|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergija??
9.8.2007 13:03:28   
rose
Pozdravljene!

Imam 3 tedne staro hčerko, ki so se ji naredili izpuščajčki po celi glavi, najbolj po čelu in so se razširili na lasišče, pa tudi na obraz. Nekaj malega jih ima tudi po zgornjem delu hrbta. Drugje ne. Izgledajo kot gnojni, pa tudi na nekatrih sem opazila tako malo hrastico rumene barve. Babca sicer ni vidla, je pa po telefonu rekla, da je to najbrž hormonsko, da se čisti koža. Smo se šle pa tudi pokazat zdravnici, ki pa je svetovala, da naj uvedem dieto (hčerko dojim) brez mleka in jajc. Preventivno, ker sva z možem oba alergika (sicer ne na hrano).

Mi lahko prosim katera svetuje, kaj naj zdaj pravzaprav jem??? Problem je tudi v tem, ker se že 2 dni držim diete, pa mi je začelo zmanjkovati mleka. Vidim, ker mi sprazni obe dojki.
A je to spolh alergija???? Ima katera podobno izkušnjo?
Dobile smo tudi kapljice fenistil, ki naj bi ble proti alergiji. Za zdaj pa se ji stanje še ni nič izboljšalo.
Vsak nasvet bo dobrodošel. Še posebej glede dietne prehrane. Kje lahko dobim informacije kaj sploh lahko jem?

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergija??
9.8.2007 22:04:24   
amy26
Pri nas je bilo isto, torej pri treh tednih pikice po celi glavi, okoli vratu, mozoljčki po obrazku malo po hrbtu, res pa je da niso bili gnojni. Obrazek je postopoma imela čisto hrapav in rdeč, pikice so se razširile tudi po trebuščku, ker sem jo mazala z napačno kremo oz. s tisto kremo ki so nam jo zmešali v lekarni, za trebušček je pomagala le kamilica.

Diete sem se začela držat pri 1mesecu1teden, še vedno se držim je pa Ela sedaj stara že 4,5m, pa dojiva se še polno.

na temu linku je hrana ki jo smeš jesti in kaj ne
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1045363

na kratko izogibaj se mleka, mlečnih izdelkov in jajc, torej salame, paštete, hrenovke odpadejo, prav tako breskve, marelice, paradižnik, paprika, razni oreščki,...

namesto kravjega mleka ti priporočam riževo mleko, je prav dobro za v kavo 

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: alergija??
10.8.2007 10:46:54   
Anonimen
Dobile smo tudi kapljice fenistil, ki naj bi ble proti alergiji



Ne ne niso proti alergiji,kapljice so proti srbenju,da jo neha srbeti.
Kaj pa če so spuščaji od potenja,ali stika s kakšnim alregenom naprimer prašek ali mehčalec.Lahko se res kožica čisti,kar je normalno in včasih grdo izgleda.Brez jest pa ne moreš,bo res mleko usahnilo.
Jej kuhano zelenjavo pa belo meso,kuhano sadje.Pismo res ne bi človek vedel kaj jesti.

(odgovor članu rose)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alergija??
10.8.2007 10:48:35   
Anonimen
namesto kravjega mleka ti priporočam riževo mleko, je prav dobro za v kavo


Ali pa sojino.So pa tudi mleka,samo ne vem,če so v naših trgovinah,brez laktacida,drugače pa je čisto navadno mleko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: alergija??
10.8.2007 11:10:56   
cv105
Pri nas je bilo isto. Pikice so se začele okrog 3. tedna in so se zelo gnojile. Pediatrinja je rekla, da se čisti koža, dala nama je Advantan in sem ga 1x dnevno tanko namazala in potem se je stanje močno izboljšalo. Kmalu so pikice povsem izginile, koža je bila čista in lepa. Pravijo pa, da lahko tako čiščenje kože traja tudi do 5. meseca. Vsekakor ni lepo za pogledat, pri nas pa so k sreči kmalu izginile. Advantan zelo pomaga vendar ga je treba previdno uporabljat, ker tanjša kožo.

Jaz sem bila tudi na dieti, sicer ne zaradi suma na alergijo pri otroku ampak zato, ker so ga matrali krči, Jedla pa sem samo kuhane kompote, prepečenec, juho, riž, polento. Kmalu sem pogruntala, da otroka ne zvija zaradi moje prehrane in sem počasi začela jest vse.

Srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: alergija??
10.8.2007 13:35:22   
Natali07
Ti še jaz povem mojo izkušnjo. Našemu so se začele pikice po obrazu po 14 dneh, ravno ko ga je petronažna sestra skopala - drug dan pa pikice po obrazu. Ker sem sumila na alergijo smo šli k zdravnici, ki pa je rekla da se čisti koža in da lahko to traja do 2 meseca. Na žalost pri našem so se začele pikice širit tudi po telesu vse do pasu in po rokicah. tako da nam je pri 1,5 meseca pediatrinja rekla da je lahko alergija na kravje mleko če pike ne izginejo do 2 meseca. Imel je pa po lasišču tudi cel kup pikic, ki so se spreminjale v rumene - sem predvidevala da so to temenca in je šlo s kremo - Mustela dol. Za ostale pikice pa nismo dobili nič.  Je pa tudi neprestano kakal in imel zvečer krče. Po pregledu sem potem začela umikati iz svoje prehrane mleko in jajca in pšenico, ker se stanje ni popravilo v enem tednu. Tako, da je trajalo skoraj 14 dni predno je bila koža čista in lepa in sem začela nazaj jesti pšenico. Ko pa sem probala mleko ali jajce, so se pike tajkoj pojavile in niso zginile skoraj 14 dni. Tako, da kar traja predno se koža očisti. Po tem so zginile pike, driska in krči. In če ima slučajno res alergijo se moraš res strogo držati diete, ker pri našem je že najmanjša sled mleka ali jajca v hrani povzročila pike. Pri 3 mesecih je bil testiran in alergija je bila potrjena.

Tako, da probaj se držati diete vsaj 14 dni da boš videla, če je izboljšanje in to res diete kot ti je omenila AMY26. Jaz imam še vedno dieto in je malček star 7 mesecov in en teden in ima sedaj dva gosta obroka ostalo ga še dojim in sem ga vse do 6 meseca polno dojila. Tako, da se ti ni potrebno bati, da bi ti zmanjkalo mleka zaradi diete. Moraš pa jesti dovolj hrane in predvsem piti. Jaz nisem pila nobenega mleka ne sojinega ne riževega. No sojinega sem en teden in je dobil pike, ker ima očitno tudi na to alergijo, tako da mleka ni na mojem jedilniku. Mi je pa pediatrinja svetovala, da naj pijem mleko, ki ga dobijo alergiki na recept - allernovo. Ampak ga za nekrat še nisem, moj malček ga pa tudi še noče, ker ima očitno pri meni še dovolj.

Veliko uspeha in upam, da nimate alergije. Saj vem v začetku je vse težko, ampak če si vstrajen in se navadiš je potem lažje. Jaz sedaj enostavno ne pogrešam več stvari, ki jih ne smem, pa jih ni prav malo, ker je tudi kar nekaj zelenjave in sadja na njegovem spisku alergenov poleg mleka jajc, salam, konzeru....... Edino, kar me moti pri moji dieti je da kar naprej hujšam (očitno mankajo piškotki) imam že 12 kg manj kot pred nosečnostjo in upam, da se bo to sedaj ustavilo, ko bo jedl vedno več goste hrane.

veliko uspeha in srečno.


(odgovor članu cv105)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: alergija??
11.8.2007 10:48:40   
rose
Hvala vsem.

Danes bo prvi dan, ko se bom res čisto popolno držala diete. res nisem vedla, da je tudi v hrenovkah mleko. Ima pa hčerka sedaj čisto bogi obrazek, poln spuščajčkov in rdečih flekov. Tisti spuščaji, ki jih je imela na lasišču in po čelu pa usihajo, kot bi se sušili. Jih pa drugje po telesu nima. Tako da upam, da vseeno ni alergija.

Sem kupila riževo mleko. Za pit mi ni, pa tudi kava na ista.

Natali07, s katero kremo od mustele si pa mazala? meni je zdravnica dala tester stelatria, pa je samo še slabše, koža čisto pordi. sem probala tudi z bepantenom, pa je tudi slabše. tako da je zdej sploh ne mažem.
14 dni traja da mozolcki zginejo??
kdaj pa dajo dojencke na testiranje??

lp

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: alergija??
12.8.2007 7:44:29   
amy26
Jaz sem v začetku mazala z kremo ki so jo zmešali v lekarni vsebovala je 10% olivno olje, vsakič ko sem jo namazala po obrazu je bilo ful grdo za vidit torej ful rdeče pa mozoljčki ful vidni, vendar sem par dni vztrajala in koža je bila vsak dan boljša.

Naša je imela testiranje pri 2,5 meseca vendar testi niso nič pokazali, torej so bili negativni. Vendar se jaz še vedno držim diete ker verjamem da ji mlečni izdelki ne odgovarjajo, ker sem pred tem naredila test, pila par dni mal mleka in so se spet pojavile pikice ko so pred tem že zginile.

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: alergija??
12.8.2007 9:07:37   
Natali07
Ojla,

Temenca sem mazala s kremo stelaker, ki sem jo nanesla zvečer in mu zjutraj sprala z vodo. Koža je bila končno lepa brez rdečin, ker prej sem mazala z olji, pa kaj vem s čim vse pa je bila vedno koža čisto rdeča.

