|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ogrevanja
8.1.2008 18:33:23   
LoCa
ma dobro, zdej mene zanima, če kdo ve, po katerem sistemu se ogreva v blokih, kjer je centralno ogrevanje. kaj to se kr oni odločijo kdaj bojo močneje in kdaj šibkeje kurili? po čem se sploh meri tarifa? mi imamo števce, ampak če oni spremenijo kurjenje to pomeni, da moram dejansko js "začutit" temperaturno spremembo radiatorja in ga v skladu s tem naštimat, če hočem isto porabo?
sprašujem zato, ker mi je vse skupi čudno. imam isti strošek kot lani, s tem da je razlika v : 1.dodatno izoliranih stenah; 2. novih radiatorjih, ki bi po besedah unga k nam jih je nabavu in montiral morali biti bolj ekonomični; 3. skoraj nič ne kurim, v primerjavi z lani praktično nič (lani 2-3 raditorji konstantno na polno, letos pa en na polno en pa na pol). zakaj potem isti strošek???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ogrevanja
8.1.2008 19:29:07   
suzanamai
Meni se tudi zdi čudno, razen če se je tako podražilo. Drugače pa če imaš termostatske ventile, se dovod vode zapre ob zadostni toploti in števec se ne obrača več. Laična razlaga, vendar seveda se mora poznati. Ko sva midva zamenjala okna na hiši, se je takoj poznalo 700l kurilca na sezono. Drugače pa že 1° manj na termostatu zmanjša za 100-400 l na sezono. Pozanimaj se pri upravniku.

_____________________________

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ogrevanja
8.1.2008 19:33:49   
suzanamai
Oprosti, sem spregledala, da imaš en radiator na polno. Daj ga za stopnjo niže, še vedno bo grel na max tam nekje do 24°c, vsaj moji tako delajo, drugače ti nobena izolacija nič ne pomaga, če na polno hajca in po možnosti potem odpreš okno ker je prevroče. Jaz imam v hiši v pritličju vse na 5, kar pomeni do 22°c, zgoraj pa na 4, saj gre toplota od spodaj že gor. Pa termostat mi izključi gretje, ko imamo več kot 22,5°c.

_____________________________

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ogrevanja
9.1.2008 7:23:44   
LoCa
ja še okna imamo nova, ja. pozabla povedat.
no un radiator ki je na polno (mi max. na termostatu 5), ni nikoli ob odprtem oknu. sem že poskusila ga malo zapret, samo ne vem kako, ker je tisto okno "v" steni in ni blo prostora za termostat, tko da ne vem niti kje šraufat  oz. neki sm tam že štocala ampak očitno ne pravilno user posted image . sm tudi klicala practic že prejšnji mesec, in mi je una ženska kr neki bluzila. sej človek ne rabi bit strokovnjak, da mu tuki računica ne štima. ker js sem tudi namenona kurila manj decembra (recimo zvečer tadrugi radiatro izklopla, ko me ni blo za vikend tudi...pač take simpl), pa še vedno višji strošek. bom še enkrat klicala. najbolj me pa razkuri, ker ne samo to, da imam tu mač za plačat, poleg vsega še ogreva unim sredi bloka, k jo skliznejo brez stroškov, in hodijo napol nagi naokoli.

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ogrevanja
12.1.2008 11:58:30   
bamby
Ponavadi so sistemi za blokovska stanovanja delani tudi na zunanji senzor. To pomeni, da elektronika sama uravnava temperaturo vode v sistemu in tako avtomatsko peč kuri na nižjo temperaturo vode, če je zunaj topleje. Po takšnem sistemu se ponavadi plačuje po kvadraturi, pri vas pa imate verjetno na števec porabljenih kalorij user posted image .
Po moje bi se ti pri ceni poznalo to, da ne bi imela v stanovanju preveč toplo npr. 22 in več stopinj. Če bi jih imela samo 20-21° bi verjetno čutila tudi razliko v ceni, ne samo na temperaturi. Mi imamo peč na plin in ko smo kurili do 22° smo tudi precej več plačevali kot sedaj, ko jih imamo 20° dopoldan in 21° popoldan.

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ogrevanja
12.1.2008 18:54:29   
LoCa
sej zdej mi je uspelo znižat gretje na unem radiatorju k nima kaloriferja namontiranega. je pa štosno to, da imamo števce, ampak na display-u ni absolutno nič, sploh ne "šteje", kot da ne bi delal (moj in u zraven od enga drugega stanovanja tudi). tako da imam v vsakem primeru namen klicat in jim najedat, od kje sploh oni razberejo mojo porabi, če števec nič ne kaže. sej pravim sumljivo vse skupi. nikoli v lajfu nisem tko malo kurla pa imam iste stroške kot vedno. 

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ogrevanja
7.2.2008 17:51:17   
LoCa
ma da me ne bo pobralo od absurda. un radiator, k sm ga imela na ful, sem znižala, tko da sem še manj kurla kot decembra, dobila sem pa za ****ing 17!!!!! evrov višji račun (beri 57 evrov). če pa zdej tle ni en za nadret, se opravičujem, nekdo me vleče, ker bolj kot znižam ogrevanje, več plačam.....

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ogrevanja
7.2.2008 18:01:37   
Pikec
Načeloma se v blokih (vsaj starejših) ogrevanje računa po m2 stanovanjske površine in ne po dejansko porabljeni toploti.

Ta način plačevanja se šele vzpostavlja predvsem v novih blokih oz. novogradnjah. V starejših blokih je še klasičen način na m2 pavšalno.
Za obračunavanje porabljene toplote po dejanski porabi je potrebno v vsako stanovanje namestiti števce, ki bodo sledili porabo. Navadno je to kar precejšnja investicija in jo je potrebno izvesti istočasno v vseh stanovanjih.

