|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Trajanje men. cikla in rok poroda
9.12.2009 11:41:49   
polho3006
Punce pozdravljne!

Nekaj me zanima...tiste ki ste že rodile...ali je možno da dolžina oz. točnost men. cikla vpliva na rok poroda?

Recimo, tiste ki ste imele oz. imate dolge cikle, ste rodile po določenem roku, oz. obratno...je to kaj povezano?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Trajanje men. cikla in rok poroda
9.12.2009 11:45:24   
MATEJKA_
naj ne bi bilo povezano...
jaz sem imela na 31 dni, rodila 1 dan pred rokom, ena svakinja na 28 dni pa je rodila 1 teden po roku, druga pa en teden pred rokom...

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
9.12.2009 12:02:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu MATEJKA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Trajanje men. cikla in rok poroda
9.12.2009 12:27:34   
arupnik3
imela cikluse na več kot 31 dni (zelo neredno) rodila 1 teden prej kot sm mela rok....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Trajanje men. cikla in rok poroda
9.12.2009 15:40:01   
aluš
Mislim, da je važno, na katere dneve imaš plodne dneve oz. zanosiš. Jaz sem obakrat rodila 8 dni pred rokom. Mislim, da zato, ker jaz zanosim takoj po končani M, tri dni mam časa, potem se ne prime več (po izkušnjah sodeč). Ker PDP se pa računa glede na datum Zm, potem se pa računa, da so plodni dnevi oz. ovolucija na sredini cikusa, torej drugi teden po M. Zato pri meni porodi en teden prej?? Recimo, to je moja teorija.

(odgovor članu arupnik3)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Trajanje men. cikla in rok poroda
9.12.2009 16:02:44   
Petka09
Jaz tut mislim, da ima vezo, če imaš dolge ali kratke cikle. PDP izračunajo kao če bi mela 28-dnevni cikel, vendar mislim, da bi ta pravi PDP moral biti glede na cikel vsake ženske. Samo mora tudi ta biti nekak reden: recimo vedno na pribl. 35 dni, al na 24 dni, al na 28. Torej, za tiste, ki imajo zelo neredne M, potem PDP logičo izračunajo kao na 28-dnevni cikel in potem spremljajo plod in prilagajajo PDP.

Recimo, jaz imam M vedno na pribl. 35 dni. Mi je pa PDP izračunal kao da bi mela 28-dnevni cikel. In sem mela rok začetek maja.
Po moji logiki bi moral bit moj PDP nekje kasneje oz. v prvi polovici maja, ne pa čist na začetku maja. Rodila sem 4 dni pred PDP. Otrok bi po tej logiki moral biti čist ok s težo, vendar ni bil: tamala je imela 2500g. Vsi so me spraševali, če se je prej rodila. Jaz sem rekla,da glede na PDP, da se ni. Ker 4 dni prej je še čist normalno oz. nič prezgodaj. Če pa bi po moji logiki mela ta pravi PDP nekje proti sredini maja (kot sem že rekla) ali vsaj tam nekje okrog 10-ega, potem pa bi bilo logično, da je mala imela res samo 2500g, ker se je rodila konec aprila.

Naj poudarim,da je ves čas normalno napredovala, ni bilo nič zastoja v rasti ali teži. PDP-ja mi G ni premikala, je rekla, da bo kar ok tako. Vendar na koncu je punčka res bila zelo lahka, kar jaz pripisujem temu, da bi se morala roditi vsaj kaka 2 tedna kasneje.

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Trajanje men. cikla in rok poroda
9.12.2009 16:04:50   
poli*
Jaz sem imela m. na 35 dni. To sem g tudi povedala. Na 1. uz se je videlo, da je otročiček približno 1 teden mlajši. Rodila sem 1 teden pred prvim rokom (napovedanim po zm) in 14 dni pred 2. rokom (napovedanim glede na ov.).
Rodiš pa takrat, ko se "otrok" spomniuser posted image . Ene 2 meseca prej, druge pa 10 dni po roku.

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Trajanje men. cikla in rok poroda
10.12.2009 21:14:55   
tulpek
Moj G postavi pdp glede na uz na prvem pregledu in na glede na zm. po zm bi ga imela 23. 8, po uz 30.8, rodila sem pa še 11 dni kasneje. mali očitno prenošen. Cikli so bili na 35 dni, ovulacija 21 dan, zato je bil rok kasneje, kot bi bil po m.
torej: cikel vpliva na rok, najboljše da veš, kdaj imaš o, tudi če je cikel 28 dni, ni rečeno, da je v sredini.
Ne vem pa, zakaj nekatere dajejo roke po zm in ne po uz v prvih tednih, kar se mi zdi bollj točno, sploh če je razlika očitna.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Trajanje men. cikla in rok poroda
10.12.2009 21:15:47   
tulpek

IZVIRNO SPOROČILO: poli*


Rodiš pa takrat, ko se "otrok" spomniuser posted image . Ene 2 meseca prej, druge pa 10 dni po roku.

moj se ni hotel spomnit sam od sebe user posted image

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Trajanje men. cikla in rok poroda
11.12.2009 10:13:05   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Ne vem pa, zakaj nekatere dajejo roke po zm in ne po uz v prvih tednih, kar se mi zdi bollj točno, sploh če je razlika očitna.

Če je razlika očitna (en teden ali več), postavijo PDP glede na UZ user posted image Meni ga je za 1 teden prestavila (no, po UZ bi ga sicer lahko še za kakšen dan), sem pa zagotovo imela o takoj po user posted image , pa še kratke cikluse (21-23 dni).
Sicer je pa ta PDP samo ena oporna točka, ki res ne vpliva veliko na porod (razen, če user posted image toliko časa čaka, da se odločijo in sprožijo porod). Pri prvem user posted image je bil na vseh UZ plod približno po "reglcih", rodila sem pa 9 dni pred rokom, tako da to pomoje ni pravilo user posted image


_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Strah pred porodom: Ne čakaj, da mine!
Če tvoje misli glede poroda spremlja strah, mu odprto prisluhni. Prinaša ti darilo. Sporoča ti, da je porodna izkušnja z...
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?