelo rada vidim, če na govorilne ure pridejo s starši tudi otroci. Res je, da se nekateri starši ne morejo čisto "sprostit", če je otrok poleg njih, zato jim na začetku leta povem, naj kar sami presodijo ali bodo prišli skupaj z otroci.
Moram reči, da otroke redko pripeljejo s seboj.
kako je pri vas?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Govorilne ure
19.1.2006 20:27:28   
Anonimen
Ne. In sem tudi jasno povedala, da otrok ne želim zraven. Za otroke so razredne ure, za starše pa govorilne.
Na govorilnih urah želim starše skoncentrirane, želim da me poslušajo in želim dati tudi kak konkreten nasvet. Če je otrok zraven, je to nemogoče. Prilagoditi moram jezik, prilagoditi moram to, kar povem - skratka, to je zame neizvedljivo.
Pa tudi časovno bi se potem vleklo ure in ure.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Govorilne ure
19.1.2006 21:54:50   
dulcinea
Ponavadi jih povabim skupaj na govorilne enkrat oktobra ali novembra, kjer otroke predvesem izprašam, če so kaj pridni, če nagajao, kaj jim je všeč, kaj jih moti.... Pred starši vsi lepo priznajo po pravici. Tko d starši vidijo, da se ne lažem...
Sicer letos jih nisem povabila, ker imam zlat razred.
Sicer pa včasih otroci pridejo s starši in vprašajo,. če so lahko otroci zraven. Mene nikoli ne moti.

LP, D


_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Govorilne ure
20.1.2006 6:00:47   
Anonimen
Jaz svojega Jana vzamem s sabo in zaenkrat nisem opazila, da bi imeli njegova razredničarka in popoldanska vzgojiteljica kaj proti.
Se pa meni osebno zdi pošteno, da če se že govori o otroku, potem naj bo otrok zraven (pa čeprav je še otrok). Če pa česa ne maram, je pa to, da se govori o nekom brez njegove prisotnosti. To velja tudi za ta primer, čeprav je "v igri" "samo" otrok. Na govorilnih urah se govori o stvareh, ki se tičejo otrokovega življenja in ki jih dela otrok, torej otrok lahko nanje tudi vpliva (mi lahko le spodbujamo ali pomagamo preprečevati), torej je pošteno, da je zraven.
Mogoče malce pretiravam z enakopravnostjo, ampak tudi otrok je samostojno bitje - naj se odloča sam. Če se bo kje kaj naučil, se bo na lastnih napakah.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Govorilne ure
20.1.2006 8:21:49   
bskrle
Me ni motilo, sploh na naši šoli je navada, da pride na gov. ure. včasih cela družina, se pa zelo zavleče, aja učim na višji stopnji in tisti otroci niso več tako iskreni in radi kakšno stvar staršem zamolčijo (trava, špricanje, nezadostne) ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Govorilne ure
20.1.2006 10:01:02   
Anonimen
Jaz bi šla raje brez Tiborja, ker se tam govori tudi o težavah otroka, o "napakah" in seveda, kako pomagati. Pa mu ne bi rada samozavesti zbijala.

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Govorilne ure
20.1.2006 11:58:38   
Anonimen
Povabim otroke, seveda. Vedo, da lahko pridejo, ker se o njih pogovarjamo. In sem takrat tudi odkrita, povem, kaj si mislim o njemu točno tako, kot bi to povedala staršu. Vsak otrok je do sedaj še sprejel moje mnenje brez večjih težav. Starši niso čisto nič manj sproščeni, vedo pač, da se tukaj sama ne morem zlagati... čeprav sem že imela primer, ko je nek otrok pred mano lagal o stvari, ki se je zgodila in to v 3. razredu osemletke. Takrat je pač nastal konflikt, ampak smo ga takoj rešili, ker ga je mama prijela v primež in mu rekla, da mora povedat po resnici. In je. Kako bi bilo, če pa ne bi, pa ne vem.

