|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj dati zvečer, da bi dlje spala?
4.1.2010 0:28:48   
Muca83
Moja deklina je zdaj stara dobre 4 mesece in vsako noč se pogosteje doji. Nikoli se ne zbuja za dudo ali kaj drugega, vedno dojenje. Pred časom je znala spati že 6-7 ur v kosu, potem pa se je začelo zmanjševati in zdaj smo že na manj kot 3 user posted image
Pa bi ji rada dala zvečer kaj takega, da bi malo dlje spala. Ampak je problem, ker ne mara AM. Je lahko še tako lačna, pa ga ne bo pila. Svojega mleka imam pa tudi ravno toliko, da pri vsakem obroku skoraj vse spije iz obeh prsi, tako da odpade, da bi si lahko izčrpala in ji dala po flaši s kakšnim dodatkom.

A obstaja kaj takega, kar imajo otročki radi, da bi ji lahko dala zvečer?


_____________________________

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
4.1.2010 6:39:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Muca83)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj dati zvečer, da bi dlje spala?
4.1.2010 6:59:08   
Anonimen
muca, jst se moji, ko ni hotla jest AMm le tega malenkost malenkost sladkala. ler materino mleko je sladko in po okusu dojencku sigurno boljse od AM.
zvecer ji dam v flaso 3 male zlike keksolinota. in spi od 5-6 ur v kosu.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj dati zvečer, da bi dlje spala?
4.1.2010 7:45:21   
hel32
Muca, jaz dam Lukasu zvečer od HIPP KAŠICO ZA LAHKO NOČ, je sicer recept gor za žličko, ampak jaz to malo kombiniram z AM in je bolj sladko in bolj nasitno,kot samo mleko
jaz dam na 180 ml 4 žličke Bebe 1 in 5 žličk hippa, je pa to sicer gotova kašica, ki že vsebuje mleko ampak zaradi količine, je premalo, če daš samo več vode, moraš dodat še malo mleka, de je tak glih prav tekoče, malo povečaš luknjo na flaši da lažje pije, probaj, nač spi po 10 ir ponoči zdaj, ko mu dajam to zvečer, čez dan pa dobi bebo in riževe kosmiče, ti ji ptobaj kak obrok na žličko narest z mlekom riževimi kosmiči in sadjem, tak fajn gosto naj bo!1

Probaj, se splača, mogoče ji je pa res samo tvoje mleko že premalo, ma se mi prav smiliš, ko vem kako je to ko ti otrok ne spi.

_____________________________

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj dati zvečer, da bi dlje spala?
4.1.2010 10:23:45   
kristinaj
moji niso bili dojeni in sem jim v flašo dala plasmon piškote, tiste za v flašo, se lepo raztopijo, le luknja mora biti malo večja...



_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj dati zvečer, da bi dlje spala?
4.1.2010 10:37:03   
zmajaz
Meni se je pri ta prvi isto začelo dogajati tam nekje po 4. mesecu, da se je začelo njeno spanje krajšati namesto daljšati, ker očitno samo od mojega mleka ni bila več dovolj sita, da bi prespala noč. Tako smo počasi prišli s spanja do 5h zjutraj nazaj na dojenje ob 1h in nato spet ob 5h. Sem pa do 6. meseca vtrajala samo pri dojenju, preen sem ji začela uvajati kar koli drugega. Posledica je bila, da se je v tem času enostavno navadila zbujati ob 1h in tudi, ko je zvečer že pojedla celo normalno porcijo mlečne kašice (kupovala sem Milupine kašice, ki že vsebujejo AM in se mešajo samo z vodo) + podojila se je še zaporh, pa se je vseeno še naprej zbujala ob 1h, čeprav ni bila nič kaj lačna in se je bolj cartala kot pa jedla. Tako da sem se potem pri 7-ih mesecih enostavno odločila in ji to dojenje ob 1h "prisilno" ukinila. Prvo noč je jokala, ampak nič več kot enih 10 minut, drugo noč je jokala še samo kako minutko, potem se je pa par noči še samo prebudila in malo pojamrala, ko sem jo začela božati, je pa takoj nazaj zaspala. Prej kot v 1 tednu se je nehala zbujati ob tej uri in se je spet dojila šele ob 5h. Ampak to sem naredila, šele, ko je res zvečer pojedla že celo porcijo kašice.