Višji račun, kljub zaprtim radiatorjem so pa povzročili ''razsipni'' sosedje.

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ogrevanja
7.2.2008 18:08:07   
LoCa
no, mi imamo števce, ampak pogled na njih mi pove, da niso v uporabi. to me pač razp**. zdej morem js plačevat gretje nekim debelim ritim, k med drugim odpirajo radiatorje na hodniku i okno nad tem radiatorjem hkrati. lani nikoli ni bil tak račun. ja kako pa naj pol d0sežem, da se dajo to števci v uporabo? ker mislim, da jih 100% imamo.

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ogrevanja
7.2.2008 18:18:42   
Pikec
Si ti ziher da so to števci za ogrevanje?

Edina varianta je da u iber zatežiš upravniku. Na vseh možnih sestankih težiš hišnemu svetu in da skupaj neki dosežete. Skupni prostori pa so žal domena vseh in s boste morali med sabo zmenit.

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ogrevanja
7.2.2008 18:30:42   
LoCa
ja sem 99posto, da so števci za ogrevanje, ker ko smo montirali nove radiatorje, se je tam odprlo dotok vode do sistema in je bil na uno cev števec prpopan.
ja sej sm že razmišljala da rečem upravniku, samo na žalost bo še minlo, preden bo kak sestanek...Pikec RR, hvala.

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ogrevanja
7.2.2008 18:47:56   
Pikec
ja sej sm že razmišljala da rečem upravniku, samo na žalost bo še minlo, preden bo kak sestanek...Pikec RR, hvala.


Obvezno z upravnikom govori, pa pismo mu napiši, pol pa še šefa pokliči user posted image . Zihr je zihr.

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ogrevanja
10.2.2008 13:30:23   
bamby
Če na računu ni haska, pol trenutno nima smisla, da imaš v stanovanju samo 20°, plačaš pa za 23° ali več. Jaz bi odprla radiatorje, kot bi mi pasalo, plačala pa itak pavšalno.
Drugače pa bi storila tako, kot ti je predlagala pikec. Zatežila upravitelju in hišnemu svetu, da začnejo porabo računati po števcih.

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ogrevanja
13.2.2008 17:44:40   
LoCa
jah, prej sem klicala upravnika in mu razlagala, kaj je moj problem in me je seveda začel nadirat!!! na koncu mi je uspelo izvlečt naslednje: je pavšal v primeru, če nič ne kuriš, ko kuriš imaš števec, kateremu kao display dela, ampak ga je treba vklopit, ker se rabijo baterije. ko pride človek odčitat baje vklopi display, odčita, in ga nazaj izklopi. račun naj bi bil tko visok, ker so ble tko blazno nizke temperature, ker je januarsko računsko obdobje daljše (za bajnih 5 dni al kako že), in kaj js vem še vse zakaj. ko sem mu povedala, da nikoli nismo imeli takih računov, in da januarsko obdobje nikoli ni posebno izstopalo po računu, me je seveda spet nadrl.tut ko sem mu povedala, da za 50% račun za moje pojme ne more vštevat samo 5 dodatnih dni, kake temperaturo nižjo in kak procent podražanja....me je spet nadrl. na koncu sm se mu lepo zahvalla za pojasnila, sm bla že čisto na koncu, pa sam pojasnila sm hotla, tip me je pa nadrl kot da ga hočem okrast. mislim  res, no, sej ne vem, kdo je tlele debil...

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ogrevanja
13.2.2008 21:52:31   
saving
Pogovor v takih primerih žal ni ustrezna pot (kot sama vidiš). Ustrezna pot je, da v 8 dneh po prejemu položnice po faksu ali priporočeno pošlji pošlješ reklamacijo na račun (z zavrnitvijo plačila). Zahtevaj natančno specifikacijo obračuna, račune dobaviteljev ter odčitke tvojega kalorimetra. Ko boš imela te informacije, si lahko tvojo številko sama izračunaš; če se kaj ne ujema, pošlji še en faks ali priporočeno pošto s tvojim izračunom in vprašaj, zakaj se cifri ne ujemata. Fotokopije dopisov shranjuj.
Če si zamudila rok ali položnico že plačala, si na slabšem. Vseeno vloži reklamacijo in zahtevaj podatke; če jih ne dobiš, zahtevaj notranjo revizijo. Po zakonu so ti namreč dolžni dati vse podatke za obračun stroškov - račune, ki jih dobijo, razdelilnike itd.
Zavedaj se, da dobijo ogromno klicev, a malo ljudi pošlje formalni dopis, ki ga morajo upoštevati.

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ogrevanja
14.2.2008 0:47:58   
F*S*M
V Hrastniku je Toplarna podražila v 1 letu ogrevanje za 70%, moja tašča je dobila za 3 radiatorje od tega kuri v kopalnici skoz v dnevni in sobici pa res po potrebi 120€ za stanovanje veliko 40m2

_____________________________

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu saving)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ogrevanja
14.2.2008 12:20:14   
LoCa
ja sej, un upravnik se je obnašal do mene kot do neke nore babe, k niti ne ve kaj spršuje, seveda mi ni nobene konkretne cifre povedal, nč. na žalost mislim, da je 8 dni že preteklo, al je danes zadnji dan, bom pogledala.
fsm, problem je, ker če bi bla podražitev, bi bla pa res rahlo previsoka z enga na drug mesec....120evrocv za mi zdi rahlo tu mač za navedeno situacijo....ne vem.

(odgovor članu F*S*M)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?