|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Junijke 05
15.12.2006 20:34:54   
Anonimen
Kam ste se zguble babe?user posted image user posted image

Kak ste kaj?Kilogramčki so kot pred porodom ne?user posted image Ja ja pri meni je isto ja...user posted image user posted image
Da še malo o naših "malčkih" povemo ne...Sej v bistvu to je Ringarajauser posted image

Nikec je pri 18mescih velik dobrih 83cm in težki 11,3kg , z cepljenji smo fertik..no do šoleuser posted image
Mali je pravi barabunuser posted image , razume vse, najbolj pa to kar hoče razumetuser posted image ,malo že govori, v bistvu smo na ATA, MAMA, PAPA,O,AMA,AJA,AUV,HAUV,AVTO,TO ...to je pa to.No sama še razumem par stvari ki jih hoče povedat, a po večini mi stvari še bolj kaže.

Jemo spet veliko, čeprav še ne sami, tak da še ga vedno hranim.Lulamo še vedno v plenico, pravtako tudi kakamouser posted image Spimo spet klko toliko dobro...Zobki so naredli svoje....Do zdaj jih imamo 13(enke,dvojke,štirke,in eno trojko...ostale tri trojke se že vidijo).

Ful se rad igra, po večini se ful sam zamoti, zdaj so zakon avtiuser posted image

Čez dan spimo dopoldan 1-2urci, popoldan ponavadi prešvica user posted image user posted image , večerjamo ob 20, potem pa mamo "spanje", čeprav se včasih tudi do 23 mantramouser posted image

Ali so malčki v vrtcih, doma,privat varstvo??Nik je še doma, kr sem tudi jazuser posted image

To je pa to na kratko, dajte se javit, je mogoče kaka iz Mb-ja tudi, se lahko kaj dobimouser posted image Sicer proti drugim nimam nič, samo se bi težje zmenli, lahko pa bi se jauser posted image user posted image

Pa pauser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Junijke 05
16.12.2006 1:20:39   
lelaval
Pa res so se nekam potuhnile. user posted image
No, naša 18 mesečnica je že pravi "teroist" user posted image  - presneto dobo zna pokazat, ko ji kaj ni prav in bi rada, da je po njeno. Prav trmari in ipičari. Sicer pa je pridna, rada posluša pravljice (najraje Pikija), riše (Pravzaprav čečka user posted image ), poskrbi za svoje kužeke - jim obriše noske in ritke, jaz pa jim moram potem dat pleničke gor. Plesat je že začela, ko sliši glasbo. Tudi pri nas je kahlica zaenkra le še predmet igranja -ko bo čas, bo pa še za kaj drugega uporabna.  Njena najljubša beseda je: NE, sicer pa je osvojila še: MAMA, ATA, LALA (sestra Lara), EJA (brat Erik), HOV-HOV, MAU-MAU, JA, AM-AM ali PAPA  (ko je lačna), AU (če jo kaj boli), BABA (žaba), DEDA, TETA, TIC (stric), posnema živali, pa še kaj ji uspe ponovit, dugače pa kaže z rokico. Razume zelo dosti, tudi uboga, če ji kaj rečem- npr. - pospravi igračke, prinesi knjigico,...
O kilah pa raje ne bi - so šle dol, pa gor, pa spet dol,..

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Junijke 05
31.12.2006 20:56:34   
L & L
No evo še mene.
No naš miškolin je tt že pravi falot, zej ima ene 11 kil, pa ene 80 meri v višino točno ne vem bom pa zvedla kmal ker imamo posvetovalnico in cepljenje enkrat Januarja.
No takole je pri nas. Je zelo veseu mali mož ki ima nad vse rad svojega bratca, res ga prau obožuje, govori še ne nevem kako razno njegove beseda ki ji razume samo on, no ja včasih nam uide kaka mama pa ata in seveda naj bol popularna OPAAAAAAAAA. dRUGAČE PA VSE POKAŽE S PRSTOM KAJ BI RAD, ups črke.
Spimo zelo slabo, vsaj enkrat na noč se zbudimo in se dobesedno dere, in dere, tako da mora it pol ati spat v njegovo sobo, tako da vsaj nazaj zaspi. Spat pa hodi okol 8, zbudi se pa ob 4 in on bi že takrat laufou na okol, sam ga ati na heca da zaspi nazaj.
Drugač je pa kar priden razen trmice pa sitnarjenja, no sam to je pa itak pri vsih user posted image .
Ok, lepo se imejte lepo praznujte, pa srečno.
Upam da se kaj več tipkamo zdej v novem letu user posted image