Koliko časa si pa vzamete za govorilne ure? Ali jih učiteljice omejite(jo) na recimo 5 minut? Jaz jih ne, za vsakega starša si vzamem čas in to tudi vsakemu povem. Sicer so nestrpni, ko čakajo pred vrati, ampak ko so pa noter, pa se potem naenkrat nobenemu ne mudi. user posted image  Nekoč je bil nekdo celo tako predrzen, da mi je začel trkat na vrata, pa sem kar povedala, da naj tega ne počnejo, ker vsak se vsak starš rad pogovori o svojem otroku.

Tako da moje govorilne včasih trajajo tudi do dve uri in pol, če ne celo tri ure - in to pri samo 18 - ih starših (pa niti vsi ne pridejo!).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Govorilne ure
20.1.2006 20:29:51   
Gina
V nekaterih primerih je boljše, če pridejo otroci zraven (npr. v primeru, ko otrok doma razlaga, da je žrtev, pa v resnici ni - takrat se pogovorimo natančno, vpričo staršev, kaj se mu dogaja, in kaj on "dogaja" drugim....in v podobnih primerih)

V nekaterih primerih je boljše, da otroka ni zraven (npr. kadar ima otrok čustvene težave, pa se pogovarjamo s starši, kako jih reševat, kako bomo skupaj stopili in otroku pomagali, pa v podobnih primerih)

V čisto običajnih primerih je pa meni čisto vseeno, ali je otrok zraven ali ga pa ni. Aja, GU imamo pri nas vedno pozno v noč, pa če imamo še tako malo staršev.....vsi radi kaj lepega slišijo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Govorilne ure
20.1.2006 20:46:18   
Anonimen
Ko smo že pri govorilnih urah - poznam primer, ko je neka učiteljica naredila razpored ure, kdaj je kateri starš na vrsti in vsakega je omejila na 5 minut. Kaj si mislite o tem?

Osebno je meni to zelo mimo. Kaj pa, če se govorilna zavleče, pa morajo ostali čakat... Potem pride do negodovanja že zaradi tega...

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Govorilne ure
20.1.2006 21:00:12   
kofetek2010
pri nas je tak sistem, da pred razredom visi 1 teden pred GU razpored npr. od 16:00 na 5 minut in potem se vpišeš - tako se v zapčetku leta dogovorimo in se tega držimo user posted image

če je vse OK si itak v 5 minutah gotov user posted image  

sina ne jemljem zraven, ker vedenjsko ni problematičen in pridem itak samo ocene pogledat in povprašat kako in kaj - če bi bil kak problem bi zagotovo šel zraven user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Govorilne ure
20.1.2006 21:53:09   
Anonimen
Točno tak sistem imam jaz. Starše imam razporejene na 5 minut, na vsakih 5 staršev pa imam 5 minut luknje, da pridem notri s časom, če kje kaj potegnem. Starši praviloma čakajo le nekaj minut in s sistemom so zelo zadovoljni. Po nekaj letih takega dela so enak sistem prevzele tudi kolegice.

Govorilne ure zame niso vljudnosti obisk in klepetanje ampak pregled otrokovega dela v tistem mesecu. Večinoma je za to dovolj par minut pogovora, zato želim na govorilnih samo starše. Pred porodniško sem imela izdelano "ček listo", na kateri sem z obkroževanjem označila stopnjo, ki jo je dosegel posamezen otrok, in zraven natančno napisala, kje se pojavljajo težave.
Če je kak večji problem, starše in otroka (pri večjih problemih praviloma kličem oboje hkrati) "naročim" na jutranje govorilne ure, ki so enkrat tedensko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Govorilne ure
21.1.2006 12:08:32   
Anonimen
Selena, a potem gledaš vmes na uro? In ko mine 5 minut, kateri starš bi pa še rad ostal in se še pogovoril o težavah, kaj mu rečeš? Da je čas potekel? Ga naročiš za kasneje?

Kako pa narediš s starši, ki v šolo ne prihajajo po otroka, se ne vpišejo, na govorilno uro pa vseeno pridejo?


