|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   triletniki
14.3.2008 10:30:21   
Spark
Koliko so kaj vaši triletniki samostojni? Kaj vse že postorijo, kake zadolžitve jim že daste? Ali se sami pripravijo in oblečejo ko greste ven, itd?Koliko vas poslušajo in vam pomagajo narediti kar želite?
Moja je stara 3l3m. Ko pospravljava stanovanje mi pomaga tako da briše prah. Včasih mi pomaga pri urejanju mize, tako da prinese pribor in ga postavi. Rada vzame perilo iz sušilnega stroja in mi pomaga zlagati- ne zloži lepo. Ampak teh opravil ne počne vedno, ampak samo včasih.
Doma imamo še štiri mesečnico. Ko smo same doma in ko želimo iti na sprehod, prosim ta starejšo da se sama obleče in obuje, pa noče. Takrat jo lahko prosim in ji obljubljam ne vem kaj, pa se ne bo uredila.
Drugače pa se zna sama oblečti ali slečti, edino težave ima z žabami.
Igračke včasih noče pospraviti, včasih je pa blazno redoljuba in hoče da je vsaka stvar na svojem mestu.
Zadolžitve nima še nobene, in če po pravici povem, sploh ne vem kake zadolžitve naj bi ji dala. Ampak mislim da bi bilo fino da bi ona imela neko zadolžitev.
Denarja ji še ne dajem.
Prosim malo se razpišite o vaših triletnikih.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: triletniki
14.3.2008 10:56:39   
mala maja
IZVIRNO SPOROČILO: Spark
Denarja ji še ne dajem.

no za tole je pa res še prekmaluuser posted image . jaz sem mojima začela dajti žepnino ko je bil tavečji v 4 razredu OŠ, tasrednji pa v prvem.

Drugače pa naš triletnik tudi pomaga pripravit mizo, pomaga zlagati iz sušilca, se sleče (obleči se ne zna sam, drugače pa mi pomaga ko ga oblačim), prinese stvari, če mu kaj naročiš. Ne zna obleči čevelčkov, mogoče bundico in kapo. Igrače pospravi, če jih tudi kdo drug in pač poaga zraven, zelo rad sesa in pometa, seveda po svojeuser posted image user posted image

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: triletniki
14.3.2008 11:01:07   
noe
Naš 3,5 letnik tud pomaga vse kar mu rečeš. Obuja se sicer malo dlje, ker vedno čaka, če ga bom jaz, ampak se na koncu vedno obuje.Najraje pa  mi daje posodo iz pomivalca in briše prah.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: triletniki
14.3.2008 11:06:13   
babylove
Naš zelo rad čisti. Počistim seveda jaz, ampak on pa zmeraj (vsak dan 5x) samoiniciativno vlači okoli metlo in sesalec. Nasploh zelo rad pomaga. Zloži perilo v stroj in ga potem ven pobere, pa obesit mi pomaga, ampak potem popravim za njim. Na mizo znosi bolj malo, ker mu lomljivih in ostrih stvari ne dam. Tako da na mizi pripravi le žlice in jogurte, ostalo pa jaz.

Obleči se zna le od pasu navzdol, torej hlače in nogavice, vendar slednje s težavo. Copate in čevlje obuje, vendar ne loči levega in desnega. Majic ne zna obleči / sleči. Ali bi to že moral znati?

Pozna celo abecedo. Govori nerazločno, ker mu črka L dela težave.

Stušira se sam, le pri glavi se pogosto zatakne. Na wc gre sam, vendar ga jaz obrišem in nazaj oblečem, da ima spodnjo majčko lepo zatlačeno v hlačke, sicer se sam obleče bolj na hojladro.

Zvečer sam izbere knjigo za večerno pravljico in jo pripravi ob postelji.


(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: triletniki
14.3.2008 11:15:30   
Lunc_a
Pospravlja igrače oziroma jih večkrat skupaj.Pomaga mi kuhat,dat prat,zlagat,zelo posluša,sam se obuje,oblačimo ga še mi.
Ima šparovček že od 2,5 let in ko je priden par,ko uboga dobi par centov ali en evrov.In špara pač za stvari ki bi si jih rad kupil.vedno ko je šparovček na pol poln gremo v trgovino in si nekaj izbere.
je pa zelo priden kar se tiče bratca,mu poje pesmice,ponuja igračke,pobira igračke ko mu padejo,ga boža ko je siten in mu govori da se ni treba nič bat,saj je on tukaj.Tko da pomaga pri vsem in si s tem tudi zasluži evrčke

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: triletniki
14.3.2008 11:59:29   
snorlax
Moj je star 3,5.