Ostalo kožo, kjer je imel pike pa nisem nič mazala, ker mi je tako svetovala pediatrinja. Že v porodnišnici je Urban enkrat dobil pike (so ga silili z umetnim mlekom, ker naj bi premalo pridobil na teži, pa so mu usekale pike in je bruhal - samo takrat se mi še ni sanjalo zakaj vse to). Takrat so ga namazali z riboderminom po obrazu in je bilo bolje- samo verjetno zato, ker potem nisem več dovolila da mu dajejo umetno mleko, ker sem ga imela sama še preveč in sem si ga črpala, da me ni bolelo. 

Alergologinja pa mi je svetovala A-derme oz. Trixsera. Jaz sem uporabljala in še uporabljam slednjo. Je kopel in krema, ki jo uporabljamo skoraj po vsakem kopanju. Seveda pa ga vsake toliko časa okopam tudi v hrastovem ljubju. To je vse kar uporabljamo in koža je uredu.

Pri nas žal pike trajajo 14 dni , če pride do reakcije. Ravno sedaj ugotavljam katera hrana mu še škodi. Smo uvajali banano istočasno pa mu je babi dala hruško po kateri mi je že bruhal. Istočasno sem pa jedla juho (ker sem zbolela je bila tri dni na jedilniku) v kateri je bil brokoli ki ga že dolgo nisem jedla in pike so tudkaj. Sedaj pa čakam da vse pike izginejo in da bom probala kaj mu škoduje oz. bom kar raje počakala na testiranje. Tako, da ko začene otrok jesti je šele zabavno tole ugotavljanje, če je alergija ampak se vse da, samo če si vstrajen.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: alergija??
13.8.2007 22:24:59   
rožica81
Živjo!

Tudi moj sin (sedaj je star 3 mesece in pol) je bil ves pikast pri enem mesecu. Patronažna je rekla, da se mu koža čisti, pol so se pa pikice razširile še po rokah in trebuščku, je pa takoj rekla, da je alergija. Pediatrinja je rekla, da ima še ful suho kožo, tko da je priporočila kopeli z olivnim oljem in pomirjevalno termalno kremo Eczeane Saint- Gervais (mislim, da se tako napiše). Pa še tole dieto m je predpisala... Ne paše mu pa kravje mleko in čokolada. To zaenkrat. Upam, da sem ti kaj pomagala.

LP, rožica

HRANA, KI JE DOVOLJENA (vso drugo hrano opustite)
 
MESO:                 jagnjetina, zajčje meso, piščanec (domač), kura (domača), govedina, teletina
 
ZELENJAVA:     korenje, rdeča pesa, endivija, peteršilj, rumena koleraba, krompir
 
SADJE:                kuhana jabolka, hruške, robidnice
 
CEREALIJE:      riž, ajdova moka, koruzna moka, polenta, kaša, proso, aglutenska moka, ev.
                            prepečenec
 
MAŠČOBE:       olivno olje, sončnično
 
SLADKORJI:     sladkor, sojin med
 
PECIVO:             sladice iz riža, ajdove moke, koruzne moke, prosa
 
PIJAČA:             domači čaji, kompoti
 
JUHE:                 doma pripravljene juhe iz omenjenih sestavin
 
OSTALO:           kis za vlaganje, sol
 
Dieto držite najmanj osem dni. Prve tri dni se stanje ponavadi poslabša, nato pa se lahko izboljša. Če se težave očitno zmanjšajo, nadaljujte z dieto in hkrati naredite obremenilni test z določeno hrano. Na ta način boste ugotovili, katera hrana vam škoduje.
 
PREPOVEDANA HRANA
 

jajčni beljak
meso – razen belega
konzerve, umetne juhe
salame, hrenovke
čokolada
kakao
orehi, lešniki
koščičasto sadje, jagode, hruške, breskve (jogurt in sokovi iz tega sadja)
začinjene jedi
ribe
kravje mleko
 
 

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: alergija??
14.8.2007 11:25:18   
rose
sej se držim diete. se je pa evi spet poslabšal, zdej ima še drisko, pa tok jo napenja. ne vem, je mogoče krivo, da sem na antibiotikih?? imam mastitis. no, sej sam še jutri jih jemljem, pa bomo potem vidli a se bo kej zboljšalo.

kar se pa tiče, ko sem mislila, da mi mleka zmanjkuje - moja punčka toook poje. v 10 dneh se je zredila za 600g!!!

Zanima me še, kje kupujete hrano? Ker ti manjši Mercatorji in Spari nimajo kaj dosti.

lp

(odgovor članu rožica81)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?