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Govorilne ure
21.1.2006 12:41:01   
kofetek2010
Skutica - GU je pri nas prvi četrtek v mesecu, ko me moj sin opozori, da je list zunaj ga poprosim, da me vpiše ob določeni uri, če je že zasedena, pač na naslednjo prosto user posted image  do sedaj se še ni zgodilo, da bi kdo od staršev bil dlje od 5 minut - za urgentna obvestila staršem imajo naši beležko in notr jim učiteljica vpiše, če se je pojavil kak problem user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Govorilne ure
21.1.2006 12:41:10   
Anonimen
Starši poznajo sistem, ker jim ga predstavim na prvem roditeljskem sestanku. Vsak ima fiksno uro, ki je v vseh mesecih enaka, nič se ne vpisujejo oz. se vpišejo samo prvič, potem pa ta ura velja do konca leta. Če ne morejo, se zmenijo med sabo za zamenjavo. Tako da nihče ne pride nenapovedano ob x uri ampak na določeno uro ali pa ga sploh ni. O menjavi pa me obvestijo preko beležke tako da ne izgubljam časa z brskanjem po papirjih saj imam že vnaprej vse pripravljeno po vrsti, ki je določena.

Nikoli se mi ne zgodi, da bi kdo povlekel več kot minuto ali dve, ker je na vsakih pet staršev 5 minutni "odmor", sem spet v pravem ritmu.
Ja, vmes gledam na uro pa starši tudi. Čas je dandanes zelo dragocen in - ponavljam - govorilne ure niso namenjene klepetanju. Zato pa imam v naprej vse tako dobro pripravljeno in zorganizirano, da v ter par minutah vse teče tako kot mora.

Če bi se starš še kaj rad pogovoril, potem ga naročim na jutranje govorilne ure. Pravzaprav starši pri težavah večinoma ne čakajo na govorilne ure (te so tako namenjene večinoma obveščanju o poteku dela in ne toliko težavam), in me o tem obvestijo prej oz. jih obvestim jaz. V tem primeru pa:
- pridem sama kakih 10 minut prej in starša sprejmem pred določeno vrsto (če je problem majhen),
- starši pridejo na jutranje govorilne ure (večji problemi, kjer so vključeni tudi drugi šolski strokovnjaki).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Govorilne ure
21.1.2006 17:59:45   
Gina
Na 5 minut je premalo, vsaj pri nas. Mi naročamo na 10 minut in se boljše obnese. Vpišejo pa uro sami, kot jim paše. Če kdo rabi daljši pogovor, se vpiše za 20 minut ali pride na dopoldanske GU. Ne vem kaj učiš, selena, ampak za 6 predmetov razložit, kako je pri vsakem, in to natančno za vsako reč, pomeni manj kot 1 minuta na predmet, lahko kvečjemu zdrdram raketno nekaj malega - ne mi reči, da je to dovolj za dobro razlago. Poleg tega pri nas jemljemo šolo ne le kot izobraževalno institucijo, ampak tudi kot vzgojno. Tukaj pa ena minuta niti pod razno ni dovolj, pa četudi se raztrgam. Glede na to, da so današnje generacije otrok vzgojene moderno, pa lahko rečem, da otrok brez vedenjskih motenj ni več kot 50% zadnja leta, na vso žalost. Ja, lahko rečem, kaj me briga, jaz bom zahtevala svoje, hitela z učnim načrtom naprej, izsiljevala starše z ocenami, frustrirala otroke, da bo meni lažje, ampak jaz se tega ne grem. Če hočem kaj naredit še za njihov razvoj na področju družbeno sprejemljivega vedenja, da ne bodo v 7. razredu iz 3. nadstropja metali stolov, pa dilali z drogo na šolskem dvorišču in mlatili sošolce do urgentne pomoči rešilca, potem se ne morem osredotočit samo na 5 minutno referiranje ocen. Lahko pa rečem staršem: Tako in tako je z ocenami, j.....se, ali pa zrihtajte otroka, zdaj pa marš ven! Kaj je zdaj ok?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Govorilne ure
21.1.2006 18:05:51   
Anonimen
Jaz bi se na govorilne ure vpisala k Gini.user posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Govorilne ure
21.1.2006 20:09:10   
Anonimen
Ravno zato, ker je tako kot si napisala, s starši nimam samo govorilnih ur ampak še druge oblike, velikokrat kakšno rečemo tudi po pouku in še kje. Na govorilnih urah vzgojne problematike praviloma ne rešujem, če je problem, potem ga rešujemo drugje in drugače.
Je pa tako, da je naša šola majhna, na celi šoli je okoli 120 učencev in poznam čisto vse. V razredu pa je povprečno okoli 12 otrok.
Zakaj imam občutek, da moram svoje delo u/opravičevati?
Ne trdim, da je moj sistem najbolj uspešen in najboljši, je pa tak zame in očitno tudi za starše saj se še nihče do sedaj ni pritožil, ravno obratno.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Govorilne ure
21.1.2006 21:44:44   
Gina
Uf, 12 otrok! Kje je še taka pravljica!

