|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noče jesti
24.8.2009 10:09:36   
bačko
Pozdravljene!
Moja pupa noče jesti kosila.Stara je 2 leti in kar naprej imamo težave pri topli hrani.Zjutraj poje keksolinota in malo sira in kruh.Potem dobi sadno skuto.Sadja samega noče kaj preveč jesti.Kakšeno jabolko mogoče ene 3 ugrizne.Ko pa pride čas kosila pa noče in noče jesti.Da ene dvakrat v usta potem pa  reče da je dobro kosilo in gre stran.Pri tašči malo več je kosila ker ji daje večinoma samo kakšne enoločnice in špinačo s pire krompirjem.No popolne dobi kakšen piškot in en košček čokolade.Zvečer pa še 250 ml mleka.
Skrbi me pa zato ker gre oktobra v vrtec in se bojim da bodo veliki problemi ker tam so zajterki drugačni in tudi to nebo hotela jesti.Kako naj jo prepričam da mora jesti? Glede teže nimamo problema in ima 16 kg in je velika okoli 93 cm.
Resnično bi rabila kakšen nasvet.
Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noče jesti
24.8.2009 10:13:03   
Volga
POje kolikor ji paše. Čimmanj cirkusa okoli hrane, pa bo.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
24.8.2009 11:14:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Noče jesti
24.8.2009 13:11:51   
Najaa
Prvo - za vrtec se ne sekiraj, ker tam ponavadi vsi jejo (razen izjem, ki se tud vedno najdejo).
Drugače pa se ne sekiraj, ker  je to normalno za 2-3 letnike. Naša tud zelo malo je. Od tega, kar si naštela, včasih še manj. Zajtrk težko spravim v njo, razen kozarca mleka, za kosilo tudi srednja žalost, čez dan sadje ji še kar gre, zvečer pa kaj lahkega (čokolešnik, skuta, jogurt), pa še to ne vedno vse.
Jaz se pa ravno s tem tolažim, da vsaj v vrtcu se naje, če že doma ne. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Noče jesti
24.8.2009 13:32:48   
bačko
Ja upam da bo začela kaj bolj konkretno jesti.Sem pa se odločila da se ne bom kaj preveč sekirala saj ona že ve koliko je lačna.Tudi soseda mi je rekla da naj se ne obremenjujem s tem.Bo že povedala ko bo lačna in bo že jedla ko bo hotela.
Hvala vam!user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Noče jesti
24.8.2009 13:35:12   
Najaa
Točno tako. A veš, da sem enkrat nekje brala, da 2-letni otrok poje celo manj kot npr. 9-mesečni? Ok, so izjeme, ampak je normalno, da tako malo pojejo. In ja, ko je otrok lačen, pove. Meni ni lepšega, ko mi reče "lačna sem" user posted image potem, ko celo popoldne ni hotla nič jest.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Noče jesti
24.8.2009 13:55:55   
Češnca

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Točno tako. A veš, da sem enkrat nekje brala, da 2-letni otrok poje celo manj kot npr. 9-mesečni? Ok, so izjeme, ampak je normalno, da tako malo pojejo. In ja, ko je otrok lačen, pove. Meni ni lepšega, ko mi reče "lačna sem" user posted image potem, ko celo popoldne ni hotla nič jest.


Naš brez dvoma poje (vsaj) pol manj kot je pri 9 mesecih!
In bačko, tako kot tvoja Žana, tudi Anžej poje zelo malo kosila - če poje malo juhe, sigurno ne bo jedel še tistega kar sledi. Zato mu v bistvu kosilo razdelim na dva dela in ima npr. kakšen rižek ali juho potem za večerjo. Pa še zdej je poletje, tudi meni ne paše jest! No, samo naš poje ogrooomnoooooo sadja.

_____________________________

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Noče jesti
24.8.2009 20:17:18   
ThinkPink
Je morda možno, da je preveč zaspana in se ji zato kosila ne da jesti?

Pri naši sem opazila (in prav tako tudi babica, ki jo pazi), da je včasih bila preutrujena za kosilo, saj je po treh žlicah začela tudliti, nato pa v posteljici zaspala v nekaj sekundah. Zato sta babica in dedi uvedla kosilo že ob 11.30 (vstane ob 6ih, zajtrkuje ob 7.15, malico ima okoli 9.30), tako da je do 12h že veselo v posteljici in odpačka svoji dve zasluženi urici. Pa tudi, ko je bila vročina veni ni imela nekega apetita, zato smo ji za kosilo dajali bolj močne juhice, večerje pa smo malo pojačali.

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Noče jesti
25.8.2009 7:49:34   
bačko
ThinkPink ni zaspana ker imamo kosilo vedno ko se ona prebudi.Gre spati ob 12 in spi do ene 14 ure in potem imamo kosilo.Bomo videli kaj bo danes.Včeraj je pri tašči veliko pojedla.Kaj bo pa danes doma pa bomo videli.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Noče jesti
25.8.2009 7:54:22   
nky 23
ne sekiraj se, tudi naš včasih je včasih ne pa ga sploh ne silim... ima pa pri dobrih dveh letih 12.5kg in 93cm

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
25.8.2009 9:47:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bačko)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?