|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergija na sonce?
17.5.2008 9:36:13   
nian
pozdravljene!
imam polno dojeno petmesečnico. v šestem tednu starosti je dobila polno pikic, za katere je pediatrinja rekla, da so alergijske. jaz sem šla na popolno dieto (nič jajc, mleka). pri starosti treh mesecev sem nazaj začela jesti vse. tamala ni pokazala nobene reakcije. slab mesec nazaj pa je udarilo ven. sedaj je spet vsa pikasata.

sedaj me pa zanima, kakšna je razlika med alergijo na hrano in na sonce. ali so zani in izpuščaji enaki pri obeh??? ker alergija, ki je pri tamali ven udarila, sovpada z bolj toplimi in sončnimi dnevi. pa da ne bo pomote, tamala je ves čas v senci. jo pa seveda obsveti kakšen žarek.

hvala za odgovore

_____________________________

7. 12. 07 smo dobili Aljo
4.8. 10 smo dobili Meto
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergija na sonce?
17.5.2008 9:43:08   
Anonimen
Jaz po hrani bolj zatečem, pa fleki se mi nardijo, včasih tudi lišaji. Po soncu sem pa pikasta oz. koža taka kot takrat ko te zebe, naježena. Srbi pa pri obeh reakcijah.
Ne vem pa kako je pri otročkih.

(odgovor članu nian)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: alergija na sonce?
17.5.2008 13:22:08   
trdozimc
Pri AD, ki se kaže kot drobne rdeče pikice, ni razlike med alergijo na hrano, pralni prašek, pršice, sonce ali še kaj drugega. Tudi pikice, ki so posledica visoke temperature so zelo podobne, le da te v kakem dnevu izginejo.

Kako pa to, da si prenehala z dieto? Alergije na hrano namreč malčki ne prerastejo vsaj do 1. leta ali pa še kasneje, nekateri pa je sploh ne. Če se pikice niso takoj pojavile, še ne pomeni, da ni kriva hrana. Žal. Včasih telo prenese eno vrsto hrane, čeprav ga draži, potem ko pa se začnejo alergeni nabirat pa se pokaže tudi navzven.

Jaz bi se šla pokazat P, sploh če pikice ne izginejo v parih dneh, pa takoj bi šla spet na dieto brez KM in jajc (če jo še vedno dojiš), pa tudi mali bi uvedla dieto takoj -  tako boš dobila tudi sama kako informacijo v nekaj dnevih.

LP!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alergija na sonce?
17.5.2008 13:38:40   
nian
z dieto sem nehala, ker je bila najbolj pikasta pri 6 tednih in tudi P ni bila najbolj prepričana ali ima samo zelo izrazite izpuščaje kao čiščenje kože ali je alergija. jaz sem šla vseeno na strogo dieto. ko so pikice zginile (ali ali), sem postopoma začela nazaj jesti. pri treh mesecih sem jedla že vse in ni bilo pikic. potem je pa kar naenkrat postala pikasta pod brado. pa je prišla ravno takrat patronažna in je rekla, da je to od slinjenja. nato pa so se te pikice razširile povsod. tako pikasti sva se šli cepit in jo je P videla in je rekla, da naj grem spet na dieto in naj probam sama ugotovit na kaj je mala alergična. in to sedaj delam user posted image  drugi dan sem na dieti in ni še nobenega izboljšanja, le še vedno huje je. zato sem pomislila na sonce.

ali imajo otroci alergični na sonce povsod pikice. tamala jih ima tudi po trebuščku in hrbtu, pa tja sonce še ni posijalo???

pozdravčke

_____________________________

7. 12. 07 smo dobili Aljo
4.8. 10 smo dobili Meto

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: alergija na sonce?
17.5.2008 14:57:54   
trdozimc
Ja, lahko je vseeno na sonček. Kaj pa kake pralne praške ali drugo kozmetiko si kaj menjavala zadnje čase oz. ali jo s čem mažeš? Imate mogoče kakšnega hišnega ljubljenčka z dlako doma?

Alergija se lahko pojavi kadarkoli (tudi pri otrocih, ki niso bili nikoli preobčutljivi). Ti povem pa, da je Jan s pikicami reagiral tudi takrat, ko nisem jedla ničesar drugega ''prepovedanega'' razen Rame en dan (ker sem mislila, da v njej ni mleka).

Glede cepljenja je pa tako, da cepiva, s katerimi se cepi otroka pred enim letom niso potencialno ''nevarna'' za alergike, tisto, ki pa ga dobi pri enem letu, pa je še vedno narejeno na podlagi jajc (siecr menda so notri le minimalni ostanki), zato takrat večja previdnost.