_____________________________

Patrik 24.6.2005
Loris 14.8.2006
Orson 15.4.2009
I & L 26.6.2004



http://patrik-loris.moj-album.com/

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Junijke 05
29.1.2007 22:03:05   
špelin@
Hehe, a nas zvlečem iz naftalina, ko se že toliko časa nisem javila? user posted image
 
No, naša pikapolonica je pri skoraj 20. mesecih velika že blizu 90 cm in ima krepko čez 12 kil. Kar se govora tiče, je eno hudo čvekalo - prva je bila pravo nasprotje, ker se ji je "odprlo" šele pri dveh letih. Pri hrani ni izbirčna, je vse, kar jemo ostali. Nora je na čebulo (svežo), zato zna bit nerodno, ko ji naslednji dan prav prijetno diši iz ust... user posted image
 
Ej, nina_nana, kar se mojih kil tiče, si me pa dobila: se namreč že dober mesec nisem tehtala, ker je baterija pri vagi crknila in je nihče ne zamenja. Pojma nimam, pri čem sem.
 
Glede spanja smo zdaj veliko na boljše kot prvo leto, ko skoraj ni prespala noči. Zdaj tudi če se zbudi, lepo zaspi nazaj, ko se stisne k meni. Ni več sovjih oči sredi noči user posted image  Čez dan pa praktično več ne spi - recimo, danes je spala točno 15 minut. Zato pa vsaj zvečer malo po deveti mrkne in je mir user posted image
 
Obožuje dojenčke, zato morava kar naprej na obiske k novopečenim staršem. Dnes sva bili pri zdravniku (viroza al kaj) in me je noro presenetila, ko je videla sliko doječega se otroka, si v nabito polni čakalnici dvignila majčko in stisnila k prsim svojo punčko. Sem kar solzna postala, kako je dete pozorno.
 
Naša mala je kar doma, ker sem ostala brez službe, nove pa kljub intenzivnemu pisanju prošenj ni na vidiku. Čeprav obožuje otroke in vem, da ji v vrtcu ne bi bilo hudega.
 
S starejšo sestrico sta nerazdružljivi in si lepšega odnosa med njima niti v sanjah ne bi znala zamišljati user posted image  user posted image
 
Toliko od mene po dooolgem času, pozdravčki predlanskim junijkam in tudi vsem ostalim user posted image

_____________________________

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Junijke 05
2.2.2007 21:26:30   
Dejča
Tudi naša 19-mesečnica je pravi mali vragec. Razume že zelo veliko - če le želi razumeti. Čeblja nonstop - razumemo pa mama, ata, avto, Tara, teta, baba, Taček (reče nekaj takega kot Tacek), pa veliko živali že zna oponašati (gaga, vov-vov, mav-mav, mu, ki-ki, ku-ku ipd.), skratka zelo glasno je va naši hiši user posted image . Od septembra jo imamo v vrtcu in posledično je vsaj dva tedna v mesecu doma, pa čeprav je bilA PREJ ZDRAVA KOT DREN user posted image . Zelo rada spravlja punčke spat in jih pokriva, gleda knjigice in sestavlja različne sestavljanke. Je bolj pri drobčkanih, saj nima niti 11 kg, visoka je pa 80 cm. Postaja prava trmica in glasno uveljavlja svojo voljo, če ni po njenem. Je vse po vrsti in bi to tudi kar naprej počela - iz hladilnika si kar sama postreže. Ker sem sama že drugič noseča in mi je kar naprej slabo, mi, kadar počivam na kavču, nosi hrano (sadje, sir ipd.), da ne bi bila tako "boga".

