|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kateri čeveljčki
27.7.2007 10:54:51   
Anonimen
prosim če mi pomagate...moj otrok bo oktobra star 1 leto pa bi mu rada kupla kakšne čeveljčke ker se že kr postavlja na nogice...zdj pa ne vem al nj jih kupim že zdj tko kakšne sandalce al kaj ...ali naj počakam da bo "hoja" že bol izazita in sigurna in mu pol kupim nove....

in seveda bi mu kupla cicibanove pa nimam pojma katere????

pa kolk je kaj cena(vem da so drage-samo okvirno??)

hvala!!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kateri čeveljčki
27.7.2007 11:01:44   
Snowflake
http://ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1061357

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kateri čeveljčki
27.7.2007 11:05:40   
Anonimen
ni tolk važn kere znamke so. bolj je važen da je otrokov čevelj narejen iz čimbolj naravnih materialov da nogica diha, da ima mehek in prožen podplat - jaz testiram čevelj tako da če ga ne morem prepogit s palcem in kazalcem ene roke ga ne kupim. za poleti seveda kupiš sandalčke, za eno letnike so po moje primerni taki, k majo zakrite prste ker so drugače kaj kmalu prstki pobutani, za jeseni pa zaprte čeveljčke, pozimi škornčke. eni zagovarjajo da mojo met čevlji ortopedski vložek eni ga šinfajo tako da se za to sama odloči. moji mata ene čevlje z vložkom ene pa brez. ne gledam tolk na to.

ko že omenjaš cicibanke so me edine zares prepričale modeli softis. ti se mi zdijo res dobri.

ja še to ko boš otroku čevlje pomerjala mu jih daj gor potem ga pa postavi na tla in potipaj koliko ima še prostora spredaj. imeti mora vsaj pol cm prostora še spredaj! ne tipaj pa ko sedi, ker noga se raztegne ko stopiš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kateri čeveljčki
27.7.2007 11:07:23   
Anonimen
hvala lara!!!!

pol bo res bolje da počakam pa itak pol k shodi ornk mu jih kupim ....pa nj bo zdj bos...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kateri čeveljčki
27.7.2007 11:09:42   
beba76
Naša je stara 11 mesecev in je zmerom bosa, pa že veselo stopica, če jo držimo za roke. Ne moti je ne trava, ne kamenje, še vleče nas proti makedamski cestiuser posted image . Ima pa sandalčke iz Pikapolonice - usnjene s čist mehkim in tankim usnjenim podplatom, ker je zvečer kar hladna trava, čez dan pa so na sončku čebele in pol jo obujemo, da žaščitimo nogico.

Drugače sem pa jaz veliki zagovornik bose noge. Starejši sin je star 2,5 in je doma zmerom bos. Večja dva (10,5 in 8 let) pa itak ne znata, kaj so čevlji, ko je zunaj toplo.user posted image  A so kot mali cigančki?user posted image  (pa nimam nič proti njim, da ne bo kera narobe razumela, vsi pa vemo, da so oni zmerom bosonogi in se mi je zdela vredu primerjava).

(odgovor članu Snowflake)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kateri čeveljčki
27.7.2007 11:11:15   
Anonimen
ja že kaj pa če ko se postavlja tko na nogice-- sj ne vlik, samo mal pa---
pa je več al manj samo po prstih gre to mislm da ni prov dobr al to vsi tako delajo??

(odgovor članu beba76)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kateri čeveljčki
27.7.2007 11:18:01   
Anonimen
moji sta čevlje dobili takoj k sta se začeli na noge postavlat če ne še prej. en izmed razlogov je tut ta, da nobeni predvsem zimski copatki niso ostal na nogicah niti nisem več najdla nobenih da bi jim bi ble prav - mata tace po mamici (42) recimo moja 15 mesečnica nos 21 - 22 odvisno od modela, 3 letnica pa 27-28. tko da sem čevlje nabavla da so pozimi grele nogico in kupila sem takrat mal večje da je šel še tadebu štunf not na pomlad so jima ble pa glih prav (prve sta obe mela softise od cicibana). čez poletje pa tut nove sandalčke seveda ..moji sta bosi zelo veliko notri pa tudi doma pa pri babi na vrtu kjer je lepa trava če gremo v trgovino al pa nekam ven na cesto pa ne morta bosi letat, sej otroka tut če še samostojno ne hodi kdaj na tla postavš a ne? ja hoja po prstih ni ok, in ne jo vzpodbujat - vzpodbujaš jo če ga voziš okrok za roke. pust otroka na miru naj se sam dvihne ob opori in hodi ob opori, tako bo hodil po celih podplatih. če ga pa za roke okol furač ma pa filing od veselja da bo kr poletu in gre ful hitr in seveda ga kr na prste vleče!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kateri čeveljčki
27.7.2007 11:21:05   
Anonimen
ne za roke ga ne smo on se sam tako na prste postavi...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kateri čeveljčki
27.7.2007 11:25:32   
Anonimen
ja če se sam pol itak nimaš kej narest, kr pusti ga pa čimveč bos

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kateri čeveljčki
27.7.2007 11:38:11   
Anonimen
hvala ti !

