|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PORODNIŠKA?
4.1.2008 17:59:41   
arabela*
V primeru da je mamica zaposlena 8 let pri enem podjetju za nedoločen čas,pa takoj na začetku da odpoved,zaradi osebnih razlogov,ji potem pripada porodniška ali kako???user posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PORODNIŠKA?
4.1.2008 18:06:21   
pilar28
Da ti pripada vsekakor, štejejo leto dni nazaj , ampak boljše je, če nekako uredniš prej bolniški stalež, tako resnično ne bo problemov.
Srečnouser posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: PORODNIŠKA?
4.1.2008 19:17:26   
arabela*
ja ,saj staleš je problem,a ve katera pod kakšnimi pogoji se sploh piše stalež?'Ne pretiravam,ampak res se slabo počutim,sploh nisem zmožna delat(gužva,vikendi,težko dvigovanje)user posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: PORODNIŠKA?
4.1.2008 19:33:16   
Anonimen
Prvo kar je, ti mora delodajalec urediti ustrezno delovno mesto, to moraš povedati ginekologu. Mislim, da on pošlje papirje delodajalcu. Bolniško pa zelo, zelo težko dobiš, mislim tisto, ki gre čez komisijo. Ampak, če res misliš dati odpoved, poskusi z bolniško, nimaš kaj izgubiti. lp

(odgovor članu arabela*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: PORODNIŠKA?
4.1.2008 19:39:21   
arabela*
oi.Ja saj to je problem.Sem ravno ta mesec hotela dat odpoved,potem pa sem ugotovila da sem noseča.Saj ok,ampak nimam pojma,kako naj kar grem v bolniško?Če je gin ne napiše,se lahko pod nosom obrišem,al kako?Pa sem čist na začetku nosečnosti,pa nevem če bi ratalo da ostanem do konca v staležu?user posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: PORODNIŠKA?
4.1.2008 20:29:53   
jade1
raja pojdi do ginekologa in mu lepo razloži kakšno delovno mesto imaš, da se slabo počutiš, kaj vem kakšne težave imaš. Reči, da te boli hrbtenica, da ne moreš dvigovat itd... Ziher boš dobila bolniško. Če ne gre pojdi k osebnemu zdravniku, ta ti lahko da bolniško za 1 mesec, potem pa bi mogoče že ginekolog ti jo dal. Skratka probaj.
Si pa preberi še malo zakon o delovnih razmerjih. Si tudi zaščitena kot nosečnica, da ti morajo priskrbeti ležje delovno mesto. pa si povedala v službi, da si noseča?
Odpoved je pa zdaj zadnja stvar, ki bi jo naredila. Boš imela toliko nižjo porodniško, a ni škoda? Probaj se zmenit.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: PORODNIŠKA?
4.1.2008 20:34:42   
jade1
Iz zakona o delovnih razmerjih:
189. člen
(prepoved opravljanja del v času nosečnosti in v času dojenja)
(1) V času nosečnosti in ves čas, ko doji otroka, delavka ne sme opravljati del, ki bi lahko ogrozila njeno zdravje ali zdravje otroka zaradi izpostavljenosti dejavnikom tveganja ali delovnim pogojem, ki se določijo z izvršilnim predpisom.
   (2) Če delavka v času nosečnosti in ves čas, ko doji otroka, opravlja delo, pri katerem je izpostavljena dejavnikom tveganja, postopkom in delovnim pogojem, ki se podrobneje določijo z izvršilnim predpisom, mora delodajalec sprejeti ustrezne ukrepe z začasno prilagoditvijo pogojev dela ali prilagoditvijo delovnega časa, če iz ocene tveganja izhaja nevarnost za njeno zdravje in zdravje otroka.
   (3) Če delavka opravlja delo po prvem odstavku tega člena, ali delo po prejšnjem odstavku, pa se z začasno prilagoditvijo pogojev dela ali prilagoditvijo delovnega časa ni možno izogniti nevarnosti za zdravje delavke ali zdravje otroka, mora delodajalec zagotoviti delavki opravljanje drugega ustreznega dela in plačo, kot da bi opravljala svoje delo, če je to zanjo ugodnejše.
   (4) Če delodajalec delavki ne zagotovi drugega ustreznega dela po prejšnjem odstavku, ji mora v času, ko je delavka iz tega razloga odsotna z dela, zagotoviti nadomestilo plače v skladu s prvim, drugim, sedmim in devetim odstavkom 137. člena tega zakona.
   (5) Izvršilni predpis, v katerem se podrobneje določijo dejavniki tveganja in delovni pogoji iz prvega odstavka tega člena, ter dejavniki tveganja, postopki in delovni pogoji iz drugega odstavka tega člena, izda minister, pristojen za delo, v soglasju z ministrom, pristojnim za zdravje.

