|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj pa vaš večerja?
15.6.2009 12:19:20   
heli23
Helo

Me zanima malo kaj vaši otroci zvečer jedo in koliko. Mojemu 21 mesečnemu sinu ne vem več kaj naj dam da mu ne bi bilo preveč enolično!!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj pa vaš večerja?
16.6.2009 9:41:02   
Splišni
Moj je sicer star 7 let, večerja pa: poli salamo (ponavadi noče kruha zraven), kruh in pašteto, kruh in mrvice (čokoladne na z maslom namazenm kosu kruha), rio mare, včasih tudi mehko kuhano jajce z nadrobljenim kruhom, palačinke, čokoladni rogljič.

Zdaj bom probala enkrat skuhat mlečni močnik, ker so ga v šoli delali in pravi, da mu je bil dober. Posut s kakavom, seveda.

(odgovor članu heli23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kaj pa vaš večerja?
16.6.2009 10:12:40   
Anonimen
jst pa ne razumem zakaj se tolk obremenjujete s to kao enoličnostjouser posted image men pa to dol visi, sploh če ma otrok nekaj rad, pa da je še recimo vsaj približn zdravo - ja kaj čem pol neko znanost delat?

mi mamo za zajtrk standardno margarino in marmeladouser posted image ene dvakrat je jedla evrokrem, pa čez vikend, ko je moj doma, on je kakšno pašteto al kej, jst tega tko ne jem, tamali pa tud ne dajem. aja stara je pa dve leti.

večerje pa so navadno bolj lahke, mlečne...gres, polenta, koruzni kosmiči, mlečn riž, prosena al pa ajdova kaša na mleku s suhimi marelicami al pa z rozinami...

jajce se mi zdijo pretežke za zvečeruser posted image tist ji občasno nardim tko, čez dan, za malico. salam, paštet itd. pa tko sploh nimamo nkol, tko da to tak ni glih opcijauser posted image



(odgovor članu Splišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kaj pa vaš večerja?
16.6.2009 21:14:27   
ThinkPink
Pri nas tudi ni neke pestre izbire za večerjo, saj je le-ta vačinoma mlečna. Ima čez dan razgiban jedilnik (odkar je v varstvu pri babici pa sploh), tako da so večerje klasika - gris, polenta na mleku, kašica iz žit...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kaj pa vaš večerja?
17.6.2009 23:11:16   
jacinta
ješprenj, špinačna juha z jajcem, ameriške ali "naše"palačinke, šmoren s kompotom, pečen krompir s solato, pizza, mlečni riž, rižev narastek, prosena kaša na razne načine, polenta z bučkami+paradižnikova omaka, tortelini v omaki....

sem od tistih ki se sekirajo in si želim, da bi se navadili na čimveč okusov user posted image
smo pa dobri jedci in suhi ko gliste  user posted image

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kaj pa vaš večerja?
22.6.2009 14:58:55   
livia
Za večerjo je kar ji paše - jogurt, čokolino, mislije oz corn flakes, hrenovke, poli salama, jajčka, palačinke, riž na mleku, toast, kruh s putrom,....

(odgovor članu heli23)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kaj pa vaš večerja?
22.6.2009 15:04:25   
krfjolca
Naš mlečnih ali kašastih (on pravi pocastih) stvari tudi povoha ne. Že za mleko si zmišljujemo 100 in 1 finto, da mu ga zlijemo po grlu vsaj deci na dan. Zdaj še nekako pridemo skozi s tem, da se on igra traktor in je mleko oz. kakav nafta za traktor user posted image . Sicer pa večerja kruh s sirom, marmelado ali evrokremom, potem je na seznamu še poli salama (tudi brez kruha), pa kak sirček za mazanje (spet brez kruha user posted image ). Mara pa še palačinke in šmorn, pa občasno mu skuham kake testenine na drobtinicah. Količine so pa za eno malo pišče. Moj mulo bi brez problema živel od ene lizike in pesti rozin na dan user posted image .

< Sporočilo je popravil krfjolca -- 22.6.2009 15:06:49 >


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kaj pa vaš večerja?
23.6.2009 17:15:11   
kaya2007
naša noče mlečnih stvari za večerjo, razen kakav za zraven. drugače je pa hrenovke, pečeno poli salamo, jajčka, rdečo peso ali paradižnik, jajčka zmešana s smetano, sirček na kruhu (kruh samo zaradi lepšega), včasih toast, pico, kakšno hiper štručko...

