|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   soja
26.5.2010 10:01:15   
bolhamala
Zaskrbljena sem zaradi kar nekaj člankov na temo soje, ki sem jih prebrala. Naj bi bila zelo škodljiva za zdravje, sploh za otroke, ker je polna isoflavonov, ki se obnašajo kot estrogeni, vsebovala naj bi ogromno aluminija...

PO naravi sem sicer daleč od paničarja in sem mnenja, da vsega po malem je vedno najboljše.

Ampak zaradi teh člankov pa me panika počasi preganja že v spanju:). To pa zato, ker moj sin soje ni užival le tu in tam (zaradi alergij na vse živo), ampak mu je bila dnevni in glavni vir prehrane od enega leta dalje.  Pregomin (na osnovi soje), sojini jogurti, pudingi, sojino mleko, s. smetana...  Tudi po naravi je zelo neješč, na mleko (Pregomin, sojino) pa je naravnost mahnjen, tako, da je tega res ogromno prepil. Zdaj (pri treh letih) sem mu sojo črtala (razen jogurtov), ampak me vseeno skrbijo kakšni stranski učinki.

Zato bi rada slišala malce izkušnje mamic, katerih otroci so bili v veliki meri na sojinih izdelkih. Ste opazile kakšne zdravstvene težave, spremembe v vedenju (razpoloženju), slabo napredovanje v rasti, teži ipd, česar so obdolžili to sojo?
Naš že res eno leto ni napredoval v teži, ponoči je veliko prejokal.... Ampak seveda ne morem trditi, da je bila ravno soja razlog, čeprav odkar je ne pije, veliko bolje spi, veliko manj ga boli trebušček...  AMpak lahko je le naklučje.
JOj, se opravičujem za teženje, saj pravim, po naravi nisem panik, samo to  me je pa vrglo malo iz tira, ker naš je bil res dobesedno  "pitan" s sojo. Naj bi jo tudi povezovali z moško neplodostjo v odrasli dobi in podobno (celo poženščenostjo), čudnim vedenjem (psihične težave,...) ....

JAo, upam, da pretiravajo...

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 26.5.2010 11:04:17 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: soja
26.5.2010 11:18:54   
ledenaa
Če si tudi dobro brala je soja tudi zelo alergena user posted image
Mi smo jo uživali par mesecev potem pa nehali,ker je speti dobival bolečine v trbuščku-je postal alergičen na njo

(odgovor članu bolhamala)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: soja
26.5.2010 11:38:41   
bolhamala
Vem, ampak so nam ukinili pri enem letu Neocate, pa nam ni preostalo drugega.
Alergije na sojo na srečo ni dobil. Ampak tile izoflavonime pa me skrbijo, da joj, ker sem brala, da imajo  dojenčki hranjeni  s sojinim mlekom višje koncentracije hormonov (estrogenov se mi zdi) vkot odrasli, ki so že spolno zreli in da otrokom lahko povzročijo doživljenjsko hormonsko neravnovesje. To me je najbolj vrglo iz tira, da je škoda mogoče že narejena, kljub temu, da zdaj vse ukinem . Saj, če gledamo logično, ženskam svetuejo sojo v menopavzi ravno zaradi hormonov, se pravi je nakaj na tem. In dojenčki/otroci  in zalaganje s hormoni najbrž ne gre ravno skupaj.
Pa še Pregomin so dali iz prodaje, sicer nihče ne omenja, da zaradi škodljivosti, ampak vse skupaj je pa že sumljivo res.user posted image

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: soja
28.5.2010 15:57:14   
gajči
Pomisli, kaj bi pa sploh lahko še drugače naredila? Če je bil alergičen na kravje mleko, je pač bolje, da je dobival sojino. Čist preprosto in nehaj se sekirat!

(odgovor članu bolhamala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: soja
28.5.2010 16:02:45   
khurde
te "raziskave" oz. članki so tko tko, vsaj meni se zdi. ene so totalno za, druge totalno proti soji, resnica je verjetno nekje vmes. in če bi bilo vse res tko črno, kakšni azijci, kjer je soja "doma", ne bi bili tako številčni kakor so.