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Junijke 05
9.2.2007 22:30:05   
Lana_s
Dejča čestitke za novo nosečnostuser posted image user posted image

Mi imamo od 3.12. novega člana. Tina je dobila brateca Luka, ki ga nonstop carta in pravi, rada, radauser posted image Je prava klepetulja, govori že ful lepo, tvori stavke, vse se zmenima. Sama pove kaj bi jedla za zajtrk, malice, večerjo in je tako že dosti lažje. Pove kdaj kaka, samo na kahlico pa še noče. Mi je zadnjič rekla (ko sem jo vprašala, če gre na kahlico): ne še, ne še, mami. Mam pico (plenico)" Pa sem ji rekla, kaj pa če dama vstran plenico. " Pusti pico, pico mela" In tako sma še pri plenicah, ki so že kar nadloga, ko je treba dva previjati.

Je tudi še doma, septembra pa gre v vrtec. Ful se rada z otroci igra in mislim, da bo kar uživala.

Nina_nana,  moji kg pa še niso na prejšnji teži. Sem jih med drugo nosečnostjo spet pridno pridelala in se bo treba kar potruditi, da bodo po starem. Se bi pa lahko za kakšno kavico kdaj zmenili.

Toliko zaenkrat, zdaj pa hitim spat preden se Luka zbudi.



_____________________________

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Junijke 05
10.2.2007 16:20:28   
Anonimen
Čestitka za Lukecauser posted image Sploh nisem vedla...

Ja kava bi prav pasala, še bolj pa niku Lana, da se bo naučil kaj govorit, heheuser posted image

(odgovor članu Lana_s)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Junijke 05
11.2.2007 17:52:25   
makica
Živjo,

Pa da se še jaz malo oglasim. Čestitam vsem ki ste že dobile nove člane in tiste,ki jih v tem letu šele boste. Tudi mi bomo šli počasi v to smer.

Naša Eneja je tudi pravi zakladek. Govori zelo veliko, samo razumemo jo neuser posted image . Vendar počasi se res izoblikujejo prave besede. Je vse in zelo veliko, aktivna je zelo. Dokler ni videla risanke Nodi se ni usedla niti za minuto. Zdaj pa lahko tudi pol ure gleda to risanko. Jo moramo kar malo bremzatuser posted image .
Drugače jo imamo v privat varstvu in smo ful zadovolni. Se čuva še z enim fantkom in je zelo zadovolna in zdrava, kar je meni najvažnejše. V vrtec pa bo verjetno šla s 3 leti. 
Ravno v petek smo imele sistematski. Težka je 11,6 kg in visoka dobrih 83 cm.

To bi bilo na hitro vse o nas. Se še kaj beremo...



< Sporočilo je popravil makica -- 11.2.2007 17:53:00 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Junijke 05
21.3.2007 20:12:19   
Lana_s
Ojla,
da malo pomaknem naš mesec naprej, če bo katera slučajno opazila in se kaj javilauser posted image user posted image
Kako ste kaj? Pa vašiuser posted image ?  Jaz sem začela Tino navajati na kahlico, pa kak dan lepo gre potem drug pa se spet nonstop preoblačimauser posted image Upam, da bo kmalu poletje in bo zunaj lažje, če nama zdaj ne rata. Čveka je prava, pobira iz vseh strani in včasih kaj takega reče, da samo gledam od kod ji to. Težka je dobrih 14 kg, pravi mali lump, obožuje brateca, rada riše, pleše, zlaga kocke, kuha kavice, čaje, čino (kapučino), se žoga, zelo rada hodi na sprehode palčke gledati - vrtneuser posted image ...
Sptembra pa gre v vrtec. Komaj že čakam, je precej naporno imeti dva takšna mala doma.

Lep pozdrav, pa javite se kajuser posted image user posted image


_____________________________

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu makica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Junijke 05
26.3.2007 15:24:57   
Anonimen
ojla,čaw!
samo na hitro,da pohvalim našo user posted image ,ker je že 14 dni čez dan suha!! user posted image user posted image user posted image
pa tudi zjutraj,ko vstane,je plenička ponavadi suha,ampak ji jo vseeno še dam. čez dan pa sploh nima več pleničk! niti za spat opoldne.
kahlico imamo kar v dnevni,za nujne primere,ko pove tik pred zdajci,drugače pa hodi na wc.
ful je pridna!user posted image

