|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pa še ena o moji mami
19.4.2007 11:50:53   
Anonimen
Danes mi ni preostalo drugega, kot da se skregam.
Moja mama je že dolgo sladkorni bolnik in težave s pritiskom, vendar se ji je to nekako mal uredilo. Sem ji kuhala in kam peljala jas ali sin, vendar se mi zdi, da je tole mal začela izkoriščat.
Kar naprej me kliče, kje si kaj delaš, kam greš, kaj boš kuhala, se mi zdi, da več ne smem nikamor, če ona ne ve vse jo zanima.
Učiri sem šla k sestri na obisk, ker ona malokdaj gre k mami in tut midve se dolgo nisva videle.
Danes mi je mama rekla tja si lahk šla men pa nisi mogla skuhat.
OK vse razumem rada pomagam, kako pa lahko do mesta ne more (pokliče peljite me)pol pa po mestu hodi po trgovinah in domov pride peš.
Ona ima kak km do mesta, jas pa ene 4 km, da pridem tja in jo peljem v mesto.
Danes spet, če bi jo peljala v trgovino in ji skuhala, al pa če gre k meni na kosilo. Men že tole mal preseda.
Imam tri otroke in že tko doma dosti dela in finančno smo na psu trenutno. Res imam dost tega, pa še najmlajši star 13 mesecev je bolan in naj jo vozim po trgovinah in naj ji kuham,pa še bolanga otroka zraven al kaj? Nič ne razume tega.
Samo mi reče še žal ti bo, da si taka.
Morala sem se mal izpovedat, ker mi je ful pritisk dvignila.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pa še ena o moji mami
19.4.2007 11:55:37   
tanikaa
Kot razvajen otrok. In to ji tudi povej. Ker zlepa očitno ne bo šlo. In zdaj ti je verjetno tudi jasno, zakaj sestra ne hodi veliko k njej. Itak jaz tudi ne bi. Maš svojo familijo. Ona pa dve zdravi roki, da lahko skuha. Prej boš temu naredila konec, bolje zate.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pa še ena o moji mami
19.4.2007 11:56:25   
Slončica
Vem da je tvoja mami,sam ji lepo med vrsticami povej,da obstajajo ljudje ki jih lahko najameš za dnevno pomoč v gospodinjstvu oz.naj začne premišljevat o bivanju v skupnosti,beri dom,kjer ji ne bo dolgčas in bo imela vsak dan skuhano...Mislm,da ji je dolgčas in da rabi pozornost,kar pa ji ti kot mati 3 otrok pač ne moreč nuditi 24h/dan.Vem da je tole izpadlo sebično,sam sem mnenja da je treba nardit črto in razložit situacijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pa še ena o moji mami
19.4.2007 12:00:27   
Anonimen
Moja mami je pred dvema letoma izvedela da ima raka. In v procesu zdravljenja res ni mogla početi nič kot samo ležati, ni jedla, pila...nič. Vsak dan sem šla domov, skuhala, pospravila ipd., doma pa še trije otroci-no dva brata oba čez trideset in sestra pa ji ni nihče nič pomagal. Ampak ko je ozdravela mi niti ni več dovolila da ji pomagam. Sedaj vse dela sama, pa je še vedno hitro utrujena. Edin na vrt ji pridem pomagat.

Kot je tanika napisala, tvoja mama je k otrok. Ne rabi pomoči ampak pozornost in da se vse vrti okoli nje. Jaz bi ji resno povedala da imam svojo družino, svoje obveznosti, da sicer rada kej pomagam samo ne pa vsak dan oz. vsako minuto. Kuha si lahko sama(poznam kar nekaj diabetikov pa nobenmu nihče ne kuhauser posted image ), v trgovino gre lahko enkrat na teden...

