|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   preskok v višji razred
9.5.2007 9:23:12   
popi
Mogoče ve kako gre to?Če otrok preskoči razred?Mogoče kakšne izkušnje?
lp

_____________________________

Pleši na glasbo,ki jo slišiš.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: preskok v višji razred
9.5.2007 11:15:54   
Taj
Hojlauser posted image ,

lastna izkušnja, kar pomeni kar nekaj let nazaj. V osnovni šoli sem preskočila razred. Nič posebnega. Najprej so me na iniciativo razredničarke testirali (inteleligenčni testi in naloge za višji nivo znanja), potem pa sem v času, ki mi je med poukom ostajal, ko sem dokončala redne naloge, reševala še naloge za razred, ki sem ga preskočila in tako istočasno predelala snov za oba razreda in se naslednjo jesen vpisala direkt naprej. Vsekakor pa je fino, če je odločitev za to sprejeta soglasno, s strani učitelja in staršev, saj se morajo oboji v procesu angažirati in biti otroku in drug drugemu pri izpeljavi v medsebojno pomoč.

Srečnouser posted image ,

lp, Tuser posted image

_____________________________

Če hočeš biti srečen, bodi!

(odgovor članu popi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: preskok v višji razred
11.5.2007 18:24:46   
Sita
Moja najmlajša hčerka je tudi preskočila razred in postopek je bil podoben kot pri Taj.

Taj - si imela kasneje kakšne težave zaradi tega?
 
Moje hčerke starejše sošolke in sošolci niso nikoli sprejeli, tako da ji je sedaj muka hoditi v šolo in zato, ker šole sedaj ne mara, se noče več učiti in učni uspeh ji je padel - sicer ne veliko, bo spet odlična, vendar dela po liniji najmanjšega odpora in nima nobenega veselja več .....

_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Taj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: preskok v višji razred
12.5.2007 20:00:10   
Gina
Preskok v višji razred največkrat ni smiseln ravno zaradi socializacije. Če se otrok v obstoječem razredu zelo dobro počuti, ga jaz ne bi dala višje. Brez veze. Če je situacija obratna, potem pa ja. A ni vseeno, če z levo roko dela maksimalno uspešno šolo, je zadovoljen in srečen, pa ima krasno otroštvo, veliko časa za dodatne reči, ki ga zanimajo, pa čeprav bo normalno star, ko bo šel v srednjo šolo, ali je boljše, da izgubi socialno sredino, mora več delat v višjem razredu, ima manj časa zase in za svoja veselja in gre eno ubogo leto prej v srednjo šolo? Meni sploh ni vprašanje. Kaj pa je eno leto v primerjavi z življenjem? A ni več vredna sreča otroka, kot pa ena osnovna šola, ali leto prej vpis v srednjo? 
Imela sem sošolca, ki je preskočil razred. Nikoli se ni socializiral v naš razred, pa mu nihče nič ni hotel, niti ga ni odrival. Enostavno se ni znal vklopit. Večina genialcev je včasih vseeno malce problematičnih na socialnem področju. Pojma nimam zakaj je tako, ampak res velikokrat je. Letos prvič učim deklico, ki je resnično ogromno nad vsemi ostalimi otroki kar se vseh veščin tiče, pa vendarle je socialno zelo nezahtevna. To je res redkost. In vendar je ne bi predlagala za preskok razreda...ne zdi se mi smiselno, naj uživa, naj bo samozavestna, naj bo maksimalno uspešna in naj naredi šolo z levo roko....naj bo srečna.

Aja, o preskoku razreda si preberi pravilnik o napredovanju otrok v 9-letni OŠ, se mi zdi da je tam napisano, kakšne postopke je treba izpeljat.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Katero ime vam je bolj všeč?
tiamia



Aljaž (49%)

Anej (34%)

Tjan (16%)


Število vseh glasov: 310

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!