|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NEIZPLAČILO PORODNIŠKE
23.4.2005 21:00:00   
Anonimen
Lep pozdrav!

V letu 2004 sem bila 6 mesecev (določen čas) zaposlena za polovični delovni čas z bruto plačo 58.000 SIT.
Sedaj sem od februarja ponovno zaposlena pri istem delodajalcu za polovični delovni čas za enako plačo, vendar za nedoločen čas.
Trenutno sem noseča dober mesec dni. Zanima me, kdo mi izplača bolniško, če bi morala iti na bolniško zaradi rizične nosečnosti za do poroda, delodajalec ali država? zanima me tudi višina te bolniške zaradi rizične nosečnosti.
Zanima pa me tudi, kdo plačuje potem porodniško tisto leto dni, delodajalec ali država? In višina...
Pri prejšnji nosečnosti nisem bila zaposlena, tako, da teh izkušenj nimam, saj sem takrat dobivala starševski dodatek preko CSD.
Kdo v letu dni izplača regres, delodajalec ali država?
Hvala Vam za vse odgovore!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   NEIZPLAČILO PORODNIŠKE
23.4.2005 21:05:45   
urši77
Bolniško do 30 dni plača delodajalec, nato država oz.... v glavnem Ne več delodajalec. Porodniško tudi da država, regres delodajalec, višino porodniške pa si lahko izračunaš sama-je bil link objavljen nekje par dni nazaj (poišči z iskalnikom)

LP in lepo nosečnost:rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   NEIZPLAČILO PORODNIŠKE
23.4.2005 21:06:39   
NinaŠ
Bolniško ti prvih 30 dni plača delodajalec, nato naprej "država".
Porodniško vedno plačuje država in sicer v povprečju zadnjih 12 plač (isto šteje bolniška kot plača).
Regres ti izplača delodajalec - tudi ko si na porodniški.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   NEIZPLAČILO PORODNIŠKE
24.4.2005 8:26:00   
Anonimen
Lep pozdrav!

Hvala za odgovore, vendar tukaj nastane še en določen problemček glede delodajalca...
On ima svoje zakone. Dal nam je pogodbe za nedoločen čas in za polovični delovni čas, vendar samo zato, da se je izognil inšpekciji. Dal nam je na znanje, da v nasprotnem primeru lahko gremo, ker bo že našel koga drugega, ki bo to sprejel. In ne boste verjeli, koliko je res takih! Prispevke za polovični delovni čas si moramo plačevati sami oz. nam jih trga od plače, plače pa nam ne nakazuje na banko, ampak jo dobimo na roke. Poleg tega ne plačuje ne bolniške, ne dopusta, ne regresa, kaj šele česa drugega. Tako, da v tej firmi v bistvu od pogodbe o zaposlitvi nimamo nič, samo drugih pravic ne moremo uveljavljati, ker jo imamo. Razloge, zakaj smo to sprejeli, imamo verjetno vsak svoje, pa vseeno.
Zato mi zdaj ni čisto jasno - noseča sem šele cca. 5 tednov, vendar so v partnerjevi družini pogosti dvojčki, večina nosečnosti z dvojčki pa je rizičnih in če sem slučajno tudi jaz noseča z dvojčki, se mi bolniška zaradi rizične nosečnosti lahko zgodi mimogrede. Kar pa pomeni, da bi bila v tem primeru dva meseca brez dohodka, saj mi prvega meseca bolniške delodajalec ne bi plačal, plačilo drugega meseca bolniške od države pa bi bila šele tretji mesec (za nazaj). Dveh mesecev izpada dohodka pa si ne morem privoščiti, saj živim v najemu in enega otroka že imam. Uradne plače imam pa ravno toliko, da od CSD ne dobim nič, razen otroškega dodatka, ki pa je pravzaprav kaplja v morje.
Še težje pa bi si privoščila dati odpoved, ker je že mali čudež, da nosečnica dobi zaposlitev (razen preko poznanstev, ki pa jih jaz nimam).
Imate kakšno rešitev zame? Predvsem finančno? Legalno, če se da? :-) Hvala...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   NEIZPLAČILO PORODNIŠKE
24.4.2005 8:35:22   
NinaŠ
Nisem ravno iz pravih vod za tovrstno svetovanje, vendar vsekakor vem, da se glede izplačila bolniške in regresa lahko obrneš na kako inšpekcijo (delovno :zmeden: ), ker ti je delodajalec to dolžan izplačati.
Upam, da se vse lepo izteče!