Jaz bi ti svetovala, da se najprej prepričaš, da ni kaka druga otroška bolezen, istočasno uvedeš dieto (obsega še kar nekaj stvari razen tega, da izločiš KM in jajca - je bilo že kar nekaj napisanega, pa na alergološki ti lahko dajo seznam - mislim pa da ga je ena imela tudi pri temi pikice in pikci), zamenjaš pralni prašek, dvakrat spereš perilo, nehaš z uporabo kakršnekoli kozmetike za mazanje ali umivanje. Mogoče pa se še sama kaj spomniš, čemu je bil user posted image  zadnje čase izpostavljen.

Tvoje mleko vsebuje alergene snovi, ki jih ti danes poješ, še tri dni, pikice bi morale izginit v kakem tednu, če uspeš odpravit vzrok, če pa ima kje suhe lišaje (navadno na kolenih, komolcih, zapestjih, za ušesi), ti pa trajajo dalj časa.

Veliko sreče pri detektivskem delu!

(odgovor članu nian)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: alergija na sonce?
17.5.2008 15:08:58   
trdozimc
Oj, nian, sem videla, da si ti tudi pri decembrčkih. A so se malčici mogoče pojavile pikice zdaj, ko si začela z GH? Daj počakaj z uvajanjem še par tednov. Če je alergik, sploh pa polno dojena, potem še ni pripravljena. Drži se!

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: alergija na sonce?
18.5.2008 7:10:03   
nian
sam sem res en detektiv user posted image  

1. sem imela menjavo praška. sem sedaj celotne obleke oprala in danes ima gor prvič vse po starem. (persil iz merkatorja sem zamenjala z milerjevim)
2. kozmetika ostaja ista.
3. Gh mi je priporočila pediatrinja. pikice je imela že prej. in kar se gh tiče, je le zvečer riž z mojim mlekom.
4. suha lišaja ima na bradi. kjer je bilo navječ stika s praškom (slinček). tako da jaz res prašek sumim. po tanovem user posted image

najmnjše zlo se mi zdi prašek, tako da upam, da bo bolje. vedela pa itak ne bom takoj, ker sem na dieti in hkrati ima vse na novo oprano. samo upam, da ji zgine.

trdozimc, hvala za odgovore

sedaj pa tri dni čakanja

_____________________________

7. 12. 07 smo dobili Aljo
4.8. 10 smo dobili Meto

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: alergija na sonce?
18.5.2008 18:38:22   
mmajaa
Naš user posted image  ima alergijo na hrano in sedaj ugotavljamo na kaj (no, mislimo, da smo že ugotovili). Prvo se mu je pojavil majhec rdec flekec na pregibu na rokah, nato čez deset dni rdeče pikice po komolcih, čez dva dvni pa se ful po obrazu. Pri pediatru smo bili, ko je imel fleke na rokah in je pediatrinja rekla, da je to atopični dermatits nato, ko je dobil izpuščaje tudi bo rokah in licih, da je alergija na hrano. Problem pa je bil ker uvajava GH že dober mesec in pol in ni jedel nič novega. Sem
tudi mislila, da je njegov šampon, ker smo ga zamenjali ali pa novi robčki, alergija na sonce,.... Pediatrinja je pol rekla takoj, da je alergija na hrano, da ni možno, da je od praška, mila,... Alergije na sonce baje ni, je samo preobčutljivost. Sedaj smo odkrili, da je bil vzrok čaj marelica od Hippa, ker vsebuje citronsko kislino. Pil ga je par dni preden so se mu pojavile pikice. Pediatrinja nam je dala dve kremi in po treh dneh ima kožo kot dojenčekuser posted image . Jaz ti priporočam obisk pri pediatru

_____________________________

________________________________________________


(odgovor članu nian)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: alergija na sonce?
18.5.2008 23:07:53   
trdozimc
Pridna Nian! DRžim pesti, da je pralni prašek. Janu je ful ustrezal Dash - če mogoče potrebuješ še kako idejo za zamenjavo user posted image .

Mmaja, ja res super, da sta s P tako hitro ugotovili kaj je vzrok. Obisk P je vedno priporočljiv, ampak večinoma pri alergikih stvari niso tako preproste, P pa prezapolseni, da bi se tako natančno poglabljali v vsakega. Sploh pri user posted image , ki so dojeni, ker bolj težko tako natančno analiziraš, kaj vse si pojedel zadnjih deset dni, razen če si na res strogi dieti. Pa še ena težava je: alergija na karkoli se lahko pojavi kadarkoli. Recimo če user posted image  trenutno že en teden lepo prenača hruške, še ne pomeni, da ne bo drugi tedenj nanje že preobčutljiv.
Po suhih lišajih in rdečih pikicah pa se RES ne da določit kaj (sonce, hrana, kozmetika, pijača...) je vzrok AD. Res ti želim, da so vzrok agrumi, ki so pogosti alergeni (poleg arašidov), ker ste potem iz tahujšega. user posted image

Nočka!

