|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   potek pregleda NS pri dr. Strah
1.9.2008 15:08:52   
Dali*
Spodnje besedilo je citirano po duhec 1:Objavljeno: 11:07; Ponedeljek, 01. Sep

jaz sem šla na NS k dr. strahovi v zdravstveni dom domžale. plačala sem 60 €. sam pregled pa zgleda nekako takole: sestra te pokliče v ordinacijo, tam je postelja in zraven nje UZ. zdravnica ti reče, da se uležeš na posteljo, slečeš si pa hlače do sredine bokov. torej ti 1/2 lulike gleda ven user posted image (po domače).ampak je itak tema, tako da se nič ne vidi. zraven tebe sedi zdravnica, zraven nje pa tvoj fant/mož. potem te namaže po trebuhu z gelom in začne uz. cel pregled traja cca.15-20 min. skupaj gledate otročka, zdravnica izmeri njegovo velikost ter na podlagi zadnje M določi trajanje nosečnosti. nato pogleda, če ima otroček viden želodček, obe rokici in nogici, pogleda možgančke(če se delijo na dve polovici), izmeri njegovo stegnenico, preveri, če je vidna čeljust... skratka preveri, če so vsi pomembni organi vidni. potem poslušaš srček, izmeri še utrip/minuto. nato pa preveri, če je dobro vidna nosna kost, ter nuhalna svetlina (ns se kaže kot zelo svetel predel na zatilju) nato izmeri nuhalno svetlino - njeno dolžino. pri meni je bila dolga 1,6mm (baje je to dobro).

mislim, da je to vse kar pregleda. rezultate dobiš potem sprintane v obliki nekakšnega izvida.

mi smo potem še malo gledali otročka, naredila nama je še (zastonj) 4d UZ- je rekla, da naju malo pocrklja.

in to je to user posted image user posted image

zdravnica je enkratna, res super. ves čas ti razlaga kaj gledaš, kaj meri ipd. mojemu je vse razložila kaj vidi na ekranu, kje so prstki, nogice ipd user posted image user posted image tako, da je moj čisto navdušen nad njo.

spola se pri meni še ni videlo, je rekla, da je bolj majhna možnost, da se tako kmalu vidi spol. čeprav je ona že kar nekajkrat pravilno napovedala.

midva sva s seboj prinesla cd -R in dvd +R (vseeno je katerega imaš). tako, da nama je posnela 19 slikic, 3 nama je sprintala (4d uz). moraš pa takoj, ampak res takoj povedati, da imaš cd. ker je zdravnica kar malo naspidirana, sploh če ima gužvo. mora pa cd vstaviti v napravo pred začetkom uz-ja.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: potek pregleda NS pri dr. Strah
1.9.2008 15:10:48   
Dali*
punce, to sem našla in ker imam tudi sama nekaj vprašanj glede tega, sem bila zelo zadovoljna z gornjim odgovorom. Sedaj vem popolnoma vse in upam, da bo kateri izmed vas prišlo prav. No, sigurno bo prišlo prav, glede na to, ko berem, da je vedno dosti vprašanj glede NS, cd - jev, bla bla bla. Ecco...to je vse.

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: potek pregleda NS pri dr. Strah
1.9.2008 20:06:41   
Dali*
vidim, da si večinoma oglejujete prispevek in nič ne komenirate, ker pač enostavno ni nič za komentirati oz. dodatno vprašati.

Bo držalo, ne?


(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: potek pregleda NS pri dr. Strah
1.9.2008 22:27:06   
khurde
Lahko, da bo držalo, lahko pa tudi, da s(m)o punce že nekaj stvari, na zelo podobno temo, povedale tule: klikni. Za moje izkušnje ta opis pregleda, žal, ne velja.

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: potek pregleda NS pri dr. Strah
2.9.2008 9:38:01   
Dali*
khurde, sem prebrala tvoj post včeraj, ampak izgleda, da si ena izmed redkih. Žal mi je za tvojo izkušnjo, jaz bom imela svojo čez 9 dni, pa potem lahko več povedala.

V večini primerov, pa je tako, kot je napisano zgoraj. Menim, da več kot 90%. Poznam precej punc, ki so bile pri njej, vsaj 20 kolegic, ker imamo vse baby boom, pa imajo enako izkušnjo.

To sem pa napisala pod novo temo, ker sem dala naslov potek pregleda in ne izrazi mnenje glede dr. Strah. Je manj za brat, kot pa pod drugimi naslovi....
 
 

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: potek pregleda NS pri dr. Strah
2.9.2008 13:41:41   
khurde
Hvalabogu, da sem ena redkih s tako izkušnjo! In upam, da bo tvoj pregled potekal res super!

Samo sva bila kar precej razočarana, ker sva povsod prebrala, da lahko dobiš CD pri njej že na NS, ona pa nama je rekla, da ni možno in da morava za kaj takega priti k njej na morfologijo ... potem pa ni skoraj nič povedala med pregledom itd., pa saj ni več pomembno, je že mimo.

Dobro za tvojo in (kasneje) malčkovo družbo, da imate baby boom ... pri mojih kolegicah tega (še) ni.

In želim ti en res fajn pregled!

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: potek pregleda NS pri dr. Strah
2.9.2008 13:53:02   
Dali*
Hvala in upam, da boš ti nadaljne preglede uspešno opravila in da bo z malim vse OK.

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Kaj bi naredili?
mi_2

Pričakujete otroka, s partnerjem pa sta izbrala ime, ki sorodnikom ni všeč. Bi upoštevali njihovo mnenje in izbrala drugo ime, ali pa menite, da se njih to sploh ne tiče?

Menjali bi (6%)

Obdržali bi (94%)


Število vseh glasov: 253

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!