Pri ta drugem pa do tega sploh ni prišlo, ker sem mu lepo pri 4,5 meseca, ko sem opazila, da je isto začel krajšati spanje, takoj začela dajati kašico in sem tako preprečila, da bi se sploh zgodilo, da bi prišli na tako kratko spanje. Tako da mi je ves čas lepo spal (in še zdaj pri 8 mesecih isto) od 8h zvečer do 6h zjutraj, takrat poje flašo in spi dalje do 8h/9h. Se je pa že pri 5-ih mesecih nehal dojiti - pri 4-ih mesecih nisem imela več dovolj mleka (vedela sem po tem, ker je začel zelo zelo malo lulati - bistveno manj kot prej) in sem mu začela dodajati AM, v roku 1 meseca pa mu je postala flaša bolj všeč kot dojenje in sva prišla do tega, da se je začel histerično dreti, takoj ko sem ga dala k prsim.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj dati zvečer, da bi dlje spala?
4.1.2010 10:39:08   
Sanikaa
živijo
jaz Leu dam zvečer v 150 ml aptamila (res je ogabnega okusauser posted image ) ,ali Bebe adaptiranega mleka mleka in še cca 5 žličk kašice bio od Milupe. Začela sem z riževo , zdaj dobi pirine kosmiče. Spi od 21 do 3-4. Kar 6-7 ur v kosu. Imela sem pa podobno kot ti ..zbujanje na 2 uri in več sploh nisem vedla kje mi je glava kje joškauser posted image user posted image Ostale obroke čez dan in noč se lepo doji. Zdaj mu počasi okoli podneva pred dojenjem dam mal sadne, ali zelenjavne kašice za okus.
lp

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj dati zvečer, da bi dlje spala?
4.1.2010 13:44:11   
AnciM
Jaz sem mu zamešala malo rižolinota v AM. Popravi okus pa še nasiti ga.

_____________________________

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj dati zvečer, da bi dlje spala?
4.1.2010 15:15:29   
mamica2009

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

muca, jst se moji, ko ni hotla jest AMm le tega malenkost malenkost sladkala. ler materino mleko je sladko in po okusu dojencku sigurno boljse od AM.
zvecer ji dam v flaso 3 male zlike keksolinota. in spi od 5-6 ur v kosu.



Kako keksolino ji to daš? A od Linota ali je prav za take malčke?

_____________________________

http://www.shrani.si/f/2g/yC/1q3AGChX/200.jpg

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj dati zvečer, da bi dlje spala?
4.1.2010 23:09:31   
apollo
Naš je star 5 mesecev pa pol in tudi pri nas je že kakšne 3 tedne naporno; tudi mi smo že spali po 6-7 ur v kosu, zdaj pa se večinoma zbuja na 2-3 ure ali še pogosteje. Čisto sem na koncu z močmi. Danes sem mu prvič pred spanjem ponudila riževe kosmiče, po žlički. Seveda ni kaj dosti pojedel. Najbrž bi bilo lažje po flaši, ampak je ne mara, mogoče pa bom vseeno poskusila. A mogoče obstajajo kakšni posebni cuclji za kašice oz bolj gosto mleko? Žal mi je, da se nisem že prej odločila za riževe kosmiče pred spanjem, trdno sem vztrajala samo pri dojenju, ampak zdej pa sem tako izmučena. Pa sej je logično, da mu moje mleko ni več dovolj, ker je zelo velik fantek 74cm in 10300guser posted image Ah sem smotana...upam,da bo kej boljše, ko bo zmazal vso kašicouser posted image

(odgovor članu mamica2009)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaj dati zvečer, da bi dlje spala?
8.1.2010 20:49:44   
ANABOJAN
evo se pridružujem..... imam popolnoma enako zgodbo, mišek star en teden manj kot 4 mesece in že 14 dni je zgodba ko spi manj namesto več.... danes sem mu prvič pred dojenjem dodala riževo kašico od milupe, zmešala z vodo in dala na žlico, je pojedel kar precej in še bi če bi mu dala, potem pa jošek, no bomo vidli če bo kaj boljše, no sej ne pričakujem da mi bo prspal noč, amapk vsaj prva runda spanja naj bo malo daljša, ker to na dve uri in potem na eno uro je ubijajoče.... moj fantkek ima pa 66 cm in 7kg.... tako da tudi ni pr tako majhnih.....
vam sporočim jutri kako in kaj se je obneslo....

_____________________________

_________________________________________________
Upanje je zadnje kar umre.

(odgovor članu apollo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaj dati zvečer, da bi dlje spala?
8.1.2010 21:34:48   
manna
Žal se zbujanje ponoči ne konča vedno kadar daš otroku več za jest zvečer. Naša se še kar zbuja, vedno se hoče malo podojit (čeprav drugače je zelo neješča), ampak to rabi samo tko da se pocrklja, pomiri, potem pa zaspi nazaj. Tako da ne mislit da ste dale še premalo za jest, če se vam bojo še vedno zbudili. Mogoče rabijo samo malo mamico!

(odgovor članu ANABOJAN)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kaj dati zvečer, da bi dlje spala?
9.1.2010 10:15:29   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: manna

Žal se zbujanje ponoči ne konča vedno kadar daš otroku več za jest zvečer. Naša se še kar zbuja, vedno se hoče malo podojit (čeprav drugače je zelo neješča), ampak to rabi samo tko da se pocrklja, pomiri, potem pa zaspi nazaj. Tako da ne mislit da ste dale še premalo za jest, če se vam bojo še vedno zbudili. Mogoče rabijo samo malo mamico!

Res je! Tudi pri naši je bilo tako.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?