|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Novo leto v Keniji
28.11.2007 12:26:50   
beli
Pozdravljeni!

Zanimajo me vaše izkušnje o počitnicah v Keniji. Predvsem tistih,ki ste šli tja z majhnim otrokom (dvoletnim ali troletnim). Kako se obnesejo safariji? Lahko greš s tako majhnim otrokom na safari za 2,3 dni? Se moraš cepit proti rumeni mrzlici 3 tedne pred odhodom in ves čas bivanja jemati antimalarike? Kako tako cepljenje in jemanje antimalarikov prenašajo otroci? Imate informacije,če se veliko turistov tam okuži? Saj zame me ni strah, za otroka pa zelo. Je dosti za videt? Mora biti hotel vsaj z 4*? Kakšni so hoteli?Ilirika turizem ima ponudbo za Mombaso-Hotel Coral Beach 3*. Je že bil kdo tam? Pa še to me zanima,če sploh je za iti tja konec decembra ali je prevroče?

Hvala za odgovore

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Novo leto v Keniji
28.11.2007 12:47:16   
firbc
Midva sva bila pred 5,6 leti - mislim, da ravno v tem hotelu
Gre v bistu bolj za nekakšen turistični resort, sobe so bolj skromno opremljene
v sklopu hotela je tudi bazen, do obale je zelo blizu

Glede na to, da sva bila midva tam julija, ti ne morem povedati, kakšno so razmere pozimi user posted image

Sva se pa morala cepiti proti rumeni mrzlici, pa tudi antimalarike (mislim, da je bil Lariam ali nekaj takega) sva jemala. Ampak ko sva se vrnila domov, sem prenehal z jemanjem teh antimalarikov, ker sem se po tem res obupno počutila.
Sem že mislila, da imam malarijo user posted image

Šli smo tudi na enodnevni safari - nič kaj takšnega posebnega


(odgovor članu beli)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Novo leto v Keniji
28.11.2007 13:36:54   
Barbs
Moj skromen nasvet :

jaz si v Kenijo predvsem ne bi upala it z Iliriko. Za kako Grčijo oz. "bližnje destincije" so čist ok, če si bolj na izi, Kenija je pa druga pesem. Sploh pa ne bi šla s tako majhnim otrokom.
Če pa že vztrajaš in boste šli, raje primaknite kak evro več in se pozanimajte na agencijah, ki imajo dolgoletne izkušnje, tako s Kenijo, kot tudi s poslovanjem nasploh. Pa srečno.user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu firbc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Novo leto v Keniji
28.11.2007 13:41:31   
Nika v službi
Se zelo strinjam z Barbs. Pa hotel najmanj 4* bi zame prišel v poštev, še bolje 5*....

http://www.africansafariclub.com/html/coralbeach.php

Ventilator (brez klime), brez dvigala, skromna opremljenost sob, voda filtrirana, vendar še vedno malce slana...user posted image  Nope, ni zame.

Imam dvoletnico, pa v Kenijo še ne bi šla. Po naši sodeč, ona ne bi imela nič posebnega od tega potovanja, midva pa tudi ne, ker ga ne bi mogla tako užiti, kakor bi hotela. Proč vržen denar. Vsaj po mojem mnenju.

Pa da ne bo pomote, prepotovala sva dobršen del sveta, nisem nek "zajec", kar se potovanj tiče, smo v lastni režiji že pri Nikinih 7 mesecih začeli s potovanji (Provansa, Toscana, Avstrija, Nemčija...), vendar je moje mnenje, da je bolje še malo počakati. Mi planiramo npr. drugo leto, ko bo stara 3 leta, prvo daljše letalsko potovanje....

p.s. Nekatere agencije imajo za safari starostno omejitev 5 oz. 6 let, tako da.... ima logike, bi rekli v ex-Jugi....

< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 28.11.2007 13:47:42 >

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Novo leto v Keniji
28.11.2007 22:14:05   
African queen
Jaz sem bila prvič v Afriki z otroci,ko sta bila stara 15 mesecev in 3 leta.Mogla sem ju cepiti proti rum.mrzlici-nobene reakcije na cepljenje ni bilo,jemala pa sta tudi antimalarike Lariam,eden četrtinko,drugi polovičko.Ta velik je dobro prenašal,tamali pa je dva dni po zaužitju tablete bil slab-bruhal 1-2X in imel malo povišano temperaturo.Smo full okrog hodili,imeli smo se fajn,sicer pa je res naporno po taki vročini, z zelo visoko vlago, potovati z otroki.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Novo leto v Keniji
29.11.2007 13:41:01   
Anonimen
Jaz sem bila pred leti v Keniji preko avstrijske agencije. Takrat se ni bilo potrebno cepiti proti rumeni mrzlici. Proti malariji sem jemala Lariam, ki so ga predpisali pri ZZV Slovenije, čeprav ima stranske učinke in ga drugod večinoma več ne uporabljajo. Tale tvoj hotel je v sklopu African Safari Cluba, mislim, da se nahaja v tem sklopu 5 hotelov. Sam hotelski kompleks je dokaj varen, saj je ograjen in povsod je polno varnostnikov. Ti pa na plaži zato težijo domačini s svojo ponudbo. Kot zanimivost naj povem, da so kompleks dvakrat na dan obiskale morske mačke (opice) in pokradle hrano, če je nisi skril.
Bila sem tudi na 3-dnevnem safariju, ki pa je bil precej naporen. Zato ne vem, kako bi to prenašali otroci.
Odločitev je vsekakor tvoja.

Če pa boste šli pa : Jambo!

(odgovor članu African queen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Novo leto v Keniji
2.12.2007 9:41:01   
bilbo
če že greste v ta hotel pazite na opice, kater kradejo kot nore, posebej če ne zapreš balkonski vrat.
Jaz bi z otroci šla drugam, tukaj je močno plimovanje, ko je oseka morja skoraj ne vidš, izgine najmanj 500 m in se lahko samo sprehajaš po koralah. Hotelski bazeni niso ravno veliki.

Si gledala ceno 500 EURO po osebi, vzemi raje Kanarske ta ta denar (1 teden), Karibi so najmanj 1 x dražji (pa 100x lepši), saj če ne misliš iti na najmanj 3 dnevni safari je Keniaj brezveze, pa še stroški za cepiva se kar naberejo, potem še dodaj vizo 50 USD na osebo.

Meni je bila s safarijem Kenija zakon, kopala se skoraj nisem nič.

(odgovor članu beli)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Z avtodomom po Sardiniji
photo
Piombino je pristanišče na zahodni obali naših gurmanskih sosedov. Na s soncem obsijanem parkirišču smo nestrpno pričako...
Na družinski izlet z vlakom
Se je vaš otrok že peljal z vlakom? Toplejši dnevi so idealni za družinski izlet z vlakom - po Sloveniji ali za več dni ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?