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kaj pa vaš večerja?
24.6.2009 8:38:32   
botrca
Najin je star 18 mesecev in ima flašo mleka za večerjo.

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kaj pa vaš večerja?
24.6.2009 8:57:30   
Jančika_
Stara sta 3 in 5, za večerjo jesta: mlečni riž, polento na mleku, kruh s sirnim namazom, poli, hrenovke, palačinke, kruh s čokoladnim namazom, kakšne testenine, pečenega piščanca...odvisno, koliko časa imam za pripravo in koliko sta jedla popoldan (včasih cel popoldan samo jesta in seveda zvečer nista lačna); včasih tudi samo koruzne kosmiče (suheuser posted image ).

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kaj pa vaš večerja?
24.6.2009 16:50:29   
Jančika_
Spomnila sem se še na ribje filete in ribje palčke, to imata tudi rada. Pa zraven "slanih" stvari ponavadi jesta kisle kumarice ali surovo papriko.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kaj pa vaš večerja?
26.6.2009 23:07:19   
metka_zone
Naš pa za večerjo je čokolino, rio-mare s kruhom, gres s kakavom in popije zraven bilokatere jedi obvezno 2 dcl mleka.Meni osebno ribe in mleko ne gre skupaj in tudi ostalo ....naj je kar mu paše,ampak jaz zaenkrat spravim samo to hrano zvečer vanj.
Lp

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kaj pa vaš večerja?
28.6.2009 21:38:32   
mentos
naša je stara 2 leti in spije 2dc sojinega mleka skupaj s gresom(millupa), mi ne jemo veliko, je pravi zbirčneš, tako da traja cca 1 urco da spije flaško mleka.

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kaj pa vaš večerja?
28.6.2009 22:57:31   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

naša noče mlečnih stvari za večerjo, razen kakav za zraven. drugače je pa hrenovke, pečeno poli salamo, jajčka, rdečo peso ali paradižnik, jajčka zmešana s smetano, sirček na kruhu (kruh samo zaradi lepšega), včasih toast, pico, kakšno hiper štručko...


Joj, jst sem ji enkrat tut dala pico za večerjo...bohpomagej, kaj je to blo ponoč...Vsakih 10 minut je hotla pit (nima flaše na cucelj, tako da ji ne morem kr pustit v postli, ker teče vse ven), skos se je nekej premetavala...Nikol več pice za večerjo, ej...user posted image

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kaj pa vaš večerja?
7.7.2009 13:25:26   
katarinas
Za večerjo ponavadi pride v poštev kaj takega na hitro narejenega, ker pri nas večerje ne kuhamo, vsak si pač kaj vzame če je lačen, zato mala ponavadi je kaj takega kot je čokolino, gres sam ali zmešan s kakšnim sadjem, tudi pečen jajček, kaj na kruh namazanega glih nima rada, potem polenta z mlekom...in podobno.

Sem pa včeraj naredila nekaj dobrega in smo potem vsi kar hitro zmazali: skuhala sem riž v mleku (dodala malo sladkorja, ni pa nujno), potem pa sesekljala 2 jabolka in 1 malo hruškico, posipala s cimetom, vmešala še dva jajčka in zmešala skupaj s kuhanim rižem (lahko dodate tudi rozine, jaz jih ne maramuser posted image user posted image ) in potem dala pečt v pečico....mnjam res dobro - neke vrste praženec, lahko pečete tudi v ponviuser posted image

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kaj pa vaš večerja?
10.7.2009 11:20:18   
honey
Mi pa jemo zvečer take stvari, ki jih ponavadi ljudje jejo za kosilo. Ampak glede na to, da imava oba z možem tako službo (on dela od 7.00 do 19.00), jaz pa tudi ne pridem domov prej kot ob 18.00, nimamo kakšne velike izbire. Tako da jemo vse po spisku. Se pa najde včasih (ko se mi ne da kuhat) na jedilniku tudi močnik, mlečni gres, riž ipd. - čeprav to je zelo redko. Takrat pade ponavadi kar čokolino za vse 3 user posted image ali suhi obrok (salama + kruh).


