|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zobozdravnik
14.5.2010 11:22:24   
FLASK_A
Eh, moj otrok ne bo nikoli pustil da mu bo zobozdravnica kaj naredila v ustih... Groza.

Kaj pa ve naredite da otrok tam zleze na stol in odpre ustauser posted image Naš govori samo ne, nočem user posted image user posted image

Razmišljam če bi kupila kakšen komplet igrač za zobozdravnika in bi ga doma privajala. Je katera kak tak komplet kje zasledila?

< Sporočilo je popravil FLASK_A -- 14.5.2010 11:23:54 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zobozdravnik
14.5.2010 11:23:17   
FLASK_A
...

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zobozdravnik
14.5.2010 11:24:54   
uškinamama
mislim da je od play- doh oziroma od ene druge firme plastelinov. Glava kjer s plastelina delaš zobe, pa plombice...tako luštno.



_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zobozdravnik
14.5.2010 11:33:59   
Luni
To smo tudi mi imeli, zanimivo, Drugače pa pri nas pomagajo knjigice, ali pa, nazadnje se spomnim, je šel Maček Muri k zobozdravniku, Maša je šla pa z njim user posted image , sicer pa ni bilo z nobenim kakšnih večjih problemov user posted image pa verjetno šteje tudi to, da je oči blizu "foha" user posted image

_____________________________



(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zobozdravnik
14.5.2010 12:27:15   
šivilja
Jaz se vedno z njima vsedem na stol, pa zobozdravnica nas malo zapelje gor pa dol s stolom. Definitivno je pa treba hodit k zobozdravniku preden je potrebno vrtat, se pravi preden boli.
Pri nas da vedno zobozdravnica potem nagrado (neglede na to ali je vrtala ali ne), za vsak slučaj jo imej pa še ti pripravljeno.

Oa v čakalnici ponavadi beremo sapramiško user posted image

AJa - včasih gresta pa z mano k mojemu zobarju.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zobozdravnik
14.5.2010 13:02:24   
aprilčica07
FLASK A, isto pr nas, bli že nevem kolkokrar, pa niti ust ne odpre...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu šivilja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zobozdravnik
14.5.2010 13:20:21   
Nika v službi
Pri nas hodimo od njenega 6. meseca na vsake pol leta in do zdaj ni bilo problemov, je pa res, da smo se veliko pogovarjali o tem in da do zdaj tudi ni bilo še nobenega posega (HB!). Veliko je odvisno od preteklih izkušenj ter od zobozdravnika, kako pač se stvari loti. Mi smo do zdaj imeli same dobre izkušnje, sta tako prej pedontologinja kot zdaj otroška zobozdravnica obe imeli izrazit posluh za otroke, vse podrobno in potrpežljivo razložili, dobila je zajčka (iz rokavice narejen balonček in narisan zajček), štampiljke na rokico, posebno ščetko za zobke, nalepke... Vedno ji tudi tisto veliko zobovje pokaže, pa kako se pravilno čisti zobke, itd. Nedavno smo pri nas imeli tudi v vrtcu obisk zobozdravstvenega tehnika, kar je bilo malčkom nadvse zanimivo. Verjamem, da se na vse naštete (in še kakšneuser posted image ) načine da približat zobozdravnika. Seveda pa je kazanje zobk ena stvar, popravljanje pa druga.user posted image Ko pridemo do tam, bom lahko povedala več.

Srečno!


