|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Motivacija za učenje, branje...
2.12.2009 9:36:46   
Meggi
  Kako motivirate otroke da z kaj večjim veseljem vzamejo v roke kaj zanimivega za brat. Imamo 7 letnico, ki ji ne diši branje. Ok malo sem kombinirala, sem ji sama pisala besedilo. Vmes kaj štosnega napisala, da je bilo smeha. Uporabile sva križanke- Duhec, da je pisala. Tudi CICIDO, CICIBAN. A kar muka ji je brati. Vem, da ji še ne gre tako kot vrstnikom, zato je treba vajaaaaaaa.

A ja,tisti ki znajo že pri 4ih brati, to spreglejte. Res pa je da ravn naša 4 letnica se bolj zanima za črke kot tavečja,... user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Motivacija za učenje, branje...
2.12.2009 13:47:34   
Luni
Zanimiva knjiga, katera jo potegne noter. Sicer za deklice ne vem, naša dva sta bila pri sedmih letih nora na Kapitana Gatnika. Ali ji pa kakšen strip kupi (tom&Jerry, Miki miška,...)

_____________________________



(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Motivacija za učenje, branje...
2.12.2009 15:52:43   
Lenny
Meggi, to je tako, kot bi jaz pisala v začetku septembra. Naš mulček ni hotel slišati o branju in o vajah. Noben Cici.... , Mojster Miha, kajvemkajže ni bil zanimiv, če bi moral sam kaj prebrati. Če sva brala midva, pa je bil seveda ultra zanimiv. Čez nekaj časa sva mu družno ukinila suport in ko je sprašegal, kaj piše, sva mu lepo povedala, da zna sam prebrati. Tako se je najprej navadil prebrati naslove, potem pa še kaj več. Od navdušenja še zdaj ne skače, ampak odpora ne kaže več. Pomagalo je tudi branje kratkih ugank, pri čemer je vadil tudi razumevanje prebranega. Zdaj kaj kratkega prebere tudi mlajšemu bratu in se mu prav dobro zdi. Posebej zanimiva je seveda lista želja za prihajajoče radodarne strice user posted image No, tole so do sedaj naše izkušnje, kako pa bo šlo naprej, bomo pa videli.

_____________________________

Oči: "Sine, kaj delaš?"
Sin: "Nič oči. Pa to počasi!"

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Motivacija za učenje, branje...
2.12.2009 22:06:33   
Gina
Ma kaj pa vem, motivacija.... a veš, motivacije za to ne more imet, ker nekaterim je resnično težko se naučit brat - cilja dolgoročnega pa tudi ne more imet, ker ne šteka še, da bo ta napor obrodil razumevanje branja, ki je lahko ful fajn. Branje ni glih nekaj strašno enostavnega. Tako da jaz ne bi glih forsirala na ful teh reči. Bi se pa zmenila, da bere recimo en določen tekst ali pa če hočeš rajši en določen čas, ki nikakor ne sme biti daljši od 15 minut na dan in to bi bilo to. Ta čas moraš določit ali pa določita z otrokom skup. Vsak dan ista ura in brez odlašanja in tečnarjenja in potem konec. Najboljše je, da čim prej v popoldnevu, ker če bosta prestavljala eno zoprno stvar na večer, vaju bo morilo cel dan.
Na začetku si lahko izbereta eno zgodbico, pa jo otrok prebere kolikor se pač zmenita - en del, ti pa potem še enkrat od začetka do konca. Normalno je, da otrok na začetku še ne razume prebranega. Nekateri še dolgo ne razumejo, četudi tekoče preberejo besedilo. Drugi pa obratno, se zaletavajo z branje, pa dosti razumejo. Kasneje lahko prebereš ti samo od tam, kjer je otrok nehal, do konca.
Kasneje, ko otrok že vsaj malo razume, kar prebere, se lahko gresta tako igrico, da otrok prebere en stavek, ti pa naslednja dva. Ali pa otrok en odstavek, ti pa naslednje 3 odstavke.
Ko pa je otrok sposoben slediti, pa lahko ti prebereš en del, potem ap na mizo spustiš kamenček, kocko, karkoli pač in od takrat naprej bere otrok. Ko otrok spusti kamenček, bereš naprej ti.

Čisto na začetku mu lahko skopiraš kakšne slikce in na drugo stran prilepiš napisano ime, kaj je na sliki. Otrok prebere kaj piše in preveri na drugi strani, če je prav prebral. Ma samo ne vem, a se ti to ljubi doma delat, če je smiselno, te reči uporabljamo v šoli, ko to delamo. Pa še dosti drugih, tudi na cd-jih dobiš take sorte igrice, bralne, samo se mi zdi, da je prezamudno. Usedita se za tistih 10 minut na dan za brat karkoli že otroškega in to je to.

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Motivacija za učenje, branje...
4.12.2009 19:53:52   
viroza
Mi imamo bralno hišico ko dopolne cca.20 polj dobi majhno ampak res majhno nagrado.Pri nas se obnese rajši bere če ne druzga ninja stripe. Probaj.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?