Mi pač nimamo nikoli, pod nobenim pogojem tako malo otrok in ker smo sredi prekrasne Ljubljane, so otroci temu primerno različni. Da hujšo vedenjsko problematiko rešujemo še zraven, je itak samo po sebi umevno, pa imamo aktivirane vse možne svetovalne službe, pa ne utegnejo pokriti niti pol vsega, kar bi rabili. Potem imamo pa še otroke, ki imajo specifične učne težave, pa trpinčene otroke, pa otroke, ki imajo vsega toliko, da iščejo izzive v mlatenju drugih, pa še lahko naštevam pol noči. Ampak tiste otroke (pa niso med najhujšimi primeri), katerih starši tudi potrebujejo razgovor o tem, kako se njihov otrok vede v šoli  in kaj bi se dalo s skupnimi močmi narediti, da bi bilo dolgoročno za njih znosno, je pa tudi ogromno. In za take si pač vzamemo čas tudi med GU. Kdaj pa naj bi si? Meni je logično, da so temu tudi namenjene. Moja dobra volja je, da si jemljem čas zanje še dodatno. In tudi to počnem. Še mobi jim dam, da me lahko pokličejo. Mene to ne moti. (Me tudi ne moti, če kakšna tega ne dela, lahko čisto razumem, da ne mara, da jo popoldne nadlegujejo s službo.) Jaz imam pa rada stvari razčiščene, pa smo vsi veseli in zadovoljni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Govorilne ure
22.1.2006 10:52:54   
Anonimen
Selena, pa saj ne rabiš opravičevat zaradi svojega načina dela! Jaz sem te samo vprašala, kako potekajo takšne govorilne ure, ker me je resnično zanimalo. Glej, toliko je učiteljev, vsak ima svoj način dela - Gina takšnega, ti drugačnega, jaz pa spet čisto tretjega, Kristina čisto svojega. Nihče ni rekel, da je tvoj način slab ali kakorkoli že -  osebno pač ne vem, kako bi staršem na rekla, da morajo končat... Nekateri so gotovi že v treh minutah, spet drugi v dvanajstih. Pa tudi poslušam jih, če imajo kakšne družinske težave, ker se mi zdi, da potem nekako otroka bolje razumem. Včasih se kdo obrne k meni po nasvet, in če mu le lahko pomagam - kar se vzgoje tiče - mu pomagam. Pa četudi samo s poslušanjem.

Je pa res, da imam težavo, ko imam eno mamo, ki mi prihaja govorit, kakšne so razmere pri njej v službi... itd., itd., itd. Tej mami bi pa res dala omejitev na 5 minut, ker je drugače tudi po pol ure noter. Kakorkoli že, vedno pride zadnja... ampak res vedno, ker ve, da ji potem ne more nihče težit. Pa poskušam, da bi ji zlepa povedala, da sva tam zaradi njenega otroka, potem pa začne razlagat, kako se oče ne briga za njih, čeprav je drugače zelo skrben in da je ona nonstop doma... user posted image  Za umret!!!