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kateri čeveljčki
27.7.2007 11:41:07   
pravljica
naš je imel prve čevlje samo zato, ker je bilo to v prehodnem obdobju in so bila še tla mrzla...kakor hitro je bilo dovolj toplo, je bil ves čas in povsod bos...še zdaj, ko gremo iz stanovanja, sam reče "gem bos"...pa je potem pač bos, zunaj pa slišim za sabo "mami, zakaj je pa fantek bos?" user posted image

jaz na tvojem mestu zdaj še ne bi kupovala čevljev user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kateri čeveljčki
27.7.2007 11:45:34   
Anonimen
Če boš že kupovala čeveljčke, naj bodo visoki, da varujejo gleženj.

(odgovor članu pravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kateri čeveljčki
27.7.2007 11:52:24   
Mlada mamica
Pozdravljena!
Isto vprašanje sem si pred mescem zastavila tudi jaz,zato sem se odločila,da grem kar v trgovino(Peko) in tam prosim za nasvet...hči je zaj stara 9 mescev in se kar fajn postavlja na nogice...pa tak čeveljčke tut rabi....
Kupila sem ji sandalčke znamka Balocchi za njih pa sem dala 38 evrov!Prodajalka pa je sama rekla,da za take male otroke kar kupujejo,tako da...morajo pa čeveljčki bit tak ortopedski(posebni)....

_____________________________

Bodi to kar si in ne to kaj si želijo drugi!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kateri čeveljčki
27.7.2007 12:01:52   
ribica.

Ni treba da so čevlji trdi in ortopedski. Morajo biti čimbolj podobni hoji z bosimi nogami.  Ravno včeraj sem v Bati vidla ene zelo mehke čeveljčke, zaprte. Lego je pisalo na njih.  Eni so bli kombinacija s semišem, ti so bilo res mehki, drugi pa usnjeni, trdi.  Mogoče bi bilo kaj takega primerno, ker je nekaj med sandalom in težkim čevljem.

(odgovor članu Mlada mamica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kateri čeveljčki
27.7.2007 12:20:48   
Nika v službi
Lari-fari pa otropedski. To je zastarelo mišljenje, pa to, da mora gleženj podpirati, halo?!
Malo si preberite strokovno literaturo. Tudi prodajalci v trgovinah (z nekaj častnimi izjemami - ala Ciciban recimo) so bolj kot ne "neznalci".

Če je z razvojem nogice in hoje vse o.k., potem otrok ne potrebuje nobenega ortopedskega vložka, podpore in ne vem kaj še. Čim bolj naravno obutev, kjer se čuti stik s podlago, mehek podplat.

Smo hodili v RA, kar precej vem o tem + prebrala sem precej literature.

Naša je doma ves čas hodila bosa oz. v nogavičkah z "bremzicami", tudi pozimi. Ko pa je dobro shodila, sem ji kupila čeveljčke ter škorenjce (ker je septembrka) z mehkim podplatom - Fischer Price, Ciciban, no name... je imela različne, pomembno je, da so naravni in mehki.

Poleti naj bodo otroci čim več bosi!

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kateri čeveljčki
27.7.2007 14:13:05   
Anonimen
hvala vsem!

(odgovor članu Nika v službi)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kateri čeveljčki
28.7.2007 8:19:30   
Strawberrie Cherrie
Se strinjam z Niko v službi user posted image !!!!

Mi imamo pripravljene doma dvojne Bobux copate. Ker sem jih dobila tako smešno poceni user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kateri čeveljčki
29.7.2007 13:48:34   
aezzy
ojla,
najbolj pomembno je da ceveljcek/podplat diha.verjeten je najboljs da so  bosi, ker se jim nogice hitro spotijo, kot dlani.
mi imamo  sandalcke ciciban BIO program (noga res diha, ker ni gumijast podplat) in zaprte sandalce od fisher pricea - ti so najboljsi! imajo usnjen podplat z luknjicami, po vrhu je blago, ki diha. ampak vecino casa smo bosi, ker je rada bosa in hodi tudi po pesku in kamenckih.aja, stara je 11 mesecev in ze malo racamo.

glede tega, da se noga sama razvije pa se ne bi strinjala, ker ima dojencek platfus in mu lahko z napacno obutvijo za vedno pokvaris stopalo. tisto bunkico mora imeti da se mu nogica tako sformira, zato raven podplat nikakor ne!!! pa to ne pomeni ne vem kaksne ortopedske celvje, tud neortopedski imajo bunkico.recimo cicibanovi vsi, pa M-style...mah, cel kup jih je.

se strinjam, da ni treba, da ima visok hrbet in ojacano opetnico. res pa je, da otroci od zacetka nogico zvijajo in nihce ne zacne kar lepo hoditi in takrat je visok hrbet dobrodosel.

aja, pa se tole. nasa in menda veliko dojenckov danes, ima "visoko nogico".zato nam vecina cevljev sploh ni bila prav, ker moras pa res paziti, da je zgoraj ne tisci. vecina modelov pri cicibanu razen bio program je nizka. na zalost.

pa pazi, zadaj mora biti za tvoj prst prostora, ko stopi na noge!!!

oh, sem se razpisala. pa nisem ne verm kaksen strokovnjak, le prvic mamica, haha.

lep dan in pozdravcke

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?