|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dodati ali ne?
7.8.2007 11:36:50   
nky 23
Najprej lep pozdrav!!!

Ja spet sem v dvomih. zdravnica mi je nedavno rekla, da naj bi otrok pojedel od 120-150 ml, pri dveh mesecih strosti, moj pa na prsih poje od 90-100ml, na obrok, zato je rekla naj poskusim oz. naj dodajam. Zato sem mu poskusila ddati po flaški, misleč, da se ni dosti najedel, saj so po dojenju rokice kar naprej v ustih ampak ni in ni hotel poskusiti adapt. mleka. poskusila sem z aptamilom1 ter tudi z novalac ac1, po posvetu ampak ni šans. Noče jest. Ali se pri meni zadosti naje??? poskusila sem tudi zamenjati že tri flaške od avent, chicco, nuk pa noče.
Koliko kaj poojejo vaši otročički pritej starosti?
Ali naj kako drugače poskusim dodati?
Seveda pa si želim dojiti ampak me je strah da poje premalo.
Glede teže je pa tako da je imel ob odpustu 3440 g sedaj pri dveh msecih in devetih dni pa tehta 5700 g (približno).

hvala za odgovore in nasvete.

lep dan!!!!!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dodati ali ne?
7.8.2007 11:45:59   
žigolino
Če je priden in ne joka(razen krčev)pol ma dosti in se ne sekiraj.Težo pa tudi lepo pridobiva.Ne vem kaj je tej tvoji zdravnici ampak skoraj vsi otroci pa imajo najrajši rokice v ustih.
Lepo dopjenje še naprejuser posted image user posted image

(odgovor članu nky 23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dodati ali ne?
7.8.2007 11:59:57   
taška30
Meni se tud zdi tvoja zdravnica mal čudna.user posted image
Teža je čist v redu, pravzaprav super, tlačenje rokic v usta najljubše opravilo dojenčkov (in nima veze z lakoto ali zobki, kot eni vztrajno prepričujejouser posted image ), edino če bi ves čas ful jokal, bi poskusila mal dodat, da vidiš če je lačen. Ampak tvoj očitno ni, če noče pit.

Sicer pa, kako pa veš, koliko ti spije pri dojenju? Tud če si črpaš, vedi, da otrok z sesanjem potegne več ven kot pa ti s pumpo.

(odgovor članu nky 23)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dodati ali ne?
7.8.2007 12:08:45   
frufru
Ne vem, kaj bi ta zdravnica rada, sumo dojenčka? Naš je do 6 meseca pojedel cca 100ml na obrok, je pač 6-8x jedel. Šele pri 7h mesecih je pojedel 150 ml. Pa ni bil suh, kvečjemu predebel. Ampak glede na to, da ima tako lepo težo, po moje ne rabiš nič dodajat. Če že, pa dodajaj pred joško, ker ti drugače ne bo jedel.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dodati ali ne?
7.8.2007 12:11:14   
nky 23
zaradi občutka da poje premalo in prepričevanja koliko naj bi pojedel in pregovarjanja ali dodati ali ne sem si kupila tehtnico,tako da ga pred in po obroku včasih stehtam, da vidim koliko je pojedel. to pa seveda ne počnem non stop, saj ne želim pretirano paničarii, kljub preričanju da bi mogel toliko pojesti, je pa res da ko vidim da je pojedel premalo po mnenju zdravnice poskusim dodati, ampa tamali začne vihati nos kot tavelik in z jezičkom dudo ven tišči in noče piti.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dodati ali ne?
7.8.2007 12:17:18   
Naja30
Mislim, da ti ni treba skrbeti. Na teži pridobiva lepo, rokice je normalno da ima v ustih, če je videti zadovoljen in sit, je ok.

(odgovor članu nky 23)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dodati ali ne?
7.8.2007 12:38:56   
tikatoka
Jaz mislim, da mu ne rabiš nič dodajat. Naš user posted image  je imel pri dveh mesecih manj kot 5000g, sicer je bila odpustna teža 3240 g, ampak mi je zdravnik rekel da je vse lepo in fajn user posted image . Dodajaj mu le če ti otrok pokaže da je lačen. porodno težo pa naj bi otroci podvojili do 6. meseca. tko da ste kar na dobri poti.

Pozdravček

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dodati ali ne?
7.8.2007 21:59:42   
simona76
Tudi jaz mislim, da ti ni potrebno dodajati. Če ne joka in je zadovoljen, potem že ni lačen in ti tudi adapt. mleka ne bo pil. Moja je zdaj stara dva meseca in pol in ob odpustu je imela 3460, pri dveh mesecih pa 5640. Podobno kot tvoj. In mi še ni nihče rekel, da premalo pridobiva na teži. Je lepa, okrogla, pravi dojenček. In tudi ves čas tišči roke v usta, mogoče ji pa že dlesni nagajajo. Torej nič nenavadnega. In čisto nikoli ne pomislim, da se ni najedla.

Kaj pa čaj, ti pije po flaški? Eni otroci, ki so dojeni, ne znajo pit po flaški (moj sin ni nikoli znal ali pa res ni hotel).


(odgovor članu tikatoka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dodati ali ne?
7.8.2007 22:17:47   
Anonimen
Koliko kaj poojejo vaši otročički pritej starosti?
Ali naj kako drugače poskusim dodati?


Ne dodajati!

Glede na napisane številke poje čisto dovolj. Če je zraven še zadovoljen, nimaš česa merit. Ne iz flaške, ne iz prsi.

Poglej otroka in boš vedela, ali je zadovoljen ali ne user posted image . Za to ne rabiš nobene tehtnice in nobene preveč pametne medicinske sestre. Samo malo občutka.

(odgovor članu nky 23)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dodati ali ne?
8.8.2007 11:00:49   
MIASE
Podobno situacijo sem imela jaz s patronažno....že od prvega dne mi je vsiljevala adaptirano mleko in mi govorila da se ni dovolj zredil. Ob prvem obisku pri pediatru se je moja pediatrinja samo za glavo prjela. Tvoj škratek čisto dovolj prirašča in ne skrbi. Raje ga večkrat pristavi, če imaš občutek da dobi premalo, nikar pa ne dodajaj.

(odgovor članu nky 23)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zakaj bi moral biti otrok v postelji ob de...
Če malček ostane pozno pokonci, je vse zmedeno. Ni vseeno, ali gre otrok spat okoli devete ure ali ko mu paše.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?