|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krčne žile
24.9.2008 8:23:46   
Nea_teja_
Kolikim od vas so se pojavile med nosečnostjo.Meni so se pojavile v pregibu kolena,sicer je čez dan mir in me niti ne bolijo zvečer pa stopijo ven in me kr dobr bolijo.
Ali obstaja kaka krema ali pa kej drugega za tega user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Krčne žile
24.9.2008 9:09:26   
Anonimen
Moževa sorodnica si ej v prvo povijala noge zaradi krčnih žil, pa ni bilo dobro. Sedaj v drugo, pa so jo dali na bolniško sredi 4. meseca in je skoz ležala - vsaj dopoldne, ko je bil najstarejši v vrtcu, popoldne ji ga ej pa mami mal popazila. Je pa rekla,d a ji je bilo bolje sedaj, ko si jih ni povijala in je res počivala. Če je imela kakšno kremo pa ne vem.

(odgovor članu Nea_teja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Krčne žile
24.9.2008 9:36:29   
hmm
Nea_teja, dobijo se posebne kompresijske dokolenke, ki pomagajo, če jih nosiš vedno, ko si pokonci, ampak res vsaki dan. Pazi tudi, da ne sediš s prekrižanimi ali spuščenimi nogami ali dolgo stojiš, če res ni treba. Predvsem pa daj noge v luft vedno, ko imaš prilikouser posted image . V lekarni se dobijo tudi kreme, ki blažijo te probleme, je več različnih. Meni so krčne žile obljubili zdravniki, ko sem prebolela trombozo in zdaj se na ta način uspešno borim proti njim že skoraj tri leta, tudi sedaj v nosečnosti.

(odgovor članu Nea_teja_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Krčne žile
24.9.2008 10:00:15   
Nea_teja_
a pa te dokolenke segajo čez koleno ,ker ponavadi so dokolenke do kolen jest jih imam ravno v pregibu kolena

(odgovor članu hmm)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Krčne žile
24.9.2008 10:02:28   
hmm
Dokolenke so do pregiba, dobijo pa se tudi hlačne nogavice, tudi takšne za nosečnice.

(odgovor članu Nea_teja_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Krčne žile
24.9.2008 10:12:30   
mamči
Če imaš krčne žile v pregibu, dokolenke odpadejo. Obstajajo preventivne in kompresijske nogavice - preventivo si lahko kupi vsak sam (v tvojem primeru bi bile verjetno prešvoh), kompresijo pa vedno določa zdravnik. Obstajajo 4 kompr. stopnje in nujno je, da se noga zjutraj (ko ni oteklin) zmeri in da ti v specializirani trgovini nigavice tudi pomerijo in pokažejo, kako se oblečejo.
Da bi zarad krčnih žil pomagal počitek je zelo protislovno, ko nastane KVI (kronična venska insuficienca) je namreč edina terapija primerna nogavica in pa zmerna hoja čez ves dan. Nogavice imajo funkcijo, da podpirajo žilne stene, žile se ne izbočijo in pa stimulirajo mišico okol gležnja, ki je neke vrste črpalka krvi nazaj proti srcu.
Kreme tu ne morajo pomagati, žal - koristne so v primeru negovanja kože in ublažitev oteklin, če imajo hladilni učinek.

Ko se pojavijo prve krčne žile jih je najbolje vzeti resno, z leti postanejo težave vse hujše.

(odgovor članu Nea_teja_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Krčne žile
24.5.2009 21:25:26   
Ksantipa77
Kri in žile v času nosečnosti

Količin krvi se v telesu nosečnice poveča za kar 40-50 %. Zato pri nekaterih nosečnicah na koži izstopajo žile, predvsem tiste na prsih, nogah in trebuhu.
Krčne žile v času nosečnosti se pojavijo, ker teža maternice pritiska na žile v medenični votlini. Ta pritisk pa povzroči večji pritisk v žilah na nogah. Bodočim mamicam, ki imajo v družini zgodovino pojavljanja krčnih žil, priporočamo, da so bolj pazljive pri soljenju hrane, prav tako naj se izogibajo daljšemu stanju na nogah. Pri tem pa ne pozabite na telesno aktivnost. Le-ta namreč pospeši krvni pretok, žilne zaklopke pa aktivno skrbijo, da žile niso preveč napolnjene, še posebej v nogah.

Vir: Ringarajin Vodnik po nosečnosti


(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?