|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Walfdorfski vrtec Mb
29.4.2008 21:58:19   
Enejcek.Lana
Ali ima katera mamica izkušnje z Waldorfskim vrtcem?

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Walfdorfski vrtec Mb
1.5.2008 9:55:55   
m_m
Lahko samo povem, da imajo drugačne igrače, kot državni vrtci. Vse so nekako na pol. To pomeni, da mora otrok uporabiti veliko več domišljije, da naredi nekaj ven. Npr. lesene kocke (ne ala lego, ki imajo one čepke na vrhu in jih lahko sestavljaš samo na 1 način). ki jih lahko kominiraš pri sestavljanju na 1000 načinov in še zraven vključiš kaj drugega. Niso pristaši teh pripravljenih igrač, kot so mini kuhinje, mini hišni pripomočki... Ker otroka preveč omejujejo in zavirajo domišljijo.

Moje stališče je, da se načeloma strinjam s temi vrtci, vendar mi ni všeč likovna plat programa. Ampak to je samo moje mnenje, ker je to moje področje in želim s svojimi otroki delati po svoje, kar pa imajo na voljo v državnih vrtcih (razen nekaj malenkosti, ki niso v skladu z razvojem otroka). Je pa njihova "politika", da otrokom razlagajo stvari celostno in ne nosijo v šolo ničesar iz okolja, ampak otroke peljejo v naravno okolje tistega, kar predstavljajo.

Predlagam obisk in da vprašaš vse kaj te zanima. So zelo prijaznil

< Sporočilo je popravil m_m -- 1.5.2008 9:58:13 >


_____________________________

* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence.
* * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje.
* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.

(odgovor članu Enejcek.Lana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Walfdorfski vrtec Mb
1.5.2008 16:04:50   
Rubin.
No jaz sem bila lani na ogledu in moram rečt, da sem bila malce razočarana. Verjetno moraš biti tudi sam takšen človek, da ti je njihov način življenja in miselnosti blizu. Tukaj v Mb so kar precej zaprti in zelo težko kaj izveš. Jaz sem se morala kar nekaj časa dogovarajti in usklajevati, kdaj bo vzgojiteljica imela čas, da naju z malo miss sprejme. No potem sva končno dobili termin, je bila zelo prijazna, vendar precej drugačna od vzgojiteljic, ki sem jih do sedej srečala. Igrače pa tako kot ti je predhodnica napisala, nič plastike, vse naravni materiali, kar je zelo dobro, ampak se razlikuje od tistega kar imamo doma. Glede hrane mi je rekla, da npr. jedo cel mesec ali dva enak zajtrk, da se ga otroci navadijo...

Ker sva nekaj tam pozabili, sva se oglasili naslednji dan in naju je sprejela ena druga vzgojiteljica, ki pa je bila pravo nasprotje od prejšne. Sem jo vprašala, če se lahko malce pridruži skupini otrok, ki so se igrali zunaj. Pa me je pogledala kot da sem z Marsa, češ kako si pa jaz to predstavljam, da bi mala miss zmotila potek dela in da pri njih kaj takega ni mogoče. In potem mi je razlagala, kot da sem umsko zaostala.

Meni osebno se zdijo milo rečeno čudni, se vnaprej opravičujem, ampak obnašajo se kot kakšna sekta, ki bog ne daj da jih zmotiš.

Tudi na njihovem bazarju sem bila, tukaj v Melju in mi ni bilo všeč, se obnašajo zelo vzvišeno, in se kar razlikuje teorija in praksa (sem namreč prebrala knjgo Waldorfska pedagogika in mi je bila všeč).

Ne vem, meni se je zdelo zelo drugače od tistega kar je navajena od doma, tako da sem se odločila, da je ne vpišem.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Walfdorfski vrtec Mb
1.5.2008 19:56:23   
Anonimen
Kaj pa vrtec Maria Montessori vam je všeč? Nekaj malega sem že slišala do zdaj, ampak si sploh ne znam predstavljati kako to tam poteka.

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Walfdorfski vrtec Mb
1.5.2008 21:57:04   
Rubin.
vrtec Maria Montessori



Kje pa je?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Walfdorfski vrtec Mb
2.5.2008 10:00:26   
Pi-kica 1
Mislim, da je v okviru zavoda Antona Martina Slomška v Kamniškem drevoredu, vodijo pa ga nune.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Walfdorfski vrtec Mb
2.5.2008 10:29:26   
frutka_
Če ti je blizu njihova pedagogika in jo živiš tudi doma potem ti bo W vrtec všeč. Imajo svoja načela, tako kot javni vrtec in če so ti blizu potem boš zadovoljna.
Recimo v igralnici imajo razpela, pečejo kruh, ne odobravajo gledanja TV, delo z otroki temelji na dogovarjanju,.... Meni se zdi smiselno W PED nadaljevati potem tudi v OŠ.
Ampak kot pravim. Če sta takšna z možem, drugačna, subtilna, potem ti bo všeč.  Če se družita s takšnimi ljudmi. Vozita taki stil življenja. Sicer boš imela kar težave. Otroku boš nenehno razlagala zakaj ti nečesa ne dovoliš medtem ko to vsi drugi počnejo. Recimo gledajo risanke.
Meni se zdijo nasplošno vse PED teorije dobrodošle. In v vsaki je nekaj kar ti pride prav pri delu. Če zmoraš svoje delo strokovno utemeljiti potem tudi  vzg. v javnem vrtcu ne sme biti problem iz kotička odstraniti vso plastiko in jo nadomestiti z naravnimi materiali.
Meni najbližja je Reggio teorija. Vzg. je tukaj bolj aktivna.
M. Montessori je zelo podobna Stainerju. Ima pa pasivno vlogo, je opazovalka. Otroci veiko delajo z naravnimi materiali....