_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zobozdravnik
14.5.2010 14:17:58   
SaaS
Flaska, jaz te pa štekam. Se sicer čisto strinjam, kar ste napisale. Ampak se mi zdi, da je tako odvisno od otroka do otrako. Kakšnemu nič od tega ne bo pomagalo...
Moj starejši, brez problema, kar koli mu zobar dela, vrta, plombico.. In je zelo za otroke, tale naš zobar. Na začetku se je mali amo peljal s stolom gor pa dol. Na noht mu je prvič narisal zvezdico s tistim materialom, da je sta mala videla, kaj bosta imela na zobkih. Po koncu dobita štampiljke, včasih nalepke. Jaz jima kupim kakšen kinderjajček... Starejši gre rad k zobarju in ni problema. Mlajši pa na začetku nekajkrat ni bilo problema. Zadnjič pa mu je naredil prvo zvezdico in po tistem naslednjič ni več pustil, da mu naredi še kakšno. Ni šans. Že ko je začel ropotati s sesalcem, je bilo konec, je šel kar dol s stola... To pa ne. Pa smo na vse načine probali se zmenit... ne! Rekel je da boli in konec. Sem starejšega (5let) spraševala, če res boli, pa je rekel, da malo ampak da potrpi in zdaj ima zvezdico, štampiljko pa še kinderjajček! Pri malemu (4leta) ni nič palilo.
Tudi jaz ne vem kaj bomo. Naslednji mesec imamo spet datum, bomo spet probali... Če najdeš kakšno idejo, se tudi jaz priporočam.  

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zobozdravnik
15.5.2010 21:13:29   
valči
Naša srednja,sedaj petletnica je bila živa groza...Od 3. leta dalje je hodila,najkprej je imela starejšo zobarko,ki ni glih imela živcev in potrpljenja prenašat njeno večno dretje,ko je šla na stol.Dretje skozi in nič za naredit.Nič.Starejši bratec od 3.5 hodil in normalno sodeloval,nič joka,upiranja,tudi pri plombi.Hčero redno jemala zraven.Lani,ko je imela 4 leta sem imela vsega dosti,menjali zobozdravnika in šli iz vasi v mestouser posted image Hčeri je bil zobar sicer všeč-mlad in lušten,pa ful z otroki zna,a strah jo je bilo.Sta se pogovarjala in se vse zmenila,a na stolu jok.Lani ji je uspel enkrat nekaj naredit,med jokom.Vmes nič.Je rekel,da nima kaj,da naj hodi z nami,ko bo,bo.
In prejšnji mesec se čudež zgodi.Mala sicer zunaj v čakalnici koleba,a v sebi je bila pripravbljena.Prejšnjič jo je ati držal pri glavi za roke in čepel zraven,sedaj je hotela enako.In frajerka mala ni pisnila,čeprav ji je vrtal velikega črva in naredil plombico.Joj,smo bili vsi veseli,da le kaj.In ona sama,ko je pokapirala,da res ni neke groze,pa tako nalepko je dobila.Za naslednjič sta se zmenila,da ji naredi še eno plombico in da bo enako.
Če bo vredu,tako kot sedaj,smo na konju.Ker tole nas je precej obremenjevalo že.Rabila je 2 leti,da je šla mirna na stol.Zame tak čudež.

Pri nas je tak,da pri 3 letih dobiš vabilo za prvi obiskuser posted image
In ker smo sedaj menjali,smo tamalo kar naročili in je bila že parkrat na stolu.Pri 18. mesecih prvič.Tako da,ko bo jeseni dobila vabilo,ko bo 3 stara bo že frajerka hodila 1.5 leta zobnarju.Aja,pri njej ni panike,malo pojokca a usta vstrajno drži odprte.

Vam želim isti izid,kot smo ga mi doživeli pri srednji hčeri.


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zobozdravnik
18.5.2010 10:00:33   
FLASK_A
Čaki, čaki... Zobarca bi rada njemu že pri njegovem tretjem letu naredila zvezdicouser posted image Dvomim da ga bo čakala dve leti da se on spomne usta odpret. Joj no, za take reči so pa res čisto premaliuser posted image

Našemu ne pali nič, nobena nagrada, nevem kaj bomo. Očitno se bo drl na vsa usta. Katastrofa.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zobozdravnik
18.5.2010 10:47:21   
Najaa
Naša se usede sam, če se jaz usedem. In s težko muko pokaže zobke, ponavadi skozi jok. user posted image Zdej jo ravno moram naročit na kontrolo pa me je kar groza. Sej ne druga, sam ko tak huronsko tuli zraven.
Ideja s plastelinom in da se igraš zobarja je pa super. Bom mogoče nabavla.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?