|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   golota
9.4.2007 22:09:59   
lenčica
imava šestletnika, ki zelo uživa, ko je nagec. midva mu nikoli nisva skrivala najine golote, ko je bil manjši se je tudi kopal z enim od naju. takšno željo izrazi sem pa tja tudi sedaj, vendar ga preslišiva. goloto še vedno sprejema kot nekaj običajnega, vidim da oči uhajajo na intimne dele vendar, če ga kaj zanima čisto logično in odraslo želi vedeti čemu kaj služi (npr. včeraj me je vprašal; mami zakaj imam jaz dva jajčka tukaj notri?) kako vi reagirate?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: golota
9.4.2007 23:02:32   
lelaval
Midva se nikoli nisva skrivala pred otroci in se niti sedaj, ko bo najstarejša dopolnila 10 let ne. Sva jima vedno razložila, ko sta kaj vprašala, tako, da jima nikoli ni bilo tuje in čudno, zakaj imam jaz večje prsi, ati pa večjega luleka. Najstarejša pa je sedaj že itak tik pred puberteto, seznanila sem jo  že z vsem, kar se tiče teh stvari o odraščanju in - zaenkrat nimamo težav.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu lenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: golota
10.4.2007 9:18:05   
BaByGiRl
Nikoli se tudi midva nisva skrivala pred njo. Golota ji ne pomeni nič posebnega. Ker je punčka, sanja kdaj bo imela končko tudi ona joškice, ker so ji všeč modčki user posted image .
Kadar pa me je vprašala kaj takega v zvezi z atijem, pa sem ji razložila. Ker je stara 7 let me je že vprašala o sexu in kako pridejo otroci. Probala sem z nasveti o čebelicah, štorkljah,...pa sem izpadla čisto nora. user posted image  Povem ji po pravici, samo z lepšimi besedami, pa je. Sedaj ko hodi v šolo, je pa še hujše z vprašanji in nekateri otroci so...brez besed. In vse to prinese domov. dobro, da sem ji že prej povedala stvari, da si ji sedaj zdijo otroci malo mem s takimi komentarji.
Razlago prilagodiš starosti otroka. Ampak je ne smeš preveč spreminjati, ker si neverjetno dobro zapomnijo takele stvari.user posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: golota
10.4.2007 9:50:54   
Tracy
Ja, se strinjam s predhodnicami. Pravijo, da moraš otroku vse že prej povedat, preden kje drugje kaj sliši. Saj to pomeni, da je tvoja informacija tista prva in prava. Itak so pa tamali tko pametni, da se jim sicer lepo pove, kar ob svojem času želi slišat in mora vedet. Če jim že od začetka, ko seveda otrok to želi, vse lepo razložiš ko so starejši, ni več problemov.
lp

_____________________________

Če ste sklenili da nekaj zmorete, potem imate zagotovo prav.

(odgovor članu BaByGiRl)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: golota
18.4.2007 13:10:12   
honey
Da še jaz povem, kako je pri nas. Naš je star 2 leti in seveda ima mož, kot večino moških, ki jih jaz poznam in imajo garažo, nekaj koledarjev z "nagicami". In kakšen mesec nazaj naš mali hodi nekaj po garaži in kar naenkrat se on ustavi pred koledarjem in mi pravi: "naga tega". Sem mislila, da bom dol padla od smeha. Ampak potem mali pokaže na "goščavo" in reče: "tuki teta lula". No in kaj naj bi rekla na to? Itak sem se začela smejat in sem mu rekla, ja, teta tuki lula. To je pa zato, ker gre velikokrat z mano na WC, z možem se ne skrivava pred njim, ko sva naga in to imamo za rezultat.

Ampak mi je pa kar malo nerodno včasih v kakšni trgovini, ko pride mimo kakšna "pomanjkljivo" oblečena (minič, krakta majčka), ko začne mali tulit "teta naga" user posted image .

(odgovor članu Tracy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: golota
18.4.2007 13:12:54   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: honey

ko pride mimo kakšna "pomanjkljivo" oblečena (minič, krakta majčka), ko začne mali tulit "teta naga" user posted image .



user posted image user posted image user posted image  Pametno deteuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: golota
18.4.2007 18:18:36   
Jutra
Če starši niso zadrgnjeni in se znajo odkrito pogovarjeti s svojimi otroci o goloti, spolnosti, je to samo dobro za otrokov razvoj.user posted image
Za mojo generacijo je bila to tabu tema. Pa mižat smo morali, ko je bila golota na TVuser posted image

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu lenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: golota
18.4.2007 19:34:55   
Seven*
Tasca mi je razlagala, da ji je babica rekla, ko je bila se manjsa:

"Tuki se umij, tak na hitro podrgni, pa stran glej ko bos to delala!!"


????!??!??!?!? Adijo pamet..

Mi se ne skrivamo nic. Se sprehajamo nagi po stanovanju, dostikrat nas je cela garda v kopalnici naenkrat... Zaenkrat je COOL!!




_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: golota
18.4.2007 23:15:16   
mamuška
Pri nas se tudi ne skrivamo in ne zaklepamo, golota je nekaj običajnega -doma, zunaj doma pane, kernismo nudisti. Dokler bo mulo to sprejemal tako, OK, če in ko mu bo postalo nerodno, bomo pa tudi to upoštevali. 

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: golota
18.4.2007 23:44:08   
muki1
IZVIRNO SPOROČILO: lenčica

(npr. včeraj me je vprašal; mami zakaj imam jaz dva jajčka tukaj notri?) kako vi reagirate?


Kaj pa si mu rekla? Če je star 6 let, bi verjetno razumel, da je to nekakšen pripomoček, v katerem je snov za otroke delat user posted image

Mi smo kar nagci. S starejšo hčerko se skupaj kopava, enkrat eden, drugič drug... Zaenkrat še ne postavlja vprašanj v zvezi s spolnimi organi user posted image , ko pa jih bo, ji bom skušala razložiti tako, da bo razumela. Zdaj je v fazi, ko ločuje fantke od punčk.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu lenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: golota
21.4.2007 22:29:34   
tulip
Naš ima 20 mes, pa točno ve, kje kdo lula in kje kdo kaka, da ima mama joške in onadva z očkom luleka. Pa razne dekoltirane gospodične na televiziji so 'teta nagica'!user posted image  Mu pač povemo stvari, seveda starosti primerno.
Tako da mislim da lahko 6 - letnemu otroku že marsikaj poveš, da si v svoji glavici uredi stvari, saj je res kot je napisala že predhodnica, da iz vrteca prinesejo domov svašta, od besednega zaklada do idej....n

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
VIDEO: Odvajanje od plenic v treh dneh
video
Odvajanje otroka od plenic je lahko stresno in zelo utrujajoče. Tale mamica pa je našla odlično rešitev. Preverite!




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?