_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu katarinas)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kaj pa vaš večerja?
14.7.2009 23:50:11   
hillmagic
Moja ima tudi 21 mesecev. Za večerjo ji naredim kakorkdaj: šmoren, mlečni gres, čokolino, jogurt, kruh, palačinke, poli salamo, ali šunko ima tudi rada. Zadnjič je tudi juho za večerjo jedla ker kosila ni skoraj nič. Kakav in kruh notri. Včasih kuhano jajce ali kuhano hrenovko. Ali pa umešana jajca s kruhom. Sirov burek, pa če kdaj kaj od kosila ostane mogoče uporabim za večerjo. NPR. riž ostane zvečer naredim mlečen riž. Ali makarone jih pogrejem in dam malo paradajza. Moja res je skoraj vse. Razen sira ne, in rumenjaka iz jajca.

_____________________________

Vse je za nekaj dobro :))

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kaj pa vaš večerja?
1.10.2009 11:05:04   
2mama
Mi smo pa zdaj na novo odkrili juho. Tam od 6. mesecev do 1,5 leta sta nonstop jedla mlečni gris ali polento, potem smo šli na vse sorte in do pred kakim mesecem otepavali v glavnem palačinke z nutelo ali kruh s salamo ali pašteto. Potem pa sta enkrat pri tašči večerjala zelenjavno juho. In zdaj bi kar juho. Tako da včasih jesta govejo ali piščančjo juho (s koščki mesa, seveda), ali pa kakšno zelenjavno. Druge dni pa seveda tudi to, kar sta jedla prej.

Pozitivno učinek juhe, ki se pozna pri nas: takoj po večerji opravita veliko potrebo, ponoči nista žejna, eden od njiju veliko bolje spi kot prej (tadrugi pa itak skozi spi kot top).

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kaj pa vaš večerja?
5.10.2009 11:16:12   
Ursi2
Živjo!
To se tudi jz sprašujem. je pa velikokrat čisto odvisno od tega, koliko poje čez dan oz popoldna!Ker velikokrta se zgodi, da kr neki je, sploh ko smo zunaj in si dobi sam grozdje, pa imam vedno kako jabko ali hruško ali banano za njega narezano!Takrat je zvečer samo kako toplo mleko pa mogoč malo žemljice in kifeljčka zraven. Včasih je poli salamo in sir, sieveda z zelo malo kruha, pa corn flakes ali kaj podobnega, občasno čokolino, pa mlečni gres in mlečno polento (močnik), mlečne knole,skuham puding, včasih (sploh kako nedeljo) pa kr govejo juho, ker jo ima zelo rad. Včasih tudi kr testenine, če ostanejo od kosila. Včasih tudi mlečni riž ali pa kak krompir. Pač res odvisno, koliko je pojedel čez dan. Pa včasih dobi okrog 18 kr fajn večerjo, potem pa ob 20, preden gremo se spravljat spat samo toplo mleko.

(odgovor članu 2mama)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kaj pa vaš večerja?
5.10.2009 22:17:54   
blackcoffee
IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Najin je star 18 mesecev in ima flašo mleka za večerjo.

moj je star 10 mesecev. pa če bi mu dala flašo mleka za večerjo, bi po moje se mu utrglao.user posted image
poje cel krožnik mlečne kaše koruzo-lino z malo čokolina skupaj zmešano. ker čokolina samega ne mara. mu je očitno presladko. plus jabolčni kompot.
ali mlečni riž, mlečni gris...
za zajterk pa ovsene kosmiče z ovesnim mlekom in banano ali prosene kosmiče s frutkom ali kak mlečni obrok - keksolino ali koruzolino. ali polento z mlekom.




_____________________________

Komaj čakam, da bo vročina sekala! :P

CEPLJENJE DA ali NE?
ARGUMENTI proti: http://www.svood.org/

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kaj pa vaš večerja?
7.10.2009 7:19:57   
Kerensa*
Odkar moj mož dela do 18-ih in prihaja domov okrog 18:30, naša večerja izgleda kakor kosilo. Tudi za naš jedilnik lahko rečem, da se ponavlja (nekatere jedi tudi 1x tedensko, ker jih imamo radi), ampak v tem ne vidim problema. Jemo med 19. in 20. uro, če pa smo potem še najmanj dve uri pokonci, pa znamo pred TV-jem tudi še prigrizniti še kaj nezdravega. Ampak smo kljub temu zdravi. user posted image

(odgovor članu heli23)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?