(odgovor članu mmajaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: alergija na sonce?
20.5.2008 6:55:47   
nian
pozdravčke!

pri alji ni še nobenega izboljšanja user posted image  sedaj ne vem, ali jaz prehitro pričakujem rezultate ali kaj. bom danes P klicala, kaj mi je storiti, ker jo prav težko gledam tako pikasto.

pa še nekaj bi vprašala, ali AD dojenčke kaj srbi. alja mi, poleg pikic seveda, izgleda po obnašanju čisto normalno. ali tako zgleda, ker se je že navadila, da jo vse srbi a se ne zna popraskati?

pa še to, drekec ima čisto lep. ali je zelena barva 'obvezna' pri alergijah ali je samo možna?

hvala za tele odgovore in še bodoče user posted image

< Sporočilo je popravil nian -- 20.5.2008 6:56:49 >


_____________________________

7. 12. 07 smo dobili Aljo
4.8. 10 smo dobili Meto

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: alergija na sonce?
20.5.2008 8:25:06   
trdozimc
Oj, nian!

AD načeloma naj bi srbel, vendar Jan tudi nikoli ni kazal kakih znakov nelagodja, kaj šele srbenja.

Zelen kakec pa mislim da je pogost, ne pa obvezen. Ampak to bi morala pa še kakšna svoje mnenje povedat.

Lep dan!

(odgovor članu nian)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: alergija na sonce?
20.5.2008 9:33:51   
mamica 1
Najprej naj napišem da tisto malo AD- ja ki ga mi imamo nič ne srbi. Zelen kakec je bil pa dokler nismo šli na dieto, potem se je popravilo in imam sedaj to tudi eno vrsto pokazatelja če je še na kaj alergičen oziroma preobčutljiv. Recimo po banani kaka čisto temno zeleno in je pač ne jemo. Jaz mislim če so izločeni vsi alergeni da ni smel bit več zelen. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: alergija na sonce?
20.5.2008 11:07:30   
trdozimc
Mamica 1: ja glede zelenega kakca najbrž imaš prav, ampak pri Janu je ostal zelen do kakega 1,5 leta, čeprav je bil kar lep čas samo na Pregominu in ni več kazal kakih drugih znakov AD. user posted image

(odgovor članu mamica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: alergija na sonce?
20.5.2008 12:39:35   
nian
alja pa ni imela in nima zelenega drekca. vedno lepo zlatorumenega. zato sem posumila in upala na kakšen neprehramben alergen (beri prašek). sedajle sem imela ravno nagico in se mi zdi, da je malo boljše.

je pa še kar vsa hrapava. no, upam da bo. user posted image  

pozdravčke

_____________________________

7. 12. 07 smo dobili Aljo
4.8. 10 smo dobili Meto

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: alergija na sonce?
20.5.2008 20:49:19   
trdozimc
user posted image  nian. Daj ji še kak dan časa, pa mogoče bi kakšno kremico od Aderme ali pa Mustele uporabila, ki je prav za dojenčke z AD, se res ful pozna.

(odgovor članu nian)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: alergija na sonce?
20.5.2008 21:14:56   
Gina
Kaj pa, če je otrok alergičen na pralni prašek? Persil in ariel sta obupna za alergike. Imata polno svinjarije (beri kemije) not, zato pa vse odstranita. Naš teh dveh praškov ni prenašal, niti jih ne zdaj, ko ima že 4 leta. Nekaj časa smo lahko uporabljali mercatorjev pralni prašek, potem pa niti tega ne več. Ne boš verjela, celo frosh, ki naj bi bil bio prašek, mu povzroča pikice. Edini prašek, ki ga lahko prenaša, in kakor slišim marsikateri alergik, je dash. Naš otrok nikdar ni imel zelenega kakca. Zelen je takrat, ko hrana ne štima. Pri praških je kakec bp. Alergija na sonce izgleda podobno, to imam pa sama, pa tudi naš ta velik otrok. Večinoma se začne po prsih, rokah, spodnjem delu nog in se širijo na trup. Redko imajo otroci pikice po trebuhu, riti - skoraj nikdar. 

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Otroška imena: 20 najpopularnejših herojsk...
Preverite izbor 20 najpopularnejših herojskih imen za male superjunake in superjunakinje. Ob vsakem imenu boste našli tu...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?