|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Poštevanka - 4.r./9
2.10.2007 10:00:57   
SKORPION
Mene pa zanima ali imajo še na kakšni osnovni šoli v 4. razredu takšen način preverjanja poštevanke. Pri nas namreč pišejo 8 minutni test poštevanke, v katerem mora otrok pravilno rešiti 90 računov poštevanke!!!user posted image Meni se to zdi absolutno preveč. Otroci so pod pritiskom. user posted image  Pa še nekaj - točkovanje: če otrok doseže 98% dobi že 4?!? Pri 15 računih, ki jih je narobe izračunal ali pa jih ni(ker ni imel časa) ... je ocena 1!user posted image user posted image user posted image Prosim za vaše izkušnje, mnenje ...karkoli! Hvala!

_____________________________

Vedno je bolje obžalovati nekaj,
kar si storil,
kot pa nekaj,
česar nisi!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Poštevanka - 4.r./9
2.10.2007 14:06:48   
dulcinea
To se mi zdi odločno pretirano. Smo pa učiteljice v 4. razredu večkrat jezne, ker učenci pozabijo poštevanko, ki jo morajo v 3. razredu avtomatizirati.

Jaz nekaj časa od začetka pišem male teste (ne za oceno). Narekujem 10 računov množenja in 10 računov deljenja. Učenci v zvezek pišejo samo rezultate in vmes vejice. Če rezultata ne vedo, anredijo poševno črtico. Nato si s sosedom zamenjata zvezka, jaz pa rezultate napišem na tablo, nato si popravijo sami. Ko je popravljeno, jih vprašam, koliko napak so imeli. Pa malo pokomentiram, če jih je preveč. No čez čas pa jim dam liste, na katerih so črte in pišemo 10 krat po 20 računov (10 +10). Te teste pa jaz popravljam. In na koncu jim dam iz tega oceno. (če test samo omenjam, se ne učijo zares). Kriterij pa res ni takšen, da bi bilo za en ali dva računa že 4. Je pa res, da je malo bolj strog, kot pri drugih ocenjevanjih.

Otroci mogoče prvič in drugič še pišejo z napakami, nato se pa potrudijo in naučijo. In na koncu je samo kakšna trojka, drugače pa vse 4 in 5.

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu SKORPION)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Poštevanka - 4.r./9
3.10.2007 19:16:41   
Gina
Kaj pa vem, vaša učiteljica se mi zdi zelo stroga. Če ima tak kriterij povsod, to ne bi bilo čisto ok, v tem primeru se lahko malo zazreš v pravilnik o preverjanju in ocenjevanju, pa ugotoviš, s čim tole ni v skladu.

Obstaja pa še drug vidik, namreč poštevanka je taka reč, ki bi jo človek moral obvladati sredi noči, če ga zbudiš in to brez razmišljanja. To je osnova za nadaljno gradnjo matematike. Brez tega avtomatiziranega znanja bo imel probleme ravno otrok sam. Tako da je smisleno brezpogojno vztrajati, da ni dovoljeno znati samo 85% poštevanke, ampak da je za otroka samega nujno potrebno, da poštevanko zna v 100%. Tukaj ni srednje variante, saj tudi abecede na more znati samo v 85%, če hoče kdaj znati brati, a ni tako?

Če mene vprašaš, je učiteljičin način, namreč tako veliko število računov za preverjanje oz. ocenjevanje, pretiran. Lahko bi preverila znanje poštevanke tudi z manj računi enako mnogo uspešno. Vendar je cilj, ki ga hoče doseči - znanje poštevanke v 100%, realen in smiseln.

(odgovor članu SKORPION)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Poštevanka - 4.r./9
3.10.2007 20:35:36   
Jessy
Popolnoma se strinjam s predhodnicama. Res je, da je poštevanka tista, ki je temelj nadaljnjega računanja. V 5. razredu se pojavijo slabe ocene ravno zradi neznanja poštevanke, ko pridemo do deljenja z dvomestnim številom. Škoda je, ker zaradi neznanja poštevanke ne more pravilno izračunati ostalih nalog.

Ko sem sama poučevala še v 2. razredu osemletke, smo poštevanko res drilali še in še. Večkrat smo pisali po 10 računov množenja in 10 računov deljenja in za reševanje teh računov so imeli na voljo le 60 sekund. (60 s za množenje in 60 s za deljenje). Lahko rečem, da so na koncu res dobro znali in so nekje v 45 s že velika večina končali. Iz teh računov so dobivali tudi ocene in kriterij je bil kar strog. Če se prav spomnim je bila za petko dovoljena le ena napaka, 2 napaki za 4, 3 in 4 napake za trojko, 5 in 6 za dvojko, ostalo pa enka-  seveda pri dvajsetih računih.

Kar se pa zadeva te učitlejice, se mi pa res zdi malce pretirano, da si izbere toliko računov. Če pa bo s tem dosežen njen namen, je pa navsezadnje tudi vredu.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?