kaj

(odgovor članu Lana_s)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Junijke 05
12.4.2007 21:57:24   
Alina_alin
ojla,
pa se po dolgem času še jaz javim in tudi pomaknem na prvo stran user posted image .
Špela  govori že tudi cele stavke - 3-4 besede. Ful jo je zanimivo poslušati, ko se sama igra in komandira svoje pupe: "Pupa, kje si? Am am, pupa kapo goj (gor), pupa kapo doj (dol), pupa ajat, hito (hitro), Tiho bodi! "... itd itd. Sploh pa je najbolj glavna, ko skomandira in zorganizira naju - ko pridemo recimo domov: "Cevje (čevlje) doj, pate goj (copate gor), bundo doj, kapo doj"  In je treba vse v sekundi naredit. Kaj češ, ta mala je glavna.user posted image user posted image user posted image
Sicer itak vse razume in kapira, samo včasih kaj "noče" razumet. Sicer je ful pridna, se mi zdi, da se je zadnji čas začela spet ful sama zamotit - predvsem peskovnik je zakon , tobogan tudi. Najboljše igrače pa je seveda vse, kar ni igrača user posted image . Sama si odnese pručko k umivalniku in potem vzame krtačo, gobo in reče da pomiva posodo, v bistvu pa s krtačo, gobo in z vodo (si odpre pipo) umiva umivalnik in preide na pralni stroj (od zunaj pralni stroj pomiva). user posted image user posted image user posted image in nam vse pridno spuca. user posted image user posted image
Sicer moji kg niso uspeli prit na izhodišče, sem bila en čas kar že blizu, potem smo bili v Egiptu all inclusiv, pa šlo v enem tednu ful nazaj gor user posted image od takrat pa nič več dol user posted image . No , sedaj pa bodo šli spet gor, saj sem spet user posted image user posted image . Rok imam novembra.
Lana - čestitam za Luka. Kako ti je zlaufalo z dvema?
Dejča - user posted image , kdaj imaš pa ti rok?
Sicer je naša v privat v varstvu - skupina najprej bila 2, sedaj jih je kar 5.
Aja, pa dudo smo pred kakim mesecem dali miški. user posted image user posted image user posted image

In so vaši malčki preboleli kaj otroških bolezni? Ja, nina_nana - bi se res lahko kaj dobili...
Lepo bodite in izkoristite sončka, pa pa!



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Junijke 05
13.4.2007 12:05:18   
L & L
No da se še jaz na hitro javim.
Oba mi trenutno spita in je malo časa za RR.
Čestitke vsem za nove člane in novo user posted image , upam da dobro folgate.
No mi smo kar uredu, Patrik je pravi cuker in na momente pravi user posted image . Spimo še vedno ne celo noč, more it eden od naju ležat zraven njega pol je pa mir, no ja ne vedno, mah sej bo.
Kkamo in lulamo še vedno v plenice, ko je pokakan pol šele pove Kaka.
Govori že boljš ne še stavke sam se mu zadnje čase odpira.
Risanke zo pri nas v igri vsak dan, gleda jih 5 minut pol pa vse drugo počne sam gleda jih ne, sam bog ne daj da pol jest to ugasnem, ni šans.
No pa računalnik to je pa skoraj na prvem mestu, prvo mesto ima še zmer DUDAAAAAAAAAAAAAAAA.
Z bratcem se super zastopita, če se Loris kdaj joka pride k njemu mu da dudo in reče "ke ti (kje si) in pol mu lubčka pritisne , res je prou posrečen.
No septembra gre v vrtec, mali pa v varstvo k babici, joj grem po 26mesecih končno v službo, po eni strani komaj čakam po drugi pa me je kr groza ker ne bom ceu dan z njima.
No evo na kratko, evo mali se je zbudu.
Aja zdravi smo pa mi kr morm potrkat razen kak nosek spušča pa pašljanje drugače pa nič, hvala bogu.
Lepo se imejte in uživajte
Šibaaaaaaaaaaaaaaaam.