< Sporočilo je popravil khurde -- 28.5.2010 16:04:38 >


_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu gajči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: soja
28.5.2010 16:37:23   
ledenaa
Kako pa veš da ni dobil alergijo na sojouser posted image
Po tem kar si napisala verjemi da je alergičen na njo

(odgovor članu bolhamala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: soja
29.5.2010 13:52:03   
bolhamala
Vsake toliko časa ga testirajo, zaenkrat mu soje še nikoli ni pokazalo kot pozitivne.
Če nekaj časa uživa hrano, na katero je alergičen, mu koža vedno odreagira z rdečimi lišaji; to se po soji še ni nikoli zgodilo. Mu je pa za prebavo očitno res bila pretežka in po drugi strani očitno ne preveč hranilna.

Azijci naj bi uživali samo fermentirano sojo, katera naj ne bi bila sporna.
Sicer pa je  po toči zvoniti res brezpredmetno, ampak zadnjič sem se res čisto prestrašila, ker naš je bil res pretežno na soji, predvsem s. mleku. Zdaj sem jo ukinila, razen tu in tam kakšen sojin posladek (puding).

Sedaj pa tuhtam o kakšnem dodatku k prehrani. Ne vem kateri bi bil najboljši, nekaj sem preučevala Nahrin izdelke. Pozna katera? Kaj pa Aloe vera, je še premajhen? (3 leta)  Nekaj bi mu mogla dodajati, ko tako ubogo je , od res hranilnega uživa le polnozrnate testenine, rjavi riž, polento, proseno kašo, sardelice, meso, olivno olje.  Zelenjavo (tudi vse stročnice ) in sadje je začel lani naenkrat  odklanjati, ne spravim vanj, pa da ne vem kaj poskušam. KAkšen predlog glede dodatkov k prehrani za tako majčkene, jih je cel kup, ne vem kaj bi najbolj potreboval. Najbrž kar vitamine in kalcij, mineralov upam, da je dosti v polnovrednih izdelkih?
Čeprav sem pa že tudi slišala, da so ta hujši alergiki tudi le ob zajčku lepo odrasliuser posted image , tako, da saj ne vem...







(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: soja
29.5.2010 13:54:49   
bolhamala
Ledenaa, kaj vašemu je potem po težavah (boleč trbušček) na testiranjih tudi pokazalo sojo pozitvino ali ne?

(odgovor članu bolhamala)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: soja
29.5.2010 13:56:03   
ledenaa
čeprav mu na sojo pri testih ni pokazalo pozitivno še ne pomeni da ni alergičen. pri nas tudi ni bilo pozitvno ,ampak je bil alergičen ,ker če ne bi bil ne bi bilo težav
To kako on reagira na drugo hrano je brezpredmetno.ker  ti na živila ne reagiraš vedno enako
vsaj to bi ti pa lahko povedali na pediatriji user posted image

(odgovor članu bolhamala)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: soja
29.5.2010 13:57:39   
ledenaa
ne,negativno

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: soja
29.5.2010 14:07:38   
BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: bolhamala

JAo, upam, da pretiravajo...



bolhamala, na žalost ne pretiravajo, po moje še premalo. celotna soja je GMO, najbolj je škodljiva za moški spol. sem že zdavnaj prebrala ogromno na to temo. ti svetujem, da ukini sojo.

(odgovor članu bolhamala)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: soja
29.5.2010 14:38:56   
bolhamala
Gajči, preostalo mi je, da bi se takrat borila, da obdržimo Neocate(posebno mleko za hujše alergike) , ne pa da sem se pustila prepričati, da je Pregomin čisto vredu, pa da je Neocate le do enega leta (kar zdaj vem, da ni res). Zdaj pa je Pregomin šel iz prodaje in to ravno zaradi soje ( so mi povedali prav na Milupi), čeprav najbolj zaradi alergenosti soje. Meni  pa so zatrjevali kako so beljakovine tako ragrajene, da bi ga tudi alergični na sojo lahko pili. VSak zdravnik je  nasploh drugače povedal.  Bla,bla, vse ti uturjijo, če se ne znaš dovolj bunit in jaz se očitno res premalo. Zdaj me pa vest peče ( ker sem bila taka mevža) in upam, da ni kake škode res povzročilo...

(odgovor članu bolhamala)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: soja
29.5.2010 15:01:49   
bolhamala
Ledenaa, saj vem, da je lahko alergija različno izražena. Ker ko smo uvajali Aptamil d. alergie care (1 dcl), se je deset ur zvijal v krčih, moj bog, sploh se ne smem spomnit. Nikoli več požirka! Flekov pa res ni dobil.