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   NEIZPLAČILO PORODNIŠKE
24.4.2005 22:27:46   
sabini
Po tem takem pa ti rajši priporočam , da greš na zavod se prijavit, in da od tam potem dobivaš vse.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   NEIZPLAČILO PORODNIŠKE
24.4.2005 22:44:45   
Gina
Tale bruto plača je nikakršna in po moje manjša od zajamčene. Koliko pa potem dobiš neto?
Delodajalec ti sam izplača 30 delovnih dni in ne koledarskih, potem šele država. Torej govorimo o mesecu in pol skoraj! Če ti ne izplačuje bolniške, ga pomot prijaviš na inšpekcijo, pa še tožiš ga lahko za nazaj. Lahko se pa najprej obrneš na vaš sindikat (republiški!), pa povprašaš kako in kaj naredit. Tam ti bo kakšen odvetnik zastonj svetoval.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   NEIZPLAČILO PORODNIŠKE
24.4.2005 23:16:58   
mala maja
JOj, joj, joj

Pa kakšna država je to. Kako si to sploh upa narest.

No tako je bolniška je 80% če je rizična (vsaj jaz sem imela tako). Je pa še nekej prvi mesec ti jo plača on, naprej pa država. Samo pod čudnim pogojem. Prvo ti on da bolniško, plača prispevke in po treh mesecih država njemu vrne prispevke in tvojo bolniško. In glede na to kakšen P.... je ti verjetno ne bo dal nič dokler on ne bo dobil kaj plačanega. To je za znoret ker to pomeni da boš tri mesece brez ker ti mora uradno dat on bolniško pa jo pol ko plača prispevke daobi povrnjeno.

Pomoje je bolje da se zmenita da te da ven in greš na zavod. Ti bo veliko bolje pa še več pravic maš.
Kar se tiče pa porodniške (če sem prav razumela te skrbi kaj bi se zgodilo če bi med porodniško ostala brez službe)je tako da ti pripada do konca če nastopiš porodniško v času ko si zaposlena ali pa na zavodu dobivaš nadomestilo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   NEIZPLAČILO PORODNIŠKE
1.5.2005 20:43:55   
MEGY_Patricija
Kensa pozdravljena9nebesa

Lahko ti recem da sem imela podobne iskusnje ne cisto iste a podobne.Bila sem zaposlena 8 mesecev ko pa sem jim povedala da sem noseca mi niso hoteli podalsati pogodbe ker sem bila zaposlena za dol,cas .
Bilo pa je tako da tudi na zavodu nisem dobila nadpmestila ker nisem bila zaposlena vsaj 12 mesecev--zato pa sem dobila drzavno porodnisko ker ce ima v roku treh let na dan nastopitve porodniske 12 mesecev delovne dobe ti jo da drzava je bilo pa ze takrat leta 02 65.000 sit pa se doklada pa je a kako bos pa ti uredila pa ne vem zaposlena moras biti za nedol cas da bos dobila porodnisko ker ce nisi te delodajalec lahko da na cesto ko ti potece pogodba .Za regres pa se tudi pozanimaj kerti pripada a vse izves na inspekciji za delo

Veliko uspeha---MEGY:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   NEIZPLAČILO PORODNIŠKE
1.5.2005 20:46:50   
MEGY_Patricija
kerensa. Dodajam kler sem nekaj stvari spregledala

Zaposlena si za ned...cas a za pol...del cas aje to 4 ure potem ti lahko povem samo to da je porodniske ko jo bos poc nastopila samo 40.000 sit ker imam prijateljico z isto situacijo....

MEGY

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?