Rad zlaga stvari iz pomivalca in iz sušilnega stroja. Pred parimi dnevi se je naučil sam sleči in obleči zgornji del oblačil, prej je obvladal samo spodnji del. Sedaj se preoblači nekajkrat na dan, tako mu je všeč. Samo meni ni.user posted image

Pa tudi prah rad briše. Obuva in sezuva se nerad sam. Igrače so poglavje zase, te največkrat pospravim jaz, včasih pa jih pospravi sam od sebe, brez da bi mu rekla.  Zelo rad tudi pomaga pri kuhanju, gleda kako sekljam zelenjavo in jo imenuje. Seveda se prej ko slej konča tako, da mu moram dat vodo v skledo v kuhinjsko korito in potem on "pomiva posodo" ali "kuha".

Če greva ven ali na vrt, najraje zaliva s kanglico.

Šteti do 10 je znal pri dveh letih, sedaj pozna števila do 100 (včasih katero zamenja). Ampak številke so njegova manija, saj še govorit ni znal v stavkih, ko je gledal samo številke in to v trgovini, hišne številke na sprehodu, registrske tablice po parkplacu, cene na izdelkih...user posted image To je bilo smeha, ker noben ni verjel, da je star dve leti. Pozna tudi velike tiskane črke in abecedo zna povedat, če jo zapoje v eni pesmici. Sem jo za foro pela včasih in si je zapomnil.

Zna napisat svoje ime (4 črke). Zelo rad posluša pesmice na CD in zgodbice iz knjig. Najraje ima eno knjigico, kjer so določene besede nadomeščene s sličico in potem jaz berem besedilo, on pa sličico.

Je pa mogoče malo manj gibčen kot ostali vrstniki, vendar moram pohvalit, odkar smo v drugem vrtcu je veliko bolj spreten in gibčen.


_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: triletniki
14.3.2008 13:36:46   
*jasminika*
user posted image moj pa noče nič pomagati...niti igrače ne pospraviuser posted image ...trmauser posted image

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: triletniki
14.3.2008 16:11:00   
sisi*
Jaz ima dva triletnika. Pomagata kadar želita kaj pomagati, npr. pribor na mizo, prah brišeta, sesata, pometata, pomagata dati perilo iz pralnega stroja (ampak to vse bolj v igri).Nimata pa neke obveznosti, da bi jo vedno počela oziroma jima nikoli ne rečem zaj pa ti naredi to pa to, se ponavadi sama angažirata, če pa ne pa tudi ok.

Slečeta se sama, oblečeta pa vse razen majčke in nogavice jima delajo malo problemov, copate čevlje se sama obujeta, ampak problem je v tem, da znata, ampak še vedno včasih rečeta, da ju naj mami obleče.

Igrače včasih pospravita, včasih ne. Ponavadi jih pospravimo skupaj.

Šteti znata do deset, s tem da tri včasih zamenjata s pet in potem gre vse hitreje user posted image

Tuširata se tudi rada sama, s tem da ju vedno najprej jaz, potem se pa še sama.

Drugače pa itak vsak otrok je za sebe, nekaterim gredo določene stvari boljše, drugim druge. 

(odgovor članu *jasminika*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: triletniki
16.3.2008 19:57:59   
honey
Naš igrače pospravlja že od malega - to je edina stvar, pri kateri sem vztrajala.

Potem pa zelo rad pomaga pri kakšnih kuhinjskih opravilih - npr. daje sadje/zelenjavo v mikser ali v sokovnik, pomaga umesiti testo... Kaj drugega pa niti ne. Je pa res, da ko je žejen, gre sam po kozarec in mi prinese vodo, da mu jo nalijem, za jesti si tudi vzame že sam iz hladilnika, kaj več pa niti ne zahtevamo še od njega.

(odgovor članu sisi*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: triletniki
17.3.2008 8:32:29   
Nikica
Sin je zelo redoljuben in natančen, tako da igrače vedno lepo pospravi za sabo, ko se neha igrati oz. si zaželi katero drugo. Tudi vse ima sortirane, npr. avtomobilčki ne sodijo v škatlo z ninđa želvami, in tega se moramo držati. Oblači se sam, tudi majico, ko se mu ljubi, drugače pa mamica pomaga. Samo nogavice mu delajo preglavice, pa bunde pravzaprav ne mara sam oblačit. Sleči se zna, tudi majico, vendar traja, ker se vmes še pogovarja in igra. Tušira se tudi rad sam, čeprav ga potem še jaz. Že dolgo pomaga sesati, pometati, pomivati tla, brisati prah, obešati perilo, vleči oprana oblačila iz pralnega stroja. Rad pospravlja posteljo, zlaga posteljnino. Ko jaz kuham, on v drugih posodah z drugimi pripomočki improvizira kuhanje. Ne mara biti umazan, če je majica popackana, jo morava preobleči, ne mara umazanih rok, zato si jih pridno umiva, tudi v vrtcu.Številk ne pozna, črki pozna le dve, poje pesmice, ki si jih sam izmišlja sproti, rad lista knjiga, posluša pravljice, ure in ure presedi pred enciklopedijami, leksikoni ipd. knjigami. Je navdušen nad skirojem, ga zelo obvlada, vozi se s kolesom od drugega leta.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?