Pri soji pa niti dolgo  nič sumila, ker je jokal samo ponoči (tudi brez soje in na bilokakšni dieti). POtem pa sem po dooolgm času ugotovila nekaj prav hecnega. Če je pil sojino mleko ali Pregomin samo zjutraj ali dopoldne je bilo vse, ampak res vse ok. ČE  zvečer pa ga je ponoči zvijalo. Ampak tudi po prejšnejm mleku (Neocate), tako, da sem pač sklepala, da so ta mleka v prahu pač pretežek zalogaj za večerjo (bolj občutljiva prebava), ker vsebujejo res od a do ž. Zvečer gre skozi samo riževo mleko. Tako, da za neko hudo alergijo očitno ne gre, dolgoročno pa mu je očitno res bolj škodila kot ne, ga je čisto pobralo, nič ni napredoval. Sedaj ko ga že 2 meseca ne pije super spi, dobil je večji apetit (čeprav izbirčen je pa še vedno, da joj)

JA,, veliko je eksperimentiranja pri teh božčkih. Sem vprašala na Milupi, če so naredli kakšne raziskave o tem njihovem Pregominu, da bi vedeli ali je res polno teh hormonov ali ne, pa so mi odvrnili, da niso. Da pa so slišali, da je to eden od stranskih slabost (user posted image ), preverjali pa niso, glavni razlog za ukinitev pa je mnenje doktrine, da je soja preveč alergena (za nas, ko smo še pa stare zaloge mogli ponucati, pa je še očitno mogla veljatiuser posted image , ker delajo ga več ne bojda že 2 leti). Toliko o tem, koliko so vsa mleka tako oh in sploh pregledana.



(odgovor članu bolhamala)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: soja
29.5.2010 15:30:18   
ledenaa
Alergija je alergija.In zakaj bi se otrok zvijal od bolečin če to ni potrebno?
Mi smo tudi pri vseh alergijah se zvijali ponoči in ne spali.

(odgovor članu bolhamala)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: soja
29.5.2010 15:52:54   
bolhamala
Seveda ni potrebno. Ampak naš se je dolgo zvijal ponoči (v intervalih) , ne glede na to, kakšno dieto sem mu uvedla. KAsneje je prišlo do tega, da zdaj vidim, katerih živil še ne sme uživati, vsaj zvečer ne. Prej pa sem preizkušala vse živo, zvijalo ga je vsako noč, ne glede na to kaj je dal ali ne dal v usta. Pravzaprav še zdaj ne poznam pravega razloga. Pediatrom (večini) se zdi jok itak nekaj običajnega, mi niso niti prisluhnili, ko smo bili enkrat v bolnici in sem malo pojamrala, so mu naredili še nekaj raličnih testov, razen alergij niso ugotovili nič. KArkoli je že bilo, sem srečna, da je sedaj po treh letih končno mimo. 

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: soja
31.5.2010 8:16:02   
barni
SAmo kot info; naša je bila testirana kožno in krvno na laergije, pa ni nikoli nič pokazalo. Pa je gotovo bila na nekaj alergična, tudi pediatrinja mi je tako rekla, samo žal nismo nikoli ugotovili na kaj. Kljub temu, da sem bila tekom dojenja na strogi sieti in sem jedla res le izbrana živila.

Žal soje ne maram in je tudi otroku nisem dajala. Če pa nimaš izbire, potem pač nimaš izbire. Bolje nekaj, kakor nič. Menda pa tudi pri nas že dobiš "ta dobro" sojo, samo je ful fražje in ni ravno v Mercatorju na policah - tako mi je rekla kolegica, ki je vegetarjanka.

(odgovor članu bolhamala)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: soja
18.6.2010 13:58:27   
sjmm
1x pišejo tko, drugič spet drugače...za sojo, za meso, za zelenjavo....

sej če je alergija, potem seveda ne dajemo, drugače pa se mi zdi, da vsakega po malo v količinah po pameti in kar greuser posted image


_____________________________

SAŠKA 25.4. 1995
JAN PETER 7.12. 1998
MIHA 26.3. 2001
MAJ 19.2. 2009

VSI MOJI SONČKI

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?