|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pravni nasvet/Bojkot gradnje stolpnic
24.4.2008 18:40:21   
Putka
No, ne vem če ravno pravni.

V našem naselju nameravajo graditi stolpnice in to zraven vrtcauser posted image . Civilna iniciativa je kar glasna, ampak lahko smo še bolj. Zanima me, če se kdo kaj spozna na razne predpise na gradbenem/okoljskem področju. Kakšni so normativi, katere organizacije lahko pomagajo pri tem.

Skrbi me namreč (poleg že sedaj obremenjene in s pločevino poparkirane soseske) hrup in prah med gradnjo, varnost gradbišča, nevarnost izhajanja azbesta iz strehe vrtca (ja, gospod Župan nam lani ni namenil € za menjavo streh, še vedno so salonitke)..

Strokovnjaki se nočejo izpostavljati, vsi so zgleda preveč odvisni od MOL in skrbijo za svojo rit.

Kakršni koli nasvet, link bo zelo dobrodošel

Pozdrav. Aktivistka user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pravni nasvet/Bojkot gradnje stolpnic
24.4.2008 21:00:52   
Putka
Vsaj kako mnenjeuser posted image

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pravni nasvet/Bojkot gradnje stolpnic
26.4.2008 23:26:06   
Pikec
Ne maram civilnih inciativ.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pravni nasvet/Bojkot gradnje stolpnic
27.4.2008 3:14:30   
Marogica
Kakšno vezo ima gradnja stolpnice in azbestna streha vrtca? Očitno primanjkuje stanovanj...torej se naj gradijo. Če pa bi že radi kaj naredili, pa dajte raje za streho vrtca zbirat ali pa se pritoževat.

Res ne vidim smisla in povezave...user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pravni nasvet/Bojkot gradnje stolpnic
28.4.2008 13:40:53   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica
Kakšno vezo ima gradnja stolpnice in azbestna streha vrtca?

Pač jim ni všeč, da bi na njihovem koncu bilo naselje.


Skrbi me namreč (poleg že sedaj obremenjene in s pločevino poparkirane soseske)
beri: Skrbi me kje bom parkirala.

Verjetno ravno na tej parceli parkirajo. Tipično.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pravni nasvet/Bojkot gradnje stolpnic
28.4.2008 23:25:59   
gajči
Za katero naselje pa gre to?

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pravni nasvet/Bojkot gradnje stolpnic
29.4.2008 1:08:35   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Kakšno vezo ima gradnja stolpnice in azbestna streha vrtca?Verjetno nobene tako zelo očitne, ampak pri nas, ko so gradili blokovski kompleks v neposredni bližini, se je sosednja stolpnica posedla par cm, treslaji so bili taki, kot da imamo potres vsak dan, da o prahu ne govorim - vsak dan ga je bilo na avtu (torej v naših pljučih) vsak dan najmanj milimeter. Eno leto skoraj nismo mogli zunaj sušiti perila, zračiti stanovanj itd.

Očitno primanjkuje stanovanj...torej se naj gradijo. Ja, če bi zgradili še kakšen vrtec zraven. Pri nas so v radiusu 2 km zgradili cca 700 novih stanovanj, zdaj jih nameravajo še čez 800, vrtca pa ni nobenega v planu.

Če pa bi že radi kaj naredili, pa dajte raje za streho vrtca zbirat ali pa se pritoževat. Kdo naj zbira denar za vrtčevsko streho??? Starši? Mislim, da je obdobje samoprispevkov minilo. Sicer pa so naši starši s samoprispevki zgradili v Šiški 90% obstoječih vrtcev, zdaj pa njihovi vnuki ne dobijo mesta v njem.

Res ne vidim smisla in povezave...user posted image


IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica
Kakšno vezo ima gradnja stolpnice in azbestna streha vrtca?

Pač jim ni všeč, da bi na njihovem koncu bilo naselje. Mogoče res ali pa tudi ne. Mi smo tudi nasprotovali gradnji sosednjega blokovskega kompleksa, pa nas itak niso šmirglali. Zdaj je to čudo zgrajeno in ko ga gledaš z glavne ceste, ti postane slabo, kakšno estetsko onesnaženje je to. 4-nadstropni blok dobesedno čepi med petimi 14-nadstropnimi stolpnicami, od katerih je oddaljen cca 5 metrov. Natlačeno, grdo, utesnjeno ... bog ve, kako se počutijo novi stanovalci, katerim lahko gledamo v spalnice in krožnike ter jim skoraj pljuvamo na njihove fensi terasice.