_____________________________

Patrik 24.6.2005
Loris 14.8.2006
Orson 15.4.2009
I & L 26.6.2004



http://patrik-loris.moj-album.com/

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Junijke 05
23.4.2007 18:45:27   
Lana_s
Čestitke Alina_alinuser posted image user posted image

Jaz sem pa lanska novemberkauser posted image , no Luka je malo zamujal in je na koncu decembra prišel k namuser posted image Kak nam je zalaufalo? Ja, na začetku je bilo zeeelo naporno, sploh, ker je Luka kar zahteven dojenček, zdaj pa se počasi umirja in je vedno bolj fajn. Veliko mi mama pomaga tako da je Tina pri njej (spodnje nadstropje) in kar gre. Tudi Tina mi počasi začenja pomagati, zdaj že skupaj mizo pripravljama za kosilo, pometama, sesamauser posted image Lukcu dudo da, ga ziba ko se mami ne da vstatuser posted image user posted image in mu kaj zapojeuser posted image . Na žalost nama ni uspelo pleničk dat vstranuser posted image 14 dni je lepo hodila na kahlico potem pa ne vem kaj jo je naenkrat zgrabilo in se je nonstop v hlačke polulala, tako da smo spet pri plenicah - do poletja.

Res bi se lahko kaj dobile z našimi zdaj že velikimi škrati. Samo se tako poredko javljamo, da se bo težko zmenitiuser posted image
Nič, grem malo pospraviti, trenutno oba spita in imam malo časa.

LP, pa bolj pogoste se javljajteuser posted image user posted image user posted image


_____________________________

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Junijke 05
27.4.2007 18:54:31   
Anonimen
Evo mene, Nik je že pravi velikan, govori bolj nekaj v Nikščiniuser posted image user posted image ,zaenkrat se pazi pri babici, drugače pa je vpisan v vrtec.
Mami končno dela,tak da nam gre zdaj prav fino.user posted image Dajmo se zmenit en vikend ja!!

(odgovor članu Lana_s)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Junijke 05
5.6.2007 10:57:15   
katarina2004
POZDRAVLJENE PO DOOOOOOOOOOOOLGEM ČASU!

Najprej res lepo pozdravljene. Smo pa res za nekaj časa kar poniknile.
Lana_s ISKRENE ČESTITKE ZA LUKCA !!user posted image  Tebi Dejča pa želim lepo nosečnost.

user posted image Pa vsem slavljencem vse najlepše & najboljše za 2 rojsni dan!user posted image

Tako naš Lukec je že pravi fant na zadnjem pregledu smo namerili 93 cm ima pa 16 kg. Drugače je (trkam) kar priden imeli pa smo že kar nekaj napornih obdobji-trme (metanje po tleh, cepetanje...) ampak je na srečo minilo. Kar se bolezni tiče smo bili v obdbju zime non stop prehlajeni, pa oslovski kašelj v lažji obliki smo preboleli, pa malo je bilo bronhitisa tako, da je bilo takrat kar hudo samo na srečo je vse minilo brez posledic.

Drugače pa se Lukec pazi pri moji mami in tako bo ostalo do 3 lete potem pa bo šel v vrtec.  Počasi razmišljamo o bratcu/sestrici ampak res počasi...

kar se tiče govora L. že kar dosti pove včasih poveže besede v stavek drugače pa je nor na avte imamo jih povsod polno...rad ima Nodija, Frančka katera tudi spita z njim. Ponoči lepo spi (od 1,5 naprej) še vedno je pri nama sicer ne v najini postelji samo v najini spalnici, ker še nimamo druge možnosti.

Glede lulanja/kakanja na kahlico je vse brezuspešno, ko ga hočemo navaditi, da bi se usedel na kahlico začne dej no, dej nehi no, noče, noče no in pri tem je ostalo. Ima mogoče katera kakšen trik7nasvet na zalogi? Zelo bi vam bila hvaležna!

No tako počasi moram zaključiti delo kliče!

Javite se kaj!

Lp,

Katarina


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Junijke 05
24.6.2007 9:32:24   
L & L
Evo pa smo že na dvojkici, čestitke tudi vsem ostalim slavljencem in slavljenkam.user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Patrik 24.6.2005
Loris 14.8.2006
Orson 15.4.2009
I & L 26.6.2004



http://patrik-loris.moj-album.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?