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Walfdorfski vrtec Mb
3.5.2008 15:17:32   
Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: frutka
Ampak kot pravim. Če sta takšna z možem, drugačna, subtilna, potem ti bo všeč.  Če se družita s takšnimi ljudmi. Vozita taki stil življenja. Sicer boš imela kar težave. Otroku boš nenehno razlagala zakaj ti nečesa ne dovoliš medtem ko to vsi drugi počnejo. Recimo gledajo risanke.


Ali pa se pač tega doma ne držiš. Poznam nekaj otrok, ki so v waldorfskem vrtcu, ker drugje niso dobili prostora. Doma se pa njihovih pravil ne držijo. Otroci gledajo tv, se učijo tuje jezike...itd.

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 3.5.2008 19:41:28 >

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Walfdorfski vrtec Mb
3.5.2008 15:40:09   
Seven*
Poznam kar nekaj staršev, ki imajo ali so imeli tam otroke. Roko na srce, velika večina je razvajenih riti in tako se tudi obnašajo, standardu primerno, otroke pa imajo tam ker je to pač fensi. In takšno je tudi okolje - vzvišeno. Moja prijateljica, sicer samohranilka, ji je bil sistem blizu, ampak je svojega sina izpisala ravno zaradi vzvišenosti. Večina otroke dvigne ob 14.30, ker si to lahko privoščijo. In sem bila enkrat poleg, ko so jo klicali nekaj čez 15h, če lahko pride po otroka, ker je zadnji. Mislim, wtf?!?!? user posted image user posted image

Montessori mi je dosti bolj blizu, čeprav sem z našim vrtcem prezadovoljna!!!

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Walfdorfski vrtec Mb
5.5.2008 0:48:03   
doremi
Mi imamo otroka v W. vrtcu. Pa za nas in za našega otroka ne bi rekla, da smo/je razvajena rit. Niti blizu. Doma živimo "normalno" življenje, imamo "normalne" igrače in ja, gledamo tudi TV. Oh, groza!
Zakaj smo ga dali tja v vrtec? Zato, ker ti dajo vzgojiteljice občutek, da jim je mar za otroke. Saj smo bili na "ogledu" tudi v drugih vrtcih, kjer so imeli celo organizirane "dneve odprtih vrat", pa nas nihče ni niti povohal, kaj šele, da bi nas povabili v igralnico ali omogočili otroku stik z drugimi otroci. Pa je šlo za "boljši" vrtec v MB.
Naš otrok hodi domov po 15.30, pa je še vedno kar nekaj otrok na igrišču, po katere starši še niso prišli. Igralnice so čudovite, otroke vzgajajo z nežnostjo, ki je v drugih vrtcih ne najdeš. Ko pogledaš otroke, vidiš, da so razigrani, zadovoljni, srečni. Radi hodijo v vrtec, celo težko jih je spraviti domov.
Ne vem, če je ravno fensi, da imaš tam otroka. Do zdaj še nisem nikogar srečala, da bi me tako obravnaval, kvečjemu so me čudno gledali. Ne gre za višji standard, saj ravno tako plačuješ po razredih, kot v ostalih vrtcih. In starši niso prav nič vzvišeni, so čisto "normalni" ljudje, tako kot v drugih vrtcih. Ali pa imamo samo mi takšno srečo, da v naši skupini ni niti enega takšnega?

(odgovor članu Enejcek.Lana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Walfdorfski vrtec Mb
5.5.2008 7:57:16   
Rubin.
Saj smo bili na "ogledu" tudi v drugih vrtcih, kjer so imeli celo organizirane "dneve odprtih vrat", pa nas nihče ni niti povohal, kaj šele, da bi nas povabili v igralnico ali omogočili otroku stik z drugimi otroci.


S tem pa se jaz ne morem strinjat. Sva bili lani in letos z malo miss na ogledih in sva bili povsod (6 vrtcev) zelo lepo sprejeti. Povsod se je vključila v igro, v enem vrtcu je tudi delala dežnik iz papirja in ga nato pobarvala z ostalimi otroci. Vzgojiteljice so bile prijazne, pripravljene odgovarjat na vsa moja vprašanja, ki pa jih ni bilo malo. Na Teznu so naju povabili, da lahko kadarkoli prideva k njim, čez vso leto!