190. člen
(varstvo v času nosečnosti in starševstva v zvezi z nočnim in nadurnim delom)
(1) Delavcu, ki neguje otroka, starega do treh let, se lahko naloži opravljanje nadurnega dela ali dela ponoči samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju.
   (2) Delavka v času nosečnosti in še eno leto po porodu oziroma ves čas, ko doji otroka, ne sme opravljati nadurnega dela ali dela ponoči, če iz ocene tveganja zaradi takega dela izhaja nevarnost za njeno zdravje ali zdravje otroka.
   (3) Enemu od delavcev-staršev, ki ima otroka, mlajšega od sedem let ali hudo bolnega otroka ali otroka s telesno ali duševno prizadetostjo, in ki živi sam z otrokom in skrbi za njegovo vzgojo in varstvo, se sme naložiti, da opravlja nadurno delo ali delo ponoči, samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju.
191. člen

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: PORODNIŠKA?
4.1.2008 22:23:36   
arabela*
jade1 hvala za inf..Nisem vedela da tud osebna zdravnica da bolniško za to.user posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: PORODNIŠKA?
4.1.2008 23:07:14   
Samoyedka
Prvo bolniško ti tako mora dati tvoj osebni zdravnik, po enem mesecu pa se bo odločil tvoj ginekolog in ti napisal kot neko potrdilo oz.izvid, s katerim greš potem spet do svoje zdravnice, ki napiše predlog za podaljšanje bolniške, ki ga obravnava komisija zavoda za zdravstveno zavarovanje. Zdaj je pa res potem fejst od ginekologa odvisno- moj G zelo pazi na nosečnice in mene npr. (med drugimi zdravstvenimi razlogi) ni spustil nazaj v službo, ker sem imela za njegove pojme čustveno stresno in nevarno delo, čeprav se meni ni tako zdelo user posted image Ampak dobro, se nisem branila biti doma hehe.

Res raje probaj z bolniško, ker tudi če daš odpoved, potem ne boš upravičena do denarnega nadomestila, če se npr.ne boš takoj po porodniški zaposlila. Če imaš osem let delovne dobe, je res škoda, da bi bila prikrajšana še za morebitno nadomestilo.

Malo pojamraj glede fizičnega dela, pa stresa, jaz na tvojem mestu še ne bi dala odpovedi no. Upam, da boš poštimala, da bo prav zate in za tvojo pikico user posted image


_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: PORODNIŠKA?
5.1.2008 0:22:08   
lelaval
Prvo bolniško ti tako mora dati tvoj osebni zdravnik, po enem mesecu pa se bo odločil tvoj ginekolog in ti napisal kot neko potrdilo oz.izvid, s katerim greš potem spet do svoje zdravnice, ki napiše predlog za podaljšanje bolniške, ki ga obravnava komisija zavoda za zdravstveno zavarovanje. Zdaj je pa res potem fejst od ginekologa odvisno


Tudi 1. bolniško ti lahko napiše G. Meni jo je (po 2 mesecih) - in sem potem ostala do porodniške v bolniški. In, ko sem potem bolniške liste od komisije nosila svoji osebni zdravnici, mi je rekla, da če ne bi dobila bolniške, naj pridem do nje - 30 dni mi komot napiše, potem lahko grem za dan ali 2 delat (ali pa vzamem dopust), potem pa zopet na bolniško.  Jaz pa sem si želela delat, pa sem morala doma ležat user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: PORODNIŠKA?
5.1.2008 21:43:59   
arabela*
ja potem najbolje,da najprej rečem svojemu gin.za stalež,če ne bo dal,pa svoji zdravnici rečem?user posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?