Zdaj samo čakam, da bo prišla, in rekla, da njen otrok ne sme sedet zraven našega Roma... takrat pa - verjemite - se ne bom šparala in ji povedala svoje brez dlake na jeziku. In spet bo v razredu več kot pol ure... user posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Govorilne ure
22.1.2006 11:11:29   
Anonimen
Aja, je pa res, da sama svoje mobitel številke ne bi dala nikoli nobenemu staršu. Ko sem bila na praksi na neki šoli, je ena mama klicala učiteljico zvečer ob pol dvanajstih, zakaj je njena hčerka morala v varstvu pobirat papirčke... in potem jo je nadirala, da si izmišljuje, ko ji reče, da ona nič o tem ne ve, ker pač ne uči OPB-ja...

Takrat je meni bila to dobra izkušnja, čeprav ni bila okušena na lastni koži. Če danes katerega starša kličem iz svojega mobitela, ga obvezno pokličem pod skrito številko. Starši morajo vedet, kje je meja med mojim osebnim in učiteljskim časom.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Govorilne ure
22.1.2006 11:21:18   
Anonimen
Se vam nisem mogla prej pridružit pri debati, ker ni bilo časa za RR user posted image
Sem prav vesela, da je vsaka od vas napisala svoje mnenje-tako starši, kot učiteljice.
Jaz sem imela omejene govorilne ure samo eno šolsko leto, pa še to se  ni obneslo, čeprav so to omejitev želeli starši. Dogovorjenega se niso držali in tako sem po pol leta na roditeljskem povedala, da žal tako ne gre. In so govorilne ure postale običajne čakalne govorilne ure. user posted image
Se pa starši med seboj toliko poznajo, da že vedo, približno kdaj bo kakšen prišel. Tako ni nikoli ob 16h 10 staršev pred vrati, ampak največ trije.
Govorilne ure tudi ne morejo biti omejene na eno uro (kot je nekoč zahteval naš šefuser posted image ) in tako tudi pri nas trajajo včasih pozno v noč - odvisno, koliko je staršev.
No, moje govorilne ure so podobne pogovornim uram. starši radi prihajajo in se pogovorijo o morebitnih težavah otrok ali pa se samo pozanimajo o uspehu. pride tudi do konfliktov, nesoglasij...in skušamo jih rešit skupaj. Ne predstavljam si, da bi vmes pogledovala na uro in starša po 5 minutah poslala ven, če bi bil pa najin pogovor šele na polovici. Povprečno so pri meni starši od 10-15 minut.
Staršem sem na voljo tudi v dopoldanskem času - če kdo popoldne ne more, imam frej uro tudi dopoldne. Izjemo naredim tudi kakšen dan po pouku ali pred poukom. vsi smo samo ljudje in dokler je vse v mejah normale, se da lepo zmenituser posted image
Učiteljice, koliko pa imate plačanih UR govorilnih ur?
Mi smo do sedaj pisali po 2 uri user posted image , čeprav smo delale več. sedaj smo dobili pa odredbo 4 ureuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Govorilne ure
22.1.2006 21:01:43   
Anonimen
Plačane govorilne ure??? Še nikoli nisem slišala za to. Očitno tega na naši šoli ne prakticiramo. Tudi v plači nimamo nobene posebne postavke za to. Ravnatelj nas nikoli ne vpraša, koliko časa smo bile na govorilnih... to se šteje kot del delovne obveze.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Govorilne ure
23.1.2006 13:45:56   
Anonimen
Hm, no mi moramo vsak mesec prikazat točno število ur, ki jih nardeimo....torj obračunske liste. Saj mi tudi nimamo na plačilni listi posebej govorilnih ur...seveda se štejejo v delovno obveznost. Vendar moramo ta 40 urni tedenski delovnik prikazat do ure natančno. Zato me zanima, koliko ur ve prikazujete.
Hm, edino če smo sam mi tko butasti, da moramo te neumne obračunske liste vsak mesec izpolnjevat.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Govorilne ure
23.1.2006 20:59:11   
Gina
Mislim da to, kar počnejo na vaši šoli, ni zakonito, Kristina. Jaz bi vsekakor klicala na sindikat in zahtevala naj mi razložijo, če se to sme ali ne. In sem prepričana, da ti ni treba tega niti enkrat samkrat prikazat. Tvoja obveznost je zajeta v učnih urah in v dodatnih obveznostih, kot so priprava na delo, GU (ki so BTW po zakonu samo 2 šolski uri + dopoldanske vsak teden - bom še pogledala, če hočeš, samo nam je tako naša pomočnica razložila), aktivi, seminarji, dežurstva.... Če hočejo točno število ur, lahko napišeš ure pouka, vse ostalo pa lahko napišeš, da je PRIPRAVA NA POUK, kar je tudi zakonsko priznano in zaradi tega imamo manjšo del. obveznost. Mislim, kaj si vse ne spomnijo - ampak uspeva jim pa zato, ker vi, na šoli, to pustite. Če ti npr. ne napišeš to, kar moraš vsak mesec pisat, ti na noben način ne morejo nič. NIČ. Pa vprašaj še odvetnika, če mi ne verjameš.
Uf, me prav zjezi, kako se norca delajo iz vas. Pa kako ne gre niti eden izmed vas pogledat v zakon? A ga imaš?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Govorilne ure
24.1.2006 13:17:56   
tanikaa
Pri nas pa je tako, da starši hodimo na govorilne ure vsak drugi mesec. Če pa kateri starši hočejo, pa lahko grejo tudi vsak mesec. In jaz grem vsak mesec.  Prav tako imamo možnost, da učiteljici sporočimo, da tisti dan pač ne moremo in nas "naroči" za kateri drugi dan po pouku. V glavnem, učiteljica se res maksimalno proba prilagoditi tako staršem kot otrokom.

Ko grem na GU, smo "naročeni" na 15 minut. Učiteljica si vedno vzame čas za vsakega posameznika in še nikoli nisem imela občutek, da gleda na uro in mi s tem sporoča, da pa je mojih pet minut mimo. Moj Aleš je odličnjak, glede uspeha nimamo nobenih problemov. V bistvu je na psiholoških testih dokazal, da je nadpovrpečno inteligenten. Kar nekaj pa jih imam glede njegovega vedenja. Zaradi smrti očeta pri 4 letih ima pač probleme pri reagiranju. In tu lahko na učiteljico računam 100%. Vedno si najde čas, da pomaga Alešu tako med odmorom, kakor tudi sicer. Ker hodiva z Alešom k psihijatrinji in se učiva živeti s temi njegovimi travmami, se njegovo obnašanje in reagiranje bistveno izboljšuje. Pri tem pa ima ogromno zaslug tudi njegova razredničarka. Pripravljena je bila hoditi z njim k zdravnici. Ampak se je zdravnici zdelo dovolj, da imata enkrat mesečno sestanek in da si takrat pogovorita o njem. In verjemite, kaj lepšega enostavno nisem mogla pričakovati niti od zdravnice, niti od učiteljice. To je zame res dober učitelj. Učitelj, ki ne gleda zgolj na ocene in razgledanost učenca, ampak mu je enako pomembna duhovna rast otroka in njegov razvoj v duševnem smislu. Verjamem, da brez pomoči učiteljice, s sinom in partnerjem ne bi rešili marsikaterega problema, s katerim smo se spopadali v preteklosti. In poleg takih učiteljev bi bilo tudi manj problematičnih otrok.

Zato se mi zdi absolutno premalo tistih pet minut, ki jih nekateri namenite staršem. Pa brez zamere. Jaz pač govorim iz lastnih izkušenj.

In prosim, res mi ne zamerit, na nikogar ne pljuvam, nikogar ne grajam. Samo podajam svoje izkušnje. In hvala bogu, da so dobre. Ker otrok je moj največji zaklad, in s hvaležnostjo v srcu gledam prizadevanje ene "tujke", ki se trudi, da bi mojemo otroku pomagala najti pravo pot v življenju.

Zato draga učiteljica, HVALA.

In seveda hvala vsem učiteljem, ki pomagate pri vzgoji naših otrok. In tu ne sortiram učitelje. Zahvala gre prav vsem.


_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?