Tako, da ne nekaj na pamet govorit.


Pa še nekaj o Waldorfskem vrtcu. Midve sva bili tam na ogledu ob 15.20 - to uro sva dobili zato, ker ni več nobenega otroka v vrtcu, da jih slučjno ne bi motili (!), torej ne dovolijo nobenega stika z njihovimi otroci, milorečeno čudno.
In res ni bilo več nikogar tam, razen vzgojiteljice.


< Sporočilo je popravil Rubin. -- 5.5.2008 8:06:14 >

(odgovor članu doremi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Walfdorfski vrtec Mb
5.5.2008 8:03:18   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Lianna

IZVIRNO SPOROČILO: frutka
Ampak kot pravim. Če sta takšna z možem, drugačna, subtilna, potem ti bo všeč.  Če se družita s takšnimi ljudmi. Vozita taki stil življenja. Sicer boš imela kar težave. Otroku boš nenehno razlagala zakaj ti nečesa ne dovoliš medtem ko to vsi drugi počnejo. Recimo gledajo risanke.


Ali pa se pač tega doma ne držiš. Poznam nekaj otrok, ki so v waldorfskem vrtcu, ker drugje niso dobili prostora. Doma se pa njihovih pravil ne držijo. Otroci gledajo tv, se učijo tuje jezike...itd.


Kaj se zgodi? Otroka se s tem zmede. V vrtcu ga učijo eno, doma drugo. Predvsem, ko so malo večji, jim to lahko postane "čudno". Saj bi vsakemu, če odraslemu. Zato dati otroka "kar tako" v Waldorfski vrtec, se mi zdi čisti nesmisel oz. afnanje.

Sama sem se dosti "ukvarjala" s tem, torej zbirala informacije, preden smo se odločili, da otroka NE damo v Waldorfsko šolo. Ker smo preveč tipična, potrošniška družina.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Walfdorfski vrtec Mb
5.5.2008 21:47:48   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

Saj smo bili na "ogledu" tudi v drugih vrtcih, kjer so imeli celo organizirane "dneve odprtih vrat", pa nas nihče ni niti povohal, kaj šele, da bi nas povabili v igralnico ali omogočili otroku stik z drugimi otroci.



Pa še nekaj o Waldorfskem vrtcu. Midve sva bili tam na ogledu ob 15.20 - to uro sva dobili zato, ker ni več nobenega otroka v vrtcu, da jih slučjno ne bi motili (!), torej ne dovolijo nobenega stika z njihovimi otroci, milorečeno čudno.
In res ni bilo več nikogar tam, razen vzgojiteljice.




Haha. Dobre službe imajo nekateri. Vsaka čast. Tudi tu se vidi, kam pes taco moli. Mi si že zaradi tega ne bi mogli privoščiti tega vrtca, ker so otroci vsak dan do 16.30 v vrtcu.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Walfdorfski vrtec Mb
6.5.2008 8:43:12   
Rubin.
Haha. Dobre službe imajo nekateri. Vsaka čast. Tudi tu se vidi, kam pes taco moli. Mi si že zaradi tega ne bi mogli privoščiti tega vrtca, ker so otroci vsak dan do 16.30 v vrtcu


Ja sej meni se je to tudi zdelo nenavadno, pa sem jo vprašala kako to, da ni nobenega otroka več v varstvu (ker realno tudi če delaš do treh, težko prideš v 15 min. po otroka), pa mi je rekla da se starši znajdejo, da če sami ne morejo po njih, pač druge angažirajo da pridejo ponje, ker je 7 ur vrtca čist dovolj, sej se recimo strinjam s tem, samo če nimaš druge možnosti...

Jaz bom recimo na začetku imela malo miss samo 4 ure v vrtcu, ko bom pa šla delat, pa nimamo druge možnosti kot 9 ur.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Walfdorfski vrtec Mb
13.5.2008 20:32:39   
doremi
Tako, da ne nekaj na pamet govorit.

Glede na to, da sem govorila o naši osebni izkušnji v javnem vrtcu, nisem govorila na pamet. Očitno smo imeli smolo. Ampak takšna je bila pač naša izkušnja.
Sem pa edina med vsemi, ki ste se oglasile, ki imam otroka res v tem vrtcu.
Še nekaj - oni ne prepovedujejo gledanja TV, ampak to samo priporočajo. Tudi ostali strokovnjaki otrokom odsvetujejo gledanje TV. Tako da to ni zrastlo na njihovem zeljniku.
Enejcek.Lana, če te še kaj zanima, me lahko kontaktiraš na ZS.


(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj storiti, ko je otrok frustriran?
Konflikti in frustracije so neizogiben del medčloveških odnosov, še posebej, ko nas več ljudi živi tako zelo blizu kot v...
BLOG: Daj babici en`ga poljubčka ...
S takšnim navodilom ju pravzaprav čisto "povozim" in navajam na toleranco za zlorabo. Da bo tisti na drugi strani zado...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?