Skrbi me namreč (poleg že sedaj obremenjene in s pločevino poparkirane soseske)
beri: Skrbi me kje bom parkirala. Tudi to, kajti kljub temu, da si novi bloki gradijo podzemne garaže, si hkrati prisvajajo parkirišča, ki smo jih "staroselci" koristili več kot 30 let. Pri nas mislijo parkirišče, ki smo ga koristili skoraj 40 let, dati "novograditelji" pod rampo. Če se tebi to zdi fer, ok., ampak sem prepričana, da bi tudi ti (ne vem, ali živiš v bloku ali ne) želel nekje pustiti svoj avto, sploh če si ga lahko puščal 30 let. In ko so moji starši kupovali to stanovanje, so ga kupili skupaj z urejenim parkiriščem - tako je vsaj takrat obljubljal invenstitor in tako je držalo več kot 30 let.

Verjetno ravno na tej parceli parkirajo. Tipično. Verjetno si že slišal za afero podjetja (ma, ne spomnim se imena), ki je vsa ljubljanska nevpisana zemljišča pokupil za badave pare in tako so številni prebivalci ostali brez parkirnih mest, celo brez dovoza do lastnih hiš. Če se tebi to zdi ok, naj se ti, zame osebno pa je to kraja brez primere in nekdo bi za to moral odgovarjati.
In še vprašanje - kje naj danes ljudje parkirajo? Itak so oz. bodo pozidali skoraj vsako ped nepozidane zemlje.


V naši neposredni bližini sedaj gradijo novo megalomansko naselje ... hotel, čez 800 stanovanj, poslovni prostori ... a glej ga zlomka, niti enega vrtca? Živela novogradnja. Mlade družine res potrebujejo to, ja!!! Predvsem mnogo mnogo (praznih) poslovnih prostorov.

Putka, jaz te razumem. Živim pa blizu tebe ... saj si lahko misliš, kje, kajneuser posted image

< Sporočilo je popravil nejcko -- 29.4.2008 1:10:47 >

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pravni nasvet/Bojkot gradnje stolpnic
29.4.2008 1:16:31   
nejcko
In še eno stvar bi tukaj omenila. Svetlobno onesnaženje. Odkar imamo sedaj tale nov kompleks, pa tudi med samo gradnjo, a našem (spalnem) naselju ni več noči. Lokali so razsvetljeni, med samo gradnjo pa so puščali užgane reflektorje na gradbiščuuser posted image ... torej, noči ni več. In moram zagrinjati rolete in zastore, da imamo lahko v spalnici temo.

Kaj že pravijo strokovnajki na temo svetlobnega onesnaženjauser posted image user posted image user posted image
Mene je prav groza novih cesarjevih dvorov in njihovega vehementnega bleščanja. Žalostno je, da spalna naselja niso več spalna, ker povsod rinejo zraven poslovne prostore in vsega boga ... ali pa imamo samo pri nas tako srečo, mater.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pravni nasvet/Bojkot gradnje stolpnic
2.5.2008 16:34:10   
Anonimen
Zadnje čase se na veliko gradi pod pretvezo "stanovanjskega problema". Mlada družina si težko privošči novo (nadstandardno) stanovanje, če pa že, pa se zapufa za nadaljnjih 20-30 let.  Cene stanovanj so na maksimumu in gradnja le teh je zgolj v ustvarjanju dobička in ne v reševanju stanovanjskega problema. Meni se kar srce trga ko vidim (pri nas) v kakšnem idiličnem okolju (okoli in okoli narava in gozd) se gradijo stanovanjski kompleksi (nadstandardni, logično), da ne omenjam oblik in materialov, ki so dobesedno "skregani" z okolico.....medtem  pa komunalna opremljenost ostaja na minimumu. Sej tega pa ne rabi/jo/mo ane? user posted image

Mah....Bravo za ljudsko iniciativo!

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?