|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tok mleka
7.1.2010 21:50:27   
Casiopea
Zadnjih par dni imam težave pri večernem dojenju. Dojenček (4 mesece) se krega z dojko kadar greva zvečer spati. Uspavanje traja tudi do dve uri. Ponoči se zbudi okrog dveh (prej je vedno spal do 5 zjutraj). Na spletni strani med.over.net sem zasledila naslednje (komentarje podajam v oklepaju):

Znaki, ki jih nikdar ne smemo pripisovati uspešnosti in učinkovitosti dojenja in ob katerih je lahko ponudba mleka povsem primerna, pa so naslednji:
- nenapete, zmehčane, na otip "prazne" dojke (pri meni so resnično bolj mehke in delujejo prazno)
- otrok se pogosto oz. intenzivno doji (pogosto, ne bi rekla, da tudi zelo intenzivno)
- otrok je nemiren in se pogosto krega na dojki (skoraj pri vsakem obroku)
- otrok ne more zaspati, kar naprej se zbuja, ko ga odložimo, se zbudi (res je, včasih niti noče zasapati, le krega se in jezi)
- poskus s črpalko je pokazal, da ni mogoče iztisniti nič/dosti mleka (zelo malo in tudi curek je elo slab)
- otrok z veslejem popije dodatek po steklenički (danes sem to naredila prvič, zaspal je brez problema minuto za tem, ko je vse popil - 210 ml)

No moje ugotovitve so, da je moje mleko "upočasnilo tok" in da je tudi curek manjši. Sklepam, da dojenček noče več mirno jesti, ker je bil navajen na polne prsi. Sklepam tudi, da imam mleka dovolj, saj je čez dan zelo dobre volje, lepo je in spi tudi 1-2x po 1-2 uri.

Kaj menite vi? Ali imate podobne izkušnje. Glede na članek med.over.net http://med.over.net/forum5/read.php?94,4718681
bi lahko le mirno rekla, da je težava nekj drugje, toda sem mnenja, da je težava ravno pri mojih prsih. Naj povem še, da dojenčka velikokrat pristavljam čez dan, tako da "povpraševanj - ponudba", ki jo vse zagovarjamo pri meni očitno ne drži. Kaj naj naredim? Ali naj nadaljujem z dojenjem? Ali naj začnem dodajati? Tega sicer ne bi rada. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tok mleka
7.1.2010 21:57:06   
Anonimen
Še malo pa boš počasi začela gosto hrano dodajat. Drugače pa ja, zakaj bi se sekirala in brala v nedogled, če imaš potolaženega otroka , ko ti spije celih 210 ml po flaši???user posted image Ne sekiraj se, taglavno je že dobil od tebe. Veš kolk otrok zraste na flaši? Ogromnoooo. Pa sem sicer zagovornik dojenja, ampak če ni ni, ne čaraj tam kjer ne moreš.

(odgovor članu Casiopea)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Tok mleka
7.1.2010 22:02:43   
ledenaa
Mleka imaš dovolj in to vse kar pišeš je čisto normalen potek

(odgovor članu Casiopea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Tok mleka
7.1.2010 22:07:34   
Ulla80
Dojenček (4 mesece) se krega z dojko kadar greva zvečer spati. Uspavanje traja tudi do dve uri. Ponoči se zbudi okrog dveh (prej je vedno spal do 5 zjutraj).


počakaj, ko bo še mal starejši in se bo zbujal vsako urouser posted image se ti bo tole zdelo milinauser posted image

tko pač je, starejši je, bolj se zaveda vsega okoli, bolj te rabi, bolj je navezan...saj mineuser posted image

vse je vredu, tud mleka zadost. lahko pač nadaljuješ in se ne obremenjuješ, lahko pa dodajaš, sam pol bo dojenja verjetno počasi konc.


_____________________________

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu Casiopea)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Tok mleka
7.1.2010 22:21:51   
TomTaylor
imam deklico enake starosti in mi je enako sračkala prejšnji teden, sem se tudi spraševala ali mi mleka manjka, sem ji ponudila po flaški pa je ni marala, jo je sililo na bruhanje...Ja nič, kaj sem hotela drugega, kot da sem jo 3 dni imela vsako uro na joški. Danes pa spet normalno je. Očitno je šlo za nek poskok apetita in je bila pač tiste 3 dni bolj lačna in zato več na prsih (celo bradavice so se mi malenkost vnele), dojke pa so posledično začele delat več mleka.
Nič ji ne dodajaj, malo potrpi kakšen dan ali dva in vztrajaj naprej z dojenjem.

_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Ulla80)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Tok mleka
8.1.2010 7:49:28   
mini86
bolj pogosto ga pristavljaj pa bo..
drugače pa glede tega kreganja na joški...po kolkem času pa se začne kregat..ker če to ni na začetku je verjetno to da bi se on crklal pr teb in pač vlekel kokr dudo.."problem" je pa pol ker priteče mleko in se mu sproži sesalni refleks..in pol u bistvu joka ker ne more sesat..pri meni je isto pa je star 6 mesecev,,je pa to vedno zvečer..
ti ga samo pristavljaj mogoče 2 dni bolj pogosto in mleko se bo povečalo-PREVERJENO!


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Tok mleka
8.1.2010 8:49:29   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: Ulla80

lahko pa dodajaš, sam pol bo dojenja verjetno počasi konc.


Ni nujno. Naši tamali smo od rojstva dodajali AM (zaradi CR), dodajala sem ji takorekoč vsak večer (najprej dojenje nato flaša), ker sem se hotela ponoči spočit, včasih ampak res redko smo ji dali AM tudi čez dan in ni bilo nikoli nobenega problema. Še danes jo dojim najmanj 3x dnevno. Stara je pa skoraj 11 mesecev. Vse se da, če je volja.

(odgovor članu Ulla80)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Astrološko znamenje otroka vam pove, kako ...
Razlog zakaj nekateri dojenčki spijo kot polhi, drugi pa spravljajo neprespane starše na obrate, je tudi v astrološkem z...
Izračun vibracije otrokovega imena po nume...
Izbrati pravo ime za otroka je izjemno težka naloga. Če želite, da ima ime vašega otroka vibracijo, ki bo odsevala njego...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?