Postavi se zase.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pa še ena o moji mami
19.4.2007 12:00:56   
tanikaa
Oprosti, ampak poznam kar nekaj ljudi s sladkorno boleznijo in z zvišanim krvnim pritiskom, pa si še vseeno znajo sami skuhat kosilo in ne rabijo 24h pomoči in nege. Še vedno trdim, da jo je razvadila, gospa mama pa to z veliko žlico izkorišča. In sram naj jo bo. Greni življenje LASTNEMU OTROKU.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pa še ena o moji mami
19.4.2007 12:12:06   
Anonimen
Ja res sem jo razvadila, no nisem omenila, da je še oče tu zraven in tudi naredi marsikaj od pranja itd.. zjutraj se ona samo ustane in že oče, da zajtrk na mizo. Ona pa kar naprej jamra ne more, ker je bolana in da ji to nobeden noče priznati. No oče kakšen zajtrk naredi, drugač pa kuhat ne zna. Učiri sta rešila situacijo, da je prinesel iz gostilne kosilo.
Res je moja mama, vendar tkole ne gre več in to sem ji danes povedala.
Se mi pa smili oče, nje mam pa že res poln kufer.
Moj je tudi ne mara že od nekdaj in sem hodila tja vseeno in kuhala, moj še ve ne saj dela cele dneve.
Sestra pa ne hodi, ker ima službo in njen ji ne pusti, ker je videl koliko je ura.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pa še ena o moji mami
19.4.2007 12:26:28   
mala maja
Imam pa točno tak problem doma z dedkom. Poleg tega je on sam in hudo dementen.user posted image  In  jaz nora sem letala s tremi otroci vsak dan k njemu iz Kamnika v na VIč v LJ. Tamali je zaradi tega začel popuščat v šoli, nalogo smo delali ob 9h zvečer..Dokler mi ni počil film. En mesec nazaj sem ležala z angino in full vročino, on me pa kliče kje sem da mu je dolgčas, da nima kruha...., pa da so mu otroc nekej ukradl.....Se mi je čist odpel. Vsedla sem se v avto najdla tist kar so  mu otroc ukradl v predalu, mu povedala ta svoje, sla v trgovino po kruh in šla nazaj domov......in sedaj je malo bolje.Grem samo 2x na teden k njemu.
mene tudi kar naprej kliče, pa če si že lahko tem pridi še k meni. Brat sploh ne pride(beri 1x na mesec)
treba mu je prat, pospravit, pomit, it v trgovino.......
Vsaj težavo s kosilom sem rešila tako da sem ga naročila pri eni firmi in ga sedaj dobi vsak dan. Stane pa 5.01€ na dan. Ni ne vem kaj kosilo(juha, krompir/riž+meso.solata, sladica) ampak poje ga rad.

Ti ji kar povej ta svoje, drugače boš do njene smrti njen suženj. Sladkorna pa tud ni ne vem kaj. Moja tašča ima tud sladkorno in pritisk full(da ji velikrat žilca poči v očki al pa se ji kar iz nosa vlije kri), pa vseeno skuah za celo družino (tudi za nas), vse porihta..... Ni to izgovor. Izgovor je njena depresija. Moja mami pa je imel isto sladkorno in pritisk(zadelo jo je celo kap), pa je bila taka kot tvoja. vse je težko naredla, samo vsaj klicala in gnjavila me ni. Bla je pa zelo depresvna, ker se ni sprijaznila z boleznijo.

Mislim da je čas da ukrapate in ji poiščete pomoč, če ne drugače se obrni na patronažo. Naj vsaj ona pride na obisk enkrat pa malo pogleda kako je..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pa še ena o moji mami
19.4.2007 12:34:42   
Anonimen
Pametna sestra in njen možuser posted image .
Tvoja mama ni nebogljen bolnik, kateri potrebuje nego 24h na dan. Tam je tudi tvoj oče, in ni ga vraga, da se nebi znal naučit kuhat, če je že to nujno potrebno. Pa saj mu lahko tvoja mama da navodila kako se kaj pripravi, sama lahko olupi krompir in nareže zelenjavo. Meni tudi ni nihče v zibko porinil kuharske knjige, sem se tudi morala sama naučiti vsega. Pa moj mož tudi zna kaj skuhat. Pa sj lahko naredi samo testenine in omake se kupi, kje pa je tu kaj problem. Pa kaka enolončnica, pasulj ipd. za več dni.
V trgovino niti jaz ne grem vsak dan ampak 1x tedensko, kruh dam v zmrzovlnik in kupim večjo količino ostalega in je mir. Kaj ima ona za toliko hodit v trgovina pa ne vemuser posted image .
Moj oče je hud sladkorni bolnik, s povišanim pritiskom, kolke ima uničene pa še vedno dela. In ti kot veterinar NA TERENU. Tak da me ta tvoja mama kar raz..user posted image user posted image  ko to poslušam.  In da še oče pusti da te tako grdo izkorišča.....In zaradi tega afnanja zapostavljaš svojo družino, pa še 3 otroke imaš....
Dobi se s sestro in bratom na kriznem sestanku in se dogovorite kako naprej. Ali boste VSI trije izmenično hodili k njej in jo vozili ali pa da se skupaj da za gospodinjsko pomočnico, ki bo prišla vsak dan dopoldan k njima, pospravila, skuhala, oprala, speglala.....seveda del plačata tudi mama in oče. Vi pa jo potem obiščete samo med vikendom in tudi to spet izmenično.
Joj joj, boljše da ne pišem več, ker bi še kake bolj krepke napisala, predvsem zato ker sama vem kaj je sladkorna iz družine in če ima mama moža, je ta DOLŽAN za njo skrbeti in ne otroci!!!!!



(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pa še ena o moji mami
19.4.2007 12:35:53   
tanikaa
Oče mora sam porihtat z njo. To ni tvoj problem. Tvoj problem in skrb je tvoja familija. Mater pa take babnce, ki se smilijo same sebi. Joj, pa oprosti, ampak danes ni glih moj dan.

Pejd do nje enkrat na teden, največ dvakrat. Amen. Bo že preživela. Ti pa zaživela.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pa še ena o moji mami
19.4.2007 12:39:14   
tanikaa
Ma kaj ji bodo oni rihtali pomočnicouser posted image  Saj je čist sama sposobna za to da si jo ali zrihta ali da sama opravi določena dela. Če bodo naredili to, bodo še naprej z njo ravnali kot z otrokom.

In zakaj naj bi dajala navodila očetu kak kuhati? Saj lahko sama. Ni invalid brez rok in nog. In glih v tem je preoblem. Od začetka so jo tak tretirali, pa je babnca skapirala, kak se fajn da živet od dela drugih. Ja seveda. Če se pustiš.




_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pa še ena o moji mami
19.4.2007 12:52:14   
mala maja
veš kaj tvoja mami je manično depresivna.
Pa pobrskaj malo po netu, če ne verjameš.

Se popolnoma strinjam s Taniko. A v trgovino gre pa lahko.pa še kako z veseljem ane? A pol konc meseca nič ne jamra da nima denarja?
Nehaj biti njen suženj.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: pa še ena o moji mami
19.4.2007 13:05:49   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: mala maja

veš kaj tvoja mami je manično depresivna.
Pa pobrskaj malo po netu, če ne verjameš.

Se popolnoma strinjam s Taniko. A v trgovino gre pa lahko.pa še kako z veseljem ane? A pol konc meseca nič ne jamra da nima denarja?
Nehaj biti njen suženj.

Ja imaš prav.
Res je težko, ker, če ji pa kaj rečeš se razburi grozno in je že rešilec tam. Sedaj v roku 14 dni jo je peljal enih 4 krat, sam je vedno prišla domov, naredili so ji par preiskav in so jo poslali domov. Ja drugi dan je že šla v trgovino, vse je bilo OK. Seveda se oče boji in ji verjetno naseda. Jas tudi, vendar verjamem je bolana, ampak ne tko, da nebi mogla skuhat. Mene tudi pritisk muči in rizično nosečnost sem imela, kdo mi je pomagal otroka in moj, kolikor je lahko noben drug. Seveda se pa bojim za njo sam tole je pa že čez vse meje.

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: pa še ena o moji mami
19.4.2007 13:10:18   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: čipka


Res je težko, ker, če ji pa kaj rečeš se razburi grozno in je že rešilec tam. Sedaj v roku 14 dni jo je peljal enih 4 krat,



Izsiljevanje. In motanje bližnjih okrog prsta. Če ne boš ukrepala, si zapečatena za celo življenje. Samo ne jamrat takrat, ko bo možu prevrelo pa te bo pustil. Res dobro premisli. Sem absolutno na tvoji strani, samo nekaj boš morala narediti. Samo z jamranjem ne boš prišla nikamor. Ko jo odpelje rešilec ne letaj za njo. Samo pozornost išče in izsiljujej.

Verjamem da je bolana, ampak najbolj bolana pa je v glavi. Žal, tudi po vaši zaslugi.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: pa še ena o moji mami
19.4.2007 13:14:31   
mala maja
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa
Če ne boš ukrepala, si zapečatena za celo življenje. Samo ne jamrat takrat, ko bo možu prevrelo pa te bo pustil. Res dobro premisli.


evo pa še enkrat se strinjam. jaz sem svoj zakon na kocko obesila. Se šele sedaj pobirava, če se nama bo sploh ratalo.user posted image  In to ravno zaradi take reči.

Sej je tvoja mami, verjamem da se ti smili ampak več kot to da jo prideš dvakrat na teden obiskat in ji mogoče takrat prineseš kaj kuhanega, kakšno pecivo spečeno res ne vem če rabiuser posted image

Pa če nimata avta tudi da jih pelješ po nakupih. ampak en vedno ti, kaj pa brat in sestra?

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: pa še ena o moji mami
19.4.2007 13:26:44   
Anonimen
Tanikaa, meni je čisto jasno, da je njena mama sama sposobna in skuhat in spucat in tudi iti 1 km do mesta v trgovino. Saj s sladkorno ni telesni invalid in lahko prav tako normalno živi kot vsi drugi, samo malo upočasnjen ritem je potreben. Poznam od doma.
To da moram hči kuhat zato, ker oče ne zna je pa user posted image , ker ima tudi on prav tako dve roki in dve nogi in če je njegova žena res tako "uboga", je na njemu da on poskrbi za njo če je pri močeh in ne otroci. V dobrem in slabem.

Če bi bila to moja mama in bi me na tak način izsiljevala (seveda da je res simulant), bi ji raje najela gospodinjsko pomočnico in jo plačevala skupaj še z bratom in sestro, kot pa da bi vsak dan morala še skrbeti za dve gospodinjstvi. Pa tudi moj prosti čas, družina in živci so vredni ene tretjine tega plačila. Al pa naj se v dom naseli, bo imela trgovine bližje.


(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: pa še ena o moji mami
19.4.2007 13:32:55   
tanikaa
Mogoče maš prav. Ampak vseeno jaz osebno ne bi plačevala pomočnico. NE. Ker je to potem še vedno tretiranje mame, kot otroka. In je še vedno izkoriščanje. Poleg tega pa ma verjetno tudi svojo penzijo in zakaj bi jaz dajala denar za nekaj, kar ona ne potrebuje?

Z vsem ostalim, kar si napisala pa se popolnoma strinjam.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: pa še ena o moji mami
19.4.2007 13:38:03   
mala maja
IZVIRNO SPOROČILO: srček
Če bi bila to moja mama in bi me na tak način izsiljevala (seveda da je res simulant), bi ji raje najela gospodinjsko pomočnico in jo plačevala skupaj še z bratom in sestro, kot pa da bi vsak dan morala še skrbeti za dve gospodinjstvi.


če ima denarja dovolj za po trgovinah vsak dan špancirat, naj pa še pomočnico plača iz penzije. To je še hujša potuha.user posted image  A zdej bbo pa ona že tako oklesten proračun svoje družine še bolj klestila za mamino lenobo in zapravljanje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: pa še ena o moji mami
19.4.2007 13:57:06   
Anonimen
Ok ok, se predamuser posted image . Itak da naj mama sama plača pomočnico. Se čisto strinjam. Samo ne verjemam da bi to naredila, ker najbrž ve da obstaja ta opcija, pa raje otroke izkorišča kot da bi pomočnico najela in njej kri pilauser posted image . Zato predlagam naj jo raje trije otroci plačajo in je mir.

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: pa še ena o moji mami
19.4.2007 14:03:46   
digi
OK, slišalo se bo kruto... stara sem 24 let, imam sladkorno bolezen, zaradi katere sem odvisna od inzulina, probleme s pritiskom ma skoraj vsak sladkorni bolnik, revma me mantra, slepa kot kura, da ne omenjam mojih izpadov zaradi padcev cukra itd. itd. itd. Ja pa imam 6,5 mesecev starega sinčka.... A bi tudi meni prišel kdo kuhat pa me vozil okrog?! Brez zamere vendar to ni resno zdravstveno stanje!!!!! Naj se zmiga, s tem si lahko samo koristi pa ne škodi!!!!

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: pa še ena o moji mami
19.4.2007 14:07:54   
tanikaa
Digiuser posted image  Občudujem ljudi, ki jih tarejo resni problemi in zdravstvene težave, pa majo kljub temu pozitiven pogled na svet. user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: pa še ena o moji mami
19.4.2007 14:08:05   
digi
Ja pa da neš misla, poznam takšne ljudi, imam takega očeta, ki se sam sebi smili, tudi za vsako pesjo figo kliče rešilca, ker menda umira, potem pa ga pošljejo domov pa pride se vleže, potem pa na becikl pa v trgovino ali pa na traktor, ker mora kao v gorico, ker on mora met gorico joooojjjj!!!! Da bi ga najraje enkrat v rit brcnila!!!!!!user posted image user posted image user posted image  Pa doma vsem teži kak mu nihče nič ne pomaga pa  kak je on bogi!!!! Edino v glavi mu resnično nekaj fali!!!!

Ups, sem se zaj razkurlauser posted image

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: pa še ena o moji mami
19.4.2007 14:11:12   
tanikaa
Upravičeno. user posted image  Povečini pa so krivi ljudje, ki take potencirane bolnike podpirajo. Postaviti meje, pa je. Jaz bom absolutno pomagala svojim starše, če in ko bodo zares pomoči potrebni. Izkoriščati pa se ne bi dala. Sicer pa dvomim, da bi moji starši to sploh delali. Mojega očeta je tudi infarkt pred 6 meseci, pa človek nič ne jamra. Drži se navodil zdravnika in to je to. Z ničemer ne pokaže, da je bolan. Pa mu z veseljem odvzamemo kako delo...no, na koncu pa je še jezen, češ, da ni na pol mrtev. user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: pa še ena o moji mami
19.4.2007 14:19:51   
lemavrica
Ko bi poslušala našo babico. Živi skupaj s stricem, ki večinoma vse porihta po hiši, gre v trgovino,...ampak ko gre pa popoldne ven, saj ima tud svoje življenje, je pa groza. Ona je cele dneve sama, bolana ampak mi tega ne vidimo,...Prov moreče jo je poslušat. Pa govori da bo itak umrla in podobno.
Ima tudi sladkorno in slabše vidi. Sicer prav da tudi sliši slabo ampak imam občutek da samo takrat ko ona hoče.
In taka je že 10 let. Nikamor noče it, hodi samo malo okoli hiše. V glavnem smili se sama sebi.

Pa vem da se to grdo sliši kako govorim o svoji babici ampak je žal vse res.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: pa še ena o moji mami
19.4.2007 14:22:48   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica

Pa govori da bo itak umrla in podobno.




A mi ostali pa ne bomo ali kaj user posted image user posted image user posted image  Dej jo to vprašat.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: pa še ena o moji mami
19.4.2007 14:23:45   
Anonimen
Brez zamere, vendar vas bom malo popravila. To ni manična depresija, ker taki ljudje so ...aleluja! Jih mam preveč takih v svoji službi.

Tvoja mama ima sladkorno. Glede na to, kar pišeš o njej, bi rekla, da ji v življenju ne gre vse lepo in prav. Njena sladkorna bolezen pa je po opisu sodeč živčnega tipa. Vse mora biti narejeno, kot si zaželi, sama se za to niti potrudi ne, se ne zanima...seveda, cuker bo izgovor, brez da bi sama naredila kaj za svojo bolezen (če ji lahko sploh rečem bolezen, ker marsikdo ima diabetes, pa sploh ne vemo zato, ker se zna vključit v okolico in ne jamra).
S takim tipom človeka imam velike izkušnje, poleg tega, da ima ta ženska tudi hiperaktivno punčko. In ta sladkorna, živčnega izvora, je zelo utrujajoča. Jaz sem zaradi tega pustila bivšo službo.

Svetujem ti, da začneš reševati probleme tam, kjer so se začeli. Tam, kjer ste jo začeli razvajati. Se pravi, odkrit